Ziua Logo
  Nr. 3656 de joi, 22 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2006-06-22
DANIEL ENESCU din LONDRA (...@tiscali.co.uk, IP: 195.110.75...)
2006-06-22 16:20
Jenant articol ... Gazetarie de ucenici !!!

Oameni buni ... stau si ma minunez cum un ziarist care are ...f probabil ...si pretentii ... sa scrie un asemenea articol !!!

Se vede si ...'cu ochii inchisi' (sic!) ... f clar ... sarmana femeie e bolnava!
Nu e nici macar de ris .. si nici de plins!
Trebuie doar tratata de medici specialisti in Psihiatrie ...
Iar cei din jur care se cred 'sanatosi' ... sa o trateze cu multa ingaduinta si dragoste.. intelegere !!!
Stiu ca este f greu ... Romania are o istorie intreaga de neintelegere a bolilor mintale ... adica psihiatrice. Asa ca ... Dumnezeu cu mila... ca noi Romanii sa ne 'mincam' in continuare ... si-n voie buna!!!

Un ziarist profesionist ar fi vazut chiar si cu ochii inchisi ... ca un asemenea caz nu este de ziar !!!
Dar chiar asa jos a ajuns presa in Ziua ... si in Romania??..!!
Se vede aici f clar mentalitatea pe care un titan al Scenei si Ecranului romanesc ... Dl Gheorghe Dinica spunea intr-un interviu ... "Romania si presa ... citeva mese..." ...adica ziaristul roman scrie despre orice ... indiferent de ... ceea ce ar trebui sa-i dicteaze in mod normal deontologia profesionala.

Jenant ... f jenant !!!

Al dvs
Daniel Enescu
Londra UK

nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 87.68.64...)
2006-06-22 20:02
Daca crezi ca judecatoarea este bolnava ce face sefa inspectiei CSM ?

Comisia Europeana cere Romaniei sa combata comertul cu ovule umane
"Romania ramane o tara de tranzit in traficul de persoane si, intr-o mai mica masura, tara de origine si de destinatie", iar Agentia Nationala pentru Prevenirea Traficului de Fiinte Umane si Monitorizare a Asistentei Acordate Victimelor Traficului "are nevoie de resurse umane si financiare substantiale, dupa cum are nevoie si de un sistem IT, pentru constituirea unei baze de date care sa cuprinda victimele traficului de fiinte umane, revenite in Romania, pentru a fi asistate fara intarziere", se arata in Raportul Comisiei Europene, prezentat recent la Strasbourg. Din octombrie 2005, zece retele de trafic au fost "nimicite", s-au inregistrat 567 de delicte inregistrate, 94 de arestari, iar 310 victime ale traficului de fiinte umane au fost identificate. Raportul subliniaza si necesitatea combaterii procesului de comercializare a ovulelor umane, in sine, precum si finalizarea anchetelor in acest caz. "Romania a facut anumite progrese in lupta contra traficului de fiinte umane, dar capacitatile administrative si operationale raman inca slabe", se mai arata in raport.

Raportul Comisiei Europene atrage atentia ca nu exista suficienti asistenti sociali care sa sprijine in timpul sarcinii femeile in dificultate si ca acestia nu beneficiaza de acces adecvat in maternitatile spitalelor. in ceea ce priveste "protectia copilului", documentul intocmit de oficialii europeni pune accent pe reusitele din domeniu: implementarea unui plan de actiune pentru noua legislatie in domeniu, legislatia conforma cu practicile UE, scaderea constanta a numarului de copii institutionalizati, cresterea numarului de cereri de adoptie nationala, care depaseste, in acest moment, numarul de copii adoptabili, cresterea numarului de copii plasati in familii substitutive sau in grija asistentilor maternali.



nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 87.68.64...)
2006-06-22 20:10
Citeste si nu te lua de ziaristi (poate citeste si Valeria Dumitrache )

Reactia mass-mediei nu a intarziat sa apara. O serie de articole, reportaje sau stiri au preluat informatiile si comentariile desprinse din cele doua actiuni. Mai mult, Ministerul Justitiei a redactat un material explicativ privind cadrul legal si competentele institutiilor implicate in depistarea, cercetarea si judecarea cazurilor de coruptie, care a fost trimis spre publicare ziarelor locale si centrale precum si in vederea distribuirii in cadrul unor actiuni de masa.
Directia componentei de public relations a capatat o noua orientare si un nou impact, odata cu implicarea organizatiei neguvernamentale Pro Democratia. La 13 ianuarie 2000, Ministerul Justitiei a gazduit o masa rotunda, prezidata de dl Cristian Parvulescu, analist politic si presedintele Asociatiei Pro Democratia si la care au participat directori din minister, sociologi, politologi, psihologi. Scopul acestei intalniri a fost acela de a defini, cu sprijinul specialistilor care au plasat fenomenul coruptiei in perspectiva istorica, sociologica si psihologica, o strategie de lucru in vederea organizarii unor serii de intalniri publice la nivel local. Aceste intalniri au fost prevazute a se desfasura in 15 orase, dorindu-se o acoperire teritoriala cat mai larga.
Aceasta actiune, derulata cu sprijinul nemijlocit al Asociatiei Pro Democratia, este inca in curs de desfasurare. Cetatenii discuta cu reprezentanti ai puterii judecatoresti, Ministerului Public, legislativului si administratiei publice locale despre existenta si impactul actelor de coruptie, precum si despre modul in care ei se pot implica in vederea sprijinirii activitatii institutiilor statului in prevenirea si combaterea coruptiei. O parte dintre aceste intalniri au fost transmise in direct la posturile locale de televiziune.
Concluziile degajate in urma acestor actiuni vor fi prezentate presei cu ocazia conferintelor locale de presa.
Intrucat proiectul este prevazut a se derula pana la 1 iulie 2000, iar finantatorii au propus realocarea unei sume din proiect in vederea continuarii acestei campanii, Ministerul Justitiei si-a propus sa realizeze in urmatoarele luni si alte activitati, cum ar fi: conceperea si tiparirea unor brosuri care sa explice cetatenilor cum pot reactiona in fata unor fapte de coruptie cu care se confrunta; distribuirea unor chestionare in diferite colectivitati pentru conturarea perceptiei asupra fenomenului coruptiei; realizarea unor emisiuni radio sau TV cu participarea unor reprezentanti ai institutiilor publice competente in activitatea de prevenire si combatere a actelor de coruptie.
La finalul acestor actiuni, se va organiza o masa rotunda pentru evaluarea proiectului, iar rezultatele acestor dezbateri vor fi date publicitatii intr-o conferinta de presa.
Reactiile din partea presei, precum si gradul de implicare al cetatenilor cu ocazia intalnirilor desfasurate pana in prezent, demonstreaza utilitatea acestei campanii si necesitatea continuarii unor asemenea activitati de constientizare a opiniei publice cu privire la rolul societatii civile in prevenirea si combaterea fenomenului coruptiei. O asemenea actiune ar trebui sa fie de durata, insa pentru aceasta este necesara identificarea unor surse suplimentare de finantare.

* * *


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Raiul plagiatorilor (4397 afisari)
 Cu ovulele furate (768 afisari)
 Firma romaneasca anchetata de FBI (315 afisari)
 Reprimarea Falun Gong in China, hartuirea la Bucuresti (296 afisari)
 Vladimir Tismaneanu, punct si de la capat (247 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01571 sec.