Ziua Logo
  Nr. 3653 de luni, 19 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-06-19
Joan din romania (...@yahoo.com, IP: 193.226.121...)
2006-06-19 17:31
Consideratii despre stanga: cine spune ca PSD si PD se vor alia?

Surprinzator de previzibila toata argumentatia lui Dan Pavel! Un cititor atent (si cu "ochi format") ar putea spune ca a scris o gramada de cuvinte doar pentru a formula (cam pe dupa visin!) la ceea ce ar vrea sa ne credem ca este concluzia materialului (totul, plasat in final, ca sa se retina!). Il credeam mai subtil sub raportul "manipularii artei manipularii"!
Ar fi cea mai mare greseala sa se creada :
1) PSD ar face alianta cu PD;
2) PD awr face alianta cu PSD.
Sa fim seriosi!
a) Ceea ce s-a scris in acea stupida (de tot rasul!) asa-zisa strategie PSD (care ar fi/este concputa de nu stoiu ce grup de lucru al lui Mitrea!) reflecta, pur si simplu, "umorile" autorului (necunoscut, deocamdata) nicidecum opinia factorilor de decizie din PSD (sub nici o forma nu-mi va spune cineva ca Geoana e FACTOR REAL de decizie- mai clar, lider informal; liderii formali au foarte putina importanta in astfel de situatii!). Faptul ca Geoana s-a repezit ca fata mare la maritat sa "declame" ceea ce se scria in acea "strategie" nu face decat sa demonstreze ca 'Al batran a avut dretate canmd i-a pus stampiula "de catalog"!; face Geoana alianta cu PD cand oi ajunge eu arhiepiscop!; cat despre alegerile anticipate pe care le anticipeaza Geoana, rad si curcile lui Timofte confundate cu gainile; poate ca Geoana le-ar vrea (indiferent de rezultat, crezand ca scapa de Andrian Nastase!) numai ca nu e dupa el!; ceea ce nu vede Geoana este ca daca isi va face cineva foarte repede bagajele din "zona formala" de decizie acela e chair el;
b) PD nu va face aliante cu PSD (vorbesc de ceea ce se afla la lumina zilei, nicidecum de chestiunile de culise, unde toata lumea colaboreaza cu toata lumea in functie de sistemul de interese al momentului si de conjuctura generala!) pentru ca in ambele partide exista creiere suficient de lucide pentru a intelege ca oi astfel de aliante ar duce la ingustarea "fasiei electoirale" (stanga socail democrata-centru stanga)! cine nu realizeaza ca, in afara unor exceptii penibile (gen Magureanu et Cie intrati in PD cu toit cu parttidul lor diversionist!) PSD si PD sunt "imprastieri" ale social-democratiei (motiv pentru care stanga este foarte puternica in Romania, in pofida aparentelor) fie se imbata voit cu apa rece, fie nu sesizeaza nuante care socheaza prin evidenta!

Intre altele, este socant ca numeni nu sesizeaza un adevar: stanga romaneasca sopcial-democrata un rezervor al clasei politice postdecembriste.
Astfel:
1) A castigat alegerile de 4(patru) ori (trebuire respectata realitatea istorica: in 2004 PSD a castigat alegerile detasat, indiferent de faptul ca nu a facut Guvernul!)<
2) A dat doi dintre cei trei presedinti (Basescu vine DIN STANGA social democrata!);
3) Are doua partide parlamentare, plasate in pozitii foarte interesante (PSD si PD);
4) ApR -care acum se afla "in interiorul PNL (deci in interiorul unui aprtid clar de dreapta- unicul corect!) s-a desprins in 1997 tot din trunchiul viguros al stangii (orice asr spune acum Melescanu!).
Asa ca prosdtanaciile debitate de Geoana sunt povesti de adormit copiii (si, repet, dovada "scaparii psiuhanalitice" a autoruloui strategiei!).


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Gica Petrescu, nemuritorul (371 afisari)
 Japca pe Enescu (289 afisari)
 Proprietati "disparute" fara urma (242 afisari)
 Planul pentru Kosovo naste dezmintire fara dezmintire (185 afisari)
 Corcodusii lui Vanghelie (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00622 sec.