Ziua Logo
  Nr. 3608 de miercuri, 26 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-26
Changeman (, IP: 81.180.178...)
2006-04-26 08:20
Comunismul si minciuna patologica.

Tovarasul Gorbaciov minte de stinge si acum :

" sa discute situatia si a dispus infiintarea unei comisii guvernamentale care sa se ocupe de consecinte. Comisia ar fi trebuit sa controleze situatia si sa se asigure ca aveau sa fie luate masuri serioase, in special in ceea ce priveste sanatatea persoanelor aflate in zona afectata. Mai mult, Academia de Stiinte a desemnat un grup de experti care a fost imediat trimis in regiunea Cernobal.

" Politburo-ul nu a dispus imediat de informatiile care sa reflecte situatia reala din urma exploziei .//?!?!?//. Cu toate acestea, Politburo-ul a decis in unanimitate ca trebuia sa transmitem mai departe nevoalat // CATA DEMOCRATIE SI TRANSPARENTA ... //informatiile de indata ce le primeam. Aceasta ar fi fost in spiritul glasnost-ului deja promovat in Uniunea Sovietica.

Astfel, afirmatiile potrivit carora Politburo-ul ar fi recurs la cosmetizarea informatiilor referitoare la dezastru sunt departe de a fi adevarate. Unul din motivele pentru care cred ca nu a existat o inducere in eroare deliberata il constituie faptul ca in momentul in care comisia guvernamentala a vizitat locul accidentului imediat dupa dezastru si a petrecut noaptea in Polesie, in apropiere de Cernobal, membrii acesteia au servit la masa apa si alimente obisnuite, deplasandu-se fara tuburi de oxigen, la fel ca populatia de acolo.// CE COMISIE EROICA SI NEINFRICATA LA ...BUCATE ! ...NE CREDE TAMPITI ! AU VENIT CU MANCAREA DE LA MOSCOVA // Daca administratia locala sau oamenii de stiinta ar fi constientizat impactul real al dezastrului, nu ar fi riscat toate acestea.

De fapt, nimeni nu a stiut adevarul// EXCEPTIE KGB-UL SI POLITBIRO-UL// si, din acest motiv, toate incercarile noastre de a primi informatii complete despre dimensiunile catastrofei au fost in zadar//?!?!?!//. Initial, am crezut ca impactul exploziei avea sa fie resimtit in Ucraina, insa Belarusul a fost mult mai afectat, iar Polonia si Suedia s-au confruntat cu urmarile catastrofei.

Bineinteles, lumea a aflat de dezastrul de la Cernobal de la oamenii de stiinta suedezi, acestia lasand impresia ca noi ascundeam ceva//CA SA VEZI CE RAI SUNT SUEDEZII ASTIA CAPITALISTI ...DESI SE STIE ADEVARUL DE 20 DE ANI , TOT PE ALTII DA VINA... //. Insa, de fapt, nu aveam ce sa ascundem de vreme ce nu am primit nici o informatie timp de o zi si jumatate// DE LA CINE S-O PRIMITI DACA VOI O ASCUNDEATI ?!//. Abia la cateva zile de la dezastru am aflat ca nu era vorba de un simplu accident, ci de o adevarata catastrofa nucleara - explozia reactorului patru al centralei nucleare de la Cernobal. (...)

Dezastrul de la Cernobal, mai mult decat orice altceva, a deschis calea catre o mai mare libertate de expresie // ERA NEVOIE DE O ASEMENEA CATASTROFA PENTRU A OBTINE LIBERATATEA DE EXPRESIE ?!//, moment in care am stiut ca sistemul nu avea sa supravietuiasca. A evidentiat importanta continuarii promovarii glasnost-ului ..."

Adio, tovarase Gorbaciov ! Ti s-a taiat microfonul pentru ca ai iesit de mult din istorie si trecutul e batut in cuie. Nu-l mai poti schimba oricat ai vopsi cioara...


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Reperul Cernobal (551 afisari)
 Ceausescu e vinovat pentru inundatii (234 afisari)
 La mana bancilor (229 afisari)
 Doi teologi cu opera (220 afisari)
 Doua decenii de la dezastrul Cernobal (190 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00622 sec.