Ziua Logo
  Nr. 3608 de miercuri, 26 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Economic

2006-04-26
CONU (, IP: 24.45.143...)
2006-04-26 04:59
Trebuie grabita treaba, semnate documentele si trecut la treaba !

Se-anunta vremuri grele pentru industrii in general si asta pe plan mondial. romania fara o baza energetica puternica va fi aruncata la cosul de gunoi al economiei mondiale.
Un domn (doamna) sustinea ca Romania si-a pus centralele termoelectrice pe baza de fosili la punct in ultimii ani si a ajuns sa exporte.
Combustibili fosili sunt pe duca ! Fara nici un fel de alte comentarii. Orb sa fii si nu ti-ai da seama de asta. Singura sursa si cu randamentul cel mai ridicat este energia nucleara. Aceasta este singura sansa energetica a viitorului economic romanesc.

China isi va construi 19 centrale atomice in urmatorii 14 ani.
Romania are nevoie ca de aer in a da in folosinta reactoarele 3 si 4, altfel.... asta una,....

O alta mare problema, este aceea ca preturile mondiale la tehnologii a crescut cu peste 20% in anul care a trecut si cu inca 20-27% anul acesta, cursa cresterii preturilor neoprinduse aicea... Deja pentru anul 2007 se anunta deja o crestere cu pina la 18-20% la materiile prime, feroase si neferoase... Deja firmelor care folosesc materiile prime mai sus mentionate din China, Franta, Germania le-a fost "fortata mina" sa semneze contractele pentru anul viitor deja marite...

Aceste majorari de preturi se vor rasfringe in produsul finit, deci automat un pret mai mare... in industriile constructoare de masini, transporturile vor fi domeniile cele mai afectate in anul viitor.

Posibil ca aceste cresteri sa produca o reactie in lant in toate celelalte sectoare de activitate. Bursa de metale a fost in mare "panica" in ultimele zile si saptamini, cuprul, zincul, ca sa nu mai vorbim de metalele pretioase au atins deja valori absolute.

Acum un an in urma am facut cunoscut cum o singura companie miniera Braziliana a impus cresterea pretului la OTEL pe plan mondial, China si cele mai dezvoltate tari Vest Europene au fost nevoite sa semneze contractele pentru 2006 la o crestere de peste 20%.

Aceeasi companie este din nou in negocieri extrem de dure cu Chinezii,.. deja ministrul economiei Chineze a amenintat cu retalieri,... problema este ca aceasta companie detine monopol unic pe produsul ei. Deci isi poate juca pretul asa cum vrea.

Las pe stimabili cititori ai acestui for sa ghiceasca cine este OMUL din spatele acestei companii.

Toate aceste se vor vedea in anii ce urmeaza. Stocul companiilor miniere a ajuns la cote absolute, cele mai bine tranzactionate fiind cele care extrag zinc si cupru. In Europa, Portugalia este intr-o pozitie cheie,...unul dintre cele mai mari zacaminte de zinc si cupru fiind descoperit in anii precedenti, trecindu-se la exploatare si cu un randament FF bun.

Cam aceasta este situatia mondiala iar Romania trebuie sa-si asigure viitorul. Si-n primul rind viitorul energetic. Acesta fiind punctul de plecare pentru celelalte...

Conu.

folclorist din trei-iezi-cucuieti (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2006-04-26 07:00
Re: Trebuie grabita treaba/graba streca treaba

CONU (...@hotmail.com, IP: 12.182.78...)
2006-04-26 19:25
Re: Trebuie grabita treaba/graba streca treaba


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Reperul Cernobal (551 afisari)
 Ceausescu e vinovat pentru inundatii (234 afisari)
 La mana bancilor (229 afisari)
 Doi teologi cu opera (220 afisari)
 Doua decenii de la dezastrul Cernobal (190 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00617 sec.