Ziua Logo
  Nr. 3600 de vineri, 14 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-14
Marius Adrian Porojnicu din Craiova (...@rdslink.ro, IP: 86.34.245...)
2006-04-14 09:03
Nu putem ignora realitatea !

Pe langa catastrofa politica, prin care a trecut Romania din'90 incoace, inundatiile si-au pus amprenta pe "starea natiunii" In acest context,e absurd orice alt model, in afara modelului social ! E deadreptul absurd ,orice altfel de model,in cobtextul actual si imposibil de pus in practica ! Esecul modelului liberal, trebuie vazut prin prizma catastrofelor care au adus natiunea la limita supravietuirii : modelul social e necesar pentru revenirea la o stare acceptabila a natiunii,pentru restabilirea conditiilor minime de trai ! La ce fel de politica se pot gandi milioanele de cetateni, pentru care obtinerea apei potabile pentru potolirea setei, e o problema, desi's inconjurati de apa ?

Liliac (...@yahoo.com, IP: 82.76.246...)
2006-04-14 09:14
Re: Nu putem ignora realitatea !

Modelul social, adica modelul socialist si-a dovedit lipsurile, dovada fiind renuntarea, de catre marea majoritate a statelor, si adoptarea celui capitalist, adica a modelului de piata.
Si sa nu exageram cu cifrele. Milioane de cetateni nu se confrunta cu obtinerea apei potabile! Ci doar cateva sute, iar problema chiar se rezolva. Nu am auzit pe nimeni in Romania sa moara de sete, ai auzit tu?
Iar modelul de piata include si o componenta foarte importanta: protectia sociala, datul inapoi catre comunitate a unei parti a beneficiilor obtinute. Tocmai din aceasta cauza, societatile cele mai bogate sunt cele in care modelul de piata a reusit, iar acestea au cel mai ridicat nivel de protectie sociala. De exemplu Elvetia.
Sa nu cerem statului sa ne rezolve problemele. Daca se munceste, se razbate.

Marius Adrian Porojnicu din Craiova (...@rdslink.ro, IP: 86.34.245...)
2006-04-14 18:23
Re: Milioane de cetateni nu se confrunta cu obtinerea apei potabile!

Hai sa privim harta Romaniei,de la intrarea Dunari'n tara : Zici ca p'acolo, locuiesc "cateva sute" de oameni ? poate-ti imaginezi si ce retele de apa au acestia;poti sa-i numeri si din doi in doi,tot cateva milioane ies la socoteala...... Apa potabila ,este, o problema reala.....
Cat despre "cat de protejati" sant cetatenii romani......nici nu ma mai obosesc sa te conving.....
Cat despre "daca se munceste ,se castiga"...ma gandeam tot la amaratii sinistrati....unde sa munceasca neica ? Ce sa faca{?},sa dea din maini,sa faca valuri,numa' ca sa nu stea....ridicol....hm ! Ma gandeam ca respectivii au platit,si ei,taxe impovaratoare,asa cum platim noi romanii: cele mai mari posibile !"Sa nu cerem statului sa ne rezolve problemele".....da cui,ma rog frumos,daca nu statului ai carui contribuabili santem ?! Cand nu mai ai unde te duce, iar toata averea ta e ce ai pe tine: cateva carpe ude si botite de ape,iar prin buzunare,in cel mai fericit caz, ultimul salariu,sau ultima pensie,....cand te uiti spre locul pe care-l numeai "acasa"si nu vezi decat luciu de apa,{zici matale}, sa nu'ndraznim sa cerem statului,.......du-te dom'le'n.............{ghici unde?}


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (215 afisari)
 Privatizarea Antibiotice, prioritatea AVAS (131 afisari)
 Rotschild consultant la privatizarea Electrica (100 afisari)
 Preturi sociale la mare si in statiunile balneo (93 afisari)
 Colectia inedita a metroului londonez (87 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00614 sec.