Ziua Logo
  Nr. 3582 de vineri, 24 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-03-24
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2006-03-24 14:59
Recviem ptr cei mici

Slobo a avut pacatele sale. De acord. Dar razboiul i-a fost impus .

Imi aduc aminte ca unul din sceanriile privitoare la inceperea unui al 3lea razboi mondial presupunea o criza in Iugoslavia post-titoista si interventia Pactului de la Varsovia. In aceasta situatie Belgradul ar fi cerut asistenta militara aliatilor sai - printre care si .... Turcia ceea ce insemna automat interventia NATO. Au trecut anii , Imperiul raului s-a destramat, s-au mai schimbat unele date , a fost Malta, a aparut Eltin si s-a publicat un eseu despre Cicnirea Civilizatiilor in care civilizatiile erau definte relgios. Si apoi a fost aranjat conflictul din fosta Iugoslavie. Orice persoana cat de cat informata stia ca in caz de destramre va fi razboi, dar s-a acceptat (citeam cu multi ani in urma un articol extaziat a unui plumirefer francez de stanga : brigada franco-germana va face politie in conflictele din Balcani! Inca nu era nici un conflict dar rozaliu saliva deja!). O urmare a acestui conflict a fost destramarea Cehoslovaciei, pe baza constitutiei scrise de Brejnev cu senila tancului si Ioropa s-a bucurat iarasi, felicitandu-l pe Have l (totsui el si-a cam dat demisia in semn de protest parca).

Mai amintesc insistenta cu care ni se repeta ca suntem ortodocsi (da' grecii? nu-s?!!) si de deosebirea dintre catolicism si ortodoxie , uitandu-se ca V nu-i chiar catolic si intre protestanti si catolici au fost raboaie religioase. Acum citesc cu oaresce mirare ca cica Rusia in 1994 ar fi vrut sa plaseze arme atomice in Romania. Parca in 1994 Rusia avea alte mate de tras de coada - organiza un conflict pe Nistru , ceva prin Caucaz - si era ocupata cu fraudatizarea si crearea oligarhilor (cele 500 de zile care in varianta constanestciana au devenit 200!).
In plus nu stiu daca va dati seama ce belea era introducerea armelor nucleare in ROmania, dupa ce Balcanii fusesera denuclearizati in decniile anterioare - asta ar fi insemnat automat reintroducerea de arme atomice americane in Grecia si Turcia, poate Croatia! Asa ca zisa respectiva mi se pare extrem de bizara, as dori si altceva decat ca Hurezeanu a zis ca unu i-a zis. Nu de alta da' am ceva dubii cu rectitudinea morala a fostului consilier nastescian - aduce a funie in sac. Cum la fel as zice ca daca rusii doreau cu tot dinadinsul sa bage niste rachete AA performante-n Serbia o faceau cu sau fara acordul nostru (macar ptr faptul ca Dunarea are statut international). Insa ma intreb cat cap am avut sa renuntam la contractu' cu Bell (tot fara elicoptere suntem si nu-mi cantati ode in cinstea Pumei-Socat!).

Si-mi aduc aminte ca parca mme Nicholson spunea ca noi beneficiem de-un anti lobby la Bruxelles. Cati romani fac parte din acest anti - lobby?! Si acu' cititi si interviul lui popa Toaca Vasile . Si revedrti cestia cu rusii.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2006-03-24 15:25
Re: Recviem ptr cei mici


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Patriarhia amenintata (203 afisari)
 Stiri pe scurt (165 afisari)
 Guvernul lui Polichinelle (116 afisari)
 Seful galeriei Steaua a ajuns dupa gratii (113 afisari)
 Muzeul rezistentei anti-comuniste la Fagaras (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00557 sec.