Ziua Logo
  Nr. 3569 de joi, 9 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-03-09

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Nocturnus
2006-03-08 22:53:50

"Hainele noi ale inparatului"...

Ar trecui ca Romania sa nu-si scada nivelul invatamintului, caci altfel risca sa piarda si sungurul capital serios, cu adevarat COMPETITIV - si sigur - pe care il are! Nu va luat dupa niste statistici care ascund un mare adevar: nivelul pregatirii in Romania (ca si in general in tarile din Europa de Est) este cu mult peste cel al celor din Vest. Personal am atitea probe incit pot sustine aceasta in fata oricui; nu aveti decit sa verificati ceea ce invata elevii in scolile din RFG de exemplu (poate cu unele exceptii in doua din landurile din sud, dar exceptiile confirma regula). Nu PC-urile in clasa aduc ridicarea nivelului de cunostinte. Ca sa folosim o imagine literara asta cam seamana cu "hainele noi ale imparatului"; numai ca, din pacate Romania asteapta sa intre in EU ...

Aarabeu
2006-03-09 02:21:46

Ce ar mai trebui sa ocupe sindicatele din invatamant

1. Legat de pregatirea profesionala a profesorilor : avea Grigore Moisil o vorba legata de diferenta dintre el si un vatman.....parafrazandu-l as spune ca diferenta dintre un profesor si un parlamentar este ca profesorii pot (invata usor) sa devina parlamentari, reciproca ma face sa rad..... si cati parlamentari stiu sa lucreze cu computerul.....? si nu in ultimul rand : care e diferenta intre nivelurile de coruptie ale celor doua categorii.....?
2. Suntem in urma Europei, USA. Canada..... nu doar la capitolul invatamant...... de fapt la TOATE capitolele vietii sociale..... si va fi si mai rau pentru ca in State de exemplu, un profesor are un salariu mic`dar mai mult decat decent; in Romania lipsa motivarii va duce din ce in ce mai mult la scaderea interesului tinerilor pentru cariera didactica.

Mutu
2006-03-09 02:57:38

Banii, in primul rand ...

Au constituit marul discordiei dintre sindicate si minister. Care, onor minister, e atat de capiu ca nu e is stare sa conceapa o strategie de dezvoltare pentru un termen scurt (un an e mult deja). (Ce se mai aude cu finantarea aia de un miliard de euro?)
Legat de norme si calitate, ramane sa mai discutam, fiindca impresia generala este ca se doreste, in continuare, ca invatamantul sa dea bine doar in statistici. Iar cu modificarile anuale ale programelor scolare, ca de facem reforma, pare a se ocupa vreo astroloaga d'alea, ca prea le schimba.
PS De vazut cum aceste modificari afecteaza editarea manualelor scolare. E ca si cum un agent de bursa ar vinde informatii confidentiale.

Nitu Rodica
2006-03-09 08:57:52

Cati profesori stiu sa umble cu computerul?

Ca una care face parte din sistem si am o varsta (52 de ani) va pot spune ca foarte multi profesori stiu sa umble cu claculatorul; oricat ar parea de curios, majoritatea dascalilor sunt, indiferent de varsta, o categorie deschisa spre nou, dornica sa invete si nici nu se poate altfel; lucrand cu tinerii, aproape toti cunoscatori ai calculatoarelor, nu se poate sa ramai in urma, caci risti sa fii considerat ,,depasit'.

Dolha Viorel
2006-03-09 10:06:55

Ce ar trebui sa faca Guvernul

Fiindca doar 10% dintre romani au studii superioare Guvernul ar trebui sa mareasca numarul de locuri fara taxa din universitati si/sau sa sprijine financiar pe cei care isi platesc studiile. Astfel numarul de romani cu studii va creste. Imi pare logic si in mod clar primul dintre masurile care trebuie luate.
Este sigurul lucru care se poate face vazand ca suntem pe ultimul loc in Europa la acest capitol.
Trebuie urgent facut acest lucru!
Altfel constatarile domnului Vosganian seamana cu cele facute in povestea cu drobul de sare gata sa cada de pe cuptor pe copil si pe care proastele ingrijorate de situatie nu s-au pus sa il miste de acolo.

Mutu
2006-03-09 21:18:47

Pe scurt

Banii sunt un motiv extrem de tentant pentru functionarii din guvern si pentru restu' lumii. Problema e sa invete copiii carte. Daca pana acum nu conta cum o faceau ( de', statu', alea, alea') acu' conteaza, ca da omu' banii si mai vrea sa stie pe ce se duc. In mod normal ar trebui 'avem vre'o doispe clase obligatorii. Sa-i tinem acasa, barem pana devin majori.

Mutu
2006-03-09 21:37:36

D'lui Vosganian, cu dragoste

Din pacate dumnealui nu este un profesor. Este parlamentar. Si ei, pun tunurile pe cine li se ordona,. De la secu, din guvern, whatever .............


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secuii paramilitari (1688 afisari)
 Statul nu da doi bani pe Cultura Cucuteni! (754 afisari)
 Nu voi parasi Iasiul, chiar daca voi fi alungat cu pietre (255 afisari)
 Generalul Maciuca a fost trecut in rezerva (204 afisari)
 "Struma", o rana deschisa (116 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00518 sec.