Ziua Logo
  Nr. 3559 de sambata, 25 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-02-25
alwis46 (, IP: 82.78.124...)
2006-02-26 00:18
Este sau nu Romania, un Stat de Drept ? mai avem nevoie de Parlament,Guvern,Justitie,Presedinte ?!

Cineva isi punea intrebarea aceasta. Raspunsul pe care incerc sa-l dau provine de la domnul Adrian Nastase si spusele dansului au iesit din gura domniei sale acum doua-trei zile la timpul diminetii.
Domnul Adrian Nastase a declarat la coferinta de presa respectiva, citez :

"M-am opus intotdeauna arestarilor oricarui om politic si in general m-am opus arestarilor".

Mai presus de orice autoritate investita si abilitata sa procedeze la arestari, anchetari si alte cai de atac ale justitiei, domnul fost prim-ministru, care pe deasupra este si doctor in drept, face aceasta afirmatie stupefianta.
Deci nu Guvernul prin Ministerul de justitie, nu Parlamentul prin organele pe care le-a abilitat luau hotarari. Totul se facea la comanda si la dorinta domnului Adrian Nastase. Dar daca totusi unii oameni politici chiar trebuiau arestati ? Si daca domnia sa s-a opus arestarilor care au fost mobilurile acestei atitudini ? Complicitatea cu grupurile de interese banditesti ?
Iata deci statul de drept invocat de forumistul nostru. Un stat la discretia toanelor unui singur om care nu se sfieste sa declare acest lucru in public la o conferinta de presa. Domnia sa merge chiar mai departe cu declaratiile halucinante si spune ca aceste hotarari erau luate in urma dorintelor si consultarilor cu masele largi de alegatori.
Cand erau tinute aceste consultari si unde ? Personal, nu-mi aduc aminte sa fi citit in presa scrisa sau sa fi urmarit in cea video sau audio despre asemenea grandioase adunari unde domnul Adrian Nastase se consulta cu poporul si se sfatuia cu alegatorii pe teme de acest gen. Ba mai mult, in Parlament, domnul Adrian Nastase care a votat chiar si contra perchezitiei caselor sale desi Regulamentul camerei si Constitutia interzic clar acest lucru, lanseaza un asa-zis avertisment colegilor parlamentari:

"Atentie domnilor, se poate crea un precedent periculos".

Traduse, aceste vorbe ar insemna ca odata pornit bulgarele la vale, avalansa declansata ar putea strivi si pe altii care nu se simt chiar curati in fata legilor asa ca ar fi bine sa se pazeasca si sa fie atenti la ce voteaza.
Deci inca o interventie clara pentru apararea unor privilegii datorate unor imunitati prost ticluite si abuziv folosite.
D-aia avem nevoie si de Parlament si de Guvern si de Presedinte. Pentru ca specimene ca Adrian Nastase sa nu mai fie lasate sa-si desfasoare umorile, aroganta si setea de putere nemasurata iar Romania sa fie un stat de drept.
Pentru ca puterea corupe, iar puterea absoluta corupe in mod absolut.
Adrian Nastase este cel mai clar exponent al acestei axiome.





     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Chinuiti cu filme porno cu homosexuali (822 afisari)
 KO procedural (477 afisari)
 Revolta impotriva Statului politienesc (422 afisari)
 Recomandari TV (374 afisari)
 Cazul Bivolaru, in atentia Parlamentului (290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00602 sec.