Ziua Logo
  Nr. 3548 de luni, 13 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-02-13
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2006-02-13 12:47
Cu sediul la Balaceanca!!!

Cu ce sa incep critica halucinatului articol?

Cu observatia ca un guvern nu poate fi non-guvermanental? Ca guvern-nonguvermanental e doar o afirmatie bizara motivata doar de betia de cuvinte (Maiorescu)? Ca suna ca canibal vegetarian (adica maninca numa maru' lu Adam?!)

Ca tinerii "geniali" nu prea si-au aratat geniul? Ca Ilie Serbanescu are o varsta care poate fi caracterizata ca maturitate deplina daca nu chiar batranete? Ca Smaranda Enache nici cu bunavointa nu mai poate fi incadrata la tineri?! Ca restu se cam invart in jurul varstei de 40 de ani, varsta la cre nu mai esti tanar ci esti matur? (sau daca nu esti matur esti imatur!).

Ca dnul Ile Serbanescu a apucat sa-si arate competenta in timpul unui ministeriat ? in care raspundea de refroma economica? Rezulatele?!

Iar propusul prim-ministru a reusit sa-si atate competenta prin falimentarea a 2 reviste? Ca prestatia dnei la TVR a fost de asa natura ca pina la urma cei care au sprjinit-o si numit-o in postul respectiv au fost nevoiti sa renunte la (de)serviviile sale?!

Ca tanarul Turturica (inca tanar , dar tanar matur!) propus la Industrii e o propunere cel putin bizara (DCT nu are nici macar experienta economica a lui Ilie Serbanescu!) iar propunerea sa cumuleze si fucntia de sef SRI are o savoare aparte, amntind de Felix Djerjinski care era seful CEKA si siinistrul trasnsporturlor ?!

Ce sa zic? Alaturarea numelor de Eliade, Sebastian, Vulcanescu, samd cu unii proveniti din presa comunista (fie ea si studenteasca) este cel putin bizara?! mai ales tinand cont ca tocmai apartenenta la presa comunista le-a deschis usile afirmarii post-comuniste....

Ca formarea unui astfel de guvern pe baza unor astfel de criterii ("genialitate" de complezenta) nu are nimic comun cu parctica europeana?

Iar propunerea de desfiintare a Palavramentului si aparitie a unui MAN bazat pe ONGuri are meritul de a parea nasita de nostalgii corportatiste! Nici Carol II Lupescu n-ar fi reusit o propunere mai calpa! Si cu observatia ca dl ziarist cand scrie Mare Adunare Nonguvermanentala devoaleaza gandirea sa de esenta totalitara: legislativul este subsumat adminsitrativului!!! Ca macar teoretic pina si in RSR legislativul - ca reprezentanta nationala - avea dreptul (teoretic!) sa controleze guvernul - atat prin buget cat si prin votul de investitura.

Si in cele din urma tocmai faptul ca istoria lor de vanatori de granturi si modesti ongisti si ziaristi ii face putini recomandabili ptr constructia unei economii de piata . Demonsteaza nu neaparat cinstea si corectitudinea lor cat incapacitatea lor de a se adapta realitatilor economiei capitaliste moderne!

Ca de fapt intregul articol care sub aparenta betiei de cuvinte ascunde de fapt dispretul ptr o minima democratie, apetitul ptr o societate tip asiatic si vechea tara a culturii noastre - boala romantica a "geniului" neinteles, inadaptat fata de care societatea obtuza si idioata. Iar romantismul dragii mei era un curent aticapitalist!

Bizonu'
(care la 28 de ani a aflat ca nu mai e tanar!!)

doboritorul de bizoni din romania (...@bza.ro, IP: 212.93.140...)
2006-02-13 15:50
Halucinantul articol

scris de "tinarul" Vasilica. Folosind multe nume mari crede ca se alatura acelor nume mari. In rest, Vasilica cunoaste doar democratia contului curent personal. Dai in cont la mine, sunt conte cu tine.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2006-02-13 16:44
Re: Halucinantul articol


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 S-a ales praful si de Centrul Eudoxiu Hurmuzachi (718 afisari)
 Biblia - Vulgata tradusa de Petru Pavel Aron (693 afisari)
 Primul Bal Vienez de la Bucuresti (320 afisari)
 Gabriel Resources pierde pe toate fronturile (224 afisari)
 Rachetele Rusiei la granita CSI cu NATO (196 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00584 sec.