Ziua Logo
  Nr. 3527 de joi, 19 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-01-19
alwis46 (, IP: 82.78.124...)
2006-01-19 15:55
Comentarii vol. II, articolele 13, 14, 15, 19, 20, 23.4 - pentru G.B.

Articolul 13 prevede ca "orice persoana are dreptul sa paraseasca orice tara, inclusiv tara sa, si sa se intoarca in tara sa".
Plecau bietii de ei, dar ascunsi prin cotloane de tren, cu plute actionate de tuburi cu CO2, fortand granita si punandu-si viata in pericol numai sa scape. De intors nu prea se intorceau ca-i pastea puscaria cea mai neagra.
Articole 14 si 15 intaresc prevederile lui 13 si suna cam asa : " In cazul persecutiei, orice persoana are dreptul sa caute azil si sa beneficieze de azil in alte tari. Orice persoana are dreptul la cetatenie. Nimeni nu paote fi lipsit in mod arbitrar de cetatenia sa, nici de dreptul de a-si schimba cetatenia".
Am cunoscut multe persoane persecutate si singurul drept pe care il aveau era sa priveasca soarele printre zabrele. Sa nu uitam si pe cei care, dincolo de aceste suferinte, au pierit cu zile in inchisorile bolsevice ca urmare a regimului de exterminare la care au fost supusi. Sa caute azil ? Unde ? Ai citi decretul de ridicare a nationalitatii Regelui Mihai ? Nationalitatii nu cetateniei ! Atat de destepti erau aia de atunci incat au confundat termenii !
Art.19 prevede ca orice cetatean poate avea convingeri proprii dar si dreptul de a si le expune public si liber, nestingherit de sta si de pretentiile acestuia la la monopol in domeniul ideologic.
He, he, he......pai cine avea curajul pe vremea Anei Pauker, a lui Ghita Dej sau a Pingelarului sa iasa in piata publica si sa zica oarece contra partidului ?
Disparea de pe fata pamantului sau il uita Cel de Sus in ocna.
Intotdeauna comunistii au propovaduit egalitatea in drepturi, dreptul de a exista a partidelor comuniste dar si dreptul de a inlatura prin forta un regim contrar viziunii lor. Odata ajunsi la putere, comunistii uitau de toate drepturile in numele carora isi duceau existenta si suprimau pana si protestul prin vorbe ca de ala cu mana armata nici nu se punea problema.
Art. 20 prevede ca orice persoana are dreptul la intrunire libera si la asociere pasnica dar si ca nimeni nu poate fi obligat sa faca parte dintr-o asociatie.
Paote stii ce s-a intamplat cu incercarea lui Paul Goma de infiintare a unui sindicat liber. Poate esti de destul de in varsta ca sa-ti aduci aminte cat de "liber" te-ai asociat in sindicat, in UTC sau PCR inainte de 1989.
Art.23.4 proclama libertatea oricarei persoane de a intemeia cu alte persoane un sindicat si de a se afilia la alte sindicate pentru apararea drepturilor sale.
In comunism, chiar se spunea in gura mare, sindicatele erau o parghie de transmitere in mase, a celor necuprinsi in UTC sau PCR, a directivelor si indemnurile partidului. Cat despre apararea drepturilor sindicale...sa fim seriosi.....prevalau documentele si indicatiile de partid.

Ma opresc aici. Comentariul tinde sa ia proportii si mai este lume care vrea sa-si exprime ideile.
Raman la ideea ca este necesar, dupa procesul nazismului, si un proces al comunismului. Ciuma rosie a fost chiar mai rea ca ciuma bruna.




     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Parchet All Inclusive (358 afisari)
 Viol tainuit in Ministerul Educatiei (193 afisari)
 Stiri pe scurt (154 afisari)
 Consilieri prezidentiali din gluma (124 afisari)
 Celebrul "colonel Dumitrescu" acuza coruptia din SIE (109 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01336 sec.