Ziua Logo
  Nr. 3526 de miercuri, 18 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-01-18
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 24.63.97...)
2006-01-18 01:44
Credinta adevarata transforma desertul in gradini infloritoare

Izvoare de apa si intelepciune

Recent am realizat ca acei conducatori care cauta numai sa fie populari pentru a intra in gratiile electoratului, fara a se ingriji si de cresterea lor spirituala (cateodata conducandu-I pe o cale complet in afara lui Dumnezeu), vor sfarsi prin a fi indepartati sau uneori linsati chiar de catre cei care pana mai ieri le cantau osanale.
De ce?
Pentru ca nemultumirea populatiei va creste vazand ca merg dintr-o nenorocire in alta, si vor gasi vina conducatorilor. Nici un popor care traieste in pacat, nesocotind invataturile lui Dumnezeu, nu va fi vreodata bine.
Oile trebuie sa-si urmeze Pastorul, altfel le mananca lupii. Asta-i o lege universal valabila si pentru oameni si, atunci cand conducatorul nu se face una cu Dumnezeu – Pastorul Suprem, pentru a sti cum sa-si conduca turma, va sfarsi huiduit. Asa s-a intamplat cu atatia conducatori sau dictatori pana acum, care au promovat cultul personalitatii – ca si cum ei erau dumnezei si nu mai era nevoie de Providenta. Urmandu-i pe ei, posibilitatile si resursele sunt limitate, dar urmandu-L pe Dumnezeu acestea sunt nelimitate si orice devine posibil.
Iar din povestea lordului Byron si cei ce au finantat razboaie pana acum, fie ele si de eliberare, trebuie sa intelegem ca atata vreme cat oamenii nu vor cauta cresterea spirituala, devenind soldati ai lui Cristos pentru ca sa grabim venirea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant, ei vor avea parte numai de razboaie si moarte pe campurile de lupta.
Iata de ce cred ca a venit timpul Revolutiei Spirituale si devenind soldati in “Armata Albastra a Mariei”, impartind tuturor Sfantul Scapular si invatandu-I rozariul, vom ajunge la eliberarea lumii si vom invinge bolile si moartea.
Avem acum infinit mai multe mijloace de a raspandi invataturile divine si a crescut totodata si nivelul nostru de intelegerea acestor invataturi. Ieri auzeam preotul catolic vorbind la TV despre Sf. Berard si companions, care se pare ca au fost primii trimisi sa evanghelizeze arabii. Au avut ceva succese la Sevillia, apoi in Maroc asupra regelui, dar au fost persecutati de multi si, aflandu-se la un moment dat in desert, cand au intalnit si Royal Army, erau in pericol sa moara cu totii de sete. Dar pentru ca aveau o credinta puternica, Isus i-a ajutat ca atunci cand au lovit cu batul in nisip, a aparut izvorul de apa. Dupa asa minune bineinteles ca au fost vazuti ca eroi, dusi la curtea regelui si li s-au oferit bogatii si ospitatlitate. Ei insa au refuzat bogatiile, intrucat faceau parte din Ordinul Franciscanilor si jurasera sa traiasca in saracie, apoi i-au mai si combatut in credinta lor – probabil fara diplomatie, astfel ca au fost omorati.
In Matei cap.10:16, Isus spune apostolilor: “Iata, eu va trimit precum oi in mijlocul lupilor: fiti deci intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii.” Intr-adevar, ei au fost dusi si in fata regelui – cum scrie in verset 18 – dar la capitolul diplomatie si istetime, sa ma ierte Dumnezeu, dar au cam dus lipsa. Faptul ca au putut face sa apara izvorul de apa din nisip era ceva de care sa se serveasca in procesul de evanghelizare si de care sa ne folosim si noi.
Isus a spus ca El este apa vietii si ca toti cei insetati si infometati sa vina la El. Asta nu-i numai o metafora si probabil ca asa cum Sf. Berard a putut face sa apara izvorul au mai facut si altii. Se poate observa ca acolo unde au venit crestini si au predicat Cuvantul lui Dumnezeu, au atras ploile si au aparut izvoare de apa. Exista multe astfel de exemple in America de Nord si, mai ales, in Sud, poate si prin Australia, India s.a. Parerea mea este ca in procesul de evanghelizare din tarile arabe si africane trebuie sa se puna accent pe atragerea apei de care au atata nevoie. Avand apa se vor face recoltele si vor avea si mancare. Am retinut dintr-o emisiune asupra crestinismului in zona Effes din Turcia – unde exista casa in care a locuit Maica Domnului ultimii noua ani de viata, si unde exsta si ruinele unei biserici construita de Sf. Ioan, crestinii fiind atunci numerosi in zona, curgeau atunci vreo patru rauri si exista parca si un lac. Disparand crestinii au disparut si apele – singurul izvor a ramas la Casa Sfintei Fecioare. Apoi, in multe din Aparitiile Sfintei Fecioare – precum la Lourdes- Franta si in Belgia, la Notre Dame – a facut sa para izvoare de apa pentru ca oamenii sa bea si sa-si imbaieze corpul pentru a fi vindecati. Daca e sa ne folosim istetimea in procesul de evanghelizare pentru a face bine oamenilor si pentru a grabi venirea Imparatiei lui Dumnezeu, atunci trebuie sa ne folosim de aceste date. Vor convinge mai bine decat toate teoriile din lume si Isus va face sa apara noi izvoare pentru cei insetati si infometati.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Camatarii PSD (395 afisari)
 Instanta recuzata in cazul Clamparu (85 afisari)
 Impotenta spirituala universitara (64 afisari)
 Mama Cotrocenilor (61 afisari)
 Stiri pe scurt (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00652 sec.