Ziua Logo
  Nr. 3520 de miercuri, 11 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-01-11
Davidescu vasile din Bicaz (...@k.ro, IP: 80.97.25...)
2006-01-10 23:58
Lovitura si carul cu oale



Cand esti mare ziarist sau mare profesionist indiferent de domeniul in care activezi trebuie sa te feresti de doua greseli:de femei si de subiectivism.

Daca de femei,nu se pune problema,ziaristul adesea este atras de subiectivism si de sensatia puterii lui,si stim de mult ca orice putere este vremelnica.

Dl.SRS care nu a reusit sa ma clinteasca din admiratia pe care i-o port cade victimas subiectivitatii,pana la gradul de naivitate atunci cand vorbeste de Basescu ca nu are-cultura politica-

As vrea sa-l constientizez pe marele ziarist,el nefiind psiholog,ca inteligenta este de 2 feluri:

-inteligenta abstracta sau pentru abstractiuni,apanaj al savantilor,cercetatorilor,al oamenilor swe biblioteca dar care pot pleca dimneata imbracati cu pulovarul pe dos sau cu jumatate de fata nebarberita si

-inteligenta sociala,care in fata unei coli de hartie,cum spunea un regretat coleg,simte ca se cufunda in abis in schimb poate realiza tot contextul social,se poate folosi de oameni,are ceea ce se numeste simt politic,acest lucru caracterizandu-i pe ziaristi dar mai ales pe politicieni.

A spune ca dl.Basescu nu are simt politic sau cultura politica cum spune SRS este o mistificare ,iar daca este sincera este o naivitate si un subiectivism sublim.

Cum ar fi putut castiga Dl.Basescu sefia PD,dobora pe Ciorbea,castiga primaria capitalei de 2 ori,presedentia,in toate plecand de pe locul doi daca nu ar fi avut inteligenta politica.

Dl.SRS spune ca nu are cultura politica,poate ca intelege ca nu scrie carti de politologie ca Dl.Brucan sau articole editoriale ca Dl.Secverin dar acestia fac parte tocmai din cei cu inteligenta abstracta si care se simt cel mai bine in biblioteca sau laboratoare.

Dl.Basescu scrie politica in practica sociala si a-l considera needucat,prost in politica cu succesele pe care le-am enumerat si care vor mai veni,cred ca este naivitatea sau subiectivitatea ziaristului,care in definitiv are dreptul sa iubeasca sau sa urasaca pe cineva,chiar calcand in picioare realitatea si obiectivitatea.

Se vede de la 3 Kilometri ca Dl.Basescu este imprevizibil in politica pana la genialitate,foloseste oamenii in mod genial(ganditi-va ce consilieri are),stie sa se desprinda de consilieri cand simtul sau politic ii indica alta directie,stie sa planga,sa rada ,sa recunoasca ca a gresit si sa se inerveze cand doreste el si cand ii foloseste.

Multe surprize ne mai asteapta.

Dupa mine este un politician cu care ma mandresc,dupa ce am vazut atatea prestatii politice anoste sau interesate.

Eu cred ca Dl.SRS ar trebui,daca ,evident nu are constient interesul de a mistifica,sa analizeze mai bine situatia si personalitatile politice.

Candva era prieten cu dl.Basescu,acuma o mare personalitate nu incearca sa anihileze pe cineva doar pentru ca pe parcursul vietii cineva nu mai este asa cum isi imagina el.

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2006-01-11 00:27
Re: Lovitura si carul cu oale


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ursi polari hermafroditi din cauza deseurilor toxice (174 afisari)
 Episcopii sa provina din calugari (108 afisari)
 Compania de balet a Operei - in faliment artistic (100 afisari)
 Liber la matusi (85 afisari)
 Misiune a Romaniei: unificarea Bisericilor (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00621 sec.