Ziua Logo
  Nr. 3513 de sambata, 24 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-12-24
VERITAS (, IP: 152.163.101...)
2005-12-24 03:01
VORBE FARA NOIMA. CITEAZA GRESIT DIN BIBLIE

"Acea strigare a Psalmistului catre Dumnezeu: "intoarce-ne si arata-ti fata" (Ps. 79, 7)"

Psalmul 79:7 nu spune "intoarce-ne si arata-ti fata".
Psalmul 79:7 spune:

"Pusu-ne-ai in cearta cu vecinii nostri si vrajmasii nostri ne-au batjocorit pe noi."

"Iata cat de arzatoare era setea de mantuire a lumii care inca pastra cuvantul lui Moise, care spusese: "Nu va putea omul sa-Mi vada fata si sa traiasca" (Iesirea 33, 20)."

Nu Moise e cel care rosteste aceste cuvinte. Conform Bibliei, aceste cuvinte sunt rostite de cel care e prezentat in carte ca fiind dumnezeu, Iehova.

Oamenii bisericii isi inchipuie intotdeauna ca nimeni nu citesti Biblia si ca pot sa insire vrute si nevrute fara ca ignoranta sa le fie demascata. Bietul taran roman care aude sau citeste astfel de aberatii si nu intelege nimic isi inchipuie ca popii nostri sunt invatati, oameni cu carte, cand ei sunt mai ignoranti deca cei care isi pierd vremea ascultandu-le predicile cu buna credinta.

"Hristos se naste" e de asemenea gresit. Asa cum cei care sunt interesati de istoria religiei stiu de sute de ani, Isus nu s-a nascut pe 25 decembrie, "nasterea domnului" fiind o sarbatorare imprumutata de la pagani care sarbatoreau pe 25 decembrie ziua nasterii zeului lor, Mitras. In al doilea rand, "Hristos", sau "Cristos" nu e numele unei persoane. El a fost si este folosit gresit de biserica si de credinciosii care considera numele de Cristos ca fiind similar cu un nume de familie. "Cristos" are intelesul de "unsul lui dumnezeu", "mesia" si a fost folosit cu mult inainte de aparitia lui Isus. In Biblie e folosit de peste 30 de ori in Vechiul Testament, tradus insa gresit. Uneori termenul de "mesia" e folosit in Biblie cu referinta la zei pagani astfel ca, conform Bibliei, Isus nu a fost singurul mesia. Exista documente accesibile tuturor celor dornici de a cunoaste care arata cat se poate de clar, "Crestini" au exista cu mult inainte de Isus si nu intamplator Apostolul Pavel il numeste Cristosul Isus, ceea ce inseamna, Isus, unul dintre "cristosi".

Intr-adevar, dupa datele personalitatii lui si dupa descrierea prezentei pastorilor cu turmele de oi la momentul nasterii lui, Isus pare ca s-ar fi nascut mai degraba in februarie-martie. Sa nu uitam de asemenea ca evangheliile se contrazic in legatura cu unde si cand s-ar fi nascut Isus, acelea dintre evanghelii care au introdus, in timp, pasaje care se refera la nasterea lui. Cercetatorii biblici au ajuns la concluzia ca pasajele din Matei si Luca (ciudat, dar numai in aceste doua evanghelii se relateaza nasterea lui Isus) au fost introduse cu mult mai tarziu, prin secolul IV, astfel ca autenticitatea lor e cat se poate de dubioasa. Cele doua versiuni se contrazic insa in mod repetat, uneori cu un efect extrem de hilar. Luca, de exemplu, spune ca Isus s-ar fi nascut in timpul recensamantului lui Quirinius (anul 6 era noastra) in timp ce Matei spune ca Isus s-ar fin nascut in timpul lui Herod, care a murit in anul 4 inaintea erei noastre. Mai mult decat atat, Luca spune ca Isus ar fi fost conceput la sase luni dupa Ioan, pe timpul lui Herod. Cu toate astea, autorul evangheliei lui Luca ne-o prezinta pe Maria fiind gravida in timpul recensamantului din anul 6 al erei noastre, ceea ce reprezinta o lehuzie de ... 10 ani.

Important e insa nu atat data cand s-a nascut Isus ci gandirea filosofului Isus, care nu era dumnezeu, asa cum l-au votat episcopii la Nicea in 325 asa cum nici Pitagora nu a fost dumnezeu desi si lui i-au fost atribuite aceleasi calitati "miraculoase" care i-au fost atribuite mai tarziu si lui Isus. Important de realizat e ca biserica si crestinismul in forma lui actuala au degenerat adevaratul mesaj a lui Isus, un mesaj care va trebui repus in drepturile lui, lucru care se intampla deja in tarile avansate in care secularizarea societatii civile e un fapt aproape implinit. In aceste societati biserica a incetat de mult sa fie privita ca o autoritate in materie de moralitate sau intelepciune. Biserica Catolica a distrus in timp mai toate documentele despre omul Isus pentru a-si putea vinde doctrina ei promovand un "Isus Dumnezeu". Unele dintre aceste documente vor apare insa la lumina asa cum au aparut si textele gnostice crezute multa vreme distruse complet de oamenii bisericii.

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-12-24 05:53
In Vino Veritas !

roy (...@hotmail.com, IP: 83.130.123...)
2005-12-24 07:13
Re: VORBE FARA NOIMA. CITEAZA GRESIT DIN BIBLIE

Roxana (...@free.fr, IP: 82.238.120...)
2005-12-24 08:26
Re: In Vino Veritas !

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-12-24 14:24
Re: In Vino Veritas !

VERITAS (...@harringtonbrassworks.com, IP: 152.163.100...)
2005-12-24 15:32
Re: Despre Lazarius, Lazarus, Lazar


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dezvaluirile anului 2005 (428 afisari)
 Hristos se naste, Slaviti-L (267 afisari)
 Anii lui Traian Basescu (172 afisari)
 Bomba Tanacu (111 afisari)
 Petre Pandrea. Un stoic rural?(II) (109 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00732 sec.