Ziua Logo
  Nr. 3498 de miercuri, 7 decembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-12-07
romking (, IP: 209.6.150...)
2005-12-07 01:46
E foarte bine cand se aduna lumea in rugaciune

Maica Domnului a recomandat in cateva aparitii ca e bine sa se adune lumea in procesiune - cum se face la Lourdes- dar si cu lumanarile aprinse si sa cante cantece religioase. Asa se obtine mult mai mult decat sa stai ore intregi la o coada numai pentru a atinge moastele unui sfant. E bine si asta, dar trebuie sa avem in vedere ca acel sfant a muncit mult pentru comunitate si a trait in rugaciune si studiul Bibliei pentru a ajunge sa fie canonizat - sau de fapt sa nu putrezeasca.
Ma gandesc insa ca nume precum Cernica nu sunt potrivite, caci crestinismul a inceput prin schimbarea numelor:
Pe Sf Ioan trebuia sa-l cheme Zaharia, ca pe tatal sau, dar ingerul a spus sa-l cheme Ioan. Si Dumnezeu ca sa fie sigur de asta, a facut ca Zaharia sa-si piarda vocea - pe care a recapatat-o numai dupa ce i-a dat numele copilui.
Numele lui Isus a fost de asemeni stabilit de inger si avem si alte nume sfinte cu semnificatii referitoare la Dumnezeu. Ca urmare si lacasurile bisericesti trebuie sa poarte astfel de nume crestinesti daca vrem sa mearga totul bine si sa fim feriti de rele.
Ajunge sa facem putina analiza a evenimentelor in care sunt amestecate anumite persoane si sa vedem numele lor pentru a ne da seama cat de importante sunt numele.
Zilele trecute scria presa ca un tanar a atacat cu cutitul o fata de 17 ani, in biroul directoarei scolii. ati retinut cum il chema pe barbat? Il chema Grozea! Si cu ocazia asta mi-am amintit si de Petru Groza - cel care a stat in fruntea primului guvern comunist. Trebuia de atunci sa stie lumea ca nu putea fi decat de groaza.
Auzeam astazi cum spuneau pe History Channel, cand comunismul se intindea amenintand sa cuprinda intreaga lume. Mi-am amintit ca Dumnezeu a avut si are un plan pentru ca ateismul sa nu se intinda; de-aia a aparut Sfanta Maria la Fatima si a avertizat lumea spunand si ce trebuia facut. In primul rand trebuia sa fie raspandit in lume mesajul ei, dar biserica nu a inteles asta si de-aia a urmat inarmarea si doua razboaie mondiale.
Intre 1961-65, maica Domnului a aparut la Garabandal- Spania, cerand ca mesajul ei sa fie raspandit in lume - asta tot pentru a contracara raul. Nici de data asta marea majoritate a preotilor nu au raspuns chemarii - ba unii chiar le-au persecutat pe vizionare si au spus public ca nu-i adevarat. Aceasta nu a ramas fara urmari, caci au avut de suferit si preotul acela a murit in accident.
Pozitia preotilor ce nu recunosc aparitiile Maicii Domnului - bineinteles dupa o verificare scurta, cum a fost facuta de doctori, reporteri si marturiile oamenilor prezenti la aparitii - echivaleaza aproape cu nerecunoasterea Nasterii Mantuitorului de catre farisei, saducei si alti invatati ai vremii. Ei se retrag undeva in studiile lor, spunand ca nu poate fi adevarat pentru ca nu stiu cu ce li se pare lor ca nu se potriveste.
Si este atat de clar ca pe de-o parte se intinde ateismul si terorismul, iar acestea nu pot fi oprite decat raspandind mesajele Maicii Domnului si transmitand lumii exact cuvintele ei si minunile facute pentru ca totul a fost calculat si are un sens pentru a salva oamenii de la pieire.




     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iris a lansat "Iris Maxima" (68 afisari)
 Cuviosul Gheorghe de la Cernica (48 afisari)
 Investigarea monopolului Astral si RCS&RDS (44 afisari)
 Axa ce-am pohtit! (43 afisari)
 Ciocanul SUA Nicovala UE (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00600 sec.