Ziua Logo
  Nr. 3492 de marti, 29 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-11-29
Raoulxx (, IP: 137.226.141...)
2005-11-29 03:08
Dezvoltarea societatii romanesti fara invatamant este lupta cu morile de vant!

Democratia in Romania a prins radacini datorita oamenilor care au inteles ideea de libertate. Revolutia din 1989 au realizat-o altii (vezi "Schachmatt - Strategie einer Revolution" - Susanne Brandstätter -2003 Austria), schimbarea a reusit deoarece oamenii au pretuit libertatea (fizica + intelectuala). Cu totii am invatat din mers cum sa traim in noua societate, iar profesorii si medicii au invatat sa supravietuiasca cu promisiuni. Fiecare guvernare postcomunista a anuntat sau promis rectificari salariale pentru profesori si de prea multe ori aceste ajustari erau mai mici decat inflatia reala sau nici nu au existat. Daca bugetul tarii suferea si trebuiau facute rectificari bugetare, invatamantul si sanatatea erau pe primele domenii in care se faceau economii, chiar daca in paralel se luau hotarari populiste de mentinere a fabricilor nerentabile, masuri cu costuri enorme. Majoritatea profesorilor isi fac meseria din pasiune (ar putea castiga oriunde mai bine) dar lipsa de respect cu care este tratata de politic aceasta meserie (cu salarii de batjocura si lipsa de investitii in logistica educationala) nu lasa decat posibilitatea unei lupte radicale. De mirare cum a escalat atat de tarziu un asemenea protest care cere politicului sa investeasca in viitorul Romaniei. Inbunatatirea conditiilor in invatamant este investitia din care se va face un profit exponential in viitorul apropiat. Este o nerusinare sa faci continuu datorii externe pe care generatia in formare va trebui sa le plateasca in viitor cu dobanzi maximale, dar sa nu oferi sansa acestei generatii sa fie de elita.
Invatamantul este sansa tuturor si este atat de evident si elementar acest gand incat te mira ca nu se intampla o noua revolutie in domeniul invatamantului. Profesorii au instruit tanara generatie sa gandeasca liber, sa spuna lucrurilor pe nume, sa pretuiasca accesul la cunostiinte. Europa are nevoie de oameni inteligenti( de exemplu:germania mizeaza pe elita academica pentru asigurarea unui viitor si germania are un deficit mare fata de tarile scandinave care exceleaza in domeniul invatamantului). Europa este in pericol sa ramana tehnologic in urma concurentei asiatice.
Educatia performanta tine de obligatiile noastre fata de viitorii parteneri din uniunea europeana!
Educatia este unica investitie profitabila si fara risc pt Romania!
Educatia este cheia unei economii sanatoase!
Educatia consolideaza relatiile intersociale!
Educatia consolideaza democratia!
Daca tot ce am scris mai sus este atat de simplu si banal incat oricine poate sa inteleaga si sa creada ca aceste lucruri nici nu trebuiau rostite deoarece sunt deja cunoscute si recunoscute de toata lumea iar editorialul sintetizeaza atat de bine problemele atunci te intreb:
De ce nu reactionezi si actionezi draga cititorule? De ce nu te interesezi cum poti sustine protestele profesorilor? Acum si in viitor! De ce nu faci presiuni asupra politicienilor incapabili sa inteleaga unde tara trebuie sa investeasca si unde sa economiseasca? De ce nu lupti pentru ca membrii tineri din familia ta sa aiba o educatie de calitate? Lupta pentru ca atunci cand vor veni taxele de studiu in invatamantul de stat, beneficiul sa se reverse 100% asupra studentilor si nu sa umple gauri negre din buget. Construieste viitorul!

Tuturor implicati in invatamantul romanesc le multumesc pentru munca lor titanica. Dedic aceste ganduri lor si amintirii tatalui meu care a fost toata viata profesor.

Raul

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-11-29 03:59
Mah ! Da lozincar mai esti ?


> De ce nu lupti pentru ca membrii tineri din familia ta sa aiba o
> educatie de calitate? Lupta pentru ca atunci cand vor veni taxele de
> studiu in invatamantul de stat, beneficiul sa se reverse 100% asupra
> studentilor si nu sa umple gauri negre din buget. Construieste
> viitorul!
> 
> Tuturor implicati in invatamantul romanesc le multumesc pentru munca
> lor titanica. Dedic aceste ganduri lor si amintirii tatalui meu care
> a fost toata viata profesor.
> 
> Raul
> 
Tata nu a fost profesor. Asa ca nu inteleg ce vrei .... Pe el l-au " indrumat " spre mina, si chiar a facut o "cerere " ca vrea la subteran. Deci eu am sa tin cu cei cu lopata. De ce nu le da si lor bani..... ?
Ca cineva mai trebuie sa fac si treaba, nu-i asa ? Cineva trebuie sa mai mulga si oile , sa potcoveasca, sa taie lemne....
PS Ce inseamna " Iuropa are nevoie de oameni... INTELIGENTI " ? Si daca are nevoie, de ce nu-si pregateste ?
Uite si eu acum.... Simt nevoia de un vin bun. Ma duc sa-mi pun singur !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cafeaua fara cofeina este periculoasa (353 afisari)
 Baroneti de Gheorgheni (344 afisari)
 Microhidrocentrale de interes (61 afisari)
 Pentru romani, bataia e rupta din Rai (54 afisari)
 Opriti-l pe Gabriel! (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00662 sec.