Ziua Logo
  Nr. 3491 de luni, 28 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-11-28
Externu (, IP: 86.127.95...)
2005-11-28 15:32
Stoica vede numai "padurea" ........SRS numai "copacii".........iar tara e cam in "ceata"

Am citit si eu,cu multa atentie,editorialele susmentionate, precum si opiniile "opozitiei liberale" si urmarind si miscarile liberalilor de la putere , am ajuns la o concluzie ciudata.
Legatura dintre Romania reala si PNL este, cel putin momentan, rupta,dar culmea, nu vrea nimeni sa o repare.
La ora scadentei, indiferent cand o sa fie aceasta, nu o sa intereseze pe nimeni daca PNL-ul este condus de X sau Y,daca" P implica T" sau "S se combina cu B in permutari luate cate M"....... ceea ce o sa conteze va fi PRECEPTIA populatiei despre o guvernare preponderent liberala.
De asemenea, se tot invoca, interventiile,motivatiile si mutarile "presedintelui jucator"----- fara a se tine cont ca intr-o pardida de sah este nevoie de cel putin doi jucatori.Pun si eu niste intrebari:
-Cu cine "joaca " Presedintele Basescu ?
- Cine sunt "chibitii"?
Trebuie observat ca "jucatorul prezidential" prefera "mutarile fortate" , are un stil de joc agresiv bazat mult prea mult pe atac, si desi este destul de prudent in miscari, lasa destule "campuri" neaparate.
De cealalta parte, jucatorul "advers", da dovada , cel putin pana acum, de un calm vecin cu inconstienta,mai explicit, nu are o strategie clara, joaca haotic, ataca si apoi se opreste, se apara si apoi ataca "lovind in gol".
Poate nu am fost destul de clar, PNL-ul nu are in momentul de fata analisti politici reali, iar cei pe care ii are nu sunt nici realisti nici dezinteresati de eventuale interese personale(este cazul inclusiv al Dl Stoica).
Avertismentele pe care Dl Stoica le da:
1)- cel cu mentalitatea gen "dupa mine potopul"-este real,DAR,asa cu stie foarte bine dansul din experienta din CDR, este un fenomen inevitabil,care a aparut si la PSD dupa alegerile locale.Fenomenul acesta isi are origine in calitatea clasei politice actuale, si cel putin momental, nu o sa dispara doar ca se schimba unul sau mai multi sefi de partide sau premieri.
2)-Tentatia aliantei PSD-PNL exista, si culmea, ea poate fi o solutie temporara, pana trecem de integrare,DAR, asa cum stie foarte bine dansul,nu este o solutie viabila( din cauza de "marinarie politica"), si oricum, la scadenta, ar fi defavorabila PNL.
3)- Inlocuirea "unui grup cu un alt grup", este un fnomen REAL si NEGATIV nu numai in PNL,ci in toate partidele , fiind DE NATURA POLITICII in general, (cu mentiune speciala pt.PSD, unde se mai practica si "unitatea de monolit").
Pe scurt, avetismentele date recent, de Dl Stoica, sunt reale, dar nu se ofera si solutii realiste, doar cele care convin lui si celor din "grupul sau",daca acest grup este mai capabil sau nu decat actualul ............... nu prea mai importa,PERCEPTIA populatiei despre PNL fiind DEJA formata.

O SOLUTIE AR FI IESIREA BRUSCA , (pana in iarna) A PNL DE LA GUVERNARE
--solutie care, mai mult ca sigur nu o sa fie adoptata de nici o grupare liberala, din motive de "oportunitati politico-financiare, desi DOAR ASTFEL "marele jucator" ar fi pus in situatia de a "juca" singur, capitalizand si pierderi.
Poate, ca ar mai fi o posibila varianta de joc, in care sa ramana PNL-ul, la guvernare, dar implica "mutari de sacrificiu", monitorizari de imagine, analize realiste dar costisitoare----- elemente pe care liderii PNL-ului NU cred ca sunt dispusi sa le plateasca (costa mult) .
In concluzie :
"MARELE JUCATOR" isi va face jocul
"MARELE CAPITALIAST" va capitaliza
"MARII CHIBITI " platim taxe, impozite, generatii si generatii de sacrificiu, si ramanem tot "IN CEATA"


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Centenar Jean Paul Sartre (66 afisari)
 Negocieri maraton (30 afisari)
 Fasole cu costita de 1 Decembrie (25 afisari)
 Tortura si umilire in Marina militara britanica (16 afisari)
 Directiva Bolkenstein contestata la Bucuresti (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00655 sec.