Ziua Logo
  Nr. 3488 de joi, 24 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-11-24
toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 81.181.126...)
2005-11-24 05:24
GA e autorizat sa vorbeasca de yoga


Doar cunoaste fenomenul din interior .

Daca Dan Chiachir vorbeste despre ortodoxie , de sa nu vorbeasca si Gabriel Andreescu despre yoga ?


Omul din Himalaya din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 62.231.78...)
2005-11-24 10:54
Re: GA e autorizat sa vorbeasca de yoga

Deci are cunostinta deplina despre ce se petrece acolo. Deci e indreptatit si cand afirma ca exista anumite practici care ar trebui eliminate din activitatea organizatiei, pentru ca ar fi de neacceptat chiar de catre colegii yoghini proveniti din alte scoli, ce sa mai vorbim despre oamenii aflati complet in afara fenomenului. Ce ai de zis despre asta? Sau acesta latura a articolului lui G.A. nu va convine si - in acest caz - nu mai e competent si de laudat?

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 195.212.29...)
2005-11-24 11:47
Re: GA e autorizat sa vorbeasca de yoga


Mesajul meu a fost ironic .
Yoga la MISA sau in alta parte , este doar o practica pagana provenita din hinduism .
Poate unele forme sunt mai ciudate , ca de exemplu obsesia pentru sex a celor de la MISA , poate alte forme sunt mai "soft" . Indiferent de forma , nu recomand nimanui sa practice yoga .



La 2005-11-24 10:54:01, Omul din Himalaya a scris:

> Deci are cunostinta deplina despre ce se petrece acolo. Deci e
> indreptatit si cand afirma ca exista anumite practici care ar trebui
> eliminate din activitatea organizatiei, pentru ca ar fi de neacceptat
> chiar de catre colegii yoghini proveniti din alte scoli, ce sa mai
> vorbim despre oamenii aflati complet in afara fenomenului. Ce ai de
> zis despre asta? Sau acesta latura a articolului lui G.A. nu va
> convine si - in acest caz - nu mai e competent si de laudat?
> 

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 195.212.29...)
2005-11-24 12:02
Scuze

La 2005-11-24 11:47:51, toni a scris:


> Indiferent de forma , nu recomand nimanui sa practice yoga .

Am spus ca nu recomand nimanui sa practice yoga ? Scuze , trebuia sa transmit un mesaj mai viguros , sa spun ca sfatuiesc insistent pe toata lumea sa evite yoga pentru ca e o derivare intr-o religie pagana , hindusmul , si in consecinta este ea insasi o religie pagana , dar adaptata pentru Europa .

observator36 (, IP: 82.76.26...)
2005-11-24 15:18
Re: pt toni

Fii cat de drastic vrei in dreptul tau! Lasa oamenii sa hotarasca singuri daca yoga e buna sau nu fiind un sistem practicat de mii de ani mai vechi decat chiar si crestinismul Si de cand crestinismul l-a acaparat intru totul pe Dumnezeu si sustine ca numai asta e singura cale?? Nu ti se pare ca esti cam limitat? Daca vrei sa fii asa , fii sanatos la tine acolo. Nu mai indemana si pe altii ca poate altii simt sa fie musulmani sau simt ca sistemul yoga - care se practicat si in Tibet si nu e derivat nicidecum din hinduism-li se potriveste . De ce crezi tu ca numai tu eshti cel drept sa dai " directive" ca NUMAI religia crestina este buna? Si apoi yoghinii si cel putin cei de la MISA nu resping, chiar tin toate sarbatorile crestine. Diferenta e ca in zilele alea pe langa faptul ca atunci cand se posteshte ( de produse animale) ei postesc numai cu apa( deci ceva mai drastic) si posturile dinaintea Craciunului si Pastelui le tin mai mult decat altii.
Acum pentru cei care cred ca cei de la MISA sunt obsedati de sex... hmm hmmm... hai sa nu ne ascumdem dupa deget ... e plina societatea de tot felul de " fete de la pagina 5" si altele mai grele de genul... Sa spunem ca in rest societatea noastra este... cu cerculet pe capsor si Doamne pazeste nu se gandeste la sex!! Diferenta e alta .Si sistemul yoga inglobeaza absolut TOT ( nu taie sexul omului , nu il ignora ) Nici doctrina crestina nu ignora sexul dar mai trebuie sa si cunosti cum se pune problema- ca e mare diferenta intre ce spun doctrinele crestine si ce spune popa in biserica. Daca te uiti numai in gura popii - ma tem ca nu ajungi prea departe sa evoluezi dpdv spiritul - daca cineva crede asta - ii doresc succes in iluzia in care se complace.
Pentru o evolutie serioasa iti trebuie sa fii ca si un sportiv in domeniu - adica practica practica cu sudoarea fruntii si cu seriozitate. Cei care tot bat apa in piua pe aici despre " unele practici" de la MISA nu cunosc nimic despre practica yoga de la MISA, si chiar daca li se spune nu cred.
E problema lor .Cine vrea cu adevarat sa practice yoga la MISA nu se ia dupa toate mustele si dupa ce scriu unii sau altii. Ci vin si vad singuri si isi fac o parere. Ca asta au facut si presedintii forurilor internationale. Au venit si au vazut aici o scoala de yoga bine organizata si serioasa.

observator36 din Romania (...@yahoo.com, IP: 82.76.26...)
2005-11-24 15:19
Re: interesant pt cei care neaga yoga

De sase luni, un pusti indian mediteaza neclintit sub un copac

Mii de pelerini infrunta jungla densa din sudul Nepalului pentru a se prosterna la picioarele unui adolescent de 15 ani, considerat a fi o reincarnare a lui Buddha. Credinciosii sustin ca Ram Bomjon, care mediteaza in tacere sub un copac, nu a mai mancat sau baut nimic de cand s-a asezat in acel loc, in urma cu sase luni.
Unii martori afirma ca ar fi observat o lumina emanand din zona fruntii baiatului. „Arata ca si cand pui o sursa de lumina sub podul palmei”, povesteste Tek Bahadur Lama, un membru al comitetului care se ocupa de primirea vizitatorilor veniti din India si Nepal.
Fotografii ale lui Ram Bomjon, care pot fi cumparate la pretul de 5 rupii de la altarul sau improvizat, sunt tratate ca niste adevarate icoane in regiune. Pana acum nu exista nici cel mai mic zvon ca „micul Buddha” si-ar fi intrerupt postul sau s-ar fi miscat din pozitia sa, chiar si pentru a se usura.
Popularitatea enorma de care se bucura fenomenul se datoreaza si faptului ca seamana izbitor cu un episod din viata lui Buddha, care, se spune, a atins momentul iluminarii la finalul a 49 de zile de meditatie solitara sub ramurile unui ficus. Mama lui Ram, pe care o cheama Maya Devi, exact ca pe mama lui Buddha, admite ca-i este teama pentru viata fiului, insa se imbarbateaza singura: „Divinitatea l-a dus in padure si am credinta ca atotputernicul il va hrani”. „A slabit, in mod clar. Inainte de rasarit e foarte palid, ca si cand nu mai are sange in el, insa dupa primele raze de soare devine din ce in ce mai stralucitor”, mai spune femeia.
Fervoarea pelerinilor a crescut spectaculos saptamana trecuta, dupa ce Ram a fost muscat de un sarpe. In jurul sau a fost ridicata o draperie, care, dupa cinci zile, s-a dat la o parte, iar adolescentul a vorbit: „Spuneti-le oamenilor sa nu-mi mai spuna Buddha. Nu am energia lui Buddha. Sunt la nivelul de rinpoche (o divinitate inferioara)”. „M-a muscat un sarpe, dar n-am nevoie de tratament. Am nevoie de sase ani de meditatie profunda”, a incheiat el.( Evenimentul Zilei)

Adrian v.D. (, IP: 84.162.97...)
2005-11-24 16:12
Re: interesant pt cei care neaga yoga

La 2005-11-24 15:19:48, observator36 a scris:

> De sase luni, un pusti indian mediteaza neclintit sub un copac
........................
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stiti cati oameni mediteaza prin manastirile crestine?!Multi....Si ei se roaga pentru ratacitii acestor timpuri.

Un regizor german a dorit acum 25 de ani, sa faca un film despre o manastire din Franta(Muntii Alpi).De curand a primit o scrisoare de la un calugar ca poate sa realizeze filmul, dar o poate face doar singur....
A venit, a locuit sase luni cu acei calugari(care nu vorbesc intre ei decat in cazuri exceptionale)si si-a realizat filmul.
O capodopera a contemplarii,a meditatiei-extazului,trei ore de reportaj meditativ, contemplare si asceza!Dupa acest reportaj,omul invata din nou sa asculte inima pamantului....Invata sa desluseasca tonurile naturii, afla ce inseamna credinta.

Indienii au meritele lor, la fel ca si arabii(musulmanii).
Nu cred insa, ca este cineva in stare sa fie si un bun crestin si un
bun ..yogin-budist.Ceva trebuie sa fie tradat, uitat,lasat....parasit.


Adrian

Smultron din ziualibera.blogspot.com (...@yahoo.com, IP: 193.227.215...)
2005-11-24 16:30
Adrian poti da detalii ? (despre acel film-document) ndc

La 2005-11-24 16:12:01, Adrian v.D. a scris:

> La 2005-11-24 15:19:48, observator36 a scris:
> 
> > De sase luni, un pusti indian mediteaza neclintit sub un copac
> ........................
> ----------------------------------------------------------------------------------------------------
> 
> Stiti cati oameni mediteaza prin manastirile crestine?!Multi....Si ei
> se roaga pentru ratacitii acestor timpuri.
> 
> Un regizor german a dorit acum 25 de ani, sa faca un film despre o
> manastire din Franta(Muntii Alpi).De curand a primit o scrisoare de
> la un calugar ca poate sa realizeze filmul, dar o poate face doar
> singur....
> A venit, a locuit sase luni cu acei calugari(care nu vorbesc intre ei
> decat in cazuri exceptionale)si si-a realizat filmul.
> O capodopera a contemplarii,a meditatiei-extazului,trei ore de
> reportaj meditativ, contemplare si asceza!Dupa acest reportaj,omul
> invata din nou sa asculte inima pamantului....Invata sa desluseasca
> tonurile naturii, afla ce inseamna credinta.
> 
>  Indienii au meritele lor, la fel ca si arabii(musulmanii).
> Nu cred insa, ca este cineva in stare sa fie si un bun crestin si un
>  bun ..yogin-budist.Ceva trebuie sa fie tradat,
> uitat,lasat....parasit.
> 
> 
> Adrian
> 
> 

enzo din Bucuresti (...@pcnet.ro, IP: 82.78.152...)
2005-11-24 17:00
Re: Te inseli, Adriane

Asa cum a spus si Observator, la MISA se respecta prin post si rugaciune toate sarbatorile crestine ortodoxe (cine este, cine este catolic, le respecta pe ale lui). Imaginea ta este deformata de cei care te-au manipulat: noi nu stim mare lucru despre Buddha. Nu suntem budisti si nu am tradat credinta in care am fost botezati. Am parasit in schimb ignoranta si intoleranta pentru aproapele meu.

serios-glumetul din tara desteptilor-prosti (...@yahoo.co.uk, IP: 195.160.204...)
2005-11-24 19:45
Re: interesant pt cei care neaga yoga // Incearca tu sa meditezi 6 luni fara mincare si apa si ai sa mori,e gargara cu

pustiul de 6 luni fara apa si mincare hai slabeste-ne ! La 2005-11-24 15:19:48, observator36 a scris:

> De sase luni, un pusti indian mediteaza neclintit sub un copac
> 
> Mii de pelerini infrunta jungla densa din sudul Nepalului pentru a se
> prosterna la picioarele unui adolescent de 15 ani, considerat a fi o
> reincarnare a lui Buddha. Credinciosii sustin ca Ram Bomjon, care
> mediteaza in tacere sub un copac, nu a mai mancat sau baut nimic de
> cand s-a asezat in acel loc, in urma cu sase luni.
> Unii martori afirma ca ar fi observat o lumina emanand din zona
> fruntii baiatului. „Arata ca si cand pui o sursa de lumina
> sub podul palmei”, povesteste Tek Bahadur Lama, un membru
> al comitetului care se ocupa de primirea vizitatorilor veniti din
> India si Nepal.
> Fotografii ale lui Ram Bomjon, care pot fi cumparate la pretul de 5
> rupii de la altarul sau improvizat, sunt tratate ca niste adevarate
> icoane in regiune. Pana acum nu exista nici cel mai mic zvon ca
> „micul Buddha” si-ar fi intrerupt postul sau s-ar
> fi miscat din pozitia sa, chiar si pentru a se usura.
> Popularitatea enorma de care se bucura fenomenul se datoreaza si
> faptului ca seamana izbitor cu un episod din viata lui Buddha, care,
> se spune, a atins momentul iluminarii la finalul a 49 de zile de
> meditatie solitara sub ramurile unui ficus. Mama lui Ram, pe care o
> cheama Maya Devi, exact ca pe mama lui Buddha, admite ca-i este teama
> pentru viata fiului, insa se imbarbateaza singura:
> „Divinitatea l-a dus in padure si am credinta ca
> atotputernicul il va hrani”. „A slabit, in mod
> clar. Inainte de rasarit e foarte palid, ca si cand nu mai are sange
> in el, insa dupa primele raze de soare devine din ce in ce mai
> stralucitor”, mai spune femeia.
> Fervoarea pelerinilor a crescut spectaculos saptamana trecuta, dupa ce
> Ram a fost muscat de un sarpe. In jurul sau a fost ridicata o
> draperie, care, dupa cinci zile, s-a dat la o parte, iar adolescentul
> a vorbit: „Spuneti-le oamenilor sa nu-mi mai spuna Buddha.
> Nu am energia lui Buddha. Sunt la nivelul de rinpoche (o divinitate
> inferioara)”. „M-a muscat un sarpe, dar n-am
> nevoie de tratament. Am nevoie de sase ani de meditatie
> profunda”, a incheiat el.( Evenimentul Zilei)
> 

observator36 din Romania (...@yahoo.com, IP: 82.76.26...)
2005-11-24 20:05
Re: interesant pt cei care neaga yoga // Incearca tu sa meditezi 6 luni fara mincare si apa si ai sa mori,e gargara cu

La 2005-11-24 19:45:17, serios-glumetul a scris:

> pustiul de 6 luni fara apa si mincare hai slabeste-ne !
Pustiul nu are 6 luni ci a meditat 6 luni ceea ce pe langa Balayogi care a meditat timp de 30 ani fara apa si mancare e putin. Astia sunt marii yoghini de care nu shtiu prea mult crestinii care neaga existenta oamenilor care raman in comuniune cu Dumnezeu atat de mult timp.

serios-glumetul din tara desteptilor-prosti (...@yahoo.co.uk, IP: 195.160.204...)
2005-11-24 20:50
Re: interesant pt cei care neaga yoga // Incearca tu sa meditezi 6 luni fara mincare si apa si ai sa mori,e gargara cu

HAI LASA MINCIUNILE NEBUNESTI e imposibil sa stai 6 lunu fara mincare e cu mult mai imposibil 30 ani fara apa si mincare, ne crezi prosti fara pereche,nebuni sa te credem !!!!!!!?????????????????????????//5La 2005-11-24 20:05:00, observator36 a scris:

> La 2005-11-24 19:45:17, serios-glumetul a scris:
> 
> > pustiul de 6 luni fara apa si mincare hai slabeste-ne !
> Pustiul nu are 6 luni ci a meditat 6 luni ceea ce pe langa Balayogi
> care a meditat timp de 30 ani fara apa si mancare e putin. Astia sunt
> marii yoghini de care nu shtiu prea mult crestinii care neaga
> existenta oamenilor care raman in comuniune cu Dumnezeu atat de mult
> timp.
> 

observator36 din Romania (...@yahoo.com, IP: 82.76.26...)
2005-11-24 22:36
Re: interesant pt cei care neaga yoga // Incearca tu sa meditezi 6 luni fara mincare si apa si ai sa mori,e gargara cu

BALAYOGI, L'ALCHIMIE DU SILENCE

Jean-Yves LELOUP
Ce récit raconte l'histoire exceptionnelle de Balayogi, textuellement " l'enfant-yogi ".
Il fut absorbé durant quarante années en samadhi - l'état de méditation le plus profond qu'un être humain puisse atteindre - sans se nourrir, sans boire, sans dormir, sans voir la lumière du jour...
J'ai choisi de raconter Balayogi à la manière d'un témoin stupéfait et émerveillé, afin que l'histoire de ce Saint du XXe siècle soit la plus vivante et la plus accessible au coeur du plus grand nombre. " ... Il nous est simplement rappelé, par le témoignage fervent du livre de Poumi Lescaut, que l'être humain ne s'épanouit pas seulement dans le faire. Avant toute chose, il est appelé à être l'immobilité et le silence de Balayogi nous y invite.

Daca stiiceva franceza ai sa vezi ca nu inventez. Sunt altii cu altfel de realizari dar in acest sens Balayogi e faimos in domeniu. Pacat ca romanii sunt limitati la spatiul lor stramt si uneori intunecat si sceptic.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 BRD, escrocherii in lant (145 afisari)
 Miscarea Yoga, astazi (111 afisari)
 Seful PRM Orsova a inhatat firma Consiliului local (69 afisari)
 Ce inseamna "cultura de securitate"? (54 afisari)
 Razboiul familiei Lucescu (51 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00547 sec.