Ziua Logo
  Nr. 3478 de sambata, 12 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2005-11-12

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Olga Khan
2005-11-11 23:02:54

Tocmai la timp cu obezitatea

E aproape Thanksgiving !!!

Ziua cand Americanii maninca cu lingura mare !!! Hurrahhh avem pe masa . . . parca in alte zile fac foamea !!! atunci de ce sint si obezi ???

Nici mantuitorul nu este asteptat mai mult ca aceasta zi pentru ca se va manca curcanul cu toate triming-urile sau side dishes, garnituri ce o fi dar va fi mult si inutil, scump platit si aruncat in gunoi nemancat si neinceput de multe ori.

Curcan in cuptor umplut sau nu, merge ori ce pasare mic-mare dupa buget si numarul de persoane care-l va consuma !!! umplutura separat, sauce din curcan sau Bearnaise prefer eu, corn bread sau malai, legume innabusite, pumpkin pie cu frisca sau dulceatza, etc. si totul ridicat la puterea a 10-a cat se maninca in acea zi !!! doar in prostie ca e o zi al mancarii celebrat prin mancare. Mi-e foame si azi postesc.

california
2005-11-12 00:35:12

Re: Tocmai la timp cu obezitatea

E asa de scarbos curcanul de Thanksgiving cu maclavaisul lui dinauntru!!
Iar cand se raceste si se solidifica toata grasimea aia, e de-a dreptul infiorator! Cranberry si pumpkin pie ... si mai si!!!!
Sa manance cine-o vrea sandwich cu carne de curcan (leftovers) si fructe din compot :-))))
Eeeewwww!

Am pus niste muschiulet de porc (fara firicel de grasime) la frigider, batut bine, cu sare si piper, cateva ore bune. Apoi pe gratar, simplu, cu "french" :-) fries si salata.

La 2005-11-11 23:02:54, Olga Khan a scris:

> E aproape Thanksgiving !!!
> 
> Ziua cand Americanii maninca cu lingura mare !!! Hurrahhh avem pe
> masa . . . parca in alte zile fac foamea !!! atunci de ce sint si
> obezi ???
> 
> Nici mantuitorul nu este asteptat mai mult ca aceasta zi pentru ca se
> va manca curcanul cu toate triming-urile sau side dishes, garnituri
> ce o fi dar va fi mult si inutil, scump platit si aruncat in gunoi
> nemancat si neinceput de multe ori.
> 
> Curcan in cuptor umplut sau nu, merge ori ce pasare mic-mare dupa
> buget si numarul de persoane care-l va consuma !!! umplutura
> separat, sauce din curcan sau Bearnaise prefer eu, corn bread sau
> malai, legume innabusite, pumpkin pie cu frisca sau dulceatza, etc.
> si totul ridicat la puterea a 10-a cat se maninca in acea zi !!! doar
> in prostie ca e o zi al mancarii celebrat prin mancare. Mi-e foame
> si azi postesc.
> 

Phil
2005-11-12 01:13:00

Re: Tocmai la timp cu obezitatea

La 2005-11-12 00:35:12, california a scris:
Am borit de doua ori din cauza curcanului, nu'l mai vezi la mine pe masa, pt mine e cea mai scirboasa mincare, si celelalte trimminguri, yuck!

> E asa de scarbos curcanul de Thanksgiving cu maclavaisul lui
> dinauntru!!
> Iar cand se raceste si se solidifica toata grasimea aia, e de-a
> dreptul infiorator! Cranberry si pumpkin pie ... si mai si!!!!
> Sa manance cine-o vrea sandwich cu carne de curcan (leftovers) si
> fructe din compot :-))))
> Eeeewwww!
> 
> Am pus niste muschiulet de porc (fara firicel de grasime) la frigider,
> batut bine, cu sare si piper, cateva ore bune. Apoi pe gratar, simplu,
> cu "french" :-) fries si salata.
> 
> La 2005-11-11 23:02:54, Olga Khan a scris:
> 
> > E aproape Thanksgiving !!!
> > 
> > Ziua cand Americanii maninca cu lingura mare !!! Hurrahhh avem pe
> > masa . . . parca in alte zile fac foamea !!! atunci de ce sint si
> > obezi ???
> > 
> > Nici mantuitorul nu este asteptat mai mult ca aceasta zi pentru ca se
> > va manca curcanul cu toate triming-urile sau side dishes, garnituri
> > ce o fi dar va fi mult si inutil, scump platit si aruncat in gunoi
> > nemancat si neinceput de multe ori.
> > 
> > Curcan in cuptor umplut sau nu, merge ori ce pasare mic-mare dupa
> > buget si numarul de persoane care-l va consuma !!! umplutura
> > separat, sauce din curcan sau Bearnaise prefer eu, corn bread sau
> > malai, legume innabusite, pumpkin pie cu frisca sau dulceatza, etc.
> > si totul ridicat la puterea a 10-a cat se maninca in acea zi !!! doar
> > in prostie ca e o zi al mancarii celebrat prin mancare. Mi-e foame
> > si azi postesc.
> > 
> 
> 

Phil
2005-11-12 02:10:48

Apropos

De aproape un an nu am mai pus gura pe bere si am ajuns de la 242 lbs la 205, deci aproape 17 kg mai precis 16.8 kg junk food nu servesc decit foarte rar, poate un Wendy's hamburger de doua trei ori pe an, chinezesc la fel, soda nici atit. Bucataria romaneasca e cea mai sanatoasa. Aviz bautorilor de bere: Burta fleshcaita si bani aruncati! Garderoba de acum 15 ani incep sa fac restock, cealalta o donez la prostovani. Hasta la vista baby!

california
2005-11-12 03:39:37

Bravo! :-)

Eu sunt mai norocoasa, inca pot sa-mi iau haine de la copii si sa mananc orice am chef.

La 2005-11-12 02:10:48, Phil a scris:

> De aproape un an nu am mai pus gura pe bere si am ajuns de la 242 lbs
> la 205, deci aproape 17 kg mai precis 16.8 kg junk food nu servesc
> decit foarte rar, poate un Wendy's hamburger de doua trei ori pe an,
> chinezesc la fel, soda nici atit. Bucataria romaneasca e cea mai
> sanatoasa. Aviz bautorilor de bere: Burta fleshcaita si bani
> aruncati! Garderoba de acum 15 ani incep sa fac restock, cealalta o
> donez la prostovani. Hasta la vista baby!
> 

pcr-istu
2005-11-12 05:31:07

Re: Bravo! :-)

La 2005-11-12 03:39:37, california a scris:

> Eu sunt mai norocoasa, inca pot sa-mi iau haine de la copii si sa
> mananc orice am chef.
>
> La 2005-11-12 02:10:48, Phil a scris:
>
> > De aproape un an nu am mai pus gura pe bere si am ajuns de la 242 lbs
> > la 205, deci aproape 17 kg mai precis 16.8 kg junk food nu servesc
> > decit foarte rar, poate un Wendy's hamburger de doua trei ori pe an,
> > chinezesc la fel, soda nici atit. Bucataria romaneasca e cea mai
> > sanatoasa. Aviz bautorilor de bere: Burta fleshcaita si bani
> > aruncati! Garderoba de acum 15 ani incep sa fac restock, cealalta o
> > donez la prostovani. Hasta la vista baby!
> >
>
>
Ma da esti om mare ,traiesti si pe picior mare.Azi am fost la vinatoare cu un pretenar,s-a antrenat la "CURCANI",cam in zona aia unde acum vro 15 ani era o placa mare pe care scria"BINE-ATI VENIT IN AMERICA"(ruta 80 cind trece din jud NJ in jud PA).Pentru fete slabire toti doftorii recomanda"Para mujeres joven la mejor comida longarisa peluda".Cu bine(0%)

Mos Grigore
2005-11-12 06:55:08

Sint si unii ai DRACU'! Dar mai asteapta 10 ani!

La 2005-11-12 03:39:37, california a scris:

> Eu sunt mai norocoasa, inca pot sa-mi iau haine de la copii si sa
> mananc orice am chef.

Mos Grigore
2005-11-12 07:01:42

Bai tovarasi, ce ati spune de un curcan cu o ratza inauntru si dupa aia un pui, tutul cu strate intremediare de carne de

cirnati CAJUN (cine nu stie, e cirnati parfumati si iuti). Toate ale de mai sus FARA OASE!

Ia de aici: http://www.cajunstuff.com/store/turducken_faqs.php

Mai gasiti alte lucruri pe acolo!

akimote
2005-11-12 07:03:10

Re: Bravo! :-)

Ce parinti de treaba si milosi ......
De mincat maninci la biserica , nu ?


La 2005-11-12 03:39:37, california a scris:

> Eu sunt mai norocoasa, inca pot sa-mi iau haine de la copii si sa maninc orice am chef.

akimote
2005-11-12 07:05:10

Re: Apropos

Banuiam eu ca esti un malai mare......

La 2005-11-12 02:10:48, Phil a scris:

> De aproape un an nu am mai pus gura pe bere si am ajuns de la 242 lbs
> la 205, deci aproape 17 kg mai precis 16.8 kg junk food nu servesc
> decit foarte rar, poate un Wendy's hamburger de doua trei ori pe an,
> chinezesc la fel, soda nici atit. Bucataria romaneasca e cea mai
> sanatoasa. Aviz bautorilor de bere: Burta fleshcaita si bani
> aruncati! Garderoba de acum 15 ani incep sa fac restock, cealalta o
> donez la prostovani. Hasta la vista baby!
> 

Olga Khan
2005-11-12 10:50:07

Re: Bai tovarasi, ce ati spune de un curcan cu o ratza inauntru si dupa aia un pui, tutul cu strate intremediare de carne de

Am vazut azi noapte la TV si eu din Savanah, Georgia specialitatea asta

"turducken" = tukey+duck+chicken = curcan dezosat doar in picioare este osul lung sa arete in final o pasare, ratza total dezosat dar cu piele si grasime la fel si puiul, intr-o bucta, unu peste altu si intre ele umplutura ca de curcan sau pui. Se intoarce curcanul o parte pe caelalta ca sa ramana frumos ratz asi puiul inauntru si se coase sa arate la fel ca o pasare si se pune in cuptor pentru vreo 4 ore la 350*F.

N-am mancat asa ceva si doar un pic as face din piept de curcan si un pic din toate cat sa iasa o rulada, cred ca e nevoie de o piele destul de mare in acest caz.

Mi-a si venit o idee: de obicei eu jupoi puiul si daca as pune o piele de-o parte, as avea deja in ce sa pun rulada si cu umplutura destula sa redea forma puiului !!! S-a rezolvat si retzeta asta si ce frumos s-ar putea taia felii ca n-are oase sau ceva nedorit !!!

Am vazut cum facea o specialista si asta ajuta deja !



La 2005-11-12 07:01:42, Mos Grigore a scris:

> cirnati CAJUN (cine nu stie, e cirnati parfumati si iuti). Toate ale
> de mai sus FARA OASE!
> 
> Ia de aici: http://www.cajunstuff.com/store/turducken_faqs.php
> 
> Mai gasiti alte lucruri pe acolo!
> 

neamtu tiganu
2005-11-12 10:57:18

Re: Io maninc cu pretenu meu Tenia..

Pot minca cit vreau si bea cit vreau ca nu ma ingras niciodata. Am aceeasi greutate de vro 25 de ani, 76 kg.

Nefasta zice ca daca tot nu ma-ngras sa maninc dracu mai putin sa fac economie. E drept ca nu beau bere. Numai vin si asta cu masura, adica cu paharu, nu beau niciodata din sticla.

Olga Khan
2005-11-12 11:12:02

Re: Io maninc cu pretenu meu Tenia..

La 2005-11-12 10:57:18, neamtu tiganu a scris:

> Pot minca cit vreau si bea cit vreau ca nu ma ingras niciodata. Am
> aceeasi greutate de vro 25 de ani, 76 kg.
> 
> Nefasta zice ca daca tot nu ma-ngras sa maninc dracu mai putin sa fac
> economie. E drept ca nu beau bere. Numai vin si asta cu masura, adica cu paharu, nu beau niciodata din sticla.



* * * In Europa e mai usor de tzinut regim alimentar si mancat bine decat aici, in plus eram mai mult in aer curat la plimbare pe jos decat aici cu masina.

Barbatii mentin mai bine greutatea si fac regimuri mai repede si eficient decat femeile. Noi ne mai pacalim peste tot dar ei NU.

Si sotul are masura de pantaloni si camasa ca acum 20 de ani, dar la munca le pune pe cantar din cand din cand, n-au voie sa se ingrase !!!

Cum poti ocoli berea ? una-mi spunea ca si de micul dejun bea bere !!!

Atamild
2005-11-12 20:08:46

Mamaliga cu brinza de burduf si oua la cuptor ^L^)

Am mincat si eu mamaliga, cu brinza si cu smintina, da.. astazi am aflat cum se face Buzul..cred ca paharutul;) cu tuica la sfirsit, ingrasa :)..beti si pt. mine unul si
Salutari!
Matilda

california
2005-11-12 21:25:31

Re: Mamaliga cu brinza de burduf si oua la cuptor ^L^)

Tuica se bea inainte de masa si nu ingrasa, numai face pofta de mancare si miroase cam urat.
Take care!

La 2005-11-12 20:08:46, Atamild a scris:

> Am mincat si eu mamaliga, cu brinza si cu smintina, da.. astazi am
> aflat cum se face Buzul..cred ca paharutul;) cu tuica la sfirsit,
> ingrasa :)..beti si pt. mine unul si
> Salutari!
> Matilda
> 

Oriana
2005-11-12 21:27:30

Greg si Olga, "ce ati spune de un curcan cu o ratza inauntru si dupa aia un pui...

ma neanche morta !!!
Eu personal nu zic nimic, nici nu-mi place carnea de curcan, e legnosa (lemnoasa) si pe aici nu este preferata, mai ales de sarbatori.

Se ia, de obicei, un tip de roulade afumata, se taie felioare fine (cu masina), iei o jumatate de baguette franceza, pui un pumn de salata rucola - cea lejer amaruie, care de obicei se serveste in cupele de crevettes in sos roz - adaugi niste ciupercute champignons, taiate julien si doar daca vrei, un fir de mayonnaise or de salsa rosa, or tonnata - asta o fac din N Ita pina sus in Danemarca, chiar si in Anglia. Atat la capitolul curcan (in lb. ita. tacchino).

Imposibil de gatit ditai curcan, cine ti-l mananca ???.

La noi se fac entrees-uri fine, un primo de tortellini or ravioli (de gastronomie), un al doilea fel la cuptor, poate fi un carre´ de vitel, or din ce stii ca prefera musafirii invitati / altfel, in loc de carne, salmon norvegez pe pan carre´ toast- ata, peshte si crostacei,
apoi, mai multe tipuri de salata proaspata, choux de Bruxelles, etc, cateva torturi fine, de marime mijlocie - dupa gusturile invitatilor - cu ciocolata, cu fructe or cu frisca, or de inghetata - fructe tropicale, spumante italiano - cafeluta espresso. Stop. Cam atat, in mare.

Am uitat Pandoro, se taie feliile pe orizontal, apoi se intorc discurile obtinute in asa fel incat sa rezulte un brad ! Peste fiecare felie de Pandoro, pui un strat de mascarpone proaspat, frecat cu lamaie, adaugi la urma niste afine, or alte fructe de padure mici, ca sa contrastezi gustul sec si dulceag.
In fine, un voal de zahar pudra deasupra Pandoro-ului, ca efect de "zapada" si un ram de ribes, decorativ.

"Dupa o masa copioasa, o tigara canceroasa" ? nooooo: o felie de ananas rece, "arde" caloriile - "cica".

Multi prefera sa comande, din timp, orice trebuie la sarbatori, direct intr-o gastronomie fina, deja cunoscuta, exista service de catering, zau ca nu se merita sa pierzi ore-n sir in bucatarie, cand poti gasi orice bunatate, gata facuta, sigur mai bine gatita decat o poti face tu acasa - ba mai faci si "bella figura" cu oaspetii !

Olgaaaaa, cu pielea aceea ?!... brrrr

ps: Dar stiti ce va spun ? de sarbatori, ar fi ideal, valiza facuta si "vant" intr-un hotel elvetian or austriac, la munte - cu toate gata, la nas ! Ce ziceti ???

---------------------------------------------------------------------------------------------

La 2005-11-12 10:50:07, Olga Khan a scris:

> Mi-a si venit o idee: de obicei eu jupoi puiul si daca as pune o
> piele de-o parte, as avea deja in ce sa pun rulada si cu umplutura
> destula sa redea forma puiului !!!

 
> La 2005-11-12 07:01:42, Mos Grigore a scris:
> 
> > cirnati CAJUN (cine nu stie, e cirnati parfumati si iuti). Toate ale
> > de mai sus FARA OASE!
> > 
> > Ia de aici: http://www.cajunstuff.com/store/turducken_faqs.php
> > 
> > Mai gasiti alte lucruri pe acolo!
> > 
> 
> 

Mos Grigore
2005-11-12 22:01:19

Bai Tovarasi, am o problema cu BRINZA de BURDUF

N-O GASESC!

Stie cineva o sursa in US? Platesc VALUTA!

Atamild
2005-11-13 00:06:55

Re: Mamaliga cu brinza de burduf si oua la cuptor ^L^)

La 2005-11-12 21:25:31, california a scris:

> Tuica se bea inainte de masa si nu ingrasa, numai face pofta de
> mancare si miroase cam urat.
> Take care!
> 
> La 2005-11-12 20:08:46, Atamild a scris:
> 
> > Am mincat si eu mamaliga, cu brinza si cu smintina, da.. astazi am
> > aflat cum se face Buzul..cred ca paharutul;) cu tuica la sfirsit,
> > ingrasa :)..beti si pt. mine unul si
> > Salutari!
> > Matilda
> > 
> 
> 
Multumesc pt. corectare, draga!
Matilda

Olga Khan
2005-11-13 01:50:15

Re: Bai Tovarasi, am o problema cu BRINZA de BURDUF

La 2005-11-12 22:01:19, Mos Grigore a scris:

> N-O GASESC!
> 
> Stie cineva o sursa in US? Platesc VALUTA!


Stiam ca asta e problema !

De obicei in RO ma satur si eu partial de branza la Gheorgheni ca-i aproape de Moldova si se mai schimba marfa pentru alte lucruri. Mereu asa a fost pe acolo, si varul are oi la cioban si primeste o roata cat de tractor de cascaval !!! Intai ne saturam de mancat asa cu o rosie dimineata, seara il facem pane cu salata verde.

O parte enorm de mare dadeam pe masina de tocat carne, o amestecam cu sare si in lipsa de burduf natural il puneam in butoias mic si dragalas dar fara aer !!!

Avem un instrument ca un Baseball Bat doar ca e flat la capat si fiecare cantitate il batem bine de fundul butoiului sa nu ramina pachetele de aer intre ele sa nu se strice, sa faca viermisori sau se inverzeste branza.

Are nevoie de un timp de macerart. La iarna, cand se scoate cu o lingura tare de lemn, facut special de umblat in butoiul cu branza !!! pus straturi peste mamaliga si la cuptor !!! sau cum il vrei dar maninci ceva
de la inaltimi !!!

La Italieni am vazut in burduf natural, Francezii si Ungurii fac la fel.






 

Olga Khan
2005-11-13 07:02:14

Imposibil de gatit ditai curcan ?

Curcanul american este fraged pe langa ca este mare !!!

De 6 kg abia gasesti, se vind si de 15 kg la un pretz de 45 centi/libra, adica vreo 10 Euro !!! deci foarte ieftin dar numai acum de aceasta sarbatoare ca nimeni sa nu fie fara mancarea traditionala pe masa !!!

Si in puscarie se da felii de curcan, nu pasare intreaga din cuptor dar sint locuri pentru saraci si cei fara casa la care guvernul le ofera si prin munca voluntara al celebritatilor au si ei o masa ca-n povesti !!!

Unii primesc gratuit de la guvern, altii de la locul de munca sau se poate comanda gata facut din alimentari si tot feluri de servicii speciale de catering si cu tot ce vrei pe langa dar toate vor fi din conserva oricum il ceri sa fie facut din proaspete legume, majoritatea nu fac diferenta.

Sint in America localuri din care vrea fiecare, bune si rele, scumpe si ieftine dar ca o mancare facuta de tine acasa, NU GASESTI niciunde.

Eu de sarbatori n-am nevoie de frintzi-frantzi luxuri si in mod special NU cumpar nimic pentru musafiri !!!

La mine sint pe planul 11 de pe scara de la 1 la 10 musafirii speciali.

Exceptie doar pe cine eu invit

Daca sint americani si de mancarea de cartofi fara carne se bucura ca ei n-au nici dina sta acasa ca nu se obosesc dar s-au saturat deja de la Cluburi sa cumpere in pungi de plastic aripi de Buffalo ( Zimbru sau Bivol) tip pregatit bunatati numai sa bagi in ulei sau in cuptor.

Sa uite de asa ceva majoritatea musafirilor in america si de origine europeana si romana de prima generatie !!! ca ei o sa-mi serveasca resturile de Thanksgiving de anul a asta de Mothers Day In luna Mai la anul, sa economiseasca un "dime" = o moneda de 10 centi !!!

Ma bucur ca aceasta sarbatoare nu include caviar ci incrediente pentru fiecare om obisnuit usor cumparabile, asa vrea traditia.

Daca America vrea curcan are si metodele personale de preparare, se gasesc cratite cu capac ovale sa fie usor de bagat in cuptor pasarea dar in prealabil intr-o punga speciala de plastic sa nu stropeasca cuptorul.

Cum se prepara pasarea ?

Se spala foarte bine pana apa iese clara fara urme tulbure de sange !!!
i se mai arunca un pumn de sare si se lasa inca in apa vreo 1 ora sa se dezinfecteze. Eu in chiuveta fac treaba asta ca am doua si nu cumpar mai mare decat pot lucra cu el, dar sint si ligheane mari de cumparat ca unii il pun la inmuiat in vin alb sa-i schimbe gustul.

Inainte se da jos toata extra grasime ce se vede cu ochiul liber pe pasare ca nu-i nevoie din cavitatea de la gat este pe pielea de pe gat destula si in parti. Se scoate din saramura sau vin, se scurge un pic si se sterge cu servetele de hartie daca vrea sa-l umple cineva.

Eu NU umplu ca se strica mai repede si nu se poate baga in congelator ramasitzele !!! :-))) Cu o capatina de usturoi ras frec toata pasarea pe dinafara si pe dinauntru si sub piele pana unde-mi ajunge mana dar il las usturoiul pe pasare, ii dau un praf bun de amestec de sare piper si boia si maiorana sau cimbru. Nu-mi place Sage !!!

In punga de plastic dedicat pentru acest scop asez curcanul pe un pumn de faina sau de malai sa nu se lipeasca, leg sacul cum este indicat, fac niste crapaturi sa se elimine si aburi si-l pun in cuptorul pre incalzit deja la 550*F, iar dupa ce cratita s-a infierbantat, reduc temperatura la 350*F si-l lasa acolo pentru: fiecare pound 30 de minute sau pana incepe sa se desfaca carnea de pe oase.

Pentru ultima 30 de minute eu las fara capac, punga si zeama sa se rumeneasca. Scot zeama din cratita cu o pipeta uriasa pentru acest scop facut ca e foarte greu si riscant altfel a goli cratita.

Gospodinele americane si traditionale fac repede un rantas din faina cu ulei bine si repede amestecat sa nu se formeze cocoloase !!! si se indoaie cu aceasta zeama din cratita sa obtina sauce-ul sau Turkey Gravy !!! se strecoara la sfarsit sa arete si bine. Nu-mi place.

http://www.butterball.com/en/index.jsp

Umplutura este de multe feluri si se pune in cuptor in forma dar separat de oala curcanului, am o reteta foarte simpla si buna, dar totul depinde de cine ce-si doreste.

Familie si atmosfera de sarbatoare cu rasete fericite ca familia este impreuna si in bune conditii sau exagerari scumpe fara valoare morala cu mancare rece dintre gheatza ca si atmosfera !!!

Umplutura

Cumpar paine uscata si condimentata unu sau doua pachetzele mici care se face in 5 minute, (scrie pe cutie) nu vreausa aiba gust de porc sau de nimic.

Fierb 4 oua tare si-l tai marunt dar nu foarte, cateva fire de tzelina curatz atzele de pe spate si le toc cam de 1x1 cm sau un pic mai mare, 2 legaturi de ceapa verde, un pachetzel de ciuperci taiate dar le mai toc putin dar incep cu o ceapa medie tocata si pus la prajit in ulei, adaug telina si un ardei rosu tot taiat in cubulete, un mar verde cu coaja cu tot taiat la fel. Se maesteca mereu ca se face pe focul mare sa nu lase zeama, cam 20 de minute si se ia de pe foc.

Intr-un castron mare bat spuma 6-8 oua adaug o legatura de patrunjel verde tocat marunt, painea din saculetze, si ouale fierte tocate, le amestec bine dar incet si mai adaug vre-un litru de supa de oase sau de pui sau de vita, caldutza sa nu oparesc ouale.

In amestecul de ceapa prajita mai pun acum ca e racit un pumn de carne tocata de vitzel daca este la indemana si se amesteca binisor si cu painea (amestecul) din castron. Totul intra intr-o forma de sticla unsa cu ceva si acoperit cu alufolie pentru 45 de minute la 350*F, ultimele 10 minute fara folie dar NU se uita in cuptor sa se arda.

Intre timp ce curcanul se coace sau frige ??? poate prajeste ca nu stiu cum sa zic corect se face un pireu de cartofi, o salata verde, niste legume innabusite conopida, morcovi, varza de Bruxelles, brocolli si fasole verde lasat intreg, stiuleti de porumb, mazare boabe.

Fiecare va fi servit in ceva separat si cu putin unt si patrunjel pentru decorare ca este si un Sauce Béarnaise pe masa ca nu ne place asta traditionala.

Curcanul il punem pe o tava intre niste frunze de varza mov, frunze de romaine lettuce (salata mai verde si mai rezistenta) si acolo se taie in felii pieptul si picioarele pana cind se poate si pe urma cu mana apuca un os fiecare !!! ca are gust mai bun asa.

Sa nu uitati din calculatie cand cumparati curcan ca oasele sint grele si calculati pe persoana aproape 1 kg, scadeti si grasimea si pielea si apa din carne !!! asa ca nu ramina foarte mult pana la urma.

NU se maninca pielea si nici partile grase, iar restul are un gust chiar foarte bun acompaniat cu legume, de cranberry sauce si de hrean.



Happy Thanksgiving !



neamtu tiganu
2005-11-13 12:07:51

Re: Pulpa de curcan

Io nu maninc curcan intreg ci numai pulpa. Sa-ti dau o reteta.

Pulpa se impaneaza cu usturoi si se sareaza si se pipereaza. Mai apoi se baga intro punga de plastic din aia buna si pt. cuptor. In punga se toarna si circa juma litru vin alb, un pic dulce. Se lasa citeva ore in punga. Totu se pune in cuptoru preincalzit la 220 grade C, ca 45 de minute. Se taie punga se scurge sosu, si se mai lasa inca ca. 10 min. sa se rumeneasca.

pofta buna.

Oriana
2005-11-13 12:16:42

"Imposibil de gatit ditai curcan ?" - gateste-l tu !

multzam frumos, dar curcanul ... repet, aici nu-l vrea nimeni, degeaba l-as pregati. Bineinteles ca in States este o traditie sacrossanta si nici nu se mai discuta !

Ti-am scris ce se pune pe o masa la noi, de sarbatori, in mod normal, am omis intentionat "luxuri frintzi - franztzi" - ha ha ha ! - cum le zici tu, pornind de la caviar, asta pt. ca depinde pe cine ai la masa, depinde de ce vor ai tai din familie, doar nu ma pot "razboi" cu un "batalion" intreg... tocmai de sarbatori ! Asa e de peste 20 de ani si asa o sa continue, ma cherie.
(iar la Pasti, pregatesc dupa traditia ortodoxa - daca suntem acasa)
------------------------------------------------------------------------------------------------
La 2005-11-13 07:02:14, Olga Khan a scris:

> Eu de sarbatori n-am nevoie de frintzi-frantzi luxuri
si in mod special NU cumpar nimic pentru musafiri !!!
---------------------------------------------------------------------------------------------
O, madonna !? Che Olga... spilorcia !? adica gen Hagi Tudose... cu fusta ?!
-----------------------------------------------------------------------------------------
> La mine sint pe planul 11 de pe scara de la 1 la 10 musafirii
> speciali.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
No, no, no ... non e- sis -te !
-------------------------------------------------------------------------------------------
> Exceptie doar pe cine eu invit

> Sa uite de asa ceva majoritatea musafirilor in america si de origine
> europeana si romana de prima generatie !!!

ca ei o sa-mi serveasca> resturile de Thanksgiving de anul a asta de Mothers Day In luna Mai la> anul, sa economiseasca un "dime" = o moneda de 10 centi > !!! ................................................. SPILORCI !!!
> ---------------------------------------------------------------------------------------
> Ma bucur ca aceasta sarbatoare nu include caviar ci ingrediente pentru
> fiecare om obisnuit usor cumparabile, asa vrea traditia.
-------------------------------------------------------------------------------------------
 Olga, sunt in comert cutioare de caviar bun, fara sa fie musai caviar de Mantchuria or de Belluga or cel iranian, cit poate costa in States ? Pe la voi tb. sa fie shops de rushi care-l vand, ca i-am vazut pina si in Grecia !
Si de mult, o tartina cu caviar nu mai este considerata un lux, or ceva snob !

------------------------------------------------------------------------------------------------

Anticomie
2005-11-13 18:23:32

"cand ajung la maturitate, copiii nostri sunt mai grasi decat oricand"

Chiar pana sa ajunga la maturitate, multi copii americani sunt deja uriasi.
Spunea un janitor African American: "mama mea are nr. 35 la pantofi, iar fiica-mea, 14 ani, are deja nr.40."

Magazinele de "copii" s-au adaptat corespunzator sa-i acomodeze pe obezi. Am vazut intr-o emisiune de alarma o fusta de uniforma ca o parasuta, ptr. un copil de 14 ani. Gluma de rigueur: pana si Roseanne( o comediana grasa) se lauda ca se imbraca "de la copii".

Oriana
2005-11-13 19:43:13

"cand ajung la maturitate, unele sunt mai vipere decat oricand"

pana si Roseanne( o comediana grasa) se lauda ca se imbraca "de
la copii".
din She devil, cum puteai tu sa n-o citezi... facand aluzie la cele care se imbraca "de la copii", exact fraza lui California la un subiect precedent !
Nu-ti pierzi naravul !

----------------------------------------------------------------------------------------------

La 2005-11-13 18:23:32, Anticomie a scris:
Gluma de rigueur:
> pana si Roseanne( o comediana grasa) se lauda ca

se imbraca "de la copii".
> 

Anticomie
2005-11-13 20:28:40

Re: cand ajung la maturitate, baga fitile ca sa cerseasca atentie

La 2005-11-13 19:43:13, Oriana a scris:

> pana si Roseanne( o comediana grasa) se lauda ca se imbraca "de
> la copii".
> din She devil, cum puteai tu sa n-o citezi... facand aluzie la cele
> care se imbraca "de la copii", exact fraza lui California
> la un subiect precedent !
> Nu-ti pierzi naravul !

Sorry, mamaie; matale chiar crezi ca eu citesc toate mesajele din forum? Abia daca (uneori) le citesc pe cele care-mi sunt adresate, ca stiu ca multe din ele ( ca cel de fata) sunt o pierdere de vreme ptr. toata lumea.

Cu "imbracatul de la copii" daca intr-adevar CA a scris asa ceva (nu am chef sa caut arhiva) mai mult ca sigur ca a facut o gluma f. populara in mainstream America.

california
2005-11-13 20:59:31

O rog sa se lamureasca:-)))

Mi-am aruncat poza pe net, uite-asa! :-))
Stie ea unde, ca a mai trecut pe acolo si, deci, o sa poata "aprecia" si singura!
Ma intreb numai, de ce o deranjeaza atat de mult?:-)))))


La 2005-11-13 19:43:13, Oriana a scris:

> pana si Roseanne( o comediana grasa) se lauda ca se imbraca "de
> la copii".
> din She devil, cum puteai tu sa n-o citezi... facand aluzie la cele
> care se imbraca "de la copii", exact fraza lui California
> la un subiect precedent !
> Nu-ti pierzi naravul !
> 
> ----------------------------------------------------------------------------------------------
> 
> La 2005-11-13 18:23:32, Anticomie a scris:
> Gluma de rigueur:
> > pana si Roseanne( o comediana grasa) se lauda ca
> 
> se imbraca "de la copii".
> > 
> 
> 

Anticomie
2005-11-13 22:06:07

Nu ma intereseaza persoana dumitale

La 2005-11-13 20:59:31, california a scris:

> Mi-am aruncat poza pe net, uite-asa! :-))
> Stie ea unde, ca a mai trecut pe acolo si, deci, o sa poata
> "aprecia" si singura!
> Ma intreb numai, de ce o deranjeaza atat de mult?:-)))))
>

Sorry, duduie, pe mine nu ma intereseaza; e clar ca vrei sa atragi atentia asupra dumitale, asa ca cei interesati sunt invitati la vedere.

Cat despre haine de la copii, daca intr-adevar traiti in mainstream America (nu doar pe forum ca fitilista care nici macar articolele din ZIUA nu le citeste, ca ar fi vazut legatura intre mesajul meu si copiii obezi) ati fi fost de mult familiara cu gluma "se imbraca de la copii" (ca Roseanne etc), si nu ati fi luat-o personal.

Dar destul cu cei napastuiti de viata care iau orice aluzie drept un afront personal. V-am facut doar un serviciu sa va popularizez anuntul, desi nu stiu unde l-ati pus. Sa fie intr-un ceas bun si cat mai productiv.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Insulele Kurile si Axa Moscova-Tokio (274 afisari)
 Romania, invadata de paramasoni (167 afisari)
 Poate fi denuntat tratatul cu Ucraina? (98 afisari)
 Stiri pe scurt (63 afisari)
 Ticu Dumitrescu: "Doctrina populara" a ingropat PNTCD (48 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00779 sec.