ma neanche morta !!!
Eu personal nu zic nimic, nici nu-mi place carnea de curcan, e legnosa (lemnoasa) si pe aici nu este preferata, mai ales de sarbatori.
Se ia, de obicei, un tip de roulade afumata, se taie felioare fine (cu masina), iei o jumatate de baguette franceza, pui un pumn de salata rucola - cea lejer amaruie, care de obicei se serveste in cupele de crevettes in sos roz - adaugi niste ciupercute champignons, taiate julien si doar daca vrei, un fir de mayonnaise or de salsa rosa, or tonnata - asta o fac din N Ita pina sus in Danemarca, chiar si in Anglia. Atat la capitolul curcan (in lb. ita. tacchino).
Imposibil de gatit ditai curcan, cine ti-l mananca ???.
La noi se fac entrees-uri fine, un primo de tortellini or ravioli (de gastronomie), un al doilea fel la cuptor, poate fi un carre´ de vitel, or din ce stii ca prefera musafirii invitati / altfel, in loc de carne, salmon norvegez pe pan carre´ toast- ata, peshte si crostacei,
apoi, mai multe tipuri de salata proaspata, choux de Bruxelles, etc, cateva torturi fine, de marime mijlocie - dupa gusturile invitatilor - cu ciocolata, cu fructe or cu frisca, or de inghetata - fructe tropicale, spumante italiano - cafeluta espresso. Stop. Cam atat, in mare.
Am uitat Pandoro, se taie feliile pe orizontal, apoi se intorc discurile obtinute in asa fel incat sa rezulte un brad ! Peste fiecare felie de Pandoro, pui un strat de mascarpone proaspat, frecat cu lamaie, adaugi la urma niste afine, or alte fructe de padure mici, ca sa contrastezi gustul sec si dulceag.
In fine, un voal de zahar pudra deasupra Pandoro-ului, ca efect de "zapada" si un ram de ribes, decorativ.
"Dupa o masa copioasa, o tigara canceroasa" ? nooooo: o felie de ananas rece, "arde" caloriile - "cica".
Multi prefera sa comande, din timp, orice trebuie la sarbatori, direct intr-o gastronomie fina, deja cunoscuta, exista service de catering, zau ca nu se merita sa pierzi ore-n sir in bucatarie, cand poti gasi orice bunatate, gata facuta, sigur mai bine gatita decat o poti face tu acasa - ba mai faci si "bella figura" cu oaspetii !
Olgaaaaa, cu pielea aceea ?!... brrrr
ps: Dar stiti ce va spun ? de sarbatori, ar fi ideal, valiza facuta si "vant" intr-un hotel elvetian or austriac, la munte - cu toate gata, la nas ! Ce ziceti ???
---------------------------------------------------------------------------------------------
La 2005-11-12 10:50:07, Olga Khan a scris:
> Mi-a si venit o idee: de obicei eu jupoi puiul si daca as pune o
> piele de-o parte, as avea deja in ce sa pun rulada si cu umplutura
> destula sa redea forma puiului !!!
> La 2005-11-12 07:01:42, Mos Grigore a scris:
>
> > cirnati CAJUN (cine nu stie, e cirnati parfumati si iuti). Toate ale
> > de mai sus FARA OASE!
> >
> > Ia de aici: http://www.cajunstuff.com/store/turducken_faqs.php
> >
> > Mai gasiti alte lucruri pe acolo!
> >
>
>
|