Ziua Logo
  Nr. 3478 de sambata, 12 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2005-11-12
Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 68.165.46...)
2005-11-12 07:01
Bai tovarasi, ce ati spune de un curcan cu o ratza inauntru si dupa aia un pui, tutul cu strate intremediare de carne de

cirnati CAJUN (cine nu stie, e cirnati parfumati si iuti). Toate ale de mai sus FARA OASE!

Ia de aici: http://www.cajunstuff.com/store/turducken_faqs.php

Mai gasiti alte lucruri pe acolo!

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.104.208...)
2005-11-12 10:50
Re: Bai tovarasi, ce ati spune de un curcan cu o ratza inauntru si dupa aia un pui, tutul cu strate intremediare de carne de

Am vazut azi noapte la TV si eu din Savanah, Georgia specialitatea asta

"turducken" = tukey+duck+chicken = curcan dezosat doar in picioare este osul lung sa arete in final o pasare, ratza total dezosat dar cu piele si grasime la fel si puiul, intr-o bucta, unu peste altu si intre ele umplutura ca de curcan sau pui. Se intoarce curcanul o parte pe caelalta ca sa ramana frumos ratz asi puiul inauntru si se coase sa arate la fel ca o pasare si se pune in cuptor pentru vreo 4 ore la 350*F.

N-am mancat asa ceva si doar un pic as face din piept de curcan si un pic din toate cat sa iasa o rulada, cred ca e nevoie de o piele destul de mare in acest caz.

Mi-a si venit o idee: de obicei eu jupoi puiul si daca as pune o piele de-o parte, as avea deja in ce sa pun rulada si cu umplutura destula sa redea forma puiului !!! S-a rezolvat si retzeta asta si ce frumos s-ar putea taia felii ca n-are oase sau ceva nedorit !!!

Am vazut cum facea o specialista si asta ajuta deja !



La 2005-11-12 07:01:42, Mos Grigore a scris:

> cirnati CAJUN (cine nu stie, e cirnati parfumati si iuti). Toate ale
> de mai sus FARA OASE!
> 
> Ia de aici: http://www.cajunstuff.com/store/turducken_faqs.php
> 
> Mai gasiti alte lucruri pe acolo!
> 

Oriana (, IP: 213.140.17...)
2005-11-12 21:27
Greg si Olga, "ce ati spune de un curcan cu o ratza inauntru si dupa aia un pui...

ma neanche morta !!!
Eu personal nu zic nimic, nici nu-mi place carnea de curcan, e legnosa (lemnoasa) si pe aici nu este preferata, mai ales de sarbatori.

Se ia, de obicei, un tip de roulade afumata, se taie felioare fine (cu masina), iei o jumatate de baguette franceza, pui un pumn de salata rucola - cea lejer amaruie, care de obicei se serveste in cupele de crevettes in sos roz - adaugi niste ciupercute champignons, taiate julien si doar daca vrei, un fir de mayonnaise or de salsa rosa, or tonnata - asta o fac din N Ita pina sus in Danemarca, chiar si in Anglia. Atat la capitolul curcan (in lb. ita. tacchino).

Imposibil de gatit ditai curcan, cine ti-l mananca ???.

La noi se fac entrees-uri fine, un primo de tortellini or ravioli (de gastronomie), un al doilea fel la cuptor, poate fi un carre´ de vitel, or din ce stii ca prefera musafirii invitati / altfel, in loc de carne, salmon norvegez pe pan carre´ toast- ata, peshte si crostacei,
apoi, mai multe tipuri de salata proaspata, choux de Bruxelles, etc, cateva torturi fine, de marime mijlocie - dupa gusturile invitatilor - cu ciocolata, cu fructe or cu frisca, or de inghetata - fructe tropicale, spumante italiano - cafeluta espresso. Stop. Cam atat, in mare.

Am uitat Pandoro, se taie feliile pe orizontal, apoi se intorc discurile obtinute in asa fel incat sa rezulte un brad ! Peste fiecare felie de Pandoro, pui un strat de mascarpone proaspat, frecat cu lamaie, adaugi la urma niste afine, or alte fructe de padure mici, ca sa contrastezi gustul sec si dulceag.
In fine, un voal de zahar pudra deasupra Pandoro-ului, ca efect de "zapada" si un ram de ribes, decorativ.

"Dupa o masa copioasa, o tigara canceroasa" ? nooooo: o felie de ananas rece, "arde" caloriile - "cica".

Multi prefera sa comande, din timp, orice trebuie la sarbatori, direct intr-o gastronomie fina, deja cunoscuta, exista service de catering, zau ca nu se merita sa pierzi ore-n sir in bucatarie, cand poti gasi orice bunatate, gata facuta, sigur mai bine gatita decat o poti face tu acasa - ba mai faci si "bella figura" cu oaspetii !

Olgaaaaa, cu pielea aceea ?!... brrrr

ps: Dar stiti ce va spun ? de sarbatori, ar fi ideal, valiza facuta si "vant" intr-un hotel elvetian or austriac, la munte - cu toate gata, la nas ! Ce ziceti ???

---------------------------------------------------------------------------------------------

La 2005-11-12 10:50:07, Olga Khan a scris:

> Mi-a si venit o idee: de obicei eu jupoi puiul si daca as pune o
> piele de-o parte, as avea deja in ce sa pun rulada si cu umplutura
> destula sa redea forma puiului !!!

 
> La 2005-11-12 07:01:42, Mos Grigore a scris:
> 
> > cirnati CAJUN (cine nu stie, e cirnati parfumati si iuti). Toate ale
> > de mai sus FARA OASE!
> > 
> > Ia de aici: http://www.cajunstuff.com/store/turducken_faqs.php
> > 
> > Mai gasiti alte lucruri pe acolo!
> > 
> 
> 


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Insulele Kurile si Axa Moscova-Tokio (274 afisari)
 Romania, invadata de paramasoni (167 afisari)
 Poate fi denuntat tratatul cu Ucraina? (98 afisari)
 Stiri pe scurt (63 afisari)
 Ticu Dumitrescu: "Doctrina populara" a ingropat PNTCD (48 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00636 sec.