Ziua Logo
  Nr. 3470 de joi, 3 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-11-03
romking din usa (...@rcn.com, IP: 209.6.150...)
2005-11-03 18:48
VILLA SI VILE…



Se vede ca Dumnezeu a zis, “Si acum, atentie la vile!” – cuvantul “vile” insemnand in engleza (rad. din latina) de nimic, fara valoare, josnic, netrebnic, tradator, groaznic, dezgustator – insa multi romani au inteles sa inceapa campania construirii vilelor.

Pentru ca asa cum ii ierti pe cei care te invinovatesc fara nici o baza, care te defaimeaza fara nici o ratiune, poate datatorul de viata si lumina sa te ierte si pe tine - chiar daca El a venit pe pamant pentru ca tu, chiar tu, sa-ti poti cunoaste locul langa Dumnezeu, cu Creatorul tau.
For only as ye forgive those who have blamed thee without a cause, who have spoken vilely of thee without reason, can the giver of life and light forgive thee--even though He came into experience that ye, even ye, might know thy place with God, with thy Maker.
Edgar Cayce Reading 3660-1

Asadar, epoca vilelor merge mana in mana cu sa vorbesti “vilely” – sa-I defaimezi pe altii fara nici o ratiune – numai pentru a te ridica pe tine. Asta poate in fata oamenilor, caci Dumnezeu ne apreciaza numai daca trecem peste toate aceste nedreptati cu zambetul pe buze. Asta-I superioritate. Chiar azi spunea cineva la televizor: “Distinction comes with instruction from God”
- Distinctia vine ascultand de instructiunile lui Dumnezeu. Asa devenim elite; nu prin constructia de vile.

REGULI PENTRU CONSTRUTIA VILLEI
Am inceput sa construiesc pe acest joc de cuvinte inspirat de lectura lui Cayce. Mergand apoi pe situl EWTN, vad ca si verestele biblice de astazi se potrivesc cumva cu aceasta lectura desi intre aceste doua institutii e chiar aversiune. Asta ce inseamna? Inseamna ca Dumnezeu este cel ce potriveste lucrurile si ii inspira.
In Romans 14:10 zice: “ De ce faci judecata asupra fratelui tau? Sau tu, de ce dispretuiesti pe fratele tau? Noi toti vom sta inaintea TRONULUI JUDECATII LUI DUMNEZEU:
Iar Psalm 27:4 zice:
4 One thing have I asked of the LORD, that will I seek after; that I may dwell in the house of the LORD all the days of my life, to behold the beauty of the LORD, and to inquire in his temple.
“Un lucru am cerut Domnului, ca sa locuiesc in casa Domnului toate zilele mele, sa privesc frumusetea Domnului, si sa ma interesez (informez) in templul lui.”
Iata deci ca este o lipsa de intelepciune sa construiesti vile fara sa ceri lui Dumnezeu, sa-L iubesti si sa te interesezi de legile Lui. Cati nu si-au construit case mari si n-au avut parte sa locuiasca in ele? Villa trebuie construita si pe dinauntru si pe dinafara – deci trebuie sa-si aiba temelia pe virtutile noastre, in comuniunea cu Dumnezeu.
Noi toti avem datoria sa le transmitem si altora aceste informatii pentru ca Dumnezeu se bucura de recuperarea oricarei oi pierdute, asa cum si noi ne bucuram cand gasim ceva ce am pierdut.
Maine este sarbatorit Sf italian, Charles (Carlo) Borromeo, despre care am scris zilele trecute in mesajul privind Impartasania. El s-a nascut intr-un castel de pe malul Lacului Maggiore, dar a inteles ca importanta e COMUNIUNEA CU DUMNEZEU.
Castelul nu-l putea face mai destept, dar Impartasania l-a facut. Ce frumos zice: “The dignity of man rests above all on the fact that he is called to communion with God” – Demnitatea omului se bazeaza inainte de orice pe faptul ca este chemat la comuniune cu Dumnezeu.



     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vioara lui Paganini, oferita ca premiu (952 afisari)
 Vasile Blaga - liderul din umbra (451 afisari)
 CIA are inchisori secrete in Europa de Est (234 afisari)
 Stiri pe scurt (108 afisari)
 Programe TV (107 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00664 sec.