Ziua Logo
  Nr. 3460 de sambata, 22 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-10-22
underinfluence (, IP: 68.156.6...)
2005-10-22 19:40
Noua viziune harvardiana, sau una dintre ele

Citesc de curind de aparitia a doi noi termeni in socio-politologia internationala, " transnational elites " si "patriot public" si ca intre cele doua clase sociale ar exista un mare "gap" , dupa cum spun analisti .
Nu ma pricep prea bine doar incerc sa-mi dau cu parerea precum Ilie Moromete scarpinindu-ma in ceafa la ce-o fi vrind sa spuna acesti mari ginditori moderni .
Mai intii apar doua tabere , ei si noi , care intotdeauna sunt delimitate numai de "ei" , tot la fel de bine ar putea fi si de" noi ", cine sunt" ei " cine suntem "noi"?
Transnational elites nu ne-am nascut cu totii dar patriot public cu siguranta ca da , asadar asta ar fi un punct comun si ptr "ei " si pt "noi" atunci cine construieste acest "gap" ?
Cine isi doreste o asa mare prapastie atita vreme cit avem totusi un punct comun datorita nasterii in acelas spatiu ?
Prin manifestarea "Transnational elites " nu putem intelege ca sunt niste extraterestrii lipsiti de notiunea de patrie datorita radacinilor lor extragalactice , ci putem considera un moft ce va muri probabil inainte de a se naste .
Intelectualul sa internationalizat , nu-i rau la prima citire dar ma intreb se poate indentifica intelectualul american , european cu cel asiatic?
Cetateanului din Ingusetia de vest se va simti bine stiindu-se de-a lui Goethe sau cind va stii ca NASA este o companie national uzbeka ei nu pot decit sa se mindreasca chiar daca nu au depus nici un efort ptr asta .
Americanii sunt generosi si incearca sa produca prosperitate si la popoarele carora le lipseste dar Rusia o tara care numai consuma prosperitate ce-ar putea internationaliza ei ?De consumat toata lumea stie s-o faca dar de produs prosperitate e mai greu .
Ma intorc la generosii "transnational elites" vor fi ei oare atit de generosi incit sa -si sacrifice propriul "patriot public" de dragul "patriot international"?
Apostolii Domnului Isus Hristos au stiut sa internationalizeze intentiile lor ,ei nu faceau decit sa propovaduiasca Cuvintul Lui Dumnezeu fara sa tina cont de diferentele de clase , granite , popoare , opinii politice-administrative , astazi "transnational elites " va putea face abstractie de diferentele popoarelor ?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 135 de mii de evrei ucisi in Transilvania de Nord (657 afisari)
 Mari actori (italieni) de ieri si de azi (151 afisari)
 Stefan Vuza - imperiul de carton (60 afisari)
 Ucraina dupa Timosenko: intoarcerea oligarhilor (49 afisari)
 Romania - oaspete la Festivalul cartii de la Pisa (40 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00613 sec.