Ziua Logo
  Nr. 3458 de joi, 20 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-10-20
Vasile Teodorovici din île-perrot, qc, ca (...@videotron.ca, IP: 69.70.216...)
2005-10-20 03:30
Profesorul Bodu

Citind cv-ul sefului ANAF te poti intreba ce anume l-a impiedicat in operatia de "administrare fiscala" de la clubul Steaua. Cred ca si-a dorit mai mult publicitatea decat sa recupereze acea datorie. A vrut sa fie mai smecher decat Gigi Becali pentru a-si face o notorietate.
Poate ca studentii de la ASE au invatat ceva despre natura umana din rateul profesorului Bodu.

bbbb (...@yahoo.com, IP: 213.208.13...)
2005-10-20 11:50
Re: Profesorul Bodu

La 2005-10-20 03:30:41, Vasile Teodorovici a scris:

> Citind cv-ul sefului ANAF te poti intreba ce anume l-a impiedicat in
> operatia de "administrare fiscala" de la clubul Steaua.
> Cred ca si-a dorit mai mult publicitatea decat sa recupereze acea
> datorie. A vrut sa fie mai smecher decat Gigi Becali pentru a-si face
> o notorietate.

In afara de asta cred c-a vrut si sa-si repare imaginea puternic sifonata intr-o emisiune recenta. La Turcescu invitat fiind n-a stiut sa calculeze tva-ul pe o factura .. acum probabil a incercat sa dreaga busuiocul .. in forta ...


> Poate ca studentii de la ASE au invatat ceva despre natura umana din
> rateul profesorului Bodu.
> 

Raduc (...@yahoo.de, IP: 216.16.224...)
2005-10-20 17:26
Re: Profesorul Bodu





La 2005-10-20 11:50:57, bbbb a scris:

> 
La Turcescu invitat fiind n-a stiut
> sa calculeze tva-ul pe o factura .. acum probabil a incercat sa
> dreaga busuiocul .. in forta ...

Nu am avut "sansa" sa vad emisiunea lui Turcescu, de care vorbiti - insa trebuie sa va atentionez de doua lucruri:

1. Ca un moderator isi permite sa provoace public calitatile profesionale ale unui profesionist, punandu-i intrebari de 2 bani, (la care puteau raspunde pe vremuri si soimii patriei), este o mare insulta si cea mai mare dovada de lipsa de bun simt. A nu arata nici cel mai mic respect fata de persoana inviata la un interviu arata si o lipsa de profesionalism sora cu incompetenta. Nu-l stiu pe acest Turcescu, dupa ce mi-ati spus astea,nici nu-mi trebuie sa-l cunosc ...

2. Nu stiu cum a reactionat Bodu, insa in locul lui, m-as fi ridicat si as fi plecat imediat din studio. As fi realizat imediat ca nu am ce cauta acolo. M-as fi simtit insultat de doua ori, o data de natura intrebarii si a doua oara pentru ca un terchea- berchea, lipsit de bun simt, a avut tupeul sa sa-si inchipuie ca poate sa abuzeze de timpul meu liber.

3. bbbb, nu-l stiu nici pe Bodu insa ma dezamagiti daca chiar credeti ca el nu stie sa calculeze TVA-ul! Sa crezi asa ceva e o copilarie!

bbbb (...@yahoo.com, IP: 213.208.13...)
2005-10-20 18:04
Re: Profesorul Bodu

La 2005-10-20 17:26:01, Raduc a scris:

> 
> 
> 
> 
> La 2005-10-20 11:50:57, bbbb a scris:
> 
> > 
> La Turcescu invitat fiind n-a stiut
> > sa calculeze tva-ul pe o factura .. acum probabil a incercat sa
> > dreaga busuiocul .. in forta ...
> 
> Nu am avut "sansa" sa vad emisiunea lui Turcescu, de care
> vorbiti -

"Incidentul" il puteti gasi dezbatut si-n presa scrisa...

>insa trebuie sa va atentionez de doua lucruri:

Daca trebuie... , cu placere ...

> 
> 1. Ca un moderator isi permite sa provoace public calitatile
> profesionale ale unui profesionist, punandu-i intrebari de 2 bani,
> (la care puteau raspunde pe vremuri si soimii patriei), este o mare
> insulta si cea mai mare dovada de lipsa de bun simt.

Neprofesionalismul invitatilor mi se pare mie lipsa de bun simt :)

A nu arata nici
> cel mai mic respect fata de persoana inviata la un interviu arata si o
> lipsa de profesionalism sora cu incompetenta. Nu-l stiu pe acest
> Turcescu, dupa ce mi-ati spus astea,nici nu-mi trebuie sa-l cunosc

Un moderator trebuie sa faca audienta, domnule...
Pe invitati nu-i obliga nimeni sa participe la emisiune, dar pentru ca-si doresc sa fie "pe sticla" la o emisiune urmarita de public, isi asuma riscul unor intrebari mai incomode, sa spunem...
"Lipsa de bun simt" mi se pare exagerat spus...


> ...
> 
> 2. Nu stiu cum a reactionat Bodu, insa in locul lui, m-as fi ridicat
> si as fi plecat imediat din studio. As fi realizat imediat ca nu am
> ce cauta acolo. M-as fi simtit insultat de doua ori, o data de
> natura intrebarii si a doua oara pentru ca un terchea- berchea,
> lipsit de bun simt, a avut tupeul sa sa-si inchipuie ca poate sa
> abuzeze de timpul meu liber.

:)))
Bodu, sunt convinsa, cunoaste foarte bine formatul emisiunii :)


> 
> 3. bbbb, nu-l stiu nici pe Bodu insa ma dezamagiti

Daca voi considera ca merita, ma voi stradui sa repar acest aspect, domnule!

daca chiar credeti
> ca el nu stie sa calculeze TVA-ul! Sa crezi asa ceva e o copilarie!

Chiar Bodu v-a contrazis, incercand sa se disculpe prin ceva in genul : "nici n-am nevoie sa stiu asta ca sa-mi pot face treaba" ...
Copilaresc, nu ? :)


> 
> 

Raduc (, IP: 216.16.224...)
2005-10-20 21:11
Re: Profesorul Bodu

Eu nu incerc sa va schimb opiniile, (nici n-as putea si nici nu am caderea; jurnalistii, profesorii, parintii sunt cei care ar trebui sa o faca), datul meu cu presupusul vine doar si totdeauna, din dorinta de a imparatsi si altora cate ceva din experienta mea. Nu vreau sa ranesc orgolii, sa sustin partide sau mai stiu eu ce. Nu ma bag in domenii care ma depasesc. Totdeauna imi bazez parerile pe cunostintele capatate sau/si pe expunerea teoretica ,sau practica avuta la diversele evenimente, intamplari, experiente traite.

De aceea , credeti-ma ca nu incerc sa va contrazic. Doar vreau sa atrag atentia ca multi dintre moderatorii romani fac acele audiente de care vorbiti, doar pentru cresteriea ratei deaudire acestora si am inceput sa mai cred ca o mai fac chiar si dintr-o forma de narcisism; le place sa se auda, sa se vada, unii par indragostiti lulea de ei insisi!

A evidentia o problema sociala, a informa marele public intr-o problema de importanta vitala, este ultima chestie la care se gandesc moderatorii pe care ii scuzati aici.

Multe audiente pe care le-am urmarit (prin satelit), nu aveau nici pe departe scopul de a lamuri problema sociala, economica, politica, istorica, pentru care se anunta a fi. Ele sfarseau deplorabil, lasandu-mi gustul amar al deceptiei in fata lipsei de calitate a emisiunii, a lipsei de calitate a moderatorului, lipsei de calitate a programului in ansamblui lui.

Nu vreau sa va insir nume aici, nu merita, insa lipsa de decenta fata de auditoriu, fata de cel invitat, demostrata des de modul obraznic prin care se pun intrebarile, (nu conteaza ca sunt comode sau incomode), sunt dovezi ale lipsei de profesionalism. Intrebari de genul, " cati bani faceti?", "ce avere aveti?" au devenit deja unele dintre cele mai tolerabile.

Daca moderatorul se respecta, daca respecta ceea ce face, daca respecta auditoriul pe baza caruia mananca o paine, nu invita pe oricine se vrea "pe sticla", cum afirmati. Sa plimbi prostanaci prin fata camerei de vederi e la indemana oricarui novice. Ar trebui sa aveti ceva mai multe pretentii de la cei care va tintuesc pe fotolii.

Eu personal, am fost abordat o data de o "trupa" de la ADEVARUL, care fara sa tina cont de alegerea mea, doar ca nu m-a injurat ca nu vreau sa raspund intrebarilor adresate. Ma grabeam, deci aveam motivele mele sa nu pot sa stau cu trupa, iar ea nici nu vroia sa auda ca eu vroiam altceva. Imi barase drumul si nu ma mai lasa sa trec. Pot sa va spun ca am fost chiar imbrancit de unul din grup cand, dupa ce m-au fotografiat, i-am intrebat de permisiune.

Altadata, am scris un articol despre o problema, dintr-un anumit domeniu. O gazeta preia articolul fara sa-mi ceara ingaduinta, il modifica /masacreaza in mare parte si continua sa-l prezinta sub semnatura mea, punandu-mi in gura niste afirmatii revoltatoare, pe care nici ca somnambul nu cred ca as fi fost in stare sa le emit.

Nu stiu daca ma intelegeti! Noi vorbim acum de lipsa de educatie elementara si nu profesionala. Profesionalismul lipseste cu desavarsire la foarte multi dintre moderatorii nostri, iar daca nu vom realiza acest lucru, vom continua sa promovam proasta calitate si in acest domeniu. Asta este mesajul meu!

Revenind la Bodu, iarasi va spun nu-l stiu, insa daca a afirmat ceea ce spuneti ca a afirmat, va asigur ca are dreptate.

Nu are nevoie sa stie formula de calcul a TVA pentru ca instrumenetele de care se foloseste in depistarea neregulilor pe care le rumareste nu se bazeaza neaparat pe calcule de rutina ca cel de care va cramponati.

Nu stiu cat de familiari sunt romanii cu profesia de inginer industrial. Acest profesionist este cel care poate sa depsisteze eficienta unei activitati doar plimbandu-se pe culoarele unei institutii. Are capacitatea de expertiza pentru orice domeniu in care este implicat.

Un tip cu experienta. la primul lui contact cu o firma manufacturiera, deci , daca vreti, chiar in primele cinci minute, iti poate spune daca inventarierea materialelor, spre exemplu, este tinuta bine. Cei din aprovizionarea materialelor sunt de cele mai multe ori surprinsi ca fara sa fi furnizat vreo data inginerului industrial, acesta a indentificat o mare problema de inventar, pe care ei pana atunci, incercau sa o mascheze. Cum resusteste? Prin praghiile pe care si le-a insusit, prin instrumenetele pe care le detine si care difera complet de cele folosite in rutina de zi cu zi a altora.

Asa se intampla si cu alti experti. La fel se intampla si cu Bodu. El a spus un adevar. Nu are nevoie sa cunoasca calculul TVA-ului, el il stie deja. Afirmatia lui nu a exclus faptul ca nu stie acel calcul ordinar. A sugerat insa ca intrebarea moderatorului este inocenta, pusa in necunostinta de cauza.

Deci, dsra/dna bbbb, raman la parerea mea - Turcescu a fost cel care la acea faza trebuia sa se faca de ras si nu Bodu. Ce sa mai zic,cei multi dintre telespecattori inteleg cat pot ei caci Turcescu oricum nu-i ajuta cu nimic, ba dimpotriva le mai formeaza si impresii false.

10-20 18:04:34, bbbb a scris:

> La 2005-10-20 17:26:01, Raduc a scris:
> 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > La 2005-10-20 11:50:57, bbbb a scris:
> > 
> > > 
> > La Turcescu invitat fiind n-a stiut
> > > sa calculeze tva-ul pe o factura .. acum probabil a incercat sa
> > > dreaga busuiocul .. in forta ...
> > 
> > Nu am avut "sansa" sa vad emisiunea lui Turcescu, de care
> > vorbiti -
> 
> "Incidentul" il puteti gasi dezbatut si-n presa scrisa...
> 
>  >insa trebuie sa va atentionez de doua lucruri:
> 
> Daca trebuie... , cu placere ...
> 
> > 
> > 1. Ca un moderator isi permite sa provoace public calitatile
> > profesionale ale unui profesionist, punandu-i intrebari de 2 bani,
> > (la care puteau raspunde pe vremuri si soimii patriei), este o mare
> > insulta si cea mai mare dovada de lipsa de bun simt.
> 
> Neprofesionalismul invitatilor mi se pare mie lipsa de bun simt :)
> 
> A nu arata nici
> > cel mai mic respect fata de persoana inviata la un interviu arata si o
> > lipsa de profesionalism sora cu incompetenta. Nu-l stiu pe acest
> > Turcescu, dupa ce mi-ati spus astea,nici nu-mi trebuie sa-l cunosc
> 
> Un moderator trebuie sa faca audienta, domnule...
> Pe invitati nu-i obliga nimeni sa participe la emisiune, dar pentru
> ca-si doresc sa fie "pe sticla" la o emisiune urmarita de
> public, isi asuma riscul unor intrebari mai incomode, sa spunem...
> "Lipsa de bun simt" mi se pare exagerat spus...
> 
> 
> > ...
> > 
> > 2. Nu stiu cum a reactionat Bodu, insa in locul lui, m-as fi ridicat
> > si as fi plecat imediat din studio. As fi realizat imediat ca nu am
> > ce cauta acolo. M-as fi simtit insultat de doua ori, o data de
> > natura intrebarii si a doua oara pentru ca un terchea- berchea,
> > lipsit de bun simt, a avut tupeul sa sa-si inchipuie ca poate sa
> > abuzeze de timpul meu liber.
> 
> :)))
> Bodu, sunt convinsa, cunoaste foarte bine formatul emisiunii :)
> 
> 
> > 
> > 3. bbbb, nu-l stiu nici pe Bodu insa ma dezamagiti
> 
> Daca voi considera ca merita, ma voi stradui sa repar acest aspect,
> domnule!
> 
> daca chiar credeti
> > ca el nu stie sa calculeze TVA-ul! Sa crezi asa ceva e o copilarie!
> 
> Chiar Bodu v-a contrazis, incercand sa se disculpe prin ceva in genul
> : "nici n-am nevoie sa stiu asta ca sa-mi pot face treaba"
> ...
> Copilaresc, nu ? :)
> 
> 
> > 
> > 
> 
> 


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Flavius Biea campion mondial la box (60 afisari)
 Ingineria "Cocos" (52 afisari)
 Scandal la Meteora din Ceahlau (40 afisari)
 Motiunea "Ce faceti cu petrolul Romaniei?" (32 afisari)
 Bucuresti, jungla urbanistica (30 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00641 sec.