Ziua Logo
  Nr. 3457 de miercuri, 19 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-10-19
toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 195.212.29...)
2005-10-19 18:40
Mafia revistelor de lux

http://www.evz.ro/externe/?news_id=148443



Fostul editor al “Ladies Home Journal” dezvaluie “tacticile murdare” din spatele copertelor lucioase



Publicatiile pentru femei promoveaza anorexia si nesiguranta, ambele daunatoare pentru sanatate
Copertile revistelor mondene si cele pentru femei etaleaza, saptamina de saptamina, tinere modele slabe, inalte si sexy, impunind o moda si un stil de viata pe care milioanele de cititoare se chinuie sa le urmeze.
La fel se intimpla cu emisiunile de televiziune, in care femei perfecte, imbracate in haine care le vin perfect, povestesc despre viata la fel de perfecta pe care o au, impartindu-se cu gratie si usurinta intre cariera si familie. Toate aceste mijloace de comunicare in masa nu fac altceva decit sa dicteze femeilor din intreaga lume ce sa poarte, sa manince si ce sa faca in dormitor, releva prestigiosul cotidian britanic “The Guardian”.

In cea mai mare parte din cazuri, acest gen de reviste si emisiuni sint conduse chiar de femei, care vind cu buna-stiinta o imagine practic de neatins. Numai ca, de curind, una dintre sefele unei astfel de redactii s-a ridicat impotriva colegelor ei de breasla si a scos o carte in care face marturisiri complete. Myrna Blyth, fost editor la “Ladies Home Journal”, a lansat o adevarata ofensiva contra revistelor care “vind nefericire”, care “au ruinat vietile a milioane de femei spunindu-le ca trebuie sa fie subtiri, frumoase, bune profesioniste si cu o familie perfecta”. Blyth recunoaste ca a practicat cindva aceleasi “tactici murdare”, dar acum vrea sa spuna tuturor femeilor “adevarul despre puterea si influenta acestei afaceri care promoveaza anorexia si nesiguranta”.

Niste rasfatate care traiesc pe alta lume

Principalele “tinte” ale fostei ziariste sint Kate White, redactorul sef al celebrei reviste americane “Cosmopolitan” si Cindi Leive, sefa revistei “Glamour”. Acestea, dar si altele din bransa, sint in opinia lui Blyth niste “femei rupte de realitate, care traiesc in puf” si impun femeilor de rind sa fie la fel de stralucitoare ca ele. Nici vedetele de televiziune nu sint uitate. Prezentatoare sau jurnaliste care cistiga milioane de dolari pe an isi permit sa cheltuie 500 de dolari pe o coafura, au vile de lux, dar in aparitiile publice adopta imaginea femeii, explicind cum isi impart ele ziua intre serviciu si copii. Femeile care lucreaza pentru reviste mondene sint bine cunoscute ca fiind obsedate de felul in care arata, preocupate sa se intreaca una pe cealalta pentru a dicta tonul in moda. Unele dintre ele au marturisit ca, la inceput, nu au fost angajate pina nu au indeplinit anumite conditii vestimentare sau in ceea ce priveste greutatea corporala, ca nu cumva sa strice imaginea revistei.
Blyth a dezvaluit in cartea sa un adevar care pina acum nu a circulat decit sub forma de zvon: toate pozele femeilor care apar in reviste sint retusate pe computer. “Modelele sint facute sa para mai slabe si mai inalte doar cu un click de mouse” si toate celelalte femei care cumpara revistele “se simt nesigure pentru ca nu arata ca cele de pe coperta”.

Modele care dauneaza grav sanatatii

Unii critici o acuza pe Blyth ca nu este decit o femeie care a trecut de 60 de ani si vrea sa creeze destul scandal pentru a-si face o emisiune la televiziune, iar altii se intreaba de ce nu a facut ea o altfel de revista, daca pretinde ca este un editor atit de bun. Altii i-au apreciat curajul. “Foarte bine a facut”, spune Robert Kubey, specialist media la Rutgers University, in opinia caruia idealurile promovate de revistele feminine pot avea efecte daunatoare in primul rind pentru sanatate. “Am deschis o data o revista “Vogue”, iar ceea ce am vazut acolo, daca nu era o reclama la anorexie, zau ca nu stiu ce era”, a spus Kubey.

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 213.64.59...)
2005-10-19 19:41
Re: Mafia revistelor de lux

La 2005-10-19 18:40:34, toni a scris:

> http://www.evz.ro/externe/?news_id=148443
> 
> 
> 


Toni , mafia revistelor de lux sustine mafia medicamentelor pentru slabit , avem de a face cu o intreaga industrie.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dan Cristian Comanescu: "Capitalismul are vocatia de a fi sau de a deveni ortodox" (133 afisari)
 Vladescu si greaua mostenire DA (68 afisari)
 Revolutie in Sanatate (39 afisari)
 Cu tertipuri masluite, la Judecata de Apoi (39 afisari)
 Becali a fost in audienta la Finante (35 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00655 sec.