Ziua Logo
  Nr. 3453 de vineri, 14 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-10-14
Dan Vaideanu (, IP: 213.56.247...)
2005-10-14 12:10
Când mi-au spart mie hotii casa...

...acum vreo cinci ani, am gasit pe un scaun lânga intrare un cutit. De-al meu, din bucatarie. Cel mai mare pe care-l aveam. Noroc ca "domnii" nu mai erau în casa. Oare la ce l-ar fi folosit? Probabil ca s-au speriat de ceva, ca era ziua la prânz si duminica pe deasupra si au plecat repede, ca nici n-au furat nimic. Dar ma întreb si eu, ca prostu', daca intram în casa, daca erau si ei acolo, daca aveam la mine o arma, ce-as fi facut eu si ce-ar fi facut "aparatorii drepturilor omului"? Mai e oare timp sa constati la cât se ridica pagubele ca sa stii ce ai de facut? Eventual daca nu au furat (înca) nimic, sa bati palma cu ei si sa va luati pasnic "la revedere baieti, poate data viitoare!".

Imi amintesc o emisiune a lui Calinescu la care era invitat seful IGP-ului la ora aceea. La întrebarea "Ce am voie sa fac eu, domnu' general, daca intru în casa mea si gasesc niste hoti înauntru. Pot sa le iau gâtu'?", raspunsul a fost monumental: "Depinde ce au de gând sa faca...".

Mi se pare ca se dezbate prea mult subiectul asta. Judecând simplu si cartezian, un hot este în casa mea, îl vad, nu stiu ce si cât a furat, nu stiu ce ar face el daca îl las sa actioneze primul, am o pusca la îndemâna, o iau si ... trag tata, fara somatie, nu în aer prima data, nici la picioare a doua, trag în plin, ca daca nu trag eu, S-AR PUTEA sa traga el, ori eu nu vreau sa-mi asum riscul. POATE el n-are arma, iar DACA are, POATE nu are de gând sa traga. Dar DACA are? Prea multi de DACA si de POATE, iar eu n-am timp. Punct. Nu sunt puscas marin, n-am sânge rece, reactionez instinctual. Simplu de tot, în câteva secunde trebuie sa hotarasc: eu ori el.

Restul sunt aiureli, de unde avea el pusca în casa, de ce de vânatoare, cum de era încarcata, calibrul era prea mare, de unde doua milioane la o creatoare de moda, Bancorex si delirul poate continua mult si bine. Eventual toate astea pot veni dupa aceea, dar de ce n-or fi venit înainte, ca doar Bancorexul n-are nici o legatura cu împuscarea hotului.

motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-10-14 18:06
Re: Când mi-au spart mie hotii casa...

La 2005-10-14 12:10:01, Dan Vaideanu a scris:

> Imi amintesc o emisiune a lui Calinescu la care era invitat seful
> IGP-ului la ora aceea. La întrebarea "Ce am voie sa fac
> eu, domnu' general, daca intru în casa mea si gasesc niste hoti
> înauntru. Pot sa le iau gâtu'?", raspunsul a fost
> monumental: "Depinde ce au de gând sa faca...".


Poate ca simpaticul nostru Florin Calinescu ar fi trebuit sa-l intrebe pe dl. gheneral ce ar fi facut dinsul, daca, intors acasa, ar fi gasit hotii cu niste cutite in mana. Mai statea sa-i intrebe ce au de gind sa faca ???? Sau se gindea cum ar fi aratat a doua zi pagina intaia a ziarelor : "Un gheneral jefuit si omorit...." etc, etc.
Motanul


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 economia.ro dupa I.C. Seres (279 afisari)
 Vaccin urgent (113 afisari)
 Electrica si RomTelecom restrictioneaza accesul cablistilor (53 afisari)
 "Aurul Dacilor", comanda politica (45 afisari)
 Un secol de puscarie in dosarul FNI (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00650 sec.