Ziua Logo
  Nr. 3447 de vineri, 7 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-10-07
adrianbmw (, IP: 84.162.125...)
2005-10-07 20:33
Domnule Andreescu,

va port in continuare toata stima si tot respectul pentru munca dumneavoastra pusa in slujba democratiei tinere din Romania. Si sunt convins ca si in continuare va veti implica cu toata puterea dumneavoastra pentru un singur tel: o Romanie democratica.
Sunt insa surprins ca inca nu ati aflat de discutiile din Germania, purtate de catre filozofii si sociologii contemporani: golul lasat de abolirea moralei crestine din societatile puternic secularizate,nu este -inca!- "umplut" cu nimic! Ganditorii isi fac griji, dupa fiecare Amokfallsi se intreaba -firesc-ce se intampla cu noi.Nu sunt intrebari usoare,de aceea raspunsurile se lasa asteptate....

Si inca ceva: cum de nu ati aflat de Dietrich Bonhoeffer, protestantul omorat de nazisti in 1945(!)sau Clemens August Graf von Galen care prin lucrarea sa "Studien zum Mythen des 20 Jh."a prezentat o analiza critica unica la adresa dictaturii naziste....sau episcopul din Chichester, G.Bell, sau....Practic nici un adevarat crestin n-a fost de acord cu EUTANAZIA fascista(bolnavii, batranii dementi, etc.)si s-au opus vehement barbariei naziste.
Cine este Gregory Paul ?! Pentru ca daca aceasi "lucrare " ar fi fost facuta de Biserica Catolica (sau de alta Biserica crestina)sunteti , cred eu, convins ca ar fi avut o alta concluzie: acolo unde nu exista nici o credinta, acolo este posibil ORICE!Orice holocaust, orice crima impotriva umanitatii,orice infometare a milioane de oameni(v. URSS, China 1959-1961, Etiopia, prin ateistul Mengistu Haile Mariam care in 1984-85 a lasat sa moara de foame 1 milion de oameni!, etc.,etc..)
Toate bolile lumii sunt aduse de oamenii fara credinta,care nu stiu ce inseamna castitatea!Asta nu inseamna ca un ateist este mai putin bun ca unul credincios!Doar ateistii au astfel de "probleme".....Crestinii spun ca toti sunt egali in fata Domnului, de aceea ei nu pot fi rasisti,xenofobi, antisemiti! Macar incercati sa intelegeti ce doresc credinciosii:pace si curatenie sufleteasca!

Dar altceva ma mira:dumneavoastra considerati societatea romaneasca intr-atat de stabil- democratic, incat incepeti(la figurat) cu "urmarirea crestinilor"?! Fac abstractie de "motivatia-Basescu".........
Eu cred ca societatea romaneasca are nevoie si de morala crestina, mai ales dupa crimele comunistilor ateisti si vidul lasat in urma
...Si ar urma doar un drum actual,al renasterii credintei, drum deja inceput in Germania si Italia....Si pe mine ma mira prezenta masiva a tinerilor Europei de Vest din biserici, la slujbe religioase ;si sincer sa fiu, ma bucura aceasta noua realitate.

Toate cele bune!
Adrian TR


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Precizari privind "noul" Cod fiscal (194 afisari)
 Stiinta contra presedintelui Traian Basescu (162 afisari)
 Ritual de exorcizare soldat cu un mort (57 afisari)
 Hot executat in legitima aparare (48 afisari)
 Greva foamei pentru dezvaluirea mafiei "capsunailor" (31 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00601 sec.