Ziua Logo
  Nr. 3419 de luni, 5 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-09-05
romking din usa (...@rcn.com, IP: 209.6.150...)
2005-09-05 01:07
Dovada ca asemanarile se atrag


Cine se astepta sa vada in Golful Mexic imagini asemanatoare cu cele din Golful Persic?
Diferenta ca in primul e apa prea multa, in timp ce in celalalt duc lipsa de ea, insa tot sinistrati, distrugeri ca dupa bombardament, raniti, morti, petrol in ambele locuri si totusi e criza de el din cauza nefunctionarii instalatiilor. S-au dus in Golful Persic pentru a restabili ordinea si pentru a asigura un flux continuu in exploatarea petrolului, pentru ca apoi sa se iveasca alte nenorociri in Golful Mexic; incerci sa peticesti sacul intr-o parte si se rupe in alta – acolo unde nici nu te astepti si pe o cale total imprevizibila.
Si totusi cine a studiat Scriptura stie ca peste legile divine nu se poate trece, caci “ce semeni aia culegi” sau “nu-i face altuia ceea ce nu ti-ar place sa ti se faca tie “ , actiunile noastre atrag altele asemanatoare.
Scriptura de astazi este semnificativa in acest sens: Dumnezeu spune, “Va voi tine responsabili” pentru a va salva unii pe altii, iar Sf. Paul spune comunitatii “iubiti-va unul pe altul” cu o iubire ce “nu face rau” (romani 13:8,10). Este dificil sa sti cum sa raspunzi cand unii oameni isi fac rau singuri si ii ranesc si pe altii. Si totusi responsabilitatea revine asupra comunitatii bisericii – asa cum ne spune si Ezekiel (33:7-9 ) Iata ce a spus Dumnezeu: Tu, fiu al omului, Eu am numit oameni sa vegheze asupra casei lui Israel; cand ma auzi pe mine spunand ceva, tu trebuie sa-i avertizezi pt. mine. Daca voi spune celui imoral,” O om imoral, tu sigur vei muri,” si tu nu vorbesti ca sa-l faci sa-si schimbe calea pacatoasa, cel rau va muri pentru vinovatia lui, dar te voi tine si pe tine responsabil pentru moartea lui.
Dar daca tu il avertizezi pe pacatos, cautand sa-l intorci din cale, si el refuza sa se intoarca din calea lui, el va muri pentru vinovatia lui, dar tu te vei salva. “ In primul rand trebuie sa ne socotim cu totii casa lui Israel; ce spune pentru ei e valabil pentru toata lumea. Si avem tot in Biblie exemplul lui Iona care, refuzand sa mearga sa avertizeze populatia din Ninive, cand Dumnezeu a spus ca-i va distruge daca nu se intorc de la pacatele lor, s-a imbarcat pe o corabie sa plece intr-o calatorie. Dumnezeu a dat insa furtuna si a facut ca Iona sa fie aruncat peste bord, dar l-a salvat totusi in burta unei balene.
La fel am putea socoti si atacul asupra Papei Ioan Paul II, la 13 mai 1981, de ziua aniversarii Aparitiei Sfintei Fecioare la Fatima. Prin Lucia – una din vizionare – Maica Domnului ii transmisese ca trebuie sa faca o slujba de consacrare a Rusiei Inimii Imaculate a Fecioarei, impreuna cu toti episcopii din lume. Intrucat nu se facuse desi trecusera atatia ani, a venit pedeapsa. A fost salvat insa ca si Iona, si si-a indeplinit obligatia un an mai tarziu. (In acelasi timp trebuie sa se tina cont de spusele lui Isus: “ pedepse vor veni, dar vai de cei prin care acestea vor veni!”)
Iata de ce, mai ales preotii trebuie sa cerceteze ce sarcini transmise de Dumnezeu mai au de indeplinit si, deasemeni, toti cei ce cunosc Scriptura au datoria sa vorbeasca , desi unii zic ca nu-i politicaly corect si ca sa-si tina fiecare credinta pentru el si sa-i lase pe ceilalti sa traiasca cum vor. Nu-i putem obliga, dar trebuie sa-i avertizam tocmai pentru a evita calamitati precum Hurricane Katrina sau inundatiile din Europa ce au adus atatea suferinte.

“He who doubts that the best will come to him with doing of that which is correct is already defeated. Don't blame others for what has happened or may happen. Do right yourself, physically, mentally and spiritually, and the best will come to you.

Cel ce se indoieste ca tot ce-i mai bun va veni la el cand face ceea ce e corect, este deja invins. Nu da vina pe altii pentru ce s-a intamplat ori s-ar putea intampla. Fa binele tu insuti, fizic, mental si spiritual, si tot ce-i mai bun va veni la tine.” Edgar Cayce Reading 5203-1
La fel si Romania ca natie, ar trebui sa fie preocupata mai mult pe plan intern cum sa faca bine si mai ales sa-i educe pe toti in acest spirit si, binele, prosperitatea si prestigiul vor veni.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (55 afisari)
 Un miracol economic in Romania este inca posibil (45 afisari)
 Lectii interactive si ghiduri pentru Euro200 (30 afisari)
 Inca doua saptamani pentru debransare (25 afisari)
 Delta lui Bitner & Co (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00647 sec.