Ziua Logo
  Nr. 3398 de joi, 11 august 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-08-11
Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-08-11 13:46
eroarea madornala? se confunda musulmanul cu jihadistul fanatic


Robert Spencer, In Italia nici un editor nu vrea sa-i publice cartile, Why???

Robert Spencer, un crestin crescut intr-o familie musulmana, de ani se dedica studiului Jihad watch. In Usa e boom de vanzari la orice carte scrie, dar in Italia, nici un editor indrazneste sa-l publice. Te cred si eu, majoritatea editorilor sunt de stanga, iar cele cateva libere, printre care Mondadori (cea mai importanta) apartine in parte si familiei lui Berlusca- risca sa iasa scantei, fiin prim ministru si acuzat inca o data de fanatici, ca draga doamne nu-i suporta.
In 2003, in Franta Yves Michaelon (editor)si Guy Milliere (traducator) in franceza a carti “Islam unveiled” dupa ce au fost amenintati de moarte au decis sa renunte la publicarea cartii si in Franta.
Alte carti scrise de Robert Spencer:

- The politically incorrect guide to islam
- Oward muslim soldiers
- Inside islam, scrisa impreuna cu D. Ali’
- The mith of islamic tollerance

Sunt convinsa ca pana la urma se gaseste vreun editor italian, la fel ca in cazul lui Fallaci, caruia Corriere della sera i-au dedicat mereu prima pagina inainte de publicarea unei noi carti.
Iat Magdi Allam le publica fara nici o problema, desi are body guards langa el, zi si noapte. Ce personaj formidabil, ar trebui sa cititi ce scrie un italo-egiptean despre tot ce se intampla-n universul jihadist, din punctul de vedere al unui musulman laic, cum se defineste el.
Iar cartea istoriei lui Saddam in contextul perioadelor prin care a trecut, implicatii politice, bellice cu tarile vecine si cu cele occidentale, e un Manual de studiat, nu o carte de citit si basta.

Ps: Tin sa precizez forumistilor si moderatorilor ca exista o neta distinctie intre orice musulman din lume (fatza de care personal nu am nici un prejudiciu, si de ce ar trebui sa-l am?) si fanatici islamisti, autorii crimelor de care sunt responsabili peste tot in lume. Sunt musulmani care se exprima impotriva fanaticilor exact cum scrie Fallaci, exact cum scrie Magdi.

Vad pe forum o mare confuzie intre aceste doua categorii, cu riscul de a cataloga pe oricine drept “anti musulmani”. Aici este eroarea grosolana., deci de la acest punct trebuie sa pornim.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cea mai buna bere din lume (171 afisari)
 Stiri pe scurt (55 afisari)
 Paul Cézanne (1839-1906) (32 afisari)
 Dovada imposturii la Departamentul Romanilor de Pretutindeni (26 afisari)
 Care pe care (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00620 sec.