Ziua Logo
  Nr. 3384 de marti, 26 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-07-26
Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-07-26 17:54
Pornit Count down de amenintari la Italia, a aparut al 4lea

Si sigur cu manodopera locala pot face un prapad, fara discutie.

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 208.207.43...)
2005-07-26 18:24
Re: Pornit Count down de amenintari la Italia, a aparut al 4lea

La 2005-07-26 17:54:05, Oriana a scris:

> Si sigur cu manodopera locala pot face un prapad, fara discutie.


Vezi ca Oriana Fallaci a scos inca o carte la NY - THE FORCE OF REASON inca nu e tradusa in Englezeste - Noiembrie 2005 anuntata.

Cred ca in Italiana se gaseste deja e cam La Forza del Racione? 

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-07-26 18:34
Re: La Forza della ragione e deja tradusa in romaneste!

este dedicata mortilor din Madrid, daca vrei, iti pot trimite citeva pasaje, aici nu admit pasaje lungi.

La 2005-07-26 18:24:41, Mos Grigore a scris:

> La 2005-07-26 17:54:05, Oriana a scris:
> 
> > Si sigur cu manodopera locala pot face un prapad, fara discutie.
> 
> 
> Vezi ca Oriana Fallaci a scos inca o carte la NY - THE FORCE OF REASON
> inca nu e tradusa in Englezeste - Noiembrie 2005 anuntata.
> 
> Cred ca in Italiana se gaseste deja e cam La Forza del Racione? 
> 
> 

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-07-26 18:34
Greg, tu mai citesti cartzi ?


> 
> 
> Vezi ca Oriana Fallaci a scos inca o carte la NY - THE FORCE OF REASON

Eu am citit carti primii 50 de ani ; acum numai aplic ce am invatzat ;-))))))))))))))

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-07-26 18:55
Re:

(1)
La Forza della ragione di Oriana Fallaci

dedicata mortilor din Madrid


Au trecut doi ani din ziua in care eu ca o Cassandra ce vorbeste-n vant, am publicat " Mania si orgoliul" (nota trad: best seller mondial, tradus in multe limbi, 11 re-editii). Acel urlet de durere pe care multi alde (inchizitori) Fra' Accursio l-au definit profan, indecent, abject, contrar credintei ortodoxe, compus inspirata de Diavol, infectat de erezie. Acel j'accuse care m-a inghitit ca pe Sfera Armillare, la fel cum il inghitise si pe Mastro Cecco (vinovat si el ca a spus ca Pamantul era rotund. Adica a tiparit adevarul pe care imbecilitatea si bigotia si sarlataneria si lipsa de Judecata nu vor sa auda).

Ei, dar pe mine calaii din Sant' Uffizio nu m-au schingiuit cum au facut cu el in 1327 si in 1328. Desi in piata Santa Croce am fost expusa la public ultraj, Messer Jacopo din Brescia nu mi-a dat si foc (or inca nu) impreuna cu cartea mea malefica si cu alte scrieri vinovate. Inchizitia s-a smecherit. Azi declara ca e impotriva mortii, ca in locul torturilor corporale prefera pe cele sufletesti, si in loc de clesti or funii or topoare, folosesc comploturi crunte.

Ziare, radio, tv, edituri. In loc de puscarii gestionate de Sant' Uffizio, stadioane si piete si adunari, marsuri care profitand de libertate ucid Libertatea. In loc de tunici cu gluga, jalabah si chador si celor in salopete cu drapele curcubeu, ori cei in costume gri si cravatele celor care-i trag pe sfori din spate (deputati, senatori, scriitori, sindicalisti, ziaristi, bancheri, academici, preoti.) Ma rog, membrii Sant' Uffizio. O gloata de Fra' Accursio la ordinele Puterii aleata cu o anti-Putere care este adevarata Putere). In alte cuvinte, si-a schimbat fatza. Dar esenta a ramas inalterata. Si daca tu indraznesti sa scrii ca Pamantul e rotund, fii sigur, devii imediat un faradelege. Un Barabba, un Mastro Cecco. (asa- zisi) "pacifisti", la ce va referiti voi cand vorbiti de pace? O lume utopista in care toti se iubesc cum i-ar fi placut lui Issus, care insa tocmai el nu era prea pacifist ? (..."sa nu credeti ca eu am venit ca sa aduc pacea pe Pamant. Eu am venit ca sa aduc o spada. Am venit ca sa separ fiul de tata, fiica de mama, nora de soacra": Vangelo di San Matteo, capitol 10, versuri 34-35).

Si ce la ce va referiti voi cand vorbiti de razboi? Doar la razboiul facut cu tancuri, tunuri, bombardieri, or si la razboiul facut cu explozivul ascuns de kamikaze in stare sa ucida trei-mii-cinci-sute de persoane dintr-odata? Intreb mai intai pe preotii si prelatii Bisericii Catolice, o biserica care la acest subiect este prima care foloseste doua greutati si doua masuri. Cea care, pe langa rogurile ereticilor arsi de vii, ne-a indopat de-a lungul secolelor cu razboaiele ei. Cea care a avut carduri intregi de Papi razboinici si practici la ucis, la fel ca profetul Mahomed. Si cu lacrimile ei de crocodil, cu enciclicele ei Pacem in Terris, acum pretinde sa-si refaca verginitatea pe care nici chirurgii plastici din Hollywood ar putea reusi sa i-o redea ?

Dar mai ales, sa-mi raspunda ipocritii care nu flutura steagurile curcubeu cand ar trebui sa condamne pe cei care razboiul i-l fac cu exploziv ascuns in kamikaze ori cu bombe telecomandate de teroristii care nu vor sa crape ei direct. Sa-mi raspunda mancatorii de rahat care dau vina de razboi ori pe americani si basta, ori pe israelieni si basta. Si fara sa stie, pt. ca sunt inculti, plagiaza lipsa de orice sens a lui Kant. In 1795 Emmanuel Kannt publicà o carte demagogica cu titlul " Proiect pt. Pacea perpetua".

Demagogic pt. ca este fara nici un respect pt. Istoria Omenirii si pt. faptele ce le avea direct sub nasul lui, sustinand ca erau doar monarhiile cele care provocau razboaiele si cu asta basta. Ergo (nota: deci, din lb. latina), doar republicile puteau aduce pacea.
(continua)


La 2005-07-26 18:34:45, traktorist a scris:

> 
> > 
> > 
> > Vezi ca Oriana Fallaci a scos inca o carte la NY - THE FORCE OF REASON
> 
>  Eu am citit carti primii 50 de ani ; acum
>  numai aplic ce am invatzat ;-))))))))))))))
> 


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Noua lege a proprietatii e in vigoare (167 afisari)
 Munca si recalificare (144 afisari)
 Oul lui Columb si Constitutia (138 afisari)
 Stiri pe scurt (93 afisari)
 Catehismul lui Neceaev (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00685 sec.