Ziua Logo
  Nr. 3377 de luni, 18 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-07-18
kolona din arad (...@yahoo.com, IP: 151.100.49...)
2005-07-18 14:31
inapoi la clasa politica


Acest editorial ar trebui citit de politicieni, dar cind spun citit ma refer si la faptul ca ar trebui si inteles. Sigur ca pentru acest lucru nu este suficienta citirea unor ziare, este vorba de acea cultura politica , cunoastere stiintifica a fenomenului economic, a dezvoltarii economice si mai ales politice a tarilor si popoarelor sin "batrina Europa" dar si din America pentru a putea avea o imagine de ansamblu si a putea face analize pertinete pentru ca apoi sa poti guverna. Dar aici intervine "calitatea clasei politice" care la noi este o mixtura aleatorie. Politicienii nostri nu au avut niciodata, si nici nu i-a interesat, proiecte concrete, un CREDo, un VIS (pare caraghis , nu-i asa , sa vorbim de astel de lucruri) , vointa de a ramine in istorie si in memoria oamenilor pe care i-au reprezentat in Parlament s-au Guvern pentru ca au facut ceva, ceva pentru oameni, ceva pentru tara.
Nu au avut niciodata modele adevarate si nu au putut sa fie modele pentru altii,; mereu au imprumutat din Anglia, Belgia , America, etc cu argumentul ca sunt tari democratice si ca acolo asa se face si uite ce bine o duc!
Dar nu au incercat nicidata sa inteleaga ce vrea poporul, cum este poporul care a fost evolutia acestei tari, de ce s-a ajuns aici. Si daca nu cei care ne conduc, cei care i-au decizii, nu fac asta atunci cine?
Dahrendorf spune ca este posibil ca in Italia sa cistige in 2006 stinga; si va cistiga pentru ca liderii stingii au ca principal scop intoarcerea spre popor si spre nevoile lor: nu faci legi si guvernezi dopr pentru o oligarhie financiara ci pentru toate categoriile; reusind ca toti sa o duca mai bine, vei reusi si ca tara sa se dezvolte, le vei reda respectul fata de sine, fata de politicieni, mindria ca sunt romani.
Dar asta depinde de politicieni, de deciziile lor si astfel ajungem din nou la calitatea clasei politice.
Eterna reintoarcere!!!
Kolona




     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane (1369 afisari)
 Inundatiile Puterii (626 afisari)
 In octombrie se regularizeaza gazul (122 afisari)
 Astronomul Harald Alexandrescu a incetat din viata (85 afisari)
 Colgate-Palmolive amendata cu trei milioane de euro (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00560 sec.