Ziua Logo
  Nr. 3374 de joi, 14 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-07-14
Teroristu Pacifist din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 81.196.183...)
2005-07-14 03:12
Domnule SRS,

"O formula a fost, pana cel tarziu in vara acestui an, initierea alegerilor anticipate. Cu avantajul ca, probabil, Alianta DA ar fi putut sa obtina o majoritate si cu dezavantajul costurilor si supunerii populatiei la o noua forma de stres. Aceasta solutie a fost ratata, initierea acum a anticipatelor fiind pe cat de tardiva, pe atat de paguboasa si pentru Alianta si pentru clasa politica, in general."

Avantajul si dezavantajul - evidentiate, nu neaparat si REALE - nu reprezinta o justificare credibila a necesitatii alegerilor anticipate "pana cel tarziu in vara acestui an". Mai intii pentru ca Guvernul a avut de facut fata unor sarcini scadente si prealabile semnarii Tratatului de aderare. Un simplu exercitiu de imaginatie v-ar putea sugera corul "vor putere - nu integrare"; nu mai insist ...
A venit, apoi, "criza ostaticilor" - prelungita pina in 23 Mai. Idem - cu tema "vor putere - nu le pasa de vietile romanilor".
In tot acest timp - au fost redactate si supuse consultarii publice (pe site-ul Ministerului Justitiei - si nu numai) modificarile legislative care sa permita realizarea angajamentelor asumate de Romania in domeniile JAI si proprietate. A urmat asumarea raspunderii - dar degeaba: a urmat veto-ul CCR la punctele esentiale din legile privind Justitia.
Acum - cind Guvernul constata ca nu mai poate impiedica trecerea acestor legi in forma dorita de PSD - alegerile anticipate nu numai ca nu mai sint necesare; sint o catastrofa!

Intrebarea mea pentru Dvs este: o catastrofa mai mare decit un Guvern PSD si cine s-o mai nimeri ?! Cu intrebarea secundara: o catastrofa mai mare decit mentinerea Justitiei asa cum este ea acum?

N-as prea crede!

PS Acum - tema corului este "vor putere - si nu le pasa de inundatii" ...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mari pictori francezi in Micul Paris (366 afisari)
 Lupta anticomunista cu marci postale (180 afisari)
 O enciclopedie progressiva a culturii pop-rock (128 afisari)
 Potopul la apogeu (90 afisari)
 Nod marinaresc (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00606 sec.