Ziua Logo
  Nr. 3350 de joi, 16 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-06-16
Otavian Mihaescu din germania (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2005-06-16 04:50
Poate intereseaza


Referitor la emisiunea "Vorbe despre Fapte" din 31.05.2005 transmisa la TVR-International.

Referitor la emisiunea "Vorbe despre Fapte" transmisă la TVR-International pe data de 31.05.2005. în care Petre Roman acuză asa zisa "grupare Ion Radoi- Ion Puiu", ca o formatiune de tip fascista, as dori să fac citeva precizari:

Deşi personal nu am vazut acea emisiune, totuşi din relatările celor care au vazut acea emisiune printre care : Octavian Mihăiescu (din Germania) şi Ivan Horia (din Italia), ambii membri PNTCD în acea perioada si participanti la demostraţiile din Piata Univesităţii, doresc să fac citeva dezvaluiri pe care le-am facut si-n anii trecuţi, însă conducerea de atunci a Romaniei nu le-a luat în seamă. În cazul mineriadelor din iunie 1990 am trimis mai multe faxuri din Germania, dela faxul Ing.Buero Thomas Grebner din Speyer, unde lucram, către preşedintele Emil Constantinescu şi consilierii săi. Nu este nici o întimplare, faptul că, la acea emisiune din 31.05.2005 de la TVR-International să apară alături de: Petre Roman si Emil Constantinescu. De fapt, ei s-au şi felicitat împreună la sediul PNTCD din B-l Carol I pe data de 07.01.1997, cînd CDR sărbătorea pe Sf.Ion în onoarea lui Ion Diaconescu. Cind m-am apropiat de Petre Roman sa-i spun cîteva cuvinte a spus că nu mai are timp. După aceea şi Emil Constantinescu a fost strigat iute afară de către un om de pază din suita preşedintelui, spunîndu-i că, ar avea o convorbire telefonică urgentă cu Chişinăul.

Cu privire la afirmaţia lui Petre Roman din data de 31.05.2005 la TVR-International în care am fost făcuţi fără neruşinare ca "fascişti", mulţi dintre noi care eram membrii PNTCD, această afrimatie un este un lucru nou. Acelaşi acuză de a fi "fascişti" l-am auzit si din gura securitaţii lui ceauşescu, cînd un grup de vreo 30 persone care frecventam cursurile lui Ioan Alexandru de la Universitatea Bucureşti am fost anchetaţi de către securitate pentru faptul că, îl vizitaserăm pe Petre Ţuţea acasă, în mansarda unde locuia lînga grădina Cişmigiu. În acea perioadă Petre Ţuţea era foarte bolnav. Nu putea sa mergă şi se urirna în pat. Toată lumea credea că, renumitul om de cultură şi filozof ce a stat în nichisorile comuniste tipm de 17 ani, va muri cît de cuînd. La sugestia lui Ioan Alexandru, spusă în plină aulă a Universităţii de la Facultatea de Limbi Clasice şi Romanice, cât si a pictorului Sorin Dumitrescu, s-a format un grup pentru ajutorarea lui Petre Ţuţea. Securitatea a prins de veste şi a urmat aceea anchetele. Printre cei anchtaţi au fost : Marian Munteanu, Victor Negară, Silviu Despa şi mulţi alţii care veneau la cursurile lui Ioan Alexandru la Universitate în acel timp. La acele anchete ale securitatii ţinute in lunile de vara ale anului 1989 am fost acuzaţi de "fascism" de către organele de anchetă ale dictatorului ceaşescu.

Eu, care în aceea vreme aparţineam de Biserica Creştin-Baptistă "Sf.Treime" din Bucureşti, ca si Octavian Mihăiescu, am ramas "înmărmurit" la astfel de acuzaţii venite prin gura maiorului "Marinescu", cel care m-a anchetat. Aşa că, astfel de cuvinte înjositoare venite prin gura lui Petre Roman la adresa noastră nu mă miră. În ele răzbat aceeaşi ură anti-creştină înreptată împotriva lui Ioan Alexandru, cît şi împotriva tuturor ce au în sufletul lor un creştinism militant.

Apropos ! Si preşedintele George W.Bush a fost acuzat de "fascism", atît el cît şi înaintaşii din familia lui, de către unii aşa zisi "democraţi" din SUA, sau împotriva Papei Benedict al XVI-lea. Motivul acelşi : "cînd eşti privit de atei ca un creştin militant ". Lupta anti-creştină nu s-a sfîrşit o data cu terminarea războilui rece sau cu prăbuşirea ateismului de tip comunist. NU ! Această luptă îmbracă acum alte forme, însă în străfunduri ea are aceeaşi ură.

Pentru cei care nu ne ştiu timp de 15 ani, din motive bine ştiute: " Noi suntem gruparea creştină a senatorului şi poetului Ioan Alexandru. După părerea mea, Ioan Alexandru a fost omorît. În acea perioadă a verii anului 1994 Ioan Alexandru îşi îndrepta direct acuza împotriva lui Ion Iliescu în timpul vizitei militarilor americani crestini de pe misiunea spaţiala "Apollo 16", citez: "Într-o Ţară care se declară peste 90% creştină, nu au dreptul la conducerea acestei Tări forţe anti-crestine sau liber cugetătoare". După terminarea acelei conferinte tinute în sala Dacian, prin parbrizul masinii cu care venisem din Germania, dupa vizita noastră la predeintele Richard von Wiezsäcker, Ioan Alexandru mi-l arată pe Virgil Măgureanu. Se uită la mine si-mi spune întrebîndu-se: "Ce o fi căutat aici ?". La cîteva zile la Arad Ioan Alexandru va suferi acel atac cerebral care va duce în final la moartea senatorului.

Din această grupare "Creştină" a lui Ioan Alexandru din perioada comunista au făcut parte : Ion Rădoi, Marian Munteanu, Octavian Mihăiescu, Horia Ivan, Silviu Despa, Gabriel Klimowicz de la TV-N24, Victor Negară şi mulţi alţii, care în acele vremuri veneau la Universitate şi ascultau "Cuvîntul lui Dumnezeu" în original ebraic, spus atît de muninat de Ioan Alexandru. Mulţi dintre noi am fost în Piaţa Universităţii în noaptea de sînge din 21.Decembrie 1989 cînd Ioan Alexandru va trece cu Crucea si Icoana lui Iisus Hristos printre cordoanele de soldaţi: de la Piaţa Romană până la Piţa Universităţii.

Însă, a se arunca asupra noastră vina mineriadelor din ianuarie-iunie 1990 sub masca ca am fi "fascisti", aşa cum a făcut-o d-l Petre Roman în emisiunea TVR-International din 31.mai 2005 mi se pare o jignire profunda adusă tineretului din acele zile ce au stat ca nişte miei "la înjunghiere" înaitea glonţelor comunismului de tip ceauşist, ce dărîmase si distrusese zeci de biserici si de mănastiri în acele vremi. În nopatea de 21 Decembrie 1989 a fost un refuz al tineretului creştin al României de a nu pleca acasă pîna nu păna nu va dobîndi libertatea conştiinţă şi de exprimare creştină autentică conform tradiţiilor şi obiceiurilor cele mai profunde ale Poporului Român. Tinerii din acea noapte de sînge strigau :

Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă

Pînă nu vom dobîndi libertatea noastră !....

ŞI JUSTEŢEA NOASTRĂ ÎNAINTEA NAŢIUNII SI ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU. Amin !

VREM DREPTATE PENTRU CRIMELE ŞI SÂNGELE NEVINOVAT VĂRSAT!



Victor Negară

(Karlsruhe-Germania)





Teroristu Pacifist din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.231.125...)
2005-06-16 05:37
Re: Poate intereseaza /repostare

Referitor la emisiunea "Vorbe despre Fapte" transmisa la TVR-International pe data de 31.05.2005. în care Petre Roman acuza asa zisa "grupare Ion Radoi- Ion Puiu", ca o formatiune de tip fascista, as dori sa fac citeva precizari:

Desi personal nu am vazut acea emisiune, totusi din relatarile celor care au vazut acea emisiune printre care : Octavian Mihaiescu (din Germania) si Ivan Horia (din Italia), ambii membri PNTCD în acea perioada si participanti la demostratiile din Piata Univesitatii, doresc sa fac citeva dezvaluiri pe care le-am facut si-n anii trecuti, însa conducerea de atunci a Romaniei nu le-a luat în seama. În cazul mineriadelor din iunie 1990 am trimis mai multe faxuri din Germania, dela faxul Ing.Buero Thomas Grebner din Speyer, unde lucram, catre presedintele Emil Constantinescu si consilierii sai. Nu este nici o întimplare, faptul ca, la acea emisiune din 31.05.2005 de la TVR-International sa apara alaturi de: Petre Roman si Emil Constantinescu. De fapt, ei s-au si felicitat împreuna la sediul PNTCD din B-l Carol I pe data de 07.01.1997, cînd CDR sarbatorea pe Sf.Ion în onoarea lui Ion Diaconescu. Cind m-am apropiat de Petre Roman sa-i spun cîteva cuvinte a spus ca nu mai are timp. Dupa aceea si Emil Constantinescu a fost strigat iute afara de catre un om de paza din suita presedintelui, spunîndu-i ca, ar avea o convorbire telefonica urgenta cu Chisinaul.

Cu privire la afirmatia lui Petre Roman din data de 31.05.2005 la TVR-International în care am fost facuti fara nerusinare ca "fascisti", multi dintre noi care eram membrii PNTCD, aceasta afrimatie un este un lucru nou. Acelasi acuza de a fi "fascisti" l-am auzit si din gura securitatii lui ceausescu, cînd un grup de vreo 30 persone care frecventam cursurile lui Ioan Alexandru de la Universitatea Bucuresti am fost anchetati de catre securitate pentru faptul ca, îl vizitaseram pe Petre Tutea acasa, în mansarda unde locuia lînga gradina Cismigiu. În acea perioada Petre Tutea era foarte bolnav. Nu putea sa merga si se urirna în pat. Toata lumea credea ca, renumitul om de cultura si filozof ce a stat în nichisorile comuniste tipm de 17 ani, va muri cît de cuînd. La sugestia lui Ioan Alexandru, spusa în plina aula a Universitatii de la Facultatea de Limbi Clasice si Romanice, cât si a pictorului Sorin Dumitrescu, s-a format un grup pentru ajutorarea lui Petre Tutea. Securitatea a prins de veste si a urmat aceea anchetele. Printre cei anchtati au fost : Marian Munteanu, Victor Negara, Silviu Despa si multi altii care veneau la cursurile lui Ioan Alexandru la Universitate în acel timp. La acele anchete ale securitatii tinute in lunile de vara ale anului 1989 am fost acuzati de "fascism" de catre organele de ancheta ale dictatorului ceasescu.

Eu, care în aceea vreme apartineam de Biserica Crestin-Baptista "Sf.Treime" din Bucuresti, ca si Octavian Mihaiescu, am ramas "înmarmurit" la astfel de acuzatii venite prin gura maiorului "Marinescu", cel care m-a anchetat. Asa ca, astfel de cuvinte înjositoare venite prin gura lui Petre Roman la adresa noastra nu ma mira. În ele razbat aceeasi ura anti-crestina înreptata împotriva lui Ioan Alexandru, cît si împotriva tuturor ce au în sufletul lor un crestinism militant.

Apropos ! Si presedintele George W.Bush a fost acuzat de "fascism", atît el cît si înaintasii din familia lui, de catre unii asa zisi "democrati" din SUA, sau împotriva Papei Benedict al XVI-lea. Motivul acelsi : "cînd esti privit de atei ca un crestin militant ". Lupta anti-crestina nu s-a sfîrsit o data cu terminarea razboilui rece sau cu prabusirea ateismului de tip comunist. NU ! Aceasta lupta îmbraca acum alte forme, însa în strafunduri ea are aceeasi ura.

Pentru cei care nu ne stiu timp de 15 ani, din motive bine stiute: " Noi suntem gruparea crestina a senatorului si poetului Ioan Alexandru. Dupa parerea mea, Ioan Alexandru a fost omorît. În acea perioada a verii anului 1994 Ioan Alexandru îsi îndrepta direct acuza împotriva lui Ion Iliescu în timpul vizitei militarilor americani crestini de pe misiunea spatiala "Apollo 16", citez: "Într-o Tara care se declara peste 90% crestina, nu au dreptul la conducerea acestei Tari forte anti-crestine sau liber cugetatoare". Dupa terminarea acelei conferinte tinute în sala Dacian, prin parbrizul masinii cu care venisem din Germania, dupa vizita noastra la predeintele Richard von Wiezsäcker, Ioan Alexandru mi-l arata pe Virgil Magureanu. Se uita la mine si-mi spune întrebîndu-se: "Ce o fi cautat aici ?". La cîteva zile la Arad Ioan Alexandru va suferi acel atac cerebral care va duce în final la moartea senatorului.

Din aceasta grupare "Crestina" a lui Ioan Alexandru din perioada comunista au facut parte : Ion Radoi, Marian Munteanu, Octavian Mihaiescu, Horia Ivan, Silviu Despa, Gabriel Klimowicz de la TV-N24, Victor Negara si multi altii, care în acele vremuri veneau la Universitate si ascultau "Cuvîntul lui Dumnezeu" în original ebraic, spus atît de muninat de Ioan Alexandru. Multi dintre noi am fost în Piata Universitatii în noaptea de sînge din 21.Decembrie 1989 cînd Ioan Alexandru va trece cu Crucea si Icoana lui Iisus Hristos printre cordoanele de soldati: de la Piata Romana pâna la Pita Universitatii.

Însa, a se arunca asupra noastra vina mineriadelor din ianuarie-iunie 1990 sub masca ca am fi "fascisti", asa cum a facut-o d-l Petre Roman în emisiunea TVR-International din 31.mai 2005 mi se pare o jignire profunda adusa tineretului din acele zile ce au stat ca niste miei "la înjunghiere" înaitea glontelor comunismului de tip ceausist, ce darîmase si distrusese zeci de biserici si de manastiri în acele vremi. În nopatea de 21 Decembrie 1989 a fost un refuz al tineretului crestin al României de a nu pleca acasa pîna nu pana nu va dobîndi libertatea constiinta si de exprimare crestina autentica conform traditiilor si obiceiurilor cele mai profunde ale Poporului Român. Tinerii din acea noapte de sînge strigau :

Noi de aicea nu plecam, nu plecam acasa

Pîna nu vom dobîndi libertatea noastra !....

SI JUSTETEA NOASTRA ÎNAINTEA NATIUNII SI ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU. Amin !

VREM DREPTATE PENTRU CRIMELE SI SÂNGELE NEVINOVAT VARSAT!



Victor Negara

(Karlsruhe-Germania)


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Virgil Magureanu: Istoria de plus a lui 13-15 iunie (591 afisari)
 Martirii Mineriadei din 13-15 iunie 1990 (454 afisari)
 Ultima sansa pentru anticipate este pe cale sa fie ratata (283 afisari)
 Securistul Plesita, la psihiatru (149 afisari)
 Cota unica - 600 de milioane de euro in plus pentru romani (143 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00741 sec.