Ziua Logo
  Nr. 3209 de joi, 30 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2004-12-30
matemca (, IP: 80.97.80...)
2004-12-30 14:14
RE. PENTRU INTERNAUT DIN 28.12.2004

Intai scuze ca n-am raspuns pe 28.12.2004 la intrebarea despre performantele DRRH pe vremea guvernarii CDR-PD-UDMR:
1. In Ucraina a fost ajutata singura asociatie romaneasca ce milita pentru pastrarea romanismului in Ucraina, si ma refer la Alianta Crestin-Democrata a Romanilor din Ucraina, care a trimis in RADA de la Kiev un deputat, pe Ion Popescu, lipsindu-i c.200 de voturi pentru a avea 2 deputati (MAE sprijinea niste organizatii fantoma, care n-au facut altceva decat sa incerce dezbinarea romanilor)! S'au trimis carti, si au fost ajutati romanii din reg. Cernauti sa ridice si sa renoveze biserici si scoli!
Sprijin pentru romanii din sudul Basarabiei si din Maramuresul de Nord!
2. In Ungaria, sprijin pentru ridicarea vicariatului ortodox la rang de episcopie si inscaunarea episcopului Sofronie! Sprijin pentru scolile romanesti si pentru renovarea unor biserici!
3. In Serbia, dupa inceperea razboiului, serbii au interzis orice ajutor, totusi in perioada 1997-1998 au fost ajutate comunitatile de romani din Banatul sarbesc si mai putin cei din Timoc! (Amintesc faptul ca in 1995, d-na Mitzura Arghezi, secretar de stat pentru putin timp, s'a dus in Timoc cu abecedare, fiind "retinuta" de autoritatile serbe!!!)
4. In Bulgaria, in 1998 secretarul de stat Mugur Vasiliu Pavel a inaugurat seria Festivalurilor folclorice ale romanilor din Balcani si din Romania si Basarabia, la Rabrovo-Vidin, continuate de dl.Viorel Badea in 1999 si 2000.
In 2000, pentru prima data dupa 60 de ani, dl. Viorel Badea a facut o cercetare la fata locului a satelor si bisericilor romanesti, parcurgand peste 3000 de km prin majoritatea satelor locuite de romani si aromani din Bulgaria! Inzestrarea centrelor culturale aromane din Velingrad si Pestera.
5. Inzestrarea scolilor aromane din Macedonia,
6. Sprijin pentru aromanii din Albania si pentru biserica ortodoxa romana din Korcea.
7. Vizitarea Istroromanilor din Croatia.
8. Organizarea Romfest (festivalul Romanilor de pretutindeni) in 1998 si 2000 si multe alte activitati.
Ma tem ca acum la departament este o mare "varza"!
Corlatoiu si'a adus un vulpasin, care a transformat departamentul intr-o sectie de propaganda a pesedeului si prin care s'au "spalat" multi bani! Cel ce va prelua conducerea departamentului ar trebui sa ia exemplul Doamnei Ministru Mona Musca la preluarea Ministerului Culturii!
Ma tem ca nu pot decat s'o felicit pe Doamna Mona Musca!
La Multi Ani!
matemca
P.S. In privinta situatiei ipodiaconului Boian si a bisericii sale, mass media, societatea civila, parlamentul si nu in ultimul rand Guvernul Tariceanu si Presedintele Traian Basescu trebuie sa ia atitudine, iar Ambasadorul sa dea explicatii!
Nu te lasa frate Boian!

internautul din Sf Gheorghe (...@yahoo.com, IP: 82.79.23...)
2004-12-30 22:51
Multam fain pentru informatii, domnule matemca. La Multi Ani si Virtute!

Vad ca sunteti amanuntit informat (ceva functii in guvernarea CDR?). Nu stiu daca si bine. Eu am tot timpul impresia ca se face foarte putin pentru fratii de la granite. Jumatate provin si eu de peste Dunare si poate de aceea sunt atat de sensibil in aceasta privinta si chiar suspicios.
Am avut cateva idei practice de ajutorare a romanilor de peste granite, putin costisitoare dar de efect. Am gasit chiar si oameni care sa le sprijine. Am incercat sa le supun atentiei autoritatilor pentru a fi puse in practica, am facut drumuri la Bucuresti, am depus harti, am facut prezentari. Zadarnic. N-am primit nici macar un raspuns oficial.
Sunt in cautarea unor oameni care sa fie mai preformanti decat mine, care sa aibe relatii in noul Guvern, la Presedintie; le dau tot ce trebuie si a lor sa fie "gloria". Eu ma multumesc cu anonimatul - treaba sa se faca.

An Nou cu bucurie!

Internautul


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Topul profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" (80 afisari)
 A murit Vasile Chinschi (71 afisari)
 Romania are o problema cu terorismul kurd (32 afisari)
 Samson incearca sa puna mana pe "Fruvimed" (28 afisari)
 Sarbii demoleaza unica biserica romaneasca (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00420 sec.