Ziua Logo
  Nr. 3201 de sambata, 18 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-12-18
mcollan din usa (...@yahoo.com, IP: 66.2.149...)
2004-12-19 20:12
PENTRU TRAKTORIST

Ai dreptate traktorist. Comunistii desfintasera clasa intelectuala. Dupa comunism au aparut trei clase: oameni buni, oameni rai si traktoristi. A fi intelectual astazi nu inseamna a fi si om cu intelect. Intelectuali si oameni cu multe cunostinte au servit tirani ca Lenin, Stalin, Hitler, Ceausescu,etc. Intelect inseamna a servi poporul nu tiranii, si pentru acest lucru nu trebuie sa fi neaparat intelectual. Dar fara aceasta elita de oameni cu intelect, nici un progres nu mai este posibil astazi intr-o lume care se indreapta cu pasi repezi catre o turma si un pastor, o dictatura mai feroce decat comunismul transformat intr-un capitalism imperialist redus cu votul nostru la foarte bogati speculanti si foarte saraci ignoranti.

Lebenita din Nürnberg (...@web.de, IP: 217.233.114...)
2004-12-19 20:42
Re: Pentru Mac Ciolan

Foarte interesant punct de vedere.
Doar ca are o hiba ... si anume aceea ca e gandita de un intelectual format prin metoda "spalarea creierului" si indoctrinare cat cuprinde si se pare ca din cauza asta nu vezi realitatea nici chiar in SUA
Iata argumentele: in economia de piatza (citeste capitalism) nu exista clasa sociala numita intelectuali, aceasta clasa sociala e formata numai de comunisti si atzribuita produselor prostirii lor depline. In economia de piatza exista alte clase sociale decat cele invatzate de tine in scoala comunista: una clasa sociala a celor care primesc de lucru... apoi clasa sociala a oamenilor mijlocii care dau de lucru, apoi clasa functzionarimii si a aparaturii de stat, si sus oligarhia financiara. Deci Ioca Intelectualitate.
Cata scoala ai sau de ce cultura dispui este problema ta strict personala, si te ajuta sau nu sa te afirmi ca persoana, iar faptul ca ai o diploma de studiu te priveste strict personal si nu itzi da nicicum dreptul sa te crezi superior fatza de nimeni, pentru ca aici superioritatea se dovedeste numai prin capacitatae profesionala si caracter ales.
Lumea catre care zici mata ca se indreapta omenirea este lumea cea din jurul matale, adica lumea romaneasca formate din valori asa cum am pomenit mai sus, o lume fara repere morale si gresit alcatuita fara scara de valori adevarate prin scoli de indobitocire a maselor adica o societate fara busola in care cu cat ai frecventat mai multe scoli cu atat mai imbecil ai devenit.
Deci va rog sa nu folositzi cuvantul intelectual in legatura cu absolvent de scoala superioara romaneasca ci numai referitor la oameni care pe langa scoli s-au straduit sa se lumineze si cizelele singuri ani de-a randul.
Faptul ca am dreptate este dovedit chiar si de faptul ca seful academiei cel care scrie pe aici pe la ziua nu este decat un spalat pe creier comunist, care nu e in stare decat sa comenteze poezii gen "Catzelus cu parul cretz" si nu are atitudine civica fata de nici o problema din multitudinea care dezbina societatea romaneasca decat eventual sa-i mai traga o limba lui Ilici asa cum a facut cand visa un ciolan mai mare de ros.
Halal intelectual si halal viziune in mintea acestora si culmea e ca sta in SUA si nu pricepe nimic!


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigma Aurel Decei, sau implicarea istoricului in spionaj (159 afisari)
 Labis, Sorescu, Nichita Stanescu (137 afisari)
 Bisericile rupestre din Romania (III) (91 afisari)
 diligenta cu luneta (65 afisari)
 Zsolt Bayer: sase unguri din zece sunt tradatori de natiune (55 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00624 sec.