Ziua Logo
  Nr. 3193 de joi, 9 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-12-09
+ (...@web.de, IP: 145.254.188...)
2004-12-09 00:27
PNL se scindeaza !

Fierbere mare in PNL
Razboiul psihologic care s-a declansat in sfera liberala, acum cand mai sunt doar cateva zile pana la alegeri, arata ca tot mai multi liberali se gandesc serios la ce este de facut dupa ce se va decide cine va fi locatarul de la Cotroceni. Chiar daca presedintele interimar al liberalilor, Calin Popescu Tariceanu, a incercat recurgand chiar si la amenintarea cu propria demisie sa pastreze o aparenta de unitate in interiorul partidului, apele sunt cu adevarat tulburi. Un site de Internet aparut ieri, intitulat "Initiativa Liberala Independenta", face un apel catre liberalii adevarati sa salveze "idealurile liberalismului care sunt pe cale de a fi abandonate, deturnate si risipite", facand clar referire la aceasta constructie politica in care doua partide cu doctrine diferite au conceput o Alianta "care nu e insa chiar ceea ce-si doresc liberalii". Autorii site-ului recomanda renuntarea la alianta cu PD si revenirea la doctrina autentica de dreapta. Astfel se continua frictiunile aparute la sedinta de saptamana trecuta a Delegatiei Permanente a PNL, care nu a facut decat sa sublinieze ca destul de multi liberali nu agreeaza alianta cu democratii si cu atat mai putin sustinerea pana in panzele albe a lui Traian Basescu. Drept dovada, la doar cateva zile dupa agitata sedinta a inceput un razboi psihologic. O scrisoare deschisa semnata de "un liberal anonim" arata ca razboiul electronic este in plina desfasurare. in scrisoare se arata nemultumirea liberalilor care s-au saturat sa mai fie la remorca locomotivei Basescu, care ii taraste inclusiv spre o alianta cu PRM. Din ce in ce mai multi liberali cunoscuti incep sa faca tot felul de declaratii mai putin linistitoare la adresa longevitatii Aliantei. Cel mai categoric ramane evident Dinu Patriciu, care a si declarat ca ii da lui Traian Basescu doar doua saptamani, sustinand ca el nu vede altfel viitorul acestei constructii politice decat printr-o fuziune care evident sa pastreze identitatea politica liberala. Desi mai putin conventional, un interviu dat de un alt liberal marcant si cu state foarte vechi in acest partid vine sa sublinieze ca Patriciu castiga tot mai multi adepti. intr-un interviu acordat Academiei Catavencu, senatorul Paul Pacuraru isi contrazice nu numai seful de partid, chiar daca e interimar, ci si pe Traian Basescu: "Eu consider ca (la votul din 28 noiembrie n.n.) in afara de mici gainarii, care vin de la oameni cu comportament particular, frauda nu a fost, frauda in sensul deturnarii voturilor nu a fost", spune Pacuraru, un politician de constructie sociolog si care se bazeaza in afirmatiile pe care le face mai mult pe statistici.
Articol de: Beatrice Nechita

+ (...@web.de, IP: 145.254.188...)
2004-12-09 00:31
Re: Liberalism sau prostitutzie ?

Liberalism sau prostitutie?
A devenit o certitudine faptul ca liberalii s-au saturat sa mai frece puntea la comanda marinarului democrat. Ademeniti cu un cantec de sirena atat de suav incat mai aveau putin si isi spargeau capul impartindu-si inca din vara posturi de ministri, urmasii Bratienilor s-au trezit sub dusul rece al iernii si fara bani si fara coledzi. Dupa calcule elaborate si miliarde cheltuite in campanie, liberalii de portofolii visatori s-au vazut pusi in fata unei alternative extrem de neplacute: ori isi continua somnul de opozanti parlamentari, ori guverneaza in alianta cu PRM. Ultima varianta poate sa para o solutie pentru unii mai flamanzi care au digerat de mult contractele cu Romtelecom si care se intreaba de ce dracu' nu-si cumpara tot romanul Citroen. Dupa ce au pupat constiincios chelia lui Basescu, acestia din urma ar fi in stare sa gaseasca miros de viorele si la turul lui C.V. Tudor daca ar sti ca ajung la Palatul Victoria. Numai ca pentru ceilalti liberali, cei autentici, pretul este deja prea mare. Folositi ca trambulina electorala a Partidului Democrat, seniorii PNL refuza organic sa mai fie si agenti electorali ai partidului romanilor nervosi. De aceea zilele urmatoare se vor separa cu siguranta apele. Nucleul dur condus de Dinu Patriciu va reusi cu siguranta sa isi impuna vointa. Pentru ei guvernarea nu este un scop in sine pentru care sa aleaga intre liberalism si prostitutie. si intr-un fel este mai bine si pentru scena politica romaneasca. Poate astfel se va consolida un curent de dreapta autentic, in stare sa castige alegerile viitoare si fara sa faca aliante cu stanga travestita.

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 213.64.59...)
2004-12-09 00:35
Re: PNL se scindeaza !



Plusuletule , ne poti da si sursa de unde mneata ai cules informatia ?

SHREK din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 65.95.111...)
2004-12-09 00:37
Re: PNL se scindeaza !

DIN WC A CULES-O.
SAU DE LA CABINETUL DE DEZINFORMARE PSD.

+ (...@web.de, IP: 145.254.188...)
2004-12-09 00:38
Re: Precizari pentru besescieni

Stirea cu protocolul dintre DA si PRM e data de E.Z.
Stirea cu participarea PNTcd alaturi de DA si PRM e data de AMOS News
Stirea despre revolta liberala e data de Libertatea ( cele doua articole)

Aberescu din Romania (...@yahoo.com, IP: 82.76.140...)
2004-12-09 00:48
Re: Precizari pentru besescieni...Excelent !

Bine ca mi-ai zis unde ai citit articolele respective (cu revolta liberala). Nu le-am citit dar cunosc valoarea publicatiei respective.
Super ziar ! Mai bine fac un rebus sau ma uit la desene animate.

Sa traiesti,
Aberescu

La 2004-12-09 00:38:37, + a scris:

> Stirea cu protocolul dintre DA si PRM e data de E.Z.
> Stirea cu participarea PNTcd alaturi de DA si PRM e data de AMOS News
> Stirea despre revolta liberala e data de Libertatea ( cele doua
> articole)
>
>

Iobag Tiobag din Muntii Apuseni (...@yahoo.com, IP: 24.42.42...)
2004-12-09 06:40
Re: Liberalism sau prostitutzie ?

Bai +, Patriciu nu e ala caruia Conducatorul nostru Iubit, al Partidului si al Tarii, i-a facut plocon fo 600mil.dolari in datorii neplatite de la petromidia, preluate in pretul de cumparare? Ca eu cu DIP si cu Conducatoru' am scris pe genunchi la Partid ordonanta, parc-a fost ieri..


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Piti intre barbut si familia Becali (113 afisari)
 Acuzatii de malpraxis la Spitalul Sighisoara (80 afisari)
 Elevii si profesorii pot descarca acum gratuit de pe Internet 530de lectii electronice de biologie, matematica, informatica, istorie, geografie, chimie si fizica (72 afisari)
 Sange pentru o poeta si ziarista romanca din Herta (56 afisari)
 Balul Pomilor de Craciun (41 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00484 sec.