Ziua Logo
  Nr. 3191 de marti, 7 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-12-07

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ioana Olaroiu
2004-12-07 00:37:23

Ce le mai pregatiti in laboratorul dvs, domnule Cameleon Stanescu!...

Ce le mai pregatiti in laboratorul dvs, domnule Cameleon Stanescu!...

Maldini
2004-12-07 00:46:21

"Iar daca e frauda, el organizeaza frauda. Cu Emil Ghergut in frunte."

D-le Sorin Rosca Stanescu, v-am citit articolul, mi se pare ca parca este vorba de un invatamint din greseli, de la Referendum si alegeriile monicipale pina la primul tur de alegeri Prezidentiale a Senatului + Camera Deputatiilor, da, sint deacord cu dvs, ca grseala cea mai mare sau chiar intentionata, a fost faptul ca Guvernul Nastase n-a tiparit carnete de vot, dar am o alta intrebare de ce s-au prezentat la vot Opozitia ? Doar n-a fost secret ca Guvernul Nastase a preferat buletinul si stampila, iar riscul fraudarii este intr-o masura invizibila si neprevazutatoare, in felul asta nu se poate supraveghia cum sa desfasurat alegerila la Urna, si este o mare probabailitate sau posibilitate ca au excerat sistemul de fraudare ca sa nu se mai repete ca la Monicipale, adica un furt curat cu manuse albe, studiat bine si pus in practic, dar totusi nu se poate da vina pe seful BEC-ului, ci numai pe Guvernul Nastase.
Acum ce sa inteleg ca daca nu se va repeta ca in primul tur este de iertat fraudarea din primul tur ? Si daca inca nu sa tiparit carnetul de vot cum se poate evita fraudarea alegerilor ? Si de ce opozitia nu cere ca in al doilea tur sa fie tiparit carnet de vot ? Nu inteleg acest paradox, ori alegeri curate cu carnet de vot ori sistemul vechi care da posibilitatea fraudarii, si inca mai se poate ierta al doilea tur "nu de fraudare", asa inteleg dupa cum dvs, ati scris.
Cu stima,
Ovidiu.

Gramatical din CAnada
2004-12-07 01:29:07

Re: Ce le mai pregatiti in laboratorul dvs, domnule Cameleon Stanescu!...

La 2004-12-07 00:37:23, Ioana Olaroiu a scris:

> Ce le mai pregatiti in laboratorul dvs, domnule Cameleon Stanescu!...
> 


SRS- tighi....cel care a sucit mintile Ro.. [la alegeri ] in favoare lui Nasta$$$
Pina mai e timp = CEreti Prm si Ciuhandru [posturi de ministrii
] cum au cerut si udmr si .....
Numai asa mai are o sansa l....Basescu

Maldini
2004-12-07 01:57:30

"Iar daca e frauda, el organizeaza frauda. Cu Emil Ghergut in frunte." .Corectare

D-le Sorin Rosca Stanescu, v-am citit articolul, mi se pare ca parca este vorba de un invatamint din greseli, de la Referendum si alegeriile monicipale pina la primul tur de alegeri Prezidentiale si a Senatului + Camera Deputatilor, da, sint deacord cu dvs, ca greseala cea mai mare sau chiar intentionata, a fost faptul ca Guvernul Nastase n-a tiparit carnete de vot, dar am o alta intrebare de ce s-au prezentat la vot Opozitia ? Doar n-a fost secret ca Guvernul Nastase a preferat buletinul si stampila, iar riscul fraudarii este intr-o masura invizibila, si in felul asta nu se poate supraveghia cum sa desfasurat alegerile la Urna, si este o mare probabilitate sau posibilitate ca au exersat sistemul de fraudare ca sa nu se mai repete ca la Monicipale, adica un furt curat cu manuse albe, studiat bine si pus in practic, dar totusi nu se poate da vina pe seful BEC-ului, ci numai pe Guvernul Nastase.
Acum ce sa inteleg ca daca nu se va repeta ca in primul tur este de iertat fraudarea din primul tur ? Si daca inca nu sa tiparit carnetul de vot cum se poate evita fraudarea alegerilor ? Si de ce opozitia nu cere ca in al doilea tur sa fie deja tiparit carnetul de vot ? Nu inteleg acest paradox, ori alegeri curate cu carnet de vot ori sistemul vechi care da posibilitatea fraudarii, si inca se mai poate ierta al doilea tur "nu de fraudare", asa inteleg dupa cum dvs, ati scris.
Cu stima,
Ovidiu.



Ratacitul
2004-12-07 02:08:03

Incontestabil, SRS are dreptate...

In tot ce spune in acest articol. Guvernul, in frunte cu Nastase e vinovat de toata porcaria asta de la alegeri, dar somnul perpetuu al opozitiei face cale usoara PSD-ului. Dupa cum decurg lucrurile va dormi inca patru ani, se va trezi buimaca si va striga FRAUDA. Intre doua vise, opozitia noastra, ca si presa ce o sustine se va ocupa de podiumul lui Basescu demontat (pe la Bacau, parca) de PSD si de alte asemenea activitati importante.

"Proiectul legii a trecut ca gasca prin apa, marii maestri ai combinatiilor din Parlamentul Romaniei - in frunte cu Hrebenciuc, Dorneanu si Vacaroiu - croindu-i drum pana la validare. In timp ce Opozitia a dormit."

Umorul Negru
2004-12-07 02:42:53

A fost un articol zilele trecute in Cotidianul....

http://www.revistapresei.ro/articol.php?a=10475&s=5&ss=-1

citeste-l Ovidiu si vezi care-a fost chestia cu cartile de alegator.

Sanatate.

Umorul Negru
2004-12-07 02:54:09

Stiti ce ar fi trebuit? O renumarare cinstita a voturilor...

... se impaca si capra si varza. Pierdeam doua zile si castigam poate patru ani. Asa... pentru patru ani o buna parte a romanilor nu va avea incredere in legimitatea celor care-i conduce. Trist.

Maldini
2004-12-07 03:16:50

Maldini
2004-12-07 03:25:19

Re: Stiti ce ar fi trebuit? O renumarare cinstita a voturilor... Pt Umorul Negru

La 2004-12-07 02:54:09, Umorul Negru a scris:

> ... se impaca si capra si varza. Pierdeam doua zile si castigam poate
> patru ani. Asa... pentru patru ani o buna parte a romanilor nu va
> avea incredere in legimitatea celor care-i conduce. Trist.
===================================================
Uite acolo mai jos !  
==================================================
Concluzia mea !

Este clar de tot ca s-a fraudat si este aproape precis ca si in primul tur PSD-ul a fraudat, este vorba de ceva monstros, hotie curata,
Dar totusi opozitia a stiut de fraudarea referendumului, un prcedent, dar dupa cum vad toti au stiut ca sa fraudat si ca fara cartile de alegator se poate vota de cate ori se vrea, intrebarea mea este de ce opozitia n-a pus conditia ca nu va participa la alegeri fara cratile de alegator ?

Doar ca partidele de opozitie a luat asupra lor riscul fraudarii stiind ca sa fraudat deja referendumul!
La ce sau asteptat ? PSD-ul a dat de ocazie si a furat iar opozitia sa trezit prea tarziu, trebuia sa se trezeasca dupa referendum, acum spune-mi tu ce faceai tu daca erai opozitia ?

Sanatate,
Ovidiu.



stefan tudor
2004-12-07 10:33:30

DEZAMAGIRE

DOMNULE SRS; IMI PARE RAU PT DVS, SI DE FAPTUL CA PSD V-A RUPT COLOANA VERTEBRALA!!!!!!
UNDE ESTE CURAJUL SI ONESTITATEA DE CARE ATI DAT CANDVA DOVADA......LUPTAND IMPOTRIVA COMUNISTILOR ILIESCU SI COMPANIA.......SAU V-AU DISTRUS PROCESELE CU EI??????

M-ATI DEZAMAGIT TOTAL!!!!!!

emilcurios
2004-12-07 10:53:11

FRAUDA si OPOZITIA

Si totusi, Opozitia a fraudata si ea alegerile: in 1946 cu tancurile sovietice langa ei! Acum sunt la PUTERE!

Umorul Negru
2004-12-07 10:54:06

Ce ar fi trebuit sa faca Opozitia... si/sau PSD-ul...

Asa cum a zis Hrebenciuc in comisia permanenta (vezi stenograma din Cotidianul), la referendumul pentru Constitutie a fost in interesul tuturor sa treaca. Parerea mea este ca n-ar fi trebui sa faca rabat la democratie. Chiar daca pica referendumul, nu era asa un bai. Referendumul pica datorita absenteismului, nu ar fi vot impotriva.

Referendumul pentru Constitutie se putea reface cu ocazia alegerilor locale. Atunci ar fi trecut cu brio, fara probleme. Si fara mari costuri. Se mai putea astepta o jumatate de an cu Constitutia cea veche, care nu era nefunctionala. Oricum, noua Constitutie n-a adus nimic spectaculos.

Acum despre alegerile generale. Alianta DA a gresit pentru ca nu a cerut renumararea voturilor. Ar fi fost mai responsabil, si ar fi avut mai multe sanse de reusita. Chiar si PSD a gresit. Daca eram in locul lor, si eram convins ca nu s-au fraudat alegerile, as fi cerut eu renumararea, din proprie initiativa. Ar fi castigat enorm ca imagine. Iar Romania trecea ca o tara democrata, fara probleme. Renumararea voturilor este o chestie uzuala peste tot in lume. Anularea unor alegeri nu.

Acestea sunt niste solutii simple... de bun simt.. cred eu. Si mai este ceva. Daca PSD era responsabil, ar fi schimbat BEC-ul dupa primul tur. Fara acuze... fara scandal. Sa fi spus "Bine baieti... au fost probleme... si desi sunteti inocenti, trebuie sa redam lumii increderea in BEC. Nu este razbunare, este o dovada de fair-play si transparenta". Ar fi fost inca o bulina alba pentru PSD. Cu o renumarare a voturilor si un nou BEC Nastase l-ar fi batut pe Basescu clar in turul doi. Insa este un politician slab. Ca si Basescu, de altfel.

Parerea mea.... nu dati cu parul...

dan toader
2004-12-07 10:59:00

eu nu inteleg draga domnule srs. spunetii ca nu e motiv sa fie anulate dar incontestabil s-a furat.

deci, daca s-au furat substantial voturi si rezultatul a fost afectat eu nu inteleg si pace de ce s-a exagerat cerandu-se anularea sau in cel mai deschis caz renumararea.

unde este logica? poate imi raspunzi dumneata in alt editorial. pur si simplu nu inteleg de ce este o exagerare cererea de a fi cel putin renumarate voturile. la urma urmei mie mi se pare cel mai normal sa faci alegeri din nou cand se produc fraude care nu sunt corijate.

zau m-ati lasat ca pe magar in ceata. nu pot sa inteleg si pace de ce a fost o reactie exagerata cercetarea si indepartarea fraudei.

daca este sa vorbim despre interes national eu cred ca statul de drept primeaza in fata integrarii rapide. ba mai mult, ne-ar asigura intr-adevar o integrare solida si nemonitorizata cu tot felul de clauze de salvgardare.

va urez numai bine si poate maine sau poimaine imi raspundeti si mie la intrebare.

Umorul Negru
2004-12-07 11:07:21

Salut Dane,

a cerut cineva renumararea voturilor? Eu nu tin minte pronuntarea acestui cuvant. I-am dat un raspuns lui Ovidiu mai jos...

S-ar putea sa fiu eu prost informat... corecteaza-ma daca am gresit.

Si sunt de acord cu cele spuse de tine.

O zi buna. :)

La 2004-12-07 10:59:00, dan toader a scris:

> deci, daca s-au furat substantial voturi si rezultatul a fost afectat
> eu nu inteleg si pace de ce s-a exagerat cerandu-se anularea sau in
> cel mai deschis caz renumararea.
> 
> unde este logica? poate imi raspunzi dumneata in alt editorial. pur si
> simplu nu inteleg de ce este o exagerare cererea de a fi cel putin
> renumarate voturile. la urma urmei mie mi se pare cel mai normal sa
> faci alegeri din nou cand se produc fraude care nu sunt corijate.
> 
> zau m-ati lasat ca pe magar in ceata. nu pot sa inteleg si pace de ce
> a fost o reactie exagerata cercetarea si indepartarea fraudei.
> 
> daca este sa vorbim despre interes national eu cred ca statul de drept
> primeaza in fata integrarii rapide. ba mai mult, ne-ar asigura
> intr-adevar o integrare solida si nemonitorizata cu tot felul de
> clauze de salvgardare.
> 
> va urez numai bine si poate maine sau poimaine imi raspundeti si mie
> la intrebare.
> 

dan toader
2004-12-07 11:21:02

Re: Salut Dane, -eu cred ca unu' din ong-uri a cerut ceva de genul asta dar am uitat care. oricum renumararea

ar fi un mic compromis si nu cum ar trebui de fapt anulate si inceput proces electoral sanatos.

La 2004-12-07 11:07:21, Umorul Negru a scris:

> a cerut cineva renumararea voturilor? Eu nu tin minte pronuntarea
> acestui cuvant. I-am dat un raspuns lui Ovidiu mai jos...
>
> S-ar putea sa fiu eu prost informat... corecteaza-ma daca am gresit.
>
> Si sunt de acord cu cele spuse de tine.
>
> O zi buna. :)
>
> La 2004-12-07 10:59:00, dan toader a scris:
>
> > deci, daca s-au furat substantial voturi si rezultatul a fost afectat
> > eu nu inteleg si pace de ce s-a exagerat cerandu-se anularea sau in
> > cel mai deschis caz renumararea.
> >
> > unde este logica? poate imi raspunzi dumneata in alt editorial. pur si
> > simplu nu inteleg de ce este o exagerare cererea de a fi cel putin
> > renumarate voturile. la urma urmei mie mi se pare cel mai normal sa
> > faci alegeri din nou cand se produc fraude care nu sunt corijate.
> >
> > zau m-ati lasat ca pe magar in ceata. nu pot sa inteleg si pace de ce
> > a fost o reactie exagerata cercetarea si indepartarea fraudei.
> >
> > daca este sa vorbim despre interes national eu cred ca statul de drept
> > primeaza in fata integrarii rapide. ba mai mult, ne-ar asigura
> > intr-adevar o integrare solida si nemonitorizata cu tot felul de
> > clauze de salvgardare.
> >
> > va urez numai bine si poate maine sau poimaine imi raspundeti si mie
> > la intrebare.
> >
>
>

Gargantua
2004-12-07 11:56:27

Sa se modifice, primesc, dar numai pe ici, pe colo...

Dl SRS vrea sa para echilibrat, echidistant si echilateral. Da partial dreptate Guvernului, dar si Opozitiei, cand e vorba de anularea alegerilor.
De aceasta obiectivitate paguboasa sunt satul. Important este, ca ziarist, sa fii de partea adevarului! Daca adevarul este de partea Opozitiei, de ce sa faci pe Solomon?! Este indubitabil ca s-a furat din greu la vot, ca s-au facut masinatiuni electronice: de ce ar fi tacut Basescu? Daca scorul a fost atat de strans, inseamna ca orice frauda, chiar de mica importanta, a influentat rezulatul final! Era mai bine sa se lase cale libera fraudei electorale, inclusiv la turul 2?!
Cred ca Basescu a procedat bine, denuntand neregularitatile de la scrutin si cerand anularea alegerilor. PSD trebuie sa stie ca nu are voie sa se joace cu Opozitia, cu societatea civila si cu electoratul roman, pentru ca vor afla si strainii de acest joc murdar. Iar strainii, dupa cum stim, nu iarta!

kaltz
2004-12-07 12:45:42

Ref la primul tur

Am fost membru intr-o comisie din partea ADA si am completat procesul verbal impreuna cu presedintele si vicepresedintele sectiei . Celebrul punct doi invocat de BEC si alte organizatii PSD isto electorale a avut intradevar o prezentare foarte vaga si sincer sa fiu si noi am gresit .

La Biroul Electoral Judetean s-a deplasat impreuna cu buletinele de vot un coleg de-al meu din ADA specialist in IT si membru in comisie intr-o alta sectie din localitatea mea si ... surpriza :

PROCESUL VERBAL DE LA SECTIA MEA A FOST RESPINS DE SOFTUL BEJ !!!

Colegul meu a depistat imediat greseala deoarece se stia deja ca punctul 2 din PV este in ceata si dupa corectura totul a fost OK .

Pe de alta parte am remarcat ca personajele de la BEC si Institutul National de Statistica care au dat explicatii referitor la eroarea sesizata de Alianta DA habar nu aveau cum arata un PV de sectie , ce informatii contine acesta , care este circuitul documentelor de la sectia de votare pana la BEC , cum functioneaza softul utilizat de birourile electorale ( deja incep sa exagerez ) , etc .

Niste NIMENI din punct de vedere profesional au gestionat numararea voturilor pe 28 noiembrie !

VH

imperia
2004-12-07 15:09:45

"The Economist" despre alegerile dubioase din România

Prestigioasa "Economist" (2 dec.) despre "Romania's dubious elections":

" Little fraud in Romania is, you might say, like a little snow in Siberia. Only to be expected, not really worth a fuss. "

Ha, ha , ce misto !

costy
2004-12-07 15:47:58

Sa avem pardon, Dle SRS, nu "cu Ghergut in frunte", ci cu Iliescu in frunte !!!

Asta a fost ultimul tun puternic dat de batranul excroc bolsevic, ultima
palma ustutatoare administrata "mult iubitei" sale tari !!
Cum pot eu sa cred ca fosila tembela numita Ghergut si alte fosile, la
fel de tembele de la BEC si chiar si de la Curtea Constitutionala, ar fi
raspunzatoare pt. fraudarea, pt. furtul alegerilor din Roamnia !!
Alegerile din tzara noastra au fost furate sistematic incepand cu 20 mai
1990 si continuand de cate ori a fost nevoie pe parcursul anilor scursi
pana azi ! Credeti ca duminica 12 dec. vom avea alegeri curate ??
Dle SRS, nici sa zambesc nu mai am chef, sunt atat de scarbit incat
mi-a sarit si pufta de mancare din cap !
Ati afirmat de mai multe ori in editorialele dv. meritele conducerii
actuale din Romania, ca ne-au bagat in NATO si ca suntem la un pas
de aderarea in Europa !! Nu este adevarat, dle SRS, au reusit sa va
fenteze si pe dv., Europa ne cheama si ne tarae aproape fortat spre
ea, noi apartinem geografic acesteia iar cei carora le atribuiti merite
imaginare au franat ani de-a randul si mai franeaza inca aderarea
noastra la Europa mama !!!
DE CE CREDETI CA AU FOST LASATE LA FINALUL NEGOCIERILOR
CAPITOLELE JUSTITIE SI INTERNE, stimate Dle Stanescu ??
Sariti cu totii in capul lui Basescu ( si mai putin in cel al Aliantei sau
trebuie sa credem ca iesirea lui Basescu la rampa luni 29. XI. a fost
fara acordul conducerii DA-lui ??), dar nu va intrebati ce ati fi facut in
situatie lui, in situatia Aliantei DA, atunci cand a vazut dovada clara
a fraudarii alegerilor, dovada oferita de BEC lui Iliescu! In mod normal,
intr-o democratie normala organele de drept ar fi reactionat urgent si
Ghergut si-ar fi gasit locul in cateva ore alaturi Miron Cozma, alta unealta
a lui Iliescu! Insa la scurt timp ar fi trebui sa fie urmat si de conducerea
actuala a tarii, dovezi s-ar fi gasit de urgenta la sediul PSD, dovezi
suficienta pt. arestarea lui Hrebenciuc si altor cativa exista deja!
Daca am fi avut un roman viteaz, sange din sangele lui Stefan, Mihai,
Mircea Vlad etc., intr-o saptamana Romania ar fi putut shimbat macazul!
Nu vreau sa va supar, sa va enervez Dle SRS, un lucru as dori sa va
mai transmit, pe care il stiti sigur inca din 1990.
Cea mai dureroasa lovitura pe care a primit-o Romania in ultimile
decenii, ultima lovitura pe care a putut sa o dea comunismul tzarii
noastre, a fost impunerea "emanatului" Iliescu si a bandei lui de
neocomunisti la carma acesteia !! Ultimul mare blestem !!
Stiu ca stitzi cine va castiga pe 12 alegerile si cu toate acestea am sa
bat din nou drumurile Germaniei pana la primul centru de votare si
am sa-mi fac datoria de roman, datoria fata de tzara !!
Sanatate si toate bune.
costy

dan toader
2004-12-07 15:55:15

da-i naibii si pe jegosii astia. vorbesc serios. cum ii bate vantu'. complex de superioritate si multa indiferenta.

imperia draga, cu toate ca sunt convins de partea opozitiei la momentul de fata te sfatuiesc sa nu te uiti in gura tuturor ciumetilor de peste hotare. e in functie de ce vrea safu' lor.

economist in primavara ridicau in slavi pesedeaua, acuma fac gargara impotriva.

si la tv frantuzesti sunt la fel ca la economist. la inceputul razboiului in irak saptamanal dadeau articole cu cersetori romani. la contracte insa ne aratau partile frumoase.

si peste toate este o adanca necunoastere si nedorinta de a intelege despre ceea ce scrii si la multe ziare occidentale. nu se compara economist cu bbc asa cum nu se compara metro cu lefigaro.

alegeti si tu cu grija ce trebuie sa citesti. economist ce nu e spatiu anglofon(si bogat) nu prea pricepe si trateaza de sus.

le urez siktir la aia care privesc de sus Romania.

costy
2004-12-07 16:01:43

O mica corectura !! Viteazul roman la care ma refeream ar fi trebuit sa fie seful Parchetului sau a PNA-lui ! ndc

> Asta a fost ultimul tun puternic dat de batranul excroc bolsevic,
> ultima
> palma ustutatoare administrata "mult iubitei" sale tari !!
> Cum pot eu sa cred ca fosila tembela numita Ghergut si alte fosile,
> la
> fel de tembele de la BEC si chiar si de la Curtea Constitutionala, ar
> fi1
> raspunzatoare pt. fraudarea, pt. furtul alegerilor din Roamnia !!
> Alegerile din tzara noastra au fost furate sistematic incepand cu 20
> mai
> 1990 si continuand de cate ori a fost nevoie pe parcursul anilor
> scursi
> pana azi ! Credeti ca duminica 12 dec. vom avea alegeri curate ??
> Dle SRS, nici sa zambesc nu mai am chef, sunt atat de scarbit incat
> mi-a sarit si pufta de mancare din cap !
> Ati afirmat de mai multe ori in editorialele dv. meritele conducerii
> actuale din Romania, ca ne-au bagat in NATO si ca suntem la un pas
> de aderarea in Europa !! Nu este adevarat, dle SRS, au reusit sa va
> fenteze si pe dv., Europa ne cheama si ne tarae aproape fortat spre
> ea, noi apartinem geografic acesteia iar cei carora le atribuiti
> merite
> imaginare au franat ani de-a randul si mai franeaza inca aderarea
> noastra la Europa mama !!!
> DE CE CREDETI CA AU FOST LASATE LA FINALUL NEGOCIERILOR
> CAPITOLELE JUSTITIE SI INTERNE, stimate Dle Stanescu ??
> Sariti cu totii in capul lui Basescu ( si mai putin in cel al Aliantei
> sau
> trebuie sa credem ca iesirea lui Basescu la rampa luni 29. XI. a fost
> fara acordul conducerii DA-lui ??), dar nu va intrebati ce ati fi
> facut in
> situatie lui, in situatia Aliantei DA, atunci cand a vazut dovada
> clara
> a fraudarii alegerilor, dovada oferita de BEC lui Iliescu! In mod
> normal,
> intr-o democratie normala organele de drept ar fi reactionat urgent si
> 
> Ghergut si-ar fi gasit locul in cateva ore alaturi Miron Cozma, alta
> unealta
> a lui Iliescu! Insa la scurt timp ar fi trebui sa fie urmat si de
> conducerea
> actuala a tarii, dovezi s-ar fi gasit de urgenta la sediul PSD,
> dovezi
> suficienta pt. arestarea lui Hrebenciuc si altor cativa exista deja!
> Daca am fi avut un roman viteaz, sange din sangele lui Stefan, Mihai,
> Mircea Vlad etc., intr-o saptamana Romania ar fi putut shimbat
> macazul!
> Nu vreau sa va supar, sa va enervez Dle SRS, un lucru as dori sa va
> mai transmit, pe care il stiti sigur inca din 1990.
> Cea mai dureroasa lovitura pe care a primit-o Romania in ultimile
> decenii, ultima lovitura pe care a putut sa o dea comunismul tzarii
> noastre, a fost impunerea "emanatului" Iliescu si a bandei
> lui de
> neocomunisti la carma acesteia !! Ultimul mare blestem !!
> Stiu ca stitzi cine va castiga pe 12 alegerile si cu toate acestea am
> sa
> bat din nou drumurile Germaniei pana la primul centru de votare si
> am sa-mi fac datoria de roman, datoria fata de tzara !!
> Sanatate si toate bune.
> costy
> 
> 

Los platanos
2004-12-07 16:13:27

Re: Salut Dane, -eu cred ca unu' din ong-uri a cerut ceva de genul asta dar am uitat care. oricum renumararea

eu zic ca renumarare trebuia cerut de catre Basescu, nu anulare! adica se tziganea pt o mie de voturi acolo obtzinute cu autobuzul? frauda cea mare, dc a fost, a fost dupa, in centralizarea datelor! deci renumararea ar fi rezolvat extrem de bine, zic eu, situatzia.
repetarea alegerilor ar fi insemnat alta cheltuiala pentru nishte alegeri organizate EXACT LA FEL, plus inca o perioada fara guvernare in tzara...
gandeshte-te doar la sondajele dinainte de alegeri! ele nu difereau cu mult de rezultatul validat, deci mare frauda n-a fost...

imperia
2004-12-07 16:57:49

Re: da-i naibii si pe jegosii astia. vorbesc serios. cum ii bate vantu'. complex de superioritate si multa indiferenta.

Maldini
2004-12-07 18:16:15

Pt. Umorul Negru. Ce ar fi trebuit sa faca Opozitia... si/sau PSD-ul...

De la: Umorul Negru din Midwest USA (...@gmail.com)
Data: 2004-12-07 10:54:06 , IP: 65.24.58...

Asa cum a zis Hrebenciuc in comisia permanenta (vezi stenograma din Cotidianul), la referendumul pentru Constitutie a fost in interesul tuturor sa treaca. Parerea mea este ca n-ar fi trebui sa faca rabat la democratie. Chiar daca pica referendumul, nu era asa un bai. Referendumul pica datorita absenteismului, nu ar fi vot impotriva.

Referendumul pentru Constitutie se putea reface cu ocazia alegerilor locale. Atunci ar fi trecut cu brio, fara probleme. Si fara mari costuri. Se mai putea astepta o jumatate de an cu Constitutia cea veche, care nu era nefunctionala. Oricum, noua Constitutie n-a adus nimic spectaculos.

Acum despre alegerile generale. Alianta DA a gresit pentru ca nu a cerut renumararea voturilor. Ar fi fost mai responsabil, si ar fi avut mai multe sanse de reusita. Chiar si PSD a gresit. Daca eram in locul lor, si eram convins ca nu s-au fraudat alegerile, as fi cerut eu renumararea, din proprie initiativa. Ar fi castigat enorm ca imagine. Iar Romania trecea ca o tara democrata, fara probleme. Renumararea voturilor este o chestie uzuala peste tot in lume. Anularea unor alegeri nu.

Acestea sunt niste solutii simple... de bun simt.. cred eu. Si mai este ceva. Daca PSD era responsabil, ar fi schimbat BEC-ul dupa primul tur. Fara acuze... fara scandal. Sa fi spus "Bine baieti... au fost probleme... si desi sunteti inocenti, trebuie sa redam lumii increderea in BEC. Nu este razbunare, este o dovada de fair-play si transparenta". Ar fi fost inca o bulina alba pentru PSD. Cu o renumarare a voturilor si un nou BEC Nastase l-ar fi batut pe Basescu clar in turul doi. Insa este un politician slab. Ca si Basescu, de altfel.

Parerea mea.... nu dati cu parul...
================================================
Am citit acest raspuns, asa este cum scrii, ca cam toti au gresit ca nu au cerut renumarare a voturilor, ma rog, cat succes poate avea un sistem vechi de votare...S-a votat dublu si n-au ramas urme sau dovezi ca s-a fraudat.

Dar dupa cum vad n-ai scris nimic despre cartea de alegator, m-am uitat la stenograma, dar era si o discutie despre cartea de alegator pe care nu ai reamintit-o, si cred ca tocmai punctul asta este cel mai important, ca daca se vota cu cartea de alegator se putea foarte usor gasi frauda, si cred ca nici nu trebuia renumararea numai in caz ca rezultatele erau stranse si diferenta in procente era foarte mica 10, 100, 1000 de oameni, aici se poate gresi la numarare, dar se evit voturile duble, de ce ? Ca cu cartea de alegator te duci si votezi si semnezi pe lista si se ia cartea de alegator si numai poti vota inca o data, cu buletinul poti face ce vrei ca nu se ia buletinul, doar buletinul este numai confirmarea ca tu esti persoana cu cartea de alegator, pe cartea de alegator este scris un numar de cod, unica greseala care se poate intampla este ca primesti doua carti de alegator si asta se intampla daca ai schimbat locuinta, si te-ai multat in alt sector sau in alt oras, dar aici deja este o greseala de la stat, si daca alegatorul este cinstit alege o singura data, DAR GUVERNUL NU POATE PLIMBA ALEGATORUL CA SA VOTEZE DE MAI MULTE ORI, Ca cu buletinul esti liber ca nu se ia inapoi ca cu cartea de alegator.
Ovidiu.

Maldini
2004-12-07 18:50:45

D-lui Sorin Stanescu, va rog informati-ne, cu ce sa votat?Cu Cartile de alegator sau cu Carti de indentitate timbrate ?

Desi recunoaste ca au fost puse in circulatie falsuri,
Politia nu face nimic sa-i afle pe falsificatorii cartilor de alegator
Guvernul a cheltuit 55 miliarde de lei pentru tiparirea cartilor si a listelor de alegatori. Alte 10 miliarde de lei s-au platit pentru a face publicitate acestor documente si noului mod de votare. Cu trei zile inainte de alegeri insa, aflam, iata, ca, pe langa documentele autentice transmise alegatorilor, in Bucuresti si in alte localitati au fost puse in circulatie carti de alegator false. La Biroul Electoral Central au fost depuse, intr-un singur caz, 8 carti de alegator eliberate pe numele aceleiasi persoane. La o privire atenta, falsul este evident. Va putea fi el depistat de membrii birourilor sectiilor de votare, adesea oameni in varsta, fara pregatire de specialitate? Raspunsul la aceasta intrebare este unul singur: nu!

Cartile de alegator au o serie de elemente de secretizare. Cetateanul care se prezinta la urna - spun reprezentantii MI - trebuie sa aiba asupra sa si actul de identate. Datele cuprinse in acest document trebuie sa fie identice cu cele inscrise pe cartea de alegator. In cazul in care cineva prezinta o carte de alegator falsa, nu va fi lasat sa voteze, afirma aceiasi functionari ai MI. Persoana care va utiliza un asemenea document fals risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu contestam argumentele prezentate de ofiteri ai Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei in legatura cu falsificarea cartii de alegator. Este greu insa de acceptat ideea ca falsurile nu pot fi generatoare de voturi false. Membrii comisiilor din sectiile de votare sunt, in cea mai mare parte, oameni simpli, specialisti in orice, dar nu in expertize criminalistice. Este greu de crezut ca ei vor examina cu lupa autenticitatea cartilor de alegator.

Politistii care au cercetat o parte din neregulile sesizate acum, inaintea votului, au descoperit ca persoanele ale caror nume sunt inscrise pe cartile de alegator nu domiciliaza la adresele indicate. Unele din aceste persoane sunt decedate. Codurile numerice ale altor persoane nu corespund. Cele mai multe persoane pe numele carora au fost emise carti de alegator false nu au carte de identitate, deci nici nu ar avea dreptul la respectivul document electoral. Data eliberarii documentului, indicata pe cartea de alegator, este anterioara aprobarii si aparitiei primelor documente de acest tip, executate si distribuite de MI.

Fata de toate aceste lucruri grave, Ministerul de Interne s-a grabit sa se disculpe si sa precizeze ca respectivele documente nu au fost tiparite in reteaua oficiala. Nici nu exista o banuiala intemeiata in acest sens. Problema era insa cine trebuie sa-i caute pe falsificatori? Unde functioneaza tipografia ilegala? De unde au acestia tehnologia identica cu cea folosita de MI? Care este scopul tiparirii cartilor de alegator false? Se vrea doar compromiterea unei actiuni si acreditarea ideii de frauda electorala sau chiar se pregateste asa ceva? Cum au acces falsificatorii la baza de date MI?

Conducerea Ministerului de Interne, cel putin pana acum, s-a ferit sa raspunda la aceste intrebari, care, de fapt, reprezinta cheia intregii povesti. (N. Militaru, D. Carbunaru

Ratacitul
2004-12-07 19:16:06

Re: eu nu inteleg draga domnule srs. spunetii ca nu e motiv sa fie anulate dar incontestabil s-a furat.

Este urmare a prostiei facute de DA. In loc sa ceara renumerotarea, si eventual, pe baza ei anularea, a sarit primul pas si s-a dus direct la Curtea Constitutionala. Care Curte, fara dovezi (primul pas) i-a dat flit. Cum era si normal.

La 2004-12-07 10:59:00, dan toader a scris:

> deci, daca s-au furat substantial voturi si rezultatul a fost afectat
> eu nu inteleg si pace de ce s-a exagerat cerandu-se anularea sau in
> cel mai deschis caz renumararea.
>
> unde este logica? poate imi raspunzi dumneata in alt editorial. pur si
> simplu nu inteleg de ce este o exagerare cererea de a fi cel putin
> renumarate voturile. la urma urmei mie mi se pare cel mai normal sa
> faci alegeri din nou cand se produc fraude care nu sunt corijate.
>
> zau m-ati lasat ca pe magar in ceata. nu pot sa inteleg si pace de ce
> a fost o reactie exagerata cercetarea si indepartarea fraudei.
>
> daca este sa vorbim despre interes national eu cred ca statul de drept
> primeaza in fata integrarii rapide. ba mai mult, ne-ar asigura
> intr-adevar o integrare solida si nemonitorizata cu tot felul de
> clauze de salvgardare.
>
> va urez numai bine si poate maine sau poimaine imi raspundeti si mie
> la intrebare.
>

dan toader
2004-12-07 19:39:48

mai rasfirati baieti. dupa datele apd 2-5% din voturi au fost falsificate. de voturile multiple si suveica nu ati auzit

sigur. lol

in mod normal trebuiau anulate. fiindca au fost falsificate nu doar la numaratoare.

chiar si numai la numaratoare sa fi fost treaba si tot trebuiau anulate.

frauda organizata trebuie pedepsita cu anularea alegerilor. doar cand este vorba despre frauda punctuala facuta de mici bibani mai stam de vorba daca trebuie sau nu sa fie anulata.

ba, voi va dati seama ce enormitate s-a facut? sau sunteti atat de pesedei ca nu intelegeti ca 2-5% din voturi conteaza si daca iese un partid cu 90%. este vorba de voturi furate in masa.

practic milionu' de alegatori poa' sa isi bage picioarele in vot.

ma si umfla rasul cand vad chestiile astea de pe bannerul din dreapta ca "votul tau conteaza enorm". de fapt, votul meu conteaza un kkt atata vreme cat se fura exact cat trebuie sa fie schimbata balanta. ce conteaza ca am votat eu cu da daca in afara granitelor esti obstructionat iar in interiorul lor e de baza votul pe liste suplimentare (1 din 10 voturi dupa datele bec)


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Gabriela Botezat este Miss Romania 2004 (1090 afisari)
 Razboiul reginelor (31 afisari)
 Stefania Mihalache, "Est-falia" (30 afisari)
 Stiri pe scurt (27 afisari)
 Trisorii de la ruleta (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00774 sec.