Sau ce aveau boierii cu taranii sclavi.
ideea e ca acest tip de sare efectiv introduce o prostologeala, c aaltfel n-am cum sa-i spun mentalului uman. Or, e mult mai usor sa controlezi un bolnav.
La 2004-11-03 02:35:06, mary a scris:
> Interesante informatii...Da' ce au cu noi guvernantii de vor sa ne
> omoare cu zile?
>
> La 2004-11-02 23:36:42, observator36 a scris:
>
> > Sarea naturala cantine mult mai multe saruri naturale peintre care si
> > iodul asta de care fac astia caz!!
> > Ceea ce cumparam noi acu este un produs artificial numit clorura de
> > sodiu imbogatit cu iod!! Total nenatural!!
> > Si e campanie sa se alimine sarea naturala din comert .. ca sa ne
> > imbolnavim mai repede... asa "nevinovat" printr-un produs
> > asa de marunt cum este sarea!!
> >
> > Poate cunoasteti faptul ca, acum aproximativ doi ani, s-a emis o
> > ordonanta care cerea in mod expres ca sarea din comert sa fie iodata.
> > De ce? Se spunea ca in acest fel vor fi combatute afectiunile
> > tiroidiene, produse de deficientele de iod. O idee "generoasa", care
> > a facut ca in scurta vreme, rafturile din magazine sa fie invadate
> > numai de sare iodata. Din fericire, au existat si cercetatori care nu
> > s-au multumit cu versiunea oficiala a efectelor benefice ale acestei
> > operatiuni, facand studii minutioase in acest sens. Iata ce au aflat
> > ei: consumul mare de iod sporeste incidenta unor afectiuni tiroidiene
> > autoimune, favorizeaza supradezvoltarea si chiar aparitia unor procese
> > inflamatorii la nivelul glandei tiroide. Consumul de iod produce
> > alergie si mareste intoleranta la substantele folosite in radiologie,
> > care contin acest element. In fine, in Tasmania, tara care a
> > "beneficiat" de iodarea obligatorie a sarii si a altor alimente, s-a
> > remarcat faptul ca rata cancerului tiroidian a crescut de trei ori.
> > O alta varietate a acestui condiment, sarea fina, prezenta adesea
> > pe mesele noastre, ascunde un lucru pe care putini dintre noi il stiu:
> > ea este tratata cu E535, adica... ferocianura de sodiu, un fel de
> > Rosia Montana in avanpremiera, o substanta despre a carei toxicitate
> > nu mai este necesar sa vorbim. Si inca un lucru: sarea fina nu
> > contine aproape deloc magneziu (spre deosebire de sarea gema), un
> > mineral esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Unii
> > cardiologi sustin chiar ca anumite maladii ale inimii si sistemului
> > vascular ar fi cauzate, in mare masura, de aceasta sare fina,
> > saracita in acest mineral esential.
> > Solutii: mai ales in magazinele naturiste putem gasi fie sare
> > gema neiodata, fie sare marina, care nu a fost supusa la acest
> > tratament. Consumati numai aceste tipuri naturale de sare.
> >
> >
>
>
|
"Sarea iodata aflata pe piata trebuie consumata in maximum sase luni de la data desfacerii ambalajului, altminteri iodul se evapora"
Ati vazut ? Se cumpara sare, se pune in camara in pungi deschise de hartie si s-a rezolvat si cu tiroidele si cu muraturile si afumaturile ! Dar anul viitor :-)
Aberescu |
Ca de obicei, cineva castiga din treaba cu sarea iodata; noi utilizatorii ei pierdem de nenumarate ori:
- odata ca nu toata lumea are nevoie, este chiar nociva ;
- alta data ca dupa ce avem salarii de mizerie cand incercam sa facem economie cu o muratura pusa in casa, suntem in pierdere de "muraturi" de timp pierdut degeaba si de bani.
Daca as putea i-as da in judecata pentru banii si timpul pierdut cu castravetii de anul acesta, s-au stricat.
Cu stima
Gospodina
PS, nu ma laud cand spun ca sunt gospodina, chiar sunt si sunt necajita pentru pierdere. |