Ziua Logo
  Nr. 2962 de sambata, 13 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2004-03-13
AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 217.10.201...)
2004-03-14 18:57
Scrisori din provincia mea (2)


Urbea X ;), 13.08.82

Domnule Manolescu,

Iata ca ati lansat in spatiu (vorba amicului Calin Vlasie) o armata de noi poeti (v.nota 1 - avp). Nu cred ca e neaparat nevoie ca fiecare dintre acestia sa va multumeasca frumos, burghez... Caci - zic eu - veti binemerita din plin de la globu' Antares...

Cat despre mine, vai, nu-mi pot retine in momentu' victoriei un rictus amar/ razbunator ; as vrea sa vad acum moaca amicilor care, dupa tot ce facusem (v.n2 -avp), ma credeau un tip compromis si compromitator, un rahat fanatic, de care e bine sa te feresti... Pasamite, astia nu aveau de unde sa stie ca intuitia si norocu' unui ins ca mine sunt mai precise decat stiinta stiintelor/ delfi delfilor...; sau, in orice caz, mai fermecatoare decat "luciditatea" lor paranoica...

I-am spus acum un an nevesti-mii ca imi va naste un fiu si ca o data cu acesta va veni si copilu' meu de suflet, cartea mea... Si asa a fost: au venit alta dupa unu' intr-un numar de rasarituri regale: shase. Acum Marianei ii e frica de mine, scumpa de ea... ;)

Am un caracter ciudat, dar ce-i cu asta?! Nu mint cand spun ca, daca as vrea sa mut globu' in cer, as putea-o face...! ;) Cine vrea si cine stie gaseste oricand in mine, de la Apollo spre Negru si pana la Mitica, orice. Sunt totu', ca sa pot spune despre tot ! ;)

Sunt nascut la exact o suta de ani dupa Emin-escu. Prima mea carte va aparea la un veac dupa intaia carte a acestuia (3). Nu eu am aranjat ca lucrurile sa se intample asa... ;) Si nu spun ca sunt la fel de mare ca nefericitu' asta, ci strig ca sunt cu o suta de ani mai batran decat el, in veci ! ;)

N-am invatat poesie de la nimeni ! Am pornit de la zero. Am reprodus filogenetic toata literatura romana, fara s-o stiu. N-am debutat la 16 ani, caci n-am avut niciodata spirit de imitatie, o memorie literara involuntara. N-am stiut, de fapt, sa scriu "ca lumea". Am ajuns sa creez o materie cu totu' noua, care seamana numai si numai cu mine. Ma simt un d-zeu. Bunu' simt nu sufera aceasta, dar - zice blindu'... - "ce aliaj este intre tine si mine, finu' fierului ?!"

"Numai golanii sunt modesti"...(Th.Mann).

In fine, vom vedea... ;)

Va strange mana cu admiratie, / V.Padina

----------------------------------------------
Note:

1) tocmai fusesera anuntate rezultatele concursului de debut in poesie al editurii "Cartea Romaneasca", unde subsesmnatu' m-am aflat printre cei 9 castigatori, cu vol. "Poemul de otzel" (au participat la concurs 400 de manuscrise, iar premiu' consta in publicarea cartii pana cel mai tarziu la 31 dec.1983). N.Manolescu facuse parte din juriul concursului, alaturi, intre altii, de: G.Balaita (directorul editurii, presedinte), Nichita Stanescu, Florin Mugur, Mircea Ciobanu, Mircea Martin, D.R.Popescu, Marian Popa, Virgil Teodorescu s.a.

2) e vorba de "povestea lui ave si a Securitatii", sper ca v-ati prins...;)

3) adica 1883-1983 (cand ar fi trebuit sa apara cartea-mi...;)) . De unde era sa stiu io, la data misivei, ca cartzulia-mi n-ar mai fi aparut decat la calendele...grecesti, daca nu venea Verolutzia...? ;)

Vezi si link :
http://www.ziua.net/f.php?year=2004&thread=6919&id=35587



     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Noua Ordine Mondiala (Novus Ordo Seclorum) (1411 afisari)
 Farmacisti maramureseni traficanti de "Regenon" (532 afisari)
 Vintila Corbul: "M-au lasat sa scriu ca eram profitabil" (187 afisari)
 General Electric Medical Systems Romania - fruntasa in Estul Europei (131 afisari)
 Stiri pe scurt (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00882 sec.