Ziua Logo
  Nr. 2885 de luni, 8 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2003-12-08
toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.102.218...)
2003-12-08 11:19
Vladimir Bukovski merita toata atentia


Este unul dintre putinii care spune adevarul in acest ocean de minciuna in care traim .

andrada harns din Las Vegas, NV (...@et-dialhome.net, IP: 206.111.209...)
2003-12-08 11:24
Re: Vladimir Bukovski merita toata atentia ((Pt. Toni

La 2003-12-08 11:19:33, toni a scris:

> 
> Este unul dintre putinii care spune adevarul in acest ocean de
> minciuna in care traim .
> 
> Ce te face sa crezi asta?
> 

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.102.218...)
2003-12-08 11:46
Re: andrada harns

La 2003-12-08 11:24:08, andrada harns a scris:

> La 2003-12-08 11:19:33, toni a scris:
> 
> > 
> > Este unul dintre putinii care spune adevarul in acest ocean de
> > minciuna in care traim .
> > 
> > Ce te face sa crezi asta?

Mai intai mi-a placut faptul ca omul a fost singurul care a spus ca 50% din regimurile postcomuniste sunt puse de KGB si lucrul asta e perfect credibil . N-a incercat Iliescu in '89 sa aduca trupele sovietice in Romania , iar cel care s-au opus , Generalul Gusa a murit de cancer putin timp mai tarziu ?
N-a incercat Iliescu sa semneze trata cu URSS , singurul presedinte din lume ( poate cu exceptia Ucrainei si Belarulsului ) ? Bine ca s-a desfintat URSS si trataul n-a mai fost valabil .

Dar nu ma asteptam sa aiba atata curaj sa lupte atat impotriva curentului , incat sa denunte si UE , care e departe de fi forta benefica aducatoare de prosperitate pe care o viseaza muti.

UE este un instrument de nivelare a nationaliatatilor . Primul contact la Romaniei cu UE a fost un santaj , sa legalizam homosexualitatea . Daca ei au atata distpret pentru noi incat nu vor ca homosexualitatea sa fie legalizata prin vointa populara ci prin presiuni externe , cum poate fi viitorul Romaniei in UE ?
Si am mai auzit si altte chestii pentru care deocamdata n-am dovezi . Am auzit de exemplu ca in parlamentul UE sunt foarte multi evreii , procentual mult mai multi decat proportia lor in randul populatiei ( ca si in administratia SUA de altfel ) .

In UE ( asta e o greseala intentionata ) n-a fost prevazut un mecanism de retragere a unor tari care vor ajunge la concluzia ca UE nu le mai reprezinta interesele . Abia daca se incearca timit schitarea unui astfel de mecanism la cererea tarilor baltice care s-au fript cu supa si acum sufla si in iaurt . Uita-te ca unde sunt 2 oameni apare si o cearta . Cum pot crede ei ca nu vor apare contradictii atat de mari incat unele tari sa doreasca iesirea din UE ?

Concurenta SUA vs. UE nu e decat aparenta ( sau in cel mai bun caz doar economica ) . De fapt ambele vor fi sub cizma acelorasi stapani .






Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 11:50
Re: Vladimir Bukovski merita toata atentia pt.Toni

Articolul lui Dan Pavel este o varza caci , pe linga faptul ca nu incearca sa raspunda la intrebarea de substanta pusa de Bukovski , se mentine in acelasi declaratii generale cum ca integrearea in UE o sa ne aduca prosperitate fara a justifica prin nici un argument aceste afirmatii demonetizate. Intrebarea lui Bokoviski mie insa mi-a trezit interesul mai ales ca ieri am vazut la televiziunea suedeza un film documentar despre Italia lui Berlsconi . In documentar se prezenta monopulul economic si controlul mediatic total ce-l are Berlusconi asupra mass mediei si televiziunii din Italia si care controleaza 90 % din audio vizual si din presa scrisa. A se reaminti ca Berlusconi este marele magnat al presei si televiziunii din Italia. Vizionind acest film gindul m-a dus la situatia din Romania si la conditiile ce UE ni le pun noua romanilor in ce priveste democratizarea institutiilor democratice si a trebuit sa constat ca din acest punct de vedere situatia din Italia este pe departe mult mai grava si serioasa decit la noi. La noi inca presa nu este controlata in 90% de catre seful unui guvern care poseda toate pirghiile economice pentru a face santaj asupra celor a caror menire este tocmai apararea democratiei. Si atunci ma intreb pe buna dreptate : este Italia in masura de a ne pune noua romanilor conditii de intrare in UE ? Apoi reportajul il arata pe Berlusconi in sedinta UE in care , interpelat de un reprezentant al Germaniei cu privire la monopolul ce il are asupra mass mediei din Italia si daca este normal sa fie asa , Berlusconi raspunde stupefiant ca daca s-ar pune problema construirii unor lagare de concentare, sigur l-ar pune pe el sef de lagar sau ceva in sensul asta . La care toata lumea a ramas muta. Ma mir ca toata lumea a facut scandal in cazul lui Haider , pe departe este mic copil pe linga influineta ce Berlusconi o are in Italia , si ca toata lumea face caz de Vadim care la rindul sau nu are nici pe departe puterea economica a lui Berluconi in schimb nimeni nu amendeaza si isoleaza acest impostor politic care este Berlusconi , ce s-a dovedit foarte daunator politicii europene. Ma mir deasemenea ca Romano Prodi nu se sesizeaza deloc , in schimb stau toti cu ochii atintiti pe statele est europene si pe liderii lor in loc sa se uite si in propria-i ograda. In Danemarca un partid de extrema dreapta aflat la putere , cam la fel cu Herder limiteaza la un grad absurd chiar reintregirile de familie facind prin acesta o politica clar si pe fata rasista si nimeni nu ia nici o masura. Se pare ca UE ramas inlemnita in prorpria-i imagine democratica pe care o are despre ea insasi fara a observa deraierile reale ce se produc actualmente sau pe cale a se produce in insasi conceptele dedemocratie pe care incearca sa le propage statelor din est.


Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 12:00
Re: andrada harns pt.Toni



Corect punctele semnalate de dv. UE nu ii pasa de ce cred romanii despre homosexualiate si il impun prin forta si nu prin referendum. De fapt nu prea mai conteaza ceea ce cred popoarele.Si faptul ca , de unde UE era foarte critic si negativ la inceput fata de Romania acum par dispuse sa treaca peste toate nerealizarile si raminerile in urma. Aceasta cedare a UE in fata conditiilor esentilale pe care le vehicula cu 10 ani urma , si care sint departe ca Romania sa le indeplineasca pare foarte suspecta .

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.102.218...)
2003-12-08 12:13
Inca ceva : Cantarea Europei ( romanii parca stiu ceva despre asta )

Din Adevarul de azi :
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&section_id=4&article_id=63327

Incepand cu 2007, in perspectiva aderarii la UE,
Televiziunile vor fi obligate sa difuzeze 50% productii europene



Romanii si-au propus ca, macar in sfera audiovizulului, sa-i ajunga din urma pe colegii de continent. Astfel, adoptarea acquis-ului comunitar devine o prioritate pentru CNA, care va fi sprijinit, in acest demers, de Uniunea Europeana, prin fonduri PHARE in valoare de 1,88 milioane de euro. CNA va derula, pana in octombrie 2004, elaborarea de studii asupra pietei audiovizualului romanesc; organizarea de ateliere de lucru pentru Ministerul Culturii si Cultelor si CNA; organizarea de dezbateri publice pe teme legate de procesul de transpunere a acquis-ului comunitar in legislatia nationala si alinierea la standardele europene; sesiuni de instruire in problematica europeana a personalului CNA, reproiectarea paginii de Internet a institutiei. Cele patru studii de piata vizeaza atitudinea publicului de televiziune, expunerea copiilor la programele radio si tv, analiza tematica a programelor tv si influenta media asupra comportamentului civic si electoral. Raportarea la acquis-ul comunitar nu inseamna, insa, pierderea specificului national. "Ne referim la un domeniu cu importanta economica si culturala", puncteaza Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, care este pentru pastrarea identitatii culturale a fiecarui stat membru in parte si in lumea globalizata. "Provocarea Uniunii Europene este aceea de a echilibra acesti doi factori. Pe plan cultural nu avem acquis specific, pentru ca nu dorim o cultura omogenizata. Nu e vorba despre puncte de convergenta europene, ci de unitate in diversitate". De la 1 ianuarie 2007, detinatorii de licente de emisie vor trece la 50% productie europeana, ceea ce va da si productiei romanesti o noua ratiune de a exista, dupa cum subliniaza Ralu Filip. "Acum exista o monotonie si chiar o insatisfactie a publicului. Echilibrarea si diversificarea nu au cum sa faca rau. In plus, in ceea ce priveste productiile americane, ramanand doar 50%, se va face si aici o selectie mai riguroasa", completeaza presedintele CNA. La randul sau, Jonathan Scheele ii linisteste pe sceptici: "Avem ca obiectiv un sector al audiovizualului european competitiv. Nu putem face din Europa o cetate, nu astfel creezi un sector sanatos. Echilibrul este un lucru greu de obtinut, dar foarte important".




Diana POPESCU

evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 81.218.2...)
2003-12-08 12:15
Re: Toni

Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu proportia lor in randul populatiei.



La 2003-12-08 11:46:10, toni a scris:
> Am auzit de exemplu ca in parlamentul UE sunt foarte multi evreii ,
> procentual mult mai multi decat proportia lor in randul populatiei (
> ca si in administratia SUA de altfel ) .
>

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 12:26
Re: Inca ceva : Cantarea Europei ( romanii parca stiu ceva despre asta )pt.Toni



Mi se pare un lucru pozitiv sa fie promovate productiile europene si sa incepem sa vedem mai multe filme din realitatile europene si nu numai din cele de peste ocean dintre care multe sint fictiuni si care dauneaza psihicului tineretului de azi. Este bine ca se continua a se cumpara filme de peste ocean insa o minima cenzura de pe criterii morale si educatioanle se cere impusa. Mie dor sa vad productii de film franceze , poloneze , englezesti care s-au dovedit de alungul anilor ca pot concura cu brio la nivel de calitate cu cele mai bune filme americane. Hai deci sa dam prioritate si afirmarii culturii europene si sa ne regasim ca valori aici acasa la noi. Mi-ar parea bine ca si noi romanii sa incepem sa ne afirmam pe arena filmulu international.

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 12:34
Re: pt. Mindru

Unde se face in acest articol vreo referire la cuantumul evreilor din parlamentul Romaniei. ? Postarea domnului Toni se refera la politica europeana referitor la promovarea productiilor europene si nu face nici o referire la evrei. De ce provocati o discutie in jurul unei probleme care nu s-a pus ? Ce v-a deranjat in definitiv ?

evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 81.218.2...)
2003-12-08 12:39
Re: pt. Katty

Stii romaneste mult mai bine decat stiu eu. Asa ca daca citesti cu atentie ce a scris Toni, nu ai sa ma intrebi ce m-a deranjat. Si adevarul e ca nu m-a deranjat, m-a facut numai sa rad.

La 2003-12-08 12:34:03, Katty a scris:

> Unde se face in acest articol vreo referire la cuantumul evreilor din
> parlamentul Romaniei. ? Postarea domnului Toni se refera la politica
> europeana referitor la promovarea productiilor europene si nu face
> nici o referire la evrei. De ce provocati o discutie in jurul unei
> probleme care nu s-a pus ? Ce v-a deranjat in definitiv ?
> 

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.102.218...)
2003-12-08 12:54
EMI

La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:

> Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> proportia lor in randul populatiei.

Deocamdata n-am dovezi si nu sunt sigur ca este adevarat , doar am auzit ca in parlamentul UE sunt foarte muti evrei .

E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si apoi cu tara unde traiesc .

Uita-te la filmul lui Mel Gibson "The Passion" . Cum a zis Liga anti-defaimare ca nu-i convine , desi filmul e facut dupa marturii biblice si istorice , casele de distributie , care intr-un procent foarte important sunt detinute de evrei , au refuzat sa-l difuzeze si Mel G. are mari probleme . Daca era ceva ilegal in film trebuia reglat in justitie si nicidecum nu e normal acest boicot .

Problema lui Mel G. se poate extrapola si la politic .









evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 81.218.2...)
2003-12-08 13:06
Re: Toni

Nu iti dai seama unde te-ai catalogat? Si vrei sa spui ca un membru de parlament care e evreu francez, dauneaza interesele franceze in UE? Si unul englez, dauneaza interesele Angliei? Mai baiete, ai cazut rau de tot...

La 2003-12-08 12:54:33, toni a scris:

> La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:
> 
> > Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> > Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> > cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> > proportia lor in randul populatiei.
> 
> Deocamdata n-am dovezi si nu sunt sigur ca este adevarat , doar am
> auzit ca in parlamentul UE sunt foarte muti evrei .
> 
> E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si
> nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi
> , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si
> apoi cu tara unde traiesc .
> 
> Uita-te la filmul lui Mel Gibson "The Passion" . Cum a zis
> Liga anti-defaimare ca nu-i convine , desi filmul e facut dupa
> marturii biblice si istorice , casele de distributie , care intr-un
> procent foarte important sunt detinute de evrei , au refuzat sa-l
> difuzeze si Mel G. are mari probleme . Daca era ceva ilegal in film
> trebuia reglat in justitie si nicidecum nu e normal acest boicot .
> 
> Problema lui Mel G. se poate extrapola si la politic .
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.102.218...)
2003-12-08 13:21
EMI


Vreau sa te intreb si eu ceva : in Israel ce procent e de alta nationalitate decat evreiasca si ce procent e reprezentat in parlament ?
Daca s-ar constata la un moment dat ca 5% din Israel sunt de alta nationalitate si reprezentarea lor in parlament e de 25% ( crestini , musulmani , budisti , chinezi , africani , etc ) , ce ar spune locuitorii si ce ar spune presa ?

La 2003-12-08 13:06:47, evreu mandru din israel a scris:

> Nu iti dai seama unde te-ai catalogat? Si vrei sa spui ca un membru de
> parlament care e evreu francez, dauneaza interesele franceze in UE?
> Si unul englez, dauneaza interesele Angliei? Mai baiete, ai cazut rau
> de tot...
> 
> La 2003-12-08 12:54:33, toni a scris:
> 
> > La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:
> > 
> > > Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> > > Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> > > cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> > > proportia lor in randul populatiei.
> > 
> > Deocamdata n-am dovezi si nu sunt sigur ca este adevarat , doar am
> > auzit ca in parlamentul UE sunt foarte muti evrei .
> > 
> > E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si
> > nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi
> > , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si
> > apoi cu tara unde traiesc .
> > 
> > Uita-te la filmul lui Mel Gibson "The Passion" . Cum a zis
> > Liga anti-defaimare ca nu-i convine , desi filmul e facut dupa
> > marturii biblice si istorice , casele de distributie , care intr-un
> > procent foarte important sunt detinute de evrei , au refuzat sa-l
> > difuzeze si Mel G. are mari probleme . Daca era ceva ilegal in film
> > trebuia reglat in justitie si nicidecum nu e normal acest boicot .
> > 
> > Problema lui Mel G. se poate extrapola si la politic .
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> 
> 

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.102.218...)
2003-12-08 14:01
Re: Inca ceva : Cantarea Europei ( romanii parca stiu ceva despre asta )pt.Katty

Televiziunile sunt societati comerciale si promoveaza emisiunile in care se obtine audienta . Aici e ceva nou : OBLIGATIE . Inseamna ca acele emisiuni nu obtin audienta in mod natural si si televiziunile sunt obligate sa difuzeze anumite programe . Mie personal imi aduce aminte de vremea lui Ceausescu cand radioul era obligat sa difuzeze muzica romaneasca intr-un anumit procent ( 90% ).
Cred ca presa ar trebui sa fie libera sa difuzeze ceea ce ii cere publicul fara poresiuni din partea politicului .


La 2003-12-08 12:26:58, Katty a scris:

> 
> 
>  Mi se pare un lucru pozitiv sa fie promovate productiile europene
> si sa incepem sa vedem mai multe filme din realitatile europene si nu
> numai din cele de peste ocean dintre care multe sint fictiuni si care
> dauneaza psihicului tineretului de azi. Este bine ca se continua a se
> cumpara filme de peste ocean insa o minima cenzura de pe criterii
> morale si educatioanle se cere impusa. Mie dor sa vad productii de
> film franceze , poloneze , englezesti care s-au dovedit de alungul
> anilor ca pot concura cu brio la nivel de calitate cu cele mai bune
> filme americane. Hai deci sa dam prioritate si afirmarii culturii
> europene si sa ne regasim ca valori aici acasa la noi. Mi-ar parea
> bine ca si noi romanii sa incepem sa ne afirmam pe arena filmulu
> international.
> 

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 65.71.213...)
2003-12-08 14:26
Re: andrada harns pt.Toni pt - who else - katty

Am sa incerc sa dau un raspuns dilemei tale Ilenuta in ceea ce priveste schimbarea de tactica a UE-ului in ceea ce priveste nemai-punerea nici unei obligatii majore impotriva integrarii tarii noastre in UE. De ce ne vrea Europa franco-germana acum fara nici o conditie ? Of corse because of Big Brother - USA. Turcia nu mai reprezinta pt. SUA un partener militar sigur. Asisderea foarte antiamericana Grecie. Situatia geo-strategica a Romaniei pare perfecta d.p.d.v. militar pentru SUA : este aproape de orientul mijlociu , sta in gitul Moscovei si este o alternativa excelenta impotriva unei eventuale (si posibile) coalitii militare vest europeana dupa eliminare NATO-ului. Romania joaca o carte diplomatica foarte buna balansind intre NATO/SUA si Europa. Acest moment diplomatic excelent trebuie sa fie fructificat la maximum de catre Bucuresti. Nici o tara in estul Eruopei nu are aceasta sansa.

Sper sa te satisfaca postarea mea , ne-mani-pualtiva !!

evreu mandru din israel (, IP: 81.218.2...)
2003-12-08 14:26
Re: Toni

Intai trebuie sa-ti spun ca dupa 14 de ani de cand Romania e o tara democrata ( cu toate ca stiu ca la conducere sunt multi fosti comunisti), e necesar ca si modul tau de gandire si perceptie sa evolueze.
In toate tarile democrate, si desigur ca in Europa de Vest, partidele si parlamentarii sunt alesi de populatie. Si oamenii normali cand aleg pe cineva o fac pt ca au incredere ca acel ales isi va indeplinii misiunea pt binele populatiei. Asa ca nu conteaza daca e evreu, pakistanez, indian, etc. Daca sunt alesi evrei inseamna ca sunt politicieni apreciati de populatia care are un mod de gandire mult mai avansat decat modul tau.

In Israel sunt 120 de membrii de parlament, din care vreo 15 sunt arabi.
La vot s-au prezentat 4 partide arabe ( asa cum in Romania, dupa cum am inteles aveti un partid al ungurilor), dar nu toti arabii au votat pentru ei. Sunt arabi care au votat si pe partidul lui Sharon. Si sunt inca cativa parlamentari arabi alesi in alte partide. Daca toti arabii ar fi votat numai candidati arabi, ar fi ajuns la vreo 20 de mandate.


La 2003-12-08 13:21:39, toni a scris:

> 
> Vreau sa te intreb si eu ceva : in Israel ce procent e de alta
> nationalitate decat evreiasca si ce procent e reprezentat in
> parlament ?
> Daca s-ar constata la un moment dat ca 5% din Israel sunt de alta
> nationalitate si reprezentarea lor in parlament e de 25% ( crestini ,
> musulmani , budisti , chinezi , africani , etc ) , ce ar spune
> locuitorii si ce ar spune presa ?
> 
> La 2003-12-08 13:06:47, evreu mandru din israel a scris:
> 
> > Nu iti dai seama unde te-ai catalogat? Si vrei sa spui ca un membru de
> > parlament care e evreu francez, dauneaza interesele franceze in UE?
> > Si unul englez, dauneaza interesele Angliei? Mai baiete, ai cazut rau
> > de tot...
> > 
> > La 2003-12-08 12:54:33, toni a scris:
> > 
> > > La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:
> > > 
> > > > Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> > > > Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> > > > cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> > > > proportia lor in randul populatiei.
> > > 
> > > Deocamdata n-am dovezi si nu sunt sigur ca este adevarat , doar am
> > > auzit ca in parlamentul UE sunt foarte muti evrei .
> > > 
> > > E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si
> > > nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi
> > > , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si
> > > apoi cu tara unde traiesc .
> > > 
> > > Uita-te la filmul lui Mel Gibson "The Passion" . Cum a zis
> > > Liga anti-defaimare ca nu-i convine , desi filmul e facut dupa
> > > marturii biblice si istorice , casele de distributie , care intr-un
> > > procent foarte important sunt detinute de evrei , au refuzat sa-l
> > > difuzeze si Mel G. are mari probleme . Daca era ceva ilegal in film
> > > trebuia reglat in justitie si nicidecum nu e normal acest boicot .
> > > 
> > > Problema lui Mel G. se poate extrapola si la politic .
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > 
> > 
> 
> 

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 14:27
Re: Inca ceva : Cantarea Europei ( romanii parca stiu ceva despre asta )pt.Toni

“Televiziunile sunt societati comerciale si promoveaza emisiunile in care se obtine audienta . Aici e ceva nou : OBLIGATIE . Inseamna ca acele emisiuni nu obtin audienta in mod natural si si televiziunile sunt obligate sa difuzeze anumite programe . Mie personal imi aduce aminte de vremea lui Ceausescu cand radioul era obligat sa difuzeze muzica romaneasca intr-un anumit procent ( 90% ).
Cred ca presa ar trebui sa fie libera sa difuzeze ceea ce ii cere publicul fara poresiuni din partea politicului . “


Domnule Toni in ceea ce am spus eu nu –am referit la presiuni din partea politicului , ci la rolul formativ pe care oamenii de cultura ar trebui sa-l aiba fata de publicul sau. Gustul publicului se mai si educa . Daca azi publicul se multumeste sa rida la emisiuni comice cind i se comanda din culise , vezi benzile cu hohote de ris la comanda care aduc aminte de aplauzele la comanda de alta data , miine ar trebui sa fie lasat sa rida cind simte nevoia. Din pacate astfel de emisiuni importate de peste ocean cu comedii la care se ride cind se da tonul la banda , au luat amploare in ultimul timp si acrditeaza ideea unui unor pozitiv ceea ce este fals si la fel de periculos ca aplauzele comandate alta data pe vremea lui ceasca Am vazut saptamina trecuta la TVR o emisiune inregistrata cu Stela Popescu despre factorul de modelare a publicului prin emisiuni de calitatate. Foarte interesant , ar fi trebuit multi sa vada acea emisiune.

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 15:28
Re: pt. Mindru


Domnule Mindru , eu sincera nu am vazut nici o referire la originea evreiasca la care dv. face aluzie. Ca in organismele ce conduc UE sint oameni de diverse nationalitati iar eu cind venii vorba de stapini primul gind m-a dus la cei ce se situeaza deasupra guvernelor nationale si care au salarii de doua ori mai mari decit le-ar fi avut in tara lor . Daca pe dv. v-a dus gindul in alta parte , dat fiind ca pe acest forum s-au tot vehiculat tot felul de teorii, este altceva. Insa altceva m-a frapat pe mine in reactia dv. , acea ultrasensibilitate de a rastalmaci orice text care ar face , in viziunea dv. si cea mai mica aluzie la nationalitatea de evreu. In plus va repet , nationalitatea ti-o da catatenia , deci acei evrei ce sint germani dupa cetatenie sint evrei si dupa nationalitate si care le confera dreptul de a fi alesi si dea lege , ori acesta are importanta ca argument politic si nu faptul ca sint evrei. Vedeti sa nu cadeti in propria capcana de argumentatie.

andrada harns din Las Vegas, NV (...@et-dialhome.net, IP: 206.111.209...)
2003-12-08 15:37
Re: Ok Katty!( am gasit articolul)

La 2003-12-08 15:28:27, Katty a scris:

> 
>  Domnule Mindru , eu sincera nu am vazut nici o referire la originea
> evreiasca la care dv. face aluzie. Ca in organismele ce conduc UE
> sint oameni de diverse nationalitati iar eu cind venii vorba de
> stapini primul gind m-a dus la cei ce se situeaza deasupra guvernelor
> nationale si care au salarii de doua ori mai mari decit le-ar fi avut
> in tara lor . Daca pe dv. v-a dus gindul in alta parte , dat fiind ca
> pe acest forum s-au tot vehiculat tot felul de teorii, este altceva.
> Insa altceva m-a frapat pe mine in reactia dv. , acea
> ultrasensibilitate de a rastalmaci orice text care ar face , in
> viziunea dv. si cea mai mica aluzie la nationalitatea de evreu. In
> plus va repet , nationalitatea ti-o da catatenia , deci acei evrei ce
> sint germani dupa cetatenie sint evrei si dupa nationalitate si care
> le confera dreptul de a fi alesi si dea lege , ori acesta are
> importanta ca argument politic si nu faptul ca sint evrei. Vedeti sa
> nu cadeti in propria capcana de argumentatie.
> 

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.102.218...)
2003-12-08 16:39
EMI


Chestia asta cu "pacea si prietenia intre popoare" mi se pare o lozinca buna pentru grupa mica de la gardinita .

Hai sa vorbim despre o situatie concreta . S-a vorbit mult de studiul Holocasutului . Iata ca Ministerul Invatamantului va introduce o materie separata de Holocasut ( si nu doar un simplu capitol in Manualul de Istorie ) si toate astea la cererea purternicului lobby evreiesc american . Daca ar mai fi fost si un lobby evreiesc in Romania format din politicieni evrei , poate ca acum mancam Holocaust pe paine dimineata la pranz si seara .

Mi se pare ca nu e deloc in interesul romanilor sa studize in scoala o materie separata numita Holocaust . Asta mi se pare mai degraba o spalare pe creier , cum se facea in comunism cu manuale politice .Mai ales ca in ultimile sapatamini au paraut semnale de alarma ca programa scolara e prea incarcata . Dar pentru Holocaust se gaseste intotdeauna un loc . Daca evreii fac presiuni asa mari din exterior , cum ar fi daca ar veni si presiuni din interior ?

P.S.
In Romania inca nu s-a introdus in materie separata pentru a studia distrugerea poporului roman prin holocaustul rosu . In Israel exista o materie prin care elevii evrei invata contributia conantionalilor lor la aparitia si dezvoltarea comunismului ?











La 2003-12-08 14:26:30, evreu mandru din israel a scris:

> Intai trebuie sa-ti spun ca dupa 14 de ani de cand Romania e o tara
> democrata ( cu toate ca stiu ca la conducere sunt multi fosti
> comunisti), e necesar ca si modul tau de gandire si perceptie sa
> evolueze.
> In toate tarile democrate, si desigur ca in Europa de Vest, partidele
> si parlamentarii sunt alesi de populatie. Si oamenii normali cand
> aleg pe cineva o fac pt ca au incredere ca acel ales isi va
> indeplinii misiunea pt binele populatiei. Asa ca nu conteaza daca e
> evreu, pakistanez, indian, etc. Daca sunt alesi evrei inseamna ca
> sunt politicieni apreciati de populatia care are un mod de gandire
> mult mai avansat decat modul tau.
> 
> In Israel sunt 120 de membrii de parlament, din care vreo 15 sunt
> arabi.
> La vot s-au prezentat 4 partide arabe ( asa cum in Romania, dupa cum
> am inteles aveti un partid al ungurilor), dar nu toti arabii au votat
> pentru ei. Sunt arabi care au votat si pe partidul lui Sharon. Si
> sunt inca cativa parlamentari arabi alesi in alte partide. Daca toti
> arabii ar fi votat numai candidati arabi, ar fi ajuns la vreo 20 de
> mandate.
> 
> 
> La 2003-12-08 13:21:39, toni a scris:
> 
> > 
> > Vreau sa te intreb si eu ceva : in Israel ce procent e de alta
> > nationalitate decat evreiasca si ce procent e reprezentat in
> > parlament ?
> > Daca s-ar constata la un moment dat ca 5% din Israel sunt de alta
> > nationalitate si reprezentarea lor in parlament e de 25% ( crestini ,
> > musulmani , budisti , chinezi , africani , etc ) , ce ar spune
> > locuitorii si ce ar spune presa ?
> > 
> > La 2003-12-08 13:06:47, evreu mandru din israel a scris:
> > 
> > > Nu iti dai seama unde te-ai catalogat? Si vrei sa spui ca un membru de
> > > parlament care e evreu francez, dauneaza interesele franceze in UE?
> > > Si unul englez, dauneaza interesele Angliei? Mai baiete, ai cazut rau
> > > de tot...
> > > 
> > > La 2003-12-08 12:54:33, toni a scris:
> > > 
> > > > La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:
> > > > 
> > > > > Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> > > > > Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> > > > > cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> > > > > proportia lor in randul populatiei.
> > > > 
> > > > Deocamdata n-am dovezi si nu sunt sigur ca este adevarat , doar am
> > > > auzit ca in parlamentul UE sunt foarte muti evrei .
> > > > 
> > > > E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si
> > > > nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi
> > > > , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si
> > > > apoi cu tara unde traiesc .
> > > > 
> > > > Uita-te la filmul lui Mel Gibson "The Passion" . Cum a zis
> > > > Liga anti-defaimare ca nu-i convine , desi filmul e facut dupa
> > > > marturii biblice si istorice , casele de distributie , care intr-un
> > > > procent foarte important sunt detinute de evrei , au refuzat sa-l
> > > > difuzeze si Mel G. are mari probleme . Daca era ceva ilegal in film
> > > > trebuia reglat in justitie si nicidecum nu e normal acest boicot .
> > > > 
> > > > Problema lui Mel G. se poate extrapola si la politic .
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > 
> > > 
> > 
> > 
> 
> 

evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 81.218.2...)
2003-12-08 17:26
Re: pt. Katty

Iarasi o faci pe naiva? Ce ai fi zis, daca eu as fi schimbat in text evrei cu romani?

"Si am mai auzit si altte chestii pentru care deocamdata n-am dovezi . Am auzit de exemplu ca in parlamentul UE sunt foarte multi evreii , procentual mult mai multi decat proportia lor in randul populatiei ( ca si in administratia SUA de altfel )."

"E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si apoi cu tara unde traiesc ."


La 2003-12-08 15:28:27, Katty a scris:

> 
>  Domnule Mindru , eu sincera nu am vazut nici o referire la originea
> evreiasca la care dv. face aluzie. Ca in organismele ce conduc UE
> sint oameni de diverse nationalitati iar eu cind venii vorba de
> stapini primul gind m-a dus la cei ce se situeaza deasupra guvernelor
> nationale si care au salarii de doua ori mai mari decit le-ar fi avut
> in tara lor . Daca pe dv. v-a dus gindul in alta parte , dat fiind ca
> pe acest forum s-au tot vehiculat tot felul de teorii, este altceva.
> Insa altceva m-a frapat pe mine in reactia dv. , acea
> ultrasensibilitate de a rastalmaci orice text care ar face , in
> viziunea dv. si cea mai mica aluzie la nationalitatea de evreu. In
> plus va repet , nationalitatea ti-o da catatenia , deci acei evrei ce
> sint germani dupa cetatenie sint evrei si dupa nationalitate si care
> le confera dreptul de a fi alesi si dea lege , ori acesta are
> importanta ca argument politic si nu faptul ca sint evrei. Vedeti sa
> nu cadeti in propria capcana de argumentatie.
> 

CIOBOTARU ALEX din ROMINIA (...@fcc.ro, IP: 194.102.241...)
2003-12-08 17:35
Re: EVREU MINDRU , CIOCU MIC

La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:

> Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> proportia lor in randul populatiei.
> 
> 
> 
> La 2003-12-08 11:46:10, toni a scris:
> > Am auzit de exemplu ca in parlamentul UE sunt foarte multi evreii ,
> > procentual mult mai multi decat proportia lor in randul populatiei (
> > ca si in administratia SUA de altfel ) .
> >
> 

evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 81.218.2...)
2003-12-08 17:36
Re: Tony

Acum nu trebuie sa fi asa de ingrijorat, numarul evreilor in Romania e aproape zero. Dar poate se va schimba in viitor daca ne vom intoarce in tarile unde ne-am nascut, precum a propus Hamas si Gihad islamic.
De ce sa se invete in Romania despre ce numesti tu "holocaustul rosu", cand comunistii au ramas la putere? Pe ei , voi cei din Romania i-ati votat, nu evreii.

La 2003-12-08 16:39:48, toni a scris:

> 
> Chestia asta cu "pacea si prietenia intre popoare" mi se
> pare o lozinca buna pentru grupa mica de la gardinita .
> 
> Hai sa vorbim despre o situatie concreta . S-a vorbit mult de studiul
> Holocasutului . Iata ca Ministerul Invatamantului va introduce o
> materie separata de Holocasut ( si nu doar un simplu capitol in
> Manualul de Istorie ) si toate astea la cererea purternicului lobby
> evreiesc american . Daca ar mai fi fost si un lobby evreiesc in
> Romania format din politicieni evrei , poate ca acum mancam Holocaust
> pe paine dimineata la pranz si seara .
> 
> Mi se pare ca nu e deloc in interesul romanilor sa studize in scoala o
> materie separata numita Holocaust . Asta mi se pare mai degraba o
> spalare pe creier , cum se facea in comunism cu manuale politice .Mai
> ales ca in ultimile sapatamini au paraut semnale de alarma ca
> programa scolara e prea incarcata . Dar pentru Holocaust se gaseste
> intotdeauna un loc . Daca evreii fac presiuni asa mari din exterior
> , cum ar fi daca ar veni si presiuni din interior ?
> 
> P.S.
> In Romania inca nu s-a introdus in materie separata pentru a studia
> distrugerea poporului roman prin holocaustul rosu . In Israel exista
> o materie prin care elevii evrei invata contributia conantionalilor
> lor la aparitia si dezvoltarea comunismului ?
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> La 2003-12-08 14:26:30, evreu mandru din israel a scris:
> 
> > Intai trebuie sa-ti spun ca dupa 14 de ani de cand Romania e o tara
> > democrata ( cu toate ca stiu ca la conducere sunt multi fosti
> > comunisti), e necesar ca si modul tau de gandire si perceptie sa
> > evolueze.
> > In toate tarile democrate, si desigur ca in Europa de Vest, partidele
> > si parlamentarii sunt alesi de populatie. Si oamenii normali cand
> > aleg pe cineva o fac pt ca au incredere ca acel ales isi va
> > indeplinii misiunea pt binele populatiei. Asa ca nu conteaza daca e
> > evreu, pakistanez, indian, etc. Daca sunt alesi evrei inseamna ca
> > sunt politicieni apreciati de populatia care are un mod de gandire
> > mult mai avansat decat modul tau.
> > 
> > In Israel sunt 120 de membrii de parlament, din care vreo 15 sunt
> > arabi.
> > La vot s-au prezentat 4 partide arabe ( asa cum in Romania, dupa cum
> > am inteles aveti un partid al ungurilor), dar nu toti arabii au votat
> > pentru ei. Sunt arabi care au votat si pe partidul lui Sharon. Si
> > sunt inca cativa parlamentari arabi alesi in alte partide. Daca toti
> > arabii ar fi votat numai candidati arabi, ar fi ajuns la vreo 20 de
> > mandate.
> > 
> > 
> > La 2003-12-08 13:21:39, toni a scris:
> > 
> > > 
> > > Vreau sa te intreb si eu ceva : in Israel ce procent e de alta
> > > nationalitate decat evreiasca si ce procent e reprezentat in
> > > parlament ?
> > > Daca s-ar constata la un moment dat ca 5% din Israel sunt de alta
> > > nationalitate si reprezentarea lor in parlament e de 25% ( crestini ,
> > > musulmani , budisti , chinezi , africani , etc ) , ce ar spune
> > > locuitorii si ce ar spune presa ?
> > > 
> > > La 2003-12-08 13:06:47, evreu mandru din israel a scris:
> > > 
> > > > Nu iti dai seama unde te-ai catalogat? Si vrei sa spui ca un membru de
> > > > parlament care e evreu francez, dauneaza interesele franceze in UE?
> > > > Si unul englez, dauneaza interesele Angliei? Mai baiete, ai cazut rau
> > > > de tot...
> > > > 
> > > > La 2003-12-08 12:54:33, toni a scris:
> > > > 
> > > > > La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:
> > > > > 
> > > > > > Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> > > > > > Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> > > > > > cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> > > > > > proportia lor in randul populatiei.
> > > > > 
> > > > > Deocamdata n-am dovezi si nu sunt sigur ca este adevarat , doar am
> > > > > auzit ca in parlamentul UE sunt foarte muti evrei .
> > > > > 
> > > > > E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si
> > > > > nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi
> > > > > , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si
> > > > > apoi cu tara unde traiesc .
> > > > > 
> > > > > Uita-te la filmul lui Mel Gibson "The Passion" . Cum a zis
> > > > > Liga anti-defaimare ca nu-i convine , desi filmul e facut dupa
> > > > > marturii biblice si istorice , casele de distributie , care intr-un
> > > > > procent foarte important sunt detinute de evrei , au refuzat sa-l
> > > > > difuzeze si Mel G. are mari probleme . Daca era ceva ilegal in film
> > > > > trebuia reglat in justitie si nicidecum nu e normal acest boicot .
> > > > > 
> > > > > Problema lui Mel G. se poate extrapola si la politic .
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > 
> > > 
> > 
> > 
> 
> 

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 17:47
Re: pt. Katty pt. mindru evreu



Scuze domnule mindru , eu nu vad nici un pericol in postarea domnului Toni , este un punct de vedere care nu reprezinta punctul de vedere din UE.Si apoi domnule Mindru , hai s-o luam si asa , daca eu sint pusa aici sa votez in Suedia pe reprezentantii Suediei in parlamentul Europei , eu cel putin habar nu am si nici nu o sa pun intrebarea comisiei de la localul de votare daca este evreu sau . Este posibil ca printre cei votati de mine sa fie si de neam evreiesc , pe mine ce ma intereseaza este ceea ce fac acolo la UE , daca fac treaba buna sau rea. Nu va dati seama ca nimeni nu intreaba la votare care este sau nu eveu si apoi nu prea am auzit sa se vorbeasca de rau in presa suedeza de evrei , poate doar in cea ultrationalista pe care va garantez eu nu este prea citita. Ceea ce se critica in Suedia este pozitia guvernului Sharon si nu evreii ca indivizi sau grup social. Cred ca ma intelegeti. In ce priveste postarea anterioara a lui Toni nu am citit-o prea atent ca sa vad referirea la evrei pe care eu de altfel nici nu o prea urmaresc ci ideea de baza care se referea la cuantumul reprezentatilor unei nationalitati in parlamentul viitor al Europei si aici putea fi la rindul lor vorba si de unguri sau tigani. Si mie totusi mi se pare normal ca fiecare nationalitate sa fie reprezentata cuantificat atita timp cit se constituie ca partid declarat care apara interesele numai a unei populatii de o anumita origine. Dv. de ex nu vi s-ar parea deplasat ca Romania care are 7% unguri sa fie reprezentata 50% de unguri in parlamentul european?. In ce priveste evreii , ei s-au cam amestacat in toate orientarile politice ii gasesti de la liberali pina la comunisti asa ca este mai greu cuantificarea lor cind se pune problema de a participa la reprezentarea unei tari in parlamentul european , si unde alegerile se fac pe doctrina si nu pe originea etnica. Deci sper ca acum m-ati inteles ca din punctul meu de vedere eu discern oamenii dupa doctrina si dupa ce fac si nu dupa origine atita timp cit acele personaje pe care trebuie sa le aleg nu fac caz de originea lor , ci de doctrina lor.

CIOBOTARU ALEX din ROMINIA (...@fcc.ro, IP: 194.102.241...)
2003-12-08 17:49
Re: evreu mindru , hai la TATA , CA-AVEM CRELUSA GATA

La 2003-12-08 17:36:26, evreu mandru din israel a scris:

> Acum nu trebuie sa fi asa de ingrijorat, numarul evreilor in Romania e
> aproape zero. Dar poate se va schimba in viitor daca ne vom intoarce
> in tarile unde ne-am nascut, precum a propus Hamas si Gihad islamic.
> De ce sa se invete in Romania despre ce numesti tu "holocaustul
> rosu", cand comunistii au ramas la putere? Pe ei , voi cei din
> Romania i-ati votat, nu evreii.
> 
> La 2003-12-08 16:39:48, toni a scris:
> 
> > 
> > Chestia asta cu "pacea si prietenia intre popoare" mi se
> > pare o lozinca buna pentru grupa mica de la gardinita .
> > 
> > Hai sa vorbim despre o situatie concreta . S-a vorbit mult de studiul
> > Holocasutului . Iata ca Ministerul Invatamantului va introduce o
> > materie separata de Holocasut ( si nu doar un simplu capitol in
> > Manualul de Istorie ) si toate astea la cererea purternicului lobby
> > evreiesc american . Daca ar mai fi fost si un lobby evreiesc in
> > Romania format din politicieni evrei , poate ca acum mancam Holocaust
> > pe paine dimineata la pranz si seara .
> > 
> > Mi se pare ca nu e deloc in interesul romanilor sa studize in scoala o
> > materie separata numita Holocaust . Asta mi se pare mai degraba o
> > spalare pe creier , cum se facea in comunism cu manuale politice .Mai
> > ales ca in ultimile sapatamini au paraut semnale de alarma ca
> > programa scolara e prea incarcata . Dar pentru Holocaust se gaseste
> > intotdeauna un loc . Daca evreii fac presiuni asa mari din exterior
> > , cum ar fi daca ar veni si presiuni din interior ?
> > 
> > P.S.
> > In Romania inca nu s-a introdus in materie separata pentru a studia
> > distrugerea poporului roman prin holocaustul rosu . In Israel exista
> > o materie prin care elevii evrei invata contributia conantionalilor
> > lor la aparitia si dezvoltarea comunismului ?
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > La 2003-12-08 14:26:30, evreu mandru din israel a scris:
> > 
> > > Intai trebuie sa-ti spun ca dupa 14 de ani de cand Romania e o tara
> > > democrata ( cu toate ca stiu ca la conducere sunt multi fosti
> > > comunisti), e necesar ca si modul tau de gandire si perceptie sa
> > > evolueze.
> > > In toate tarile democrate, si desigur ca in Europa de Vest, partidele
> > > si parlamentarii sunt alesi de populatie. Si oamenii normali cand
> > > aleg pe cineva o fac pt ca au incredere ca acel ales isi va
> > > indeplinii misiunea pt binele populatiei. Asa ca nu conteaza daca e
> > > evreu, pakistanez, indian, etc. Daca sunt alesi evrei inseamna ca
> > > sunt politicieni apreciati de populatia care are un mod de gandire
> > > mult mai avansat decat modul tau.
> > > 
> > > In Israel sunt 120 de membrii de parlament, din care vreo 15 sunt
> > > arabi.
> > > La vot s-au prezentat 4 partide arabe ( asa cum in Romania, dupa cum
> > > am inteles aveti un partid al ungurilor), dar nu toti arabii au votat
> > > pentru ei. Sunt arabi care au votat si pe partidul lui Sharon. Si
> > > sunt inca cativa parlamentari arabi alesi in alte partide. Daca toti
> > > arabii ar fi votat numai candidati arabi, ar fi ajuns la vreo 20 de
> > > mandate.
> > > 
> > > 
> > > La 2003-12-08 13:21:39, toni a scris:
> > > 
> > > > 
> > > > Vreau sa te intreb si eu ceva : in Israel ce procent e de alta
> > > > nationalitate decat evreiasca si ce procent e reprezentat in
> > > > parlament ?
> > > > Daca s-ar constata la un moment dat ca 5% din Israel sunt de alta
> > > > nationalitate si reprezentarea lor in parlament e de 25% ( crestini ,
> > > > musulmani , budisti , chinezi , africani , etc ) , ce ar spune
> > > > locuitorii si ce ar spune presa ?
> > > > 
> > > > La 2003-12-08 13:06:47, evreu mandru din israel a scris:
> > > > 
> > > > > Nu iti dai seama unde te-ai catalogat? Si vrei sa spui ca un membru de
> > > > > parlament care e evreu francez, dauneaza interesele franceze in UE?
> > > > > Si unul englez, dauneaza interesele Angliei? Mai baiete, ai cazut rau
> > > > > de tot...
> > > > > 
> > > > > La 2003-12-08 12:54:33, toni a scris:
> > > > > 
> > > > > > La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:
> > > > > > 
> > > > > > > Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> > > > > > > Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> > > > > > > cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> > > > > > > proportia lor in randul populatiei.
> > > > > > 
> > > > > > Deocamdata n-am dovezi si nu sunt sigur ca este adevarat , doar am
> > > > > > auzit ca in parlamentul UE sunt foarte muti evrei .
> > > > > > 
> > > > > > E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si
> > > > > > nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi
> > > > > > , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si
> > > > > > apoi cu tara unde traiesc .
> > > > > > 
> > > > > > Uita-te la filmul lui Mel Gibson "The Passion" . Cum a zis
> > > > > > Liga anti-defaimare ca nu-i convine , desi filmul e facut dupa
> > > > > > marturii biblice si istorice , casele de distributie , care intr-un
> > > > > > procent foarte important sunt detinute de evrei , au refuzat sa-l
> > > > > > difuzeze si Mel G. are mari probleme . Daca era ceva ilegal in film
> > > > > > trebuia reglat in justitie si nicidecum nu e normal acest boicot .
> > > > > > 
> > > > > > Problema lui Mel G. se poate extrapola si la politic .
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > 
> > > 
> > 
> > 
> 
> 

CIOBOTARU ALEX din ROMINIA (...@fcc.ro, IP: 194.102.241...)
2003-12-08 17:52
Re: evreu mindru , hai la TATA , CA-AVEM CURELUSA GATA

La 2003-12-08 17:49:58, CIOBOTARU ALEX a scris:

> La 2003-12-08 17:36:26, evreu mandru din israel a scris:
> 
> > Acum nu trebuie sa fi asa de ingrijorat, numarul evreilor in Romania e
> > aproape zero. Dar poate se va schimba in viitor daca ne vom intoarce
> > in tarile unde ne-am nascut, precum a propus Hamas si Gihad islamic.
> > De ce sa se invete in Romania despre ce numesti tu "holocaustul
> > rosu", cand comunistii au ramas la putere? Pe ei , voi cei din
> > Romania i-ati votat, nu evreii.
> > 
> > La 2003-12-08 16:39:48, toni a scris:
> > 
> > > 
> > > Chestia asta cu "pacea si prietenia intre popoare" mi se
> > > pare o lozinca buna pentru grupa mica de la gardinita .
> > > 
> > > Hai sa vorbim despre o situatie concreta . S-a vorbit mult de studiul
> > > Holocasutului . Iata ca Ministerul Invatamantului va introduce o
> > > materie separata de Holocasut ( si nu doar un simplu capitol in
> > > Manualul de Istorie ) si toate astea la cererea purternicului lobby
> > > evreiesc american . Daca ar mai fi fost si un lobby evreiesc in
> > > Romania format din politicieni evrei , poate ca acum mancam Holocaust
> > > pe paine dimineata la pranz si seara .
> > > 
> > > Mi se pare ca nu e deloc in interesul romanilor sa studize in scoala o
> > > materie separata numita Holocaust . Asta mi se pare mai degraba o
> > > spalare pe creier , cum se facea in comunism cu manuale politice .Mai
> > > ales ca in ultimile sapatamini au paraut semnale de alarma ca
> > > programa scolara e prea incarcata . Dar pentru Holocaust se gaseste
> > > intotdeauna un loc . Daca evreii fac presiuni asa mari din exterior
> > > , cum ar fi daca ar veni si presiuni din interior ?
> > > 
> > > P.S.
> > > In Romania inca nu s-a introdus in materie separata pentru a studia
> > > distrugerea poporului roman prin holocaustul rosu . In Israel exista
> > > o materie prin care elevii evrei invata contributia conantionalilor
> > > lor la aparitia si dezvoltarea comunismului ?
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > La 2003-12-08 14:26:30, evreu mandru din israel a scris:
> > > 
> > > > Intai trebuie sa-ti spun ca dupa 14 de ani de cand Romania e o tara
> > > > democrata ( cu toate ca stiu ca la conducere sunt multi fosti
> > > > comunisti), e necesar ca si modul tau de gandire si perceptie sa
> > > > evolueze.
> > > > In toate tarile democrate, si desigur ca in Europa de Vest, partidele
> > > > si parlamentarii sunt alesi de populatie. Si oamenii normali cand
> > > > aleg pe cineva o fac pt ca au incredere ca acel ales isi va
> > > > indeplinii misiunea pt binele populatiei. Asa ca nu conteaza daca e
> > > > evreu, pakistanez, indian, etc. Daca sunt alesi evrei inseamna ca
> > > > sunt politicieni apreciati de populatia care are un mod de gandire
> > > > mult mai avansat decat modul tau.
> > > > 
> > > > In Israel sunt 120 de membrii de parlament, din care vreo 15 sunt
> > > > arabi.
> > > > La vot s-au prezentat 4 partide arabe ( asa cum in Romania, dupa cum
> > > > am inteles aveti un partid al ungurilor), dar nu toti arabii au votat
> > > > pentru ei. Sunt arabi care au votat si pe partidul lui Sharon. Si
> > > > sunt inca cativa parlamentari arabi alesi in alte partide. Daca toti
> > > > arabii ar fi votat numai candidati arabi, ar fi ajuns la vreo 20 de
> > > > mandate.
> > > > 
> > > > 
> > > > La 2003-12-08 13:21:39, toni a scris:
> > > > 
> > > > > 
> > > > > Vreau sa te intreb si eu ceva : in Israel ce procent e de alta
> > > > > nationalitate decat evreiasca si ce procent e reprezentat in
> > > > > parlament ?
> > > > > Daca s-ar constata la un moment dat ca 5% din Israel sunt de alta
> > > > > nationalitate si reprezentarea lor in parlament e de 25% ( crestini ,
> > > > > musulmani , budisti , chinezi , africani , etc ) , ce ar spune
> > > > > locuitorii si ce ar spune presa ?
> > > > > 
> > > > > La 2003-12-08 13:06:47, evreu mandru din israel a scris:
> > > > > 
> > > > > > Nu iti dai seama unde te-ai catalogat? Si vrei sa spui ca un membru de
> > > > > > parlament care e evreu francez, dauneaza interesele franceze in UE?
> > > > > > Si unul englez, dauneaza interesele Angliei? Mai baiete, ai cazut rau
> > > > > > de tot...
> > > > > > 
> > > > > > La 2003-12-08 12:54:33, toni a scris:
> > > > > > 
> > > > > > > La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:
> > > > > > > 
> > > > > > > > Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> > > > > > > > Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> > > > > > > > cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> > > > > > > > proportia lor in randul populatiei.
> > > > > > > 
> > > > > > > Deocamdata n-am dovezi si nu sunt sigur ca este adevarat , doar am
> > > > > > > auzit ca in parlamentul UE sunt foarte muti evrei .
> > > > > > > 
> > > > > > > E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si
> > > > > > > nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi
> > > > > > > , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si
> > > > > > > apoi cu tara unde traiesc .
> > > > > > > 
> > > > > > > Uita-te la filmul lui Mel Gibson "The Passion" . Cum a zis
> > > > > > > Liga anti-defaimare ca nu-i convine , desi filmul e facut dupa
> > > > > > > marturii biblice si istorice , casele de distributie , care intr-un
> > > > > > > procent foarte important sunt detinute de evrei , au refuzat sa-l
> > > > > > > difuzeze si Mel G. are mari probleme . Daca era ceva ilegal in film
> > > > > > > trebuia reglat in justitie si nicidecum nu e normal acest boicot .
> > > > > > > 
> > > > > > > Problema lui Mel G. se poate extrapola si la politic .
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > 
> > > 
> > 
> > 
> 
> 

evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 81.218.2...)
2003-12-08 17:57
Re: pt. Katty

Nici eu nu vad acum nici un pericol in postarea "domnului' Toni, doar Europa s-a schimbat mult , dar mi-a adus aminte de vantul care bantuia in Europa in pragul razboiului mondial.

La 2003-12-08 17:47:59, Katty a scris:

> 
> 
>  Scuze domnule mindru , eu nu vad nici un pericol in postarea
> domnului Toni , este un punct de vedere care nu reprezinta punctul de
> vedere din UE.Si apoi domnule Mindru , hai s-o luam si asa , daca eu
> sint pusa aici sa votez in Suedia pe reprezentantii Suediei in
> parlamentul Europei , eu cel putin habar nu am si nici nu o sa pun
> intrebarea comisiei de la localul de votare daca este evreu sau .
> Este posibil ca printre cei votati de mine sa fie si de neam evreiesc
> , pe mine ce ma intereseaza este ceea ce fac acolo la UE , daca fac
> treaba buna sau rea. Nu va dati seama ca nimeni nu intreaba la votare
> care este sau nu eveu si apoi nu prea am auzit sa se vorbeasca de rau
> in presa suedeza de evrei , poate doar in cea ultrationalista pe care
> va garantez eu nu este prea citita. Ceea ce se critica in Suedia este
> pozitia guvernului Sharon si nu evreii ca indivizi sau grup social.
> Cred ca ma intelegeti. In ce priveste postarea anterioara a lui Toni
> nu am citit-o prea atent ca sa vad referirea la evrei pe care eu de
> altfel nici nu o prea urmaresc ci ideea de baza care se referea la
> cuantumul reprezentatilor unei nationalitati in parlamentul viitor al
> Europei si aici putea fi la rindul lor vorba si de unguri sau tigani.
> Si mie totusi mi se pare normal ca fiecare nationalitate sa fie
> reprezentata cuantificat atita timp cit se constituie ca partid
> declarat care apara interesele numai a unei populatii de o anumita
> origine. Dv. de ex nu vi s-ar parea deplasat ca Romania care are 7%
> unguri sa fie reprezentata 50% de unguri in parlamentul european?. In
> ce priveste evreii , ei s-au cam amestacat in toate orientarile
> politice ii gasesti de la liberali pina la comunisti asa ca este mai
> greu cuantificarea lor cind se pune problema de a participa la
> reprezentarea unei tari in parlamentul european , si unde alegerile
> se fac pe doctrina si nu pe originea etnica. Deci sper ca acum m-ati
> inteles ca din punctul meu de vedere eu discern oamenii dupa doctrina
> si dupa ce fac si nu dupa origine atita timp cit acele personaje pe
> care trebuie sa le aleg nu fac caz de originea lor , ci de doctrina
> lor.
> 

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 18:15
Re: pt. mindru



Cind o sa auziti in discursul european aluzie la evrei , atunci sa va puneti probleme. Deocamdata este liniste iar dv. , fript cu ciorba suflati , nu-i asa , suflati si in iaurt. Altele sint criteriile dupa care se aleg reprezentantii in parlamentul european – doctrina politica si nu originea etnica. Daca evreii or sa faca partide distincte in tarile de origine , atunci o sa vina si cuantificarea dupa votantii pe care ii reprezinta vezi partidul maghiarilor sau tiganilor din Romania , pina atunci , stati linistit ca nu este cazul sa va faceti probleme.

jan dinu din Portland, USA (...@hotmail.com, IP: 67.218.43...)
2003-12-08 18:35
Re: Toni

Ai dreptate EMI ,NU vreau o Europa unita fara ISRAEL !!:):)
J D



La 2003-12-08 12:15:17, evreu mandru din israel a scris:

> Ai mare dreptate, nu se poate asa ceva...
> Romania trebuie sa dea un ultimatum EU ca nu se va integra atat timp
> cat procentul evreilor in parlament nu v-a fi redus concomitent cu
> proportia lor in randul populatiei.
> 
> 
> 
> La 2003-12-08 11:46:10, toni a scris:
> > Am auzit de exemplu ca in parlamentul UE sunt foarte multi evreii ,
> > procentual mult mai multi decat proportia lor in randul populatiei (
> > ca si in administratia SUA de altfel ) .
> >
> 

jan dinu din Portland, USA (...@hotmail.com, IP: 67.218.43...)
2003-12-08 18:50
Re: andrada harns pt.Toni pt - who else - katty

Manipaulizezi,cu o mana pe inima ,cealalta in rezerva asteapta
trezirea intrersului univesului celuilalt ,femeie sau barbat ---,
asta eu constant constat...dar NU te-am CLARIFICAT !!?
J D



La 2003-12-08 14:26:19, CALUGARUL a scris:

> Am sa incerc sa dau un raspuns dilemei tale Ilenuta in ceea ce
> priveste schimbarea de tactica a UE-ului in ceea ce priveste
> nemai-punerea nici unei obligatii majore impotriva integrarii tarii
> noastre in UE. De ce ne vrea Europa franco-germana acum fara nici o
> conditie ? Of corse because of Big Brother - USA. Turcia nu mai
> reprezinta pt. SUA un partener militar sigur. Asisderea foarte
> antiamericana Grecie. Situatia geo-strategica a Romaniei pare
> perfecta d.p.d.v. militar pentru SUA : este aproape de orientul
> mijlociu , sta in gitul Moscovei si este o alternativa excelenta
> impotriva unei eventuale (si posibile) coalitii militare vest
> europeana dupa eliminare NATO-ului. Romania joaca o carte diplomatica
> foarte buna balansind intre NATO/SUA si Europa. Acest moment
> diplomatic excelent trebuie sa fie fructificat la maximum de catre
> Bucuresti. Nici o tara in estul Eruopei nu are aceasta sansa.
> 
> Sper sa te satisfaca postarea mea , ne-mani-pualtiva !!
> 

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 18:56
Re: andrada harns pt.Toni pt - who else - pt.Jan Dinu

La 2003-12-08 18:50:21, jan dinu a scris:

> Manipaulizezi,cu o mana pe inima ,cealalta in rezerva asteapta
> trezirea intrersului univesului celuilalt ,femeie sau barbat ---,
> asta eu constant constat...dar NU te-am CLARIFICAT !!?
> J D
> 
........................

Domnule Jan , fiti mai clar , ca nu inteleg ce vreti sa spuneti.

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2003-12-08 20:30
Re: Inca ceva : Cantarea Europei ( romanii parca stiu ceva despre asta )pt.katty

>  Mi se pare un lucru pozitiv sa fie promovate productiile europene
> si sa incepem sa vedem mai multe filme din realitatile europene si nu
> numai din cele de peste ocean dintre care multe sint fictiuni si care
> dauneaza psihicului tineretului de azi. Este bine ca se continua a se
> cumpara filme de peste ocean insa o minima cenzura de pe criterii
> morale si educatioanle se cere impusa. Mie dor sa vad productii de
> film franceze , poloneze , englezesti care s-au dovedit de alungul
> anilor ca pot concura cu brio la nivel de calitate cu cele mai bune
> filme americane. Hai deci sa dam prioritate si afirmarii culturii
> europene si sa ne regasim ca valori aici acasa la noi. Mi-ar parea
> bine ca si noi romanii sa incepem sa ne afirmam pe arena filmulu
> international.

Pai cine va opreste sa nu va uitati doar la filme "europene"? Io nu mananc la McDo pt ca nu-mi place mancarea de acolo dar nu "militez" pt limitarea restaurantelor McDo. Va indreptati usurel si catinel spre "dictatura convenabila dvs".

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2003-12-08 20:33
Re: EMI pt toni

> E corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentat proportional si
> nu sa apara evrei care sunt deghizati in francezi , germani , englezi
> , romani pentru ca evreii tin intotdeauna cu natia lor mai intai si
> apoi cu tara unde traiesc .

Nu mi se pare defel corect ca fiecare nationalitate sa fie reprezentata proportional, nu va aduce cumva aminte de "algoritmul CDR"? Sa nu existe reprezentare proportionala, singurul criteriu sa fie competenta.

> Uita-te la filmul lui Mel Gibson "The Passion" . Cum a zis
> Liga anti-defaimare ca nu-i convine , desi filmul e facut dupa
> marturii biblice si istorice , casele de distributie , care intr-un
> procent foarte important sunt detinute de evrei , au refuzat sa-l
> difuzeze si Mel G. are mari probleme . Daca era ceva ilegal in film
> trebuia reglat in justitie si nicidecum nu e normal acest boicot .

Ce se intampla cu filmul lui Gibson e o tampenie colosala. Ar trebui sa le arate "usa" de la cinema celor care nu vor sa-l vizioneze. Nu incita la ura, nu este brutal ca film nu vad ce "sentimente tembele" poate leza.

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2003-12-08 20:40
Re: pt. pt EMI

> Nici eu nu vad acum nici un pericol in postarea "domnului' Toni,
> doar Europa s-a schimbat mult , dar mi-a adus aminte de vantul care
> bantuia in Europa in pragul razboiului mondial.

Si doar asta va aminteste? Doar situatia europeana va aminteste asta? Extremismul antiarab vehiculat de catre actuala adm bush prin cei pe care dvs ii "placeti" ca rumy si wolfy nu va duce cu gandul la aceleasi timpuri? Credeti cumva ca intoleranta are ca tinta doar evreii?

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 20:58
Re: Inca ceva : Cantarea Europei ( romanii parca stiu ceva despre asta )pt.Shadow

“Pai cine va opreste sa nu va uitati doar la filme "europene"? Io nu mananc la McDo pt ca nu-mi place mancarea de acolo dar nu "militez" pt limitarea restaurantelor McDo. Va indreptati usurel si catinel spre "dictatura convenabila dvs".


Stati usurel domnule Shadow si nu va aruncati chiar . Ce s-a pus in discutie a fost ideea promovarii prin proiecte culturale europene a productiilor culturale europene. Ce vedeti rau in asta.? Sau contraziceti doar ca sa contraziceti. Ia spuneti-mi si mie cu banii care se dau pentru a cumpara o porcarie de film american numai pentru ca este ieftin si este american , nu este mai bine sa se aloce fonduri pentru promovarea si a filmelor europene.? Si bineinteles sa se cumpere si filme americane insa numai cele bune iar cu restul de bani sa se dezvolte cinematografia de pe continent. Nu vi sa pare mai normal asa.? Chiar asa , pentru ce mai este critica de film nu pentru a tria filmele dupa calitate.? Si nu calitatea trebuie sa primeze atunci cind se pune problema cumpararii unor filme de peste ocean sau de oriunde ?Sau este mai bine
sa se continue inundarea pietei de film europeana cu toate ciurucurile de peste ocean in schimb cind este nevoie de fonduri pentru cinematografiile de pe continent sa se spuna ca nu sint bani pentru cultura. Este mai bine asa ? O sa-mi spuneti ca sint anti americana , dar nu aveti dreptate.

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 21:01
Re: pt. pt Shadow

La 2003-12-08 20:40:35, Shadow a scris:

> > Nici eu nu vad acum nici un pericol in postarea "domnului' Toni,
> > doar Europa s-a schimbat mult , dar mi-a adus aminte de vantul care
> > bantuia in Europa in pragul razboiului mondial.
> 
> Si doar asta va aminteste? Doar situatia europeana va aminteste asta?
> Extremismul antiarab vehiculat de catre actuala adm bush prin cei pe
> care dvs ii "placeti" ca rumy si wolfy nu va duce cu gandul
> la aceleasi timpuri? Credeti cumva ca intoleranta are ca tinta doar
> evreii?
> 
............................

Foarte corect spus.!

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2003-12-08 21:05
pt katty

> Stati usurel domnule Shadow si nu va aruncati chiar . Ce s-a pus in
> discutie a fost ideea promovarii prin proiecte culturale europene a
> productiilor culturale europene. Ce vedeti rau in asta.?

Cau si caut "proiectele acelea culturale" si dau peste treaba cu "publicul poate fi si invatat". Si da aveti dreptate dar discutam de pe pozitii egale "europene". Viu eu si va intreb daca dvs vreti filme "taivaneze" si eu nu vreau, cum facem cu banii? Ca si eu si dvs ii dam nu? roductiile culturale europene exista, din pacate "pastreaza" prea mult o latura nationala, respectiv sunt "greu digerabile" la ceilalti. Exemplu : Am fost la Filantropica cu niste prieteni francezi, eu am gasit filmul colosal, le-a placut si lor la nivelul unei comedii usoare. De ce? Pt ca trata intr-o anumita maniera(sesizabila in primul rand doar pt romani) situatii cu care doar noi suntem obisnuiti.

>Sau
> contraziceti doar ca sa contraziceti. Ia spuneti-mi si mie cu banii
> care se dau pentru a cumpara o porcarie de film american numai pentru
> ca este ieftin si este american , nu este mai bine sa se aloce
> fonduri pentru promovarea si a filmelor europene.?

Banii alocati pt cumpararea de filme se face in functie de "piata" nu UE stabileste la cine se duc banii televiziunilor sau cinemaurilor europene.

> Si bineinteles sa
> se cumpere si filme americane insa numai cele bune iar cu restul de
> bani sa se dezvolte cinematografia de pe continent. Nu vi sa pare mai
> normal asa.? Chiar asa , pentru ce mai este critica de film nu pentru
> a tria filmele dupa calitate.? Si nu calitatea trebuie sa primeze
> atunci cind se pune problema cumpararii unor filme de peste ocean sau
> de oriunde ?Sau este mai bine
> sa se continue inundarea pietei de film europeana cu toate ciurucurile
> de peste ocean in schimb cind este nevoie de fonduri pentru
> cinematografiile de pe continent sa se spuna ca nu sint bani pentru
> cultura. Este mai bine asa ? O sa-mi spuneti ca sint anti americana ,
> dar nu aveti dreptate.

Daca filmele europene nu se vand atunci e o problema dna Katty. Ori regizorii sunt niste "neintelesi" ori managerii stau prost la capitolul "investitii" etc, etc, etc. Si din aceasta problema nu UE(statul suprem) trebuie sa-i scoata.

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 195.217.61...)
2003-12-08 21:29
Re: pt Shadow


“Cau si caut "proiectele acelea culturale" si dau peste treaba cu "publicul poate fi si invatat". Si da aveti dreptate dar discutam de pe pozitii egale "europene".


Pai despre europeni vorbeam si nu cred ca unui european i-r fi greu sa vada un film frantuzesc sau polonez sau romanesc. Nu credeti ca ar fi mai educativ si ar reduce bariera culturala si ar duce la o mai bine cunoastre a noastra ca europeni. ? Asta nu inseamna ca sa nu se dea si filme americane pentru doritorii de gen.


“Viu eu si va intreb daca dvs vreti filme "taivaneze" si eu nu vreau, cum facem cu banii? Ca si eu si dvs ii dam nu? roductiile culturale europene exista, din pacate "pastreaza" prea mult o latura nationala, respectiv sunt "greu digerabile" la ceilalti. Exemplu : Am fost la Filantropica cu niste prieteni francezi, eu am gasit filmul colosal, le-a placut si lor la nivelul unei comedii usoare. De ce? Pt ca trata intr-o anumita maniera(sesizabila in primul rand doar pt romani) situatii cu care doar noi suntem obisnuiti. “


Foarte bine va duceti la ce va place. Dar nu credeti ca actualmente proportia de filme americane este disproportionat de mare.? De ce sa vedem numai filme cu psihopati si thrilere americane cind putem vedea si filme grecesti si din alte tari europene care sa ne introduca in modul de viata al altor popoare.? Daca azi publicului ii plac filmele americane miine este posibil sa le placa si cele frantuzesti.V-am spus gustul publicului se mai si educa si apoi nu stiti vorba “pofta mai vine si mincind ? In ce priveste latura nationala pe care o trateaza filmele europene nu are ca sa dauneze publicului european , ci din contra oamenii din diverse natiuni se vor descoperii mai usor prin faptul ca pot vedea si cum traiesc alti europeni. Nu vad nimic rau in asta. Sau dv. vreti sterse identitatile mationale. ? Acestea nu se vor sterge atit de usor insa nici atit de mari nu sint cum le vedeti dv. astfel ca sa nu fie intelese de toti.





Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2003-12-08 21:39
Re: pt katty

> Pai despre europeni vorbeam si nu cred ca unui european i-r fi greu sa
> vada un film frantuzesc sau polonez sau romanesc. Nu credeti ca ar fi
> mai educativ si ar reduce bariera culturala si ar duce la o mai bine
> cunoastre a noastra ca europeni. ? Asta nu inseamna ca sa nu se dea
> si filme americane pentru doritorii de gen.

Mie nu mi-e greu sa vad astfel de filme ma indoiesc insa ca pot aplica "ecuatia mine" la o majoritate. Doar piata conduce aceasta industrie. Imi aduceti aminte de cateva filme pe care le-am indragit. "la vita e bella" e unul din ele, Il Postino e altul, cati insa din majoritatea europeana le-au apreciat la adevarata lor valoare(pt mine).


> Foarte bine va duceti la ce va place. Dar nu credeti ca actualmente
> proportia de filme americane este disproportionat de mare.? De ce sa
> vedem numai filme cu psihopati si thrilere americane cind putem vedea
> si filme grecesti si din alte tari europene care sa ne introduca in
> modul de viata al altor popoare.?

Pt ca astea se vand momentan, ele dau directia, bune, proaste, de weekend, etc industria filmului se bazeaza doar pe cerere si oferta.

> Daca azi publicului ii plac filmele
> americane miine este posibil sa le placa si cele frantuzesti.

Daca si cu parca se plimbau in barca, daca ar fi numai pace pe pamant si toata lumea s-ar iubi nu-i asa ca am duce-o mai bine? Daca nu am mai face atat de multe comparatii la nivel general ci doar comparatii pozitive nu-i asa ca am duce-o mai bine?

> V-am
> spus gustul publicului se mai si educa si apoi nu stiti vorba
> “pofta mai vine si mincind ?

Pai momentan se consuma(mananca) productii preponderent americane, acu ce sa facem daca publicitatea acestor produse e mai buna, efectele mai bune etc?

> In ce priveste latura
> nationala pe care o trateaza filmele europene nu are ca sa dauneze
> publicului european , ci din contra oamenii din diverse natiuni se
> vor descoperii mai usor prin faptul ca pot vedea si cum traiesc alti
> europeni. Nu vad nimic rau in asta. Sau dv. vreti sterse identitatile
> mationale. ? Acestea nu se vor sterge atit de usor insa nici atit de
> mari nu sint cum le vedeti dv. astfel ca sa nu fie intelese de toti.

Departe de mine sa "sterg" identitatile si "culturile" dar intre a "nu putea sa dauneze" si "cerere" e o cale atat de lunga. V-am spus de ce cred ca productiile europene nu gasesc "o limba comuna" ele au de la inceput ca "targhet" publicul din tara producatoare, exemplul meu cu Filantropica e concludent, putini straini il pot intelege. Cum spuneau au un caracter "prea local".

roadrunner din Toronto (...@yahoo.ca, IP: 64.254.31...)
2003-12-08 22:46
Re: Inca ceva : Cantarea Europei ( romanii parca stiu ceva despre asta )pt.Shadow

La 2003-12-08 20:58:17, Katty a scris:

> 
> Stati usurel domnule Shadow si nu va aruncati chiar . Ce s-a pus in
> discutie a fost ideea promovarii prin proiecte culturale europene a
> productiilor culturale europene. Ce vedeti rau in asta.? Sau
> contraziceti doar ca sa contraziceti. Ia spuneti-mi si mie cu banii
> care se dau pentru a cumpara o porcarie de film american numai pentru
> ca este ieftin si este american , nu este mai bine sa se aloce
> fonduri pentru promovarea si a filmelor europene.?

Productziile americane nu sint cumparate cu bani aruncatzi de cineva pe fereastra, Katty, ci de spectatorii care-si platesc biletul de intrare. Cei care le distribuie fac o afacere.

Money talks, and bullshit walks!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scandalul VIRUCORT (70 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (26 afisari)
 diligenta cu luneta (19 afisari)
 DDB Romania a gandit pozitiv cea de-a 13-a editie a DaKINO (15 afisari)
 Final de rezidentiat (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.13367 sec.