Ziua Logo
  Nr. 2820 de luni, 22 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2003-09-22
Ghitza (, IP: 80.140.238...)
2003-09-22 00:39
Analiza corecta

Este surprinzator ca toti cei ce au facut pana la aceasta ora comentarii asupra editorialului, au criticat pozitia autorului, desi ea este corecta. Romii sunt aproape trei milioane in tara noastra, mai multi decat ungurii sau alte nationalitati. Situatia lor economica, sociala, politica nu poate fi deci ignorata. Cand in Cehia acum vreo doi ani, un primar a dispus sa se ridice un zid pentru a izola de restul populatiei un cartier tiganesc, Uniunea Europeana a protestat, facand analogie cu zidul de la Berlin (e drept ca acum cand israelienii ridica un zid mai inalt si mult mai lung pentru a se proteja de palestinieni, vocile de protest sunt foarte timide). Zidul din Cehia a fost demolat. Prin izolare si discriminare nu se rezolva problemele etnice, care sunt si politice. Trebuie sprijinita organizatia romilor pentru ca ea insasi sa controleze comportamentul membrilor acestei etnii. O atitudine dispretuitoare, cu aere de superioritate, fata de romi, duce la descriminare rasiala. Ungurii se pot duce in Ungaria, palestinienii se pot refugia in alte tari arabe, dar pe romi nu ii primeste nimeni. Asta e situatia si trebuie sa ne impacam cu ea. Si poate ar trebui dusa o munca de educatie anticonceptionala in randul lor, pentru a mai stopa sporul populatiei romilor, care azi e de 2-3 ori mai mare decat al romanilor.

Sector (, IP: 213.157.173...)
2003-09-22 01:23
Re: Analiza corecta

Sa-si rezolve problemele. Asta-i solutia. Si in rest sa se aplice legea.
Nu inteleg ce atatea lamentari si lacrimi de crocodil. Sint altii vinovati pentru ca sint saraci si pentru ca se comporta cum se comporta? Asta-i culmea!
Ca sa fie ajutati trebuie s-o si vrea.
Si iarasi placa cu "discriminarea pozitiva", aceasta ticalosie si nebunie a unei false civilizatii.
Analiza e complet rupta de realitate, si nu face decat sa desfasoare clisee si vorbe goale.

Nu exista nici o discriminare a romilor. Atata vreme cat prin lege nu exista diferentieri, ba mai mult, in mod aberant au si avantaje este o ipocrizie sa asa ceva. Da! Murdaria, mirosul urat, comportamentul indecent, necivilizat, etc, vor fi intotdeauna respinse, iar persoana care le etaleaza la fel. Faptul ca tiganii au exact caracteristicile astea in mare parte, nu e vina noastra, ci a lor!
Ce nemernicie, sa pui problema exact pe dos!

Sector (, IP: 213.157.173...)
2003-09-22 01:38
erata

Fraza corecta suna asa: "Atata vreme cat prin lege nu exista diferentieri, ba mai mult, in mod aberant au si avantaje este o ipocrizie sa afirmi asa ceva." si nu "...este o ipocrizie sa asa ceva" asa cum am scris.

CALUGARUL (, IP: 208.190.214...)
2003-09-22 01:41
pt. Ghitza

D-le Ghitza , ce vorbesti dumneata aici? "O atitudine dispretuitoare, cu aere de superioritate, fata de romi, duce la descriminare rasiala" ? De unde d-le asa ceva , cind aceste baragladine sunt organizati in sistem de mafie luind "taxe" oricarui afacerist din Craiova ori imprumuta bani cu camata la amariti care nu le pot plati inapoi imprumutul ceea ce face ca aceste baragladine sa-i arunce pe oameni din case , sa le rapeasca copiii , ori chiar sa le dea foc la case. Las-o dom'le-n fasole cu discriminarea D-ta habar nu ai de ce se intimpla acolo. Nu mai ne da noua lectii de "liberalisme" gaunoase cind e vorba de tigani.

Tractorist (, IP: 152.163.252...)
2003-09-22 01:41
Re: erata

La 2003-09-22 01:38:30, Sector a scris:

> Fraza corecta suna asa: "Atata vreme cat prin lege nu exista
> diferentieri, ba mai mult, in mod aberant au si avantaje este o
> ipocrizie sa afirmi asa ceva." si nu "...este o ipocrizie
> sa asa ceva" asa cum am scris.
> 
Nu e o gaura in cer !
Stim bine ca legile nu exclud sau numesc ca subiet de excludere a minoritatilor. Minoritatile sexuale ar avea un motiv sa se plinga, dar nu tiganii

apocalypsa (, IP: 213.185.197...)
2003-09-22 03:03
Re: "Analiza corecta" ar trebui sa tina cont si de altceva.

Importul cliseelor este un lucru la care noi romanii ne pricepem destul de bine... N-as vrea sa fiu prea dur dar din cate vad problema discriminarii in general este una din bolile mentale pe care occidentalii si-a cultivat-o singuri in ultimul timp. Cauzele sunt multiple. Insa efectul este unul singur: Fiecare ciudat in occident a ajuns sa tipe ca este discriminat si isi cere "drepturile" in justitie. Problema noastra apare in momentul in care am inceput sa gandim ca singura noastra solutie de a avea ceea ce pune pe masa este sa intram in Europa si asta pe calea cea mai lipsita de demnitate, aceea de a considera ca tot ceea ce avem noi e rau si ceea ce au ei este bun. Asa ca zis si facut... hai sa adoptam de-a valma toate directivele europene care nu conteaza daca se potrivesc firii noastre sau contextului social romanesc, ele trebuie sa inlocuiasca propria noastra legislatie. Chestia asta a mai facut-o Romania si-n alte perioade mai de trista amintire (ca sa dau citire unui alt cliseu). Acum revenint la discriminare si tigani... Discriminarea ca mod de a gandi si actiona exista inauntrul fiintei umane si asta n-o poate nega nimeni. Prin natura noastra umana suntem diferiti unul de altul si asta ne face sa iubim si sa uram diferentele dintre noi. Zicala spune ca dragoste cu sila nu se poate si asta-i din experienta multor generatii nu doar un moft occidental contemporan. Atunci care-ar fi rostul unei legi prin care sa-l obligi pe om la asa ceva. Sa revenim la cuvantul "tigan" apelativ la care tiganii se simt jigniti. Pai de ce? Ce contine urat acest cuvant in el? Nimic! Singurul lucru urat legat de cuvat este gandul care te poarta le cei din etnia tiganilor. Sa ma contrazica cineva acum.... daca la tigani le-am zice "trandafir" sau "bijuterie" in loc de "tigan" pot sa jur ca in cel mai scurt timp aceste cuvinte vor devenii la fel de urate ca si cel de "tigan". Asa ca nu conteaza cum le zici ei raman tigani. Si mai este o vorba romaneasca... "Langa tigan stai, tiganeste inveti!". Asa ca, romanii care se bat cu pumnul in piept ca discriminarea trebuie sa inceteze, ar face mai bine sa-si dea copiii la scoala unde sunt numai tigani ca sa primeasca o sanatoasa educatie de convietuire.







(, IP: 24.90.125...)
2003-09-22 03:13
Re: Analiza corecta

La 2003-09-22 00:39:25, Ghitza a scris:

> Este surprinzator ca toti cei ce au facut pana la aceasta ora
> comentarii asupra editorialului, au criticat pozitia autorului, desi
> ea este corecta. Romii sunt aproape trei milioane in tara noastra,
> mai multi decat ungurii sau alte nationalitati. Situatia lor
> economica, sociala, politica nu poate fi deci ignorata. Cand in Cehia
> acum vreo doi ani, un primar a dispus sa se ridice un zid pentru a
> izola de restul populatiei un cartier tiganesc, Uniunea Europeana a
> protestat, facand analogie cu zidul de la Berlin (e drept ca acum
> cand israelienii ridica un zid mai inalt si mult mai lung pentru a se
> proteja de palestinieni, vocile de protest sunt foarte timide). Zidul
> din Cehia a fost demolat. Prin izolare si discriminare nu se rezolva
> problemele etnice, care sunt si politice. Trebuie sprijinita
> organizatia romilor pentru ca ea insasi sa controleze comportamentul
> membrilor acestei etnii. O atitudine dispretuitoare, cu aere de
> superioritate, fata de romi, duce la descriminare rasiala. Ungurii se
> pot duce in Ungaria, palestinienii se pot refugia in alte tari arabe,
> dar pe romi nu ii primeste nimeni. Asta e situatia si trebuie sa ne
> impacam cu ea. Si poate ar trebui dusa o munca de educatie
> anticonceptionala in randul lor, pentru a mai stopa sporul populatiei
> romilor, care azi e de 2-3 ori mai mare decat al romanilor.
> 

***
Inainte de 1980, procentul populatiei tiganesti scris in documentele oficiale din Romania, se situa in jurul lui 2,5%.Am cunostinta de recensamintele din '96 si '00.Cifra vehiculata este de aprox. 600.000 de Tigani.In literatura de tot soiul am gasit cifre ce variaza intre 1,5 si 2,5 milioane.
Fratilor, nu credeti c'ar fi bine sa stim ce si cum este cu adevaratul numar al Tiganilor-Romani, oameni cetateni ai unei tari in care intamplarea i'a adus!? Daca sunt 2 milioane, dar se declara Tigani numai 600 de mii, pentru mine asta este un lucru colosal-inseamna ca majoritatea se considera Romani "integrati" in saracia endemica in care'a fost adusa Romania.
Un 'leader' vindicativ Tigan-Francez dambovitean a facut publica o chestie care pe mine m'a frapat:"Cred ca 20% din parlamentarii damboviteni sunt Tigani la origine.Se vede pe ei, dar incearca sa se ascunda". Din nou, nu credeti ca ar trebui sa se stie adevarul?!
Se stie ca nici Tiganii nu sunt un neam uniform, fiind impartit pe tot soiul de caste.Legat de acest aspect, ar trebui identificat sectorul ce nu se lasa imblanzit, din aceasta populatie.

D.Pavlovici Brucker acuza clasa politica de insensibilitate fata de problema tiganeasca, pentru ca, nu'i asa, "autoritatea sa morala" de "analist politic" refuza sa comenteze ca seful statului si 'mafioso massimo(primul ministru) sunt si Tigani la origine; sefi pe care, acelasi Pavlovich i'a acuzat de intretinerea unei atmosfere mafiote in politica guernamentala actuala.Pai, daca sefii "e" mafioti, ce sa ne mai miram ca Tiganii KKKraioveni au apucaturi de clan primitiv; apucaturi feudale pe un fond de prabusire a autoritatii statului; stat pe care unii Romani l'ar vrea puternic populist capitalist, dar, din nefericire, Romanii respectivi sunt pusi la stalpul infamiei.
Personal, deplang soarta Tiganilor din Romania.Printre altele, ajut si patru baietei dintr'o familie mixta, care ma stiu de...nashu...

Cel mai inteligent verdict despre subiect l'am citit de la un Tanar Roman postand pe acest forum:"Europenii ii urasc pe Tiganii delicventi si ar vrea sa'i inghesuie in Romania.Problema tiganeasca este europeana si trebuie rezolvata de europeni, nu de...Romani".

CALUGARUL (, IP: 208.190.214...)
2003-09-22 05:04
pt. Chilian

Ata alta analiza corecta a altui Tinar Roman cu pseudonimul Eugen Raduca : "In concluzie toate aceste masuri enumerate mai sus ar rezolva problema tiganeasca ori..... sa-i bage pe toti in puscarie si sa piarda cheia futu-le muma -n cur de tigani! " E o varianta frumoasa , ce zici ? Foarte apropiat de stilul tau.

seattle din seattle (, IP: 67.250.184...)
2003-09-22 05:04
Re: Analiza corecta

si cine aplica legile?
oameni (cu multe prejudecati)
discriminarea impotriva etniei rroma este atit de inradacinata nu exista nici o singura institutie in Romania care sa ii apere.

La 2003-09-22 01:23:26, Sector a scris:

> Sa-si rezolve problemele. Asta-i solutia. Si in rest sa se aplice
> legea.
> Nu inteleg ce atatea lamentari si lacrimi de crocodil. Sint altii
> vinovati pentru ca sint saraci si pentru ca se comporta cum se
> comporta? Asta-i culmea!
> Ca sa fie ajutati trebuie s-o si vrea.
> Si iarasi placa cu "discriminarea pozitiva", aceasta
> ticalosie si nebunie a unei false civilizatii.
> Analiza e complet rupta de realitate, si nu face decat sa desfasoare
> clisee si vorbe goale.
> 
> Nu exista nici o discriminare a romilor. Atata vreme cat prin lege nu
> exista diferentieri, ba mai mult, in mod aberant au si avantaje este
> o ipocrizie sa asa ceva. Da! Murdaria, mirosul urat, comportamentul
> indecent, necivilizat, etc, vor fi intotdeauna respinse, iar persoana
> care le etaleaza la fel. Faptul ca tiganii au exact caracteristicile
> astea in mare parte, nu e vina noastra, ci a lor!
> Ce nemernicie, sa pui problema exact pe dos!
> 

tractorist (, IP: 152.163.252...)
2003-09-22 05:34
Re: Analiza corecta

La 2003-09-22 05:04:53, seattle a scris:

> si cine aplica legile?
> oameni (cu multe prejudecati)
> discriminarea impotriva etniei rroma este atit de inradacinata nu
> exista nici o singura institutie in Romania care sa ii apere.
> 
Sa-i apere de ce ? Ei sint mai agresivi decit Romanii. Pe romani cine-i apara ? Modul lor de viata ( numita mpropriu...cultura )
este incompatibila cu modul de viata al romanilor, sau nemtilor...

Evreu Mandru din Israel (, IP: 194.90.134...)
2003-09-22 09:08
Re: Analiza corecta - pt Ghita.

Ai facut o comparatie foarte proasta. Israelienii au un drept absolut sa ridice un gard la granita intre Israel si Palestina pentru a se proteja de sinucigasi. Palestinienii nu sunt cetateni israelieni si traiesc in teritorii care nu sunt Israel. Un gard intre doua tari e foarte normal in special cand una din aceste tari s-a transformat intr-un cuib de teroristi. Rromii sunt cetateni romani cu toate drepturile, si desigur nu poti sa-i tii inconjurati de un zid.

La 2003-09-22 00:39:25, Ghitza a scris:

(e drept ca acum  cand israelienii ridica un zid mai inalt si mult mai lung pentru a se  proteja de palestinieni, vocile de protest sunt foarte timide).

HAR-ZVI (, IP: 80.96.191...)
2003-09-22 09:36
Re: Analiza corecta-GHITA

La 2003-09-22 00:39:25, Ghitza a scris:

> Este surprinzator ca toti cei ce au facut pana la aceasta ora
> comentarii asupra editorialului, au criticat pozitia autorului, desi
> ea este corecta. Romii sunt aproape trei milioane in tara noastra,
> mai multi decat ungurii sau alte nationalitati. Situatia lor
> economica, sociala, politica nu poate fi deci ignorata. Cand in Cehia
> acum vreo doi ani, un primar a dispus sa se ridice un zid pentru a
> izola de restul populatiei un cartier tiganesc, Uniunea Europeana a
> protestat, facand analogie cu zidul de la Berlin (e drept ca acum
> cand israelienii ridica un zid mai inalt si mult mai lung pentru a se
> proteja de palestinieni, vocile de protest sunt foarte timide). Zidul
> din Cehia a fost demolat. Prin izolare si discriminare nu se rezolva
> problemele etnice, care sunt si politice. Trebuie sprijinita
> organizatia romilor pentru ca ea insasi sa controleze comportamentul
> membrilor acestei etnii. O atitudine dispretuitoare, cu aere de
> superioritate, fata de romi, duce la descriminare rasiala. Ungurii se
> pot duce in Ungaria, palestinienii se pot refugia in alte tari arabe,
> dar pe romi nu ii primeste nimeni. Asta e situatia si trebuie sa ne
> impacam cu ea. Si poate ar trebui dusa o munca de educatie
> anticonceptionala in randul lor, pentru a mai stopa sporul populatiei
> romilor, care azi e de 2-3 ori mai mare decat al romanilor.
> 
Vad ca oricare ar fi subiectul de discutie se sare invariabil la Israel!
ori ca trebuie ori ca nu!atunci cand observatiile sunt corecte e ok,insa in acest caz,ca de altfel in majoritatea ele sunt tendentioase si au o tenta puternic antisemita!
Pai judecand la rece dle Ghita,cum poti sa faci comparatie intre cele doua cazuri?
Ce ai vrea sa faca israelul sa-i intampine cu urale si sampanie pe kamikaze palestiniene care intra cu scopul de-a omori cat mai multi evrei?prin acel zid sunt aparati cetatenii statului,de catre altii care nu au nimic de-a face cu statul israel,ba mai mult aduc moarte si pagube materiale!
romii din Romania sau din alte tari sunt parti integrante ale acelor tari si deci trebuie vazuti ca atare,si problemele lor rezolvate in consecinta!
sunt de acord ca nu-i usor sa-i strunesti din cauza incapacitatilor lor multiple de-a se adapta,insa ce face clasa politica? - asta e treaba lor,caci de aia au lefuri asa de mari!
Deci ai mai multa grija pe viitor cand faci analize (in)corecte sa nu confuzi marfa cu ambalajul ;nu stiu ce te-a impins sa crezi ca analiza ta este corecta?eu iti spun ca daca intrebi 10 oameni normali,9 iti vor spune ca bati campii!
asa ca pe viitor fereste-te de penibilitate si scuteste-ne si pe noi!

Philip din Geneva (, IP: 192.91.247...)
2003-09-22 13:35
Re: Analiza corecta


Domnilor,

Majoritatea dintre dv aveti dreptate, însâ eu cred câ problema poate fi rezolvatâ atunci si numai atunci cînd în România organul legislativ si cel executiv functioneazâ. Problemele pe care le au tigani le au si români din punct de vedere al lipsurilor.
Si în Elevetia existâ tigani, nu-i vede nimeni, aici cine nu respectâ legile statului de la cel mai mic la cel mai mare suportâ consecintele.
Desigur câ pâdure fâra uscâtura nu existâ, însâ cînd într-o tara (România) se creazâ dezechilibre de ac naturâ de vinâ sînt cei care acceptâ ac laxism, si dacâ îl acceptâ stiu ei pt. ce.
Nu, Români nu sînt vâzuti ca un popor de tigani, cei de prin Austria sînt tot tigani car fac tot felul de murdârii.
Cu bine Philip
La 2003-09-22 03:13:01, Liviu Chilian a scris:

> La 2003-09-22 00:39:25, Ghitza a scris:
> 
> > Este surprinzator ca toti cei ce au facut pana la aceasta ora
> > comentarii asupra editorialului, au criticat pozitia autorului, desi
> > ea este corecta. Romii sunt aproape trei milioane in tara noastra,
> > mai multi decat ungurii sau alte nationalitati. Situatia lor
> > economica, sociala, politica nu poate fi deci ignorata. Cand in Cehia
> > acum vreo doi ani, un primar a dispus sa se ridice un zid pentru a
> > izola de restul populatiei un cartier tiganesc, Uniunea Europeana a
> > protestat, facand analogie cu zidul de la Berlin (e drept ca acum
> > cand israelienii ridica un zid mai inalt si mult mai lung pentru a se
> > proteja de palestinieni, vocile de protest sunt foarte timide). Zidul
> > din Cehia a fost demolat. Prin izolare si discriminare nu se rezolva
> > problemele etnice, care sunt si politice. Trebuie sprijinita
> > organizatia romilor pentru ca ea insasi sa controleze comportamentul
> > membrilor acestei etnii. O atitudine dispretuitoare, cu aere de
> > superioritate, fata de romi, duce la descriminare rasiala. Ungurii se
> > pot duce in Ungaria, palestinienii se pot refugia in alte tari arabe,
> > dar pe romi nu ii primeste nimeni. Asta e situatia si trebuie sa ne
> > impacam cu ea. Si poate ar trebui dusa o munca de educatie
> > anticonceptionala in randul lor, pentru a mai stopa sporul populatiei
> > romilor, care azi e de 2-3 ori mai mare decat al romanilor.
> > 
> 
>  ***
>  Inainte de 1980, procentul populatiei tiganesti scris in documentele
> oficiale din Romania, se situa in jurul lui 2,5%.Am cunostinta de
> recensamintele din '96 si '00.Cifra vehiculata este de aprox. 600.000
> de Tigani.In literatura de tot soiul am gasit cifre ce variaza intre
> 1,5 si 2,5 milioane.
>  Fratilor, nu credeti c'ar fi bine sa stim ce si cum este cu
> adevaratul numar al Tiganilor-Romani, oameni cetateni ai unei tari in
> care intamplarea i'a adus!? Daca sunt 2 milioane, dar se declara
> Tigani numai 600 de mii, pentru mine asta este un lucru
> colosal-inseamna ca majoritatea se considera Romani
> "integrati" in saracia endemica in care'a fost adusa
> Romania.
>  Un 'leader' vindicativ Tigan-Francez dambovitean a facut publica o
> chestie care pe mine m'a frapat:"Cred ca 20% din parlamentarii
> damboviteni sunt Tigani la origine.Se vede pe ei, dar incearca sa se
> ascunda". Din nou, nu credeti ca ar trebui sa se stie
> adevarul?!
>  Se stie ca nici Tiganii nu sunt un neam uniform, fiind impartit pe
> tot soiul de caste.Legat de acest aspect, ar trebui identificat
> sectorul ce nu se lasa imblanzit, din aceasta populatie.
> 
>  D.Pavlovici Brucker acuza clasa politica de insensibilitate fata de
> problema tiganeasca, pentru ca, nu'i asa, "autoritatea sa
> morala" de "analist politic" refuza sa comenteze ca
> seful statului si 'mafioso massimo(primul ministru) sunt si Tigani la
> origine; sefi pe care, acelasi Pavlovich i'a acuzat de intretinerea
> unei atmosfere mafiote in politica guernamentala actuala.Pai, daca
> sefii "e" mafioti, ce sa ne mai miram ca Tiganii
> KKKraioveni au apucaturi de clan primitiv; apucaturi feudale pe un
> fond de prabusire a autoritatii statului; stat pe care unii Romani
> l'ar vrea puternic populist capitalist, dar, din nefericire, Romanii
> respectivi sunt pusi la stalpul infamiei.
>  Personal, deplang soarta Tiganilor din Romania.Printre altele, ajut
> si patru baietei dintr'o familie mixta, care ma stiu de...nashu...
> 
>  Cel mai inteligent verdict despre subiect l'am citit de la un Tanar
> Roman postand pe acest forum:"Europenii ii urasc pe Tiganii
> delicventi si ar vrea sa'i inghesuie in Romania.Problema tiganeasca
> este europeana si trebuie rezolvata de europeni, nu
> de...Romani".
> 

din New Jersey (, IP: 141.149.32...)
2003-09-22 14:35
Pt Ghita

Ghita esti un cretin! Bandele de tigani controleaza deja, traficul de droguri din Ro, si prostitutia- lovele nu gluma! Iti doresc succes in educatia lor!!





La 2003-09-22 00:39:25, Ghitza a scris:

> Este surprinzator ca toti cei ce au facut pana la aceasta ora
> comentarii asupra editorialului, au criticat pozitia autorului, desi
> ea este corecta. Romii sunt aproape trei milioane in tara noastra,
> mai multi decat ungurii sau alte nationalitati. Situatia lor
> economica, sociala, politica nu poate fi deci ignorata. Cand in Cehia
> acum vreo doi ani, un primar a dispus sa se ridice un zid pentru a
> izola de restul populatiei un cartier tiganesc, Uniunea Europeana a
> protestat, facand analogie cu zidul de la Berlin (e drept ca acum
> cand israelienii ridica un zid mai inalt si mult mai lung pentru a se
> proteja de palestinieni, vocile de protest sunt foarte timide). Zidul
> din Cehia a fost demolat. Prin izolare si discriminare nu se rezolva
> problemele etnice, care sunt si politice. Trebuie sprijinita
> organizatia romilor pentru ca ea insasi sa controleze comportamentul
> membrilor acestei etnii. O atitudine dispretuitoare, cu aere de
> superioritate, fata de romi, duce la descriminare rasiala. Ungurii se
> pot duce in Ungaria, palestinienii se pot refugia in alte tari arabe,
> dar pe romi nu ii primeste nimeni. Asta e situatia si trebuie sa ne
> impacam cu ea. Si poate ar trebui dusa o munca de educatie
> anticonceptionala in randul lor, pentru a mai stopa sporul populatiei
> romilor, care azi e de 2-3 ori mai mare decat al romanilor.
> 

Hantzy (, IP: 217.3.194...)
2003-09-22 22:58
Re: Analiza corecta - pt Ghita.

La 2003-09-22 09:08:28, Evreu Mandru din Israel a scris:

> Ai facut o comparatie foarte proasta. Israelienii au un drept absolut
> sa ridice un gard la granita intre Israel si Palestina pentru a se
> proteja de sinucigasi. Palestinienii nu sunt cetateni israelieni si
> traiesc in teritorii care nu sunt Israel. Un gard intre doua tari e
> foarte normal in special cand una din aceste tari s-a transformat
> intr-un cuib de teroristi. Rromii sunt cetateni romani cu toate
> drepturile, si desigur nu poti sa-i tii inconjurati de un zid.
> 
> La 2003-09-22 00:39:25, Ghitza a scris:
> 
> (e drept ca acum  cand israelienii ridica un zid mai inalt si
> mult mai lung pentru a se  proteja de palestinieni, vocile de
> protest sunt foarte timide).
> 
Hai sa-ti dau si eu o comparatie si mai proasta: Indienii traiau pasnici pe continentul lor, si-au vanit europenii, si acum traiesc ingraditi in rezervatii la "pretenii" americani.
Faceti si voi la fel cu palestinienii, ca doar tara aproape ca le-ati luat-o (ieri Golan, azi gaza, maine mai gasiti voi, ca sunteti descurcareti si valorificati orice). Pacat ca astia de acolo n-au si ei ca ceilalti arabi petrol, ca erau de mult in Israel (nu ca ar fi vrut ei, ci voi!).
Iar zidul asta ii va proteja si pe ei de voi?!
Hai PA!

Hantzy (, IP: 217.3.194...)
2003-09-22 23:01
Re: Analiza corecta - pt Ghita.===Ptr Mandretea Israeliana si Harbuz (sau asa ceva!)


SCUZATI!!! ERA ADRESATA CELOR DE MAI SUS (E Greu sa le retin numele)

> Hai sa-ti dau si eu o comparatie si mai proasta: Indienii traiau
> pasnici pe continentul lor, si-au vanit europenii, si acum traiesc
> ingraditi in rezervatii la "pretenii" americani.
> Faceti si voi la fel cu palestinienii, ca doar tara aproape ca le-ati
> luat-o (ieri Golan, azi gaza, maine mai gasiti voi, ca sunteti
> descurcareti si valorificati orice). Pacat ca astia de acolo n-au si
> ei ca ceilalti arabi petrol, ca erau de mult in Israel (nu ca ar fi
> vrut ei, ci voi!).
> Iar zidul asta ii va proteja si pe ei de voi?!
> Hai PA!
> 


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ion MURGEANU (50 afisari)
 Petre Roman se intoarce (27 afisari)
 Cuzman a pus botnita Parchetului si Politiei (24 afisari)
 Gorila alba va muri de cancer (22 afisari)
 Fragmente in premiera din volumul "Bricabrac",in curs de aparitie (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00635 sec.