Ziua Logo
  Nr. 2772 de luni, 28 iulie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2003-07-28

Comentarii: 12, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Sector
2003-07-27 23:47:53

dezamagire totala

Imi pare rau, tot un talmes-balmes e si articolul.


2003-07-28 00:06:35

Limba lunga...

Cine limba lunga are, cinci ani va sapa la sare !
Ce dracu, de pe vremea comunismului eram
perfect antrenati sa spunem una si sa gandim alta.
Ce Iliescu nu practica si el acest "sport" devenit
rutina la toata lumea ? Pe vremea cand arunca
cercuri impreuna cu Ceausescu ii spunea acestuia
tot ce-i trecea prin cap ? In loc sa abordezi subiecte
"sensibile", mai bine discuta despre... starea vremii.
Daca ploua, daca nu ploua, daca vine zapda, sau
grindina, sau lapovita. La 73 de ani trebuia sa stie si
dl. Iliescu toate astea. Cu ziarele din Ierusalim nu se
discuta despre subiecte atat de sensibile ca risti sa
ajungi in gura lumii... Sau si mai rau !

Canadianu'
2003-07-28 01:22:40

"Cine ne sunt detractorii" de Valerian Stan

Solicitam parerea d-lui Dan Pavel lin legatura cu articolul urmator publicat in ziarul "Pagini romanesti" ce apare in Canada:


de Valerian Stan

Mai ales dupa alegerile din 2000, am fost solicitat în mai multe rânduri si în modul cel mai insistent sa "intru în politica". În alta politica, desigur, decât cea pe care o face PDSR si Opozitia sa de opereta. În urma cu aproape un an, o cunoscuta publicatie a exilului românesc, Lumea libera de la New York, a facut un pas mai mult, anuntand ca "suntem gata sa dam semnalul unei posibile campanii pentru sustinerea candidaturii lui Valerian Stan la Presedintie, în 2004". Pentru ca ideea fusese facuta publica, a trebuit sa raspund, de asemenea public, în cadrul unui dialog cu editorul publicatiei. În esenta, am spus ca, dupa parerea mea, marea problema a politicii românesti nu este sa gasesti o persoana cât mai potrivita pentru prima demnitate în stat, ci sa construiesti o forta politica credibila, care sa obtina în Parlament (si la guvernare) o pozitie suficient de solida pentru a putea sa schimbe cât mai mult din starea de lucruri actuala.

Întâmplator sau nu, dupa momentul despre care vorbesc, împotriva mea au fost declansate doua atacuri de o duritate maxima. A facut-o mai întâi fostul presedinte Constantinescu, în volumul sau de memorii. Acuzatiile sale - vizând activitatea mea în cadrul Aliantei Civice si ca sef al Departamentului de Control al Guvernului Ciorbea - au fost reluate recent - la indigo si deloc întâmplator - de Dan Pavel, în volumul "docu-ment" despre istoria Conventiei Democrate (lansarea volumului a fost organizata de editura si, straniu, dar nu e nici asta o întâmplare, de Fundatia liberala Horia Rusu).

Pentru ca am considerat ca acuzatiile care mi s-au adus sunt niste calomnii pure, i-am actionat pe cei doi în Justitie - pe Constantinescu, în urma cu câteva luni, iar pe Dan Pavel, acum doua zile (absolut toate ziarele au refuzat sa scrie macar si numai doua rânduri despre explicatiile pe care le-am dat la calomniile lui Dan Pavel). Pâna când Justitia va face dreptate - si eu cred în lucrul acesta - mi se pare ca merita sa ne întrebam cine sunt cei care scriu istoria noastra foarte recenta, si mai ales daca chiar sunt ei cronicarii cei mai autentici si mai legitimi ai acestor ani.

Despre Emil Constantinescu stim, desigur, mai multe; dar parca si insuficient ca sa ne putem explica foarte bine destule din actiunile si deciziile sale ca om politic si ca sef al statului. Timpul va lamuri însa, sper, tot ce ne este neclar astazi.

Despre Dan Pavel stim aproape un singur lucru, anume ca este un foarte prolific analist politic - declarat anticomunist si fan al valorilor democratiei occidentale. Ce nu se stie însa aproape deloc este ca el a fost, multi ani la rând, în presa comunista, un propagandist extrem de zelos al ideologiei comuniste si a lui Ceausescu. Cu nici o luna înainte de caderea lui Ceausescu, el a fost "responsabil de numar" al uneia dintre editiile cele mai abjecte tiparite în presa propagandei comuniste (editia din 29 noiembrie 1989 a Vietii studentesti, dedicata realegerii lui Ceausescu la Congresul XIV al PCR). În chiar zilele din decembrie 1989, în care Timisoara (inclusiv tinerii si studentii ei) fusese Inabusita în sânge de regimul criminal al lui Ceausescu, în Viata studenteasca se putea citi, pe mai multe pagini - în 20 decembrie 1989, atentie! - despre "minunatele conditii de munca si viata oferite de partidul si statul nostru pentru ca tânara generatie sa se poata manifesta plenar în realiza-rea maretelor obiec-tive stabilite de Comitetul Politic Executiv al CC al PCR" (este vorba chiar de forul în care, la cererea lui Ceausescu, se deci-sese reprimarea miscarilor populare). Dan Pavel a fost aproape permanent semnatarul paginii de Ideologie politica a Vietii studentesti, otravind ani la rând constiintele mai multor generatii de studenti. El a fost si un portavoce al natio-nalismului comunist ceausist. Un exemplu este implicarea sa în campania antimaghiara începuta de Ceausescu în vara lui 1987. Textele lui Dan Pavel, agitând pericolul "teoriilor cu caracter revansard", cum le-a numit, sunt un apogeu al nationalismului comunist si o instigare fatisa la sovinism si ura interetnica. Pentru ca astazi Dan Pavel sa treaca drept campion al "multicultu-ralismului" si "bunei convietuiri interetnice" (el este directorul biroului de la Bucuresti al prestigioasei organizatii americane Project on Ethnic Relations - PER).

Dan Pavel este de multi ani salariatul, foarte bine platit, al "grupului de presa" apartinând unuia dintre cei mai bogati "oameni de afaceri" (liberal), ale carui companii, însa, sunt de departe cel mai mare datornic la bugetul public - în jur de 400 de milioane de dolari (amintesc, salariul mediu pe economie este de circa 100 de dolari pe luna).

Faptul ca oameni cu trecutul lui Dan Pavel detin pozitii importante în universitatile publice este, în opinia mea, susceptibil sa faca deservicii serioase formarii tinerilor, mai ales a viitorilor oameni politici. Dan Pavel este profesor la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti; un alt exemplu, Vasile Secares, despre care presa scrie de mai multi ani ca a fost ofiter de Securitate, este rectorul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative - SNSPA (de mai mult timp am semnalari credibile ca unii profesori din cele doua institutii minimalizeaza în mod programatic rolul nefast al fostei Securitati si racoleaza studenti pentru SRI).



adaniel
2003-07-28 06:49:59

Miza politica a reutilizarii trecutului....

am tot respectul si intelegerea pentru cei care au suferit ei personal sau membri ai familiior lor in urma holocaustului.

sint de acord ca trebuiesc despagubiti pentru pierderile materiale suferite, chiar daca momentul economic nu este favorabil Romaniei.

...dar am o intrebare:

CITE GENERATII TREBUIE SA-SI TOARNE CENUSA IN CAP PENTRU PACATELE STRAMOSILOR?

eu unul in anii razboiului nu apaream nici in proiect, parintii mei se jucau in tarina iar bunicii erau niste tarani amariti care abia isi duceau zilele cu citeva hectare de pamint si o casa de copii... si ca ei erau milioane de alti romani care nu au avut nici o treaba cu evreii - poate doar cu cei care le videau chibrite, gaz, sare si stamba - si habar nu aveau ce este un cuib legionar.

si atunci, reped intrebarea, cit timp trebuie sa ne mai punem cenusa in cap? adevarat, parintii maninca agurida si copiilor li se strepezesc dintii, dar pentru cit timp?

fiindca trebuie sa spun: nu ma simt vinovat in nici un fel pentru crimele comise de niste besmetici, chiar daca acestia au facut parte din neamul romanesc! vina nu poate fi colectiva! si sa nu uitam ca besmeticii aceia nu s-au sfiit sa ucida si pe romaniii care li se opuneau.

si ce ne facem cu politicienii de trei parale (de toare culorile si nuantele) si analistii politici de doi lei kilu' care care manipuleaza subiectul pentru a lovi in adversarul politic fara a tine seama ca de fapt lovesc atit in cetateanul de rind cit si in imaginea tarii?

pe ziaristi ii inteleg, oarecum: trebuie sa-si vinda foaia....

Matusalem
2003-07-28 09:11:43

Holocaust

Sunt impotriva negationismului si sunt impotriva lui Iliescu. Cred ca antisemitismul e o mare prostie. Cred ca evreii au avut de suferit in Romania.

Totusi, (dupa cum am auzit ieri la TV Cultural intr-o discutie intre Stelian Tanase si HR Patapievici) , sunt tortionari evrei care si-au inceput cariera in Securitate si care au ajuns in Mosad. Eli Wisel nu a vizitat Sighetul decat cu mare greutate. Comunismul in Romania are o puternica marca evreiasca.

Undeva, cumva, cred ca Dl D. Pavel, pentru care am un mare respect, ar trebui sa introduca elementele astea in contextul articolului sau ca sa nu ajungem tot la negationism.


2003-07-28 10:49:55

Re: Holocaust

La 2003-07-28 09:11:43, Matusalem a scris:

> Sunt impotriva negationismului si sunt impotriva lui Iliescu. Cred ca
> antisemitismul e o mare prostie. Cred ca evreii au avut de suferit in
> Romania.
> 
> Totusi, (dupa cum am auzit ieri la TV Cultural intr-o discutie intre
> Stelian Tanase si HR Patapievici) , sunt tortionari evrei care si-au
> inceput cariera in Securitate si care au ajuns in Mosad. Eli Wisel nu
> a vizitat Sighetul decat cu mare greutate. Comunismul in Romania are
> o puternica marca evreiasca.
> 
> Undeva, cumva, cred ca Dl D. Pavel, pentru care am un mare respect,
> ar trebui sa introduca elementele astea in contextul articolului sau
> ca sa nu ajungem tot la negationism.
________________________________________________________

In definitiv, 99 % dintre romani muncesc aproape pe degeaba pentru acel 1%, format din securisti, activisti centrali si judeteni P.C.R. si clientela politica post-decembrista, formata in principal din informatori din lumea interlopa ai Securitatii derveniti revolutionari( cu toate avantajele materiale legale, dar mai ales ilegale), fosti propagandisti din presa de partid ( transformati peste noapte in patroni de presa si edituri, membrii ai autointitulatei societati civile, etc), fosti sportivi ai cluburilor Dinamo si Steaua( deveniti peste noapte patroni de cluburi de fotbal, unde jucatorii au fost transferati in strainatate, fara ca la bugetul national sa fie platite vreodata taxe). Practic suntem sclavii acestei oligarhii, pentru care schimbarea din 1989 nu a avut alt scop decit acela de a crea milionari de carton, pe banii si pe spatele nostru, cu scopul de a transfera conducererea Romaniei din sfera politicii, asa cum era inainte de 1989, in miinile oamenilor cu bani. Numai ca cei care s-au imbogatit dupa 1989, au fost selectatii din rindul "oamenilor de bine" si au facut-o cu sprijinul Securitatii, intr-un climat in care notiunile de concurenta si egalitate a sanselor, sunt glume sinistre. E normal ca strainii, care vad cum suntem tratati de conducatorii nostrii sa incerce si ei sa profite pe orice cale, pentru ca sclavii actualei conduceri politice din Romania sunt si sclavii lor. Ca doar ei i-au acceptat si i-au sprijinit mereu dupa caderea lui Ceausescu. Toate aberantele pretentii cu privire la existenta unui holocaust in Romania, cit si legate de pretentiile Ungariei, ar dispare ca prin farmec atunci cind la conducerea Romaniei ar veni acei oameni, asupra carora acest santaj nu are efect. Pina atunci votati ca si pina acum si pe urma revoltati-va doar in gindul vostru( asa cum ati facut-o si pina acum), de tupeul strainilor. Asa va veti descarca surplusul de adrenalina si nu veti mai simti ca va e foame si nu aveti ce minca.

dan toader
2003-07-28 12:41:28

domnu' vasilescu. e incorect.

se duce dracului totul daca ajunge vadim la putere. de bine de rau oricare din ceilalti nu e considerat oficial antisemit, xenofob si rasist. eu nu sunt indignat de atitudinea strainilor pentru ca ei fac ceea ce considera ca e drept. si in multe situatii chiar au dreptate. e nasol cu iliescu pe plan extern. chiar trebuie sa ajungem ca zimbabwe votandu-l pe vadim? pai asta ajungem cu vadim. sa te tii securitate daca ajunge ala la putere. ma uit si eu cine e pe langa vadim. sumedenie de militieni si informatori. mai multi ca in oricare partid. nu am sa ma duc la vot pentru ca si a nu vota este o atitudine civica. dar daca ajunge vadim nici ca mai trec prin tara. doar nu am innebunit sa ma duc intr-o tara care devine lagar fie ea si tara mea la care tin.


2003-07-28 13:11:57

Re: domnu' vasilescu. e incorect.

Dar dle. dan toader Romania e deja de 13 ani un lagar pentru 99 % din populatia Romaniei. Sau nu ati citit intreaga mea postare ? Dvs. preluati anumite afirmatii despre Vadim, care e considerat asa de catre cei care au fost si sunt comandantii acestui lagar de exterminare a poporului roman. Sunteti intr-o eroare, pe care va incapatinati sa nu o corectati. Faptele conteaza si nu presupunerile la adresa cuiva, atita timp cit de acel cineva nu a depins niciodata ca afirmatiile la care va referiti, sa se concretizeze in fapte. Cei care s-au aflat la putere sunt responsabili de faptele lor, singurele care ne-au dirijat premeditat in marasmul in care ne zbatem. Nu ideile lui Vadim( unele bune, altele de-a dreptul idioate), care sunt comentate in fel si chip, omitindu-se cu buna stiinta sa se spuna ca omul nu a detinut pirghiile necesare pentru a le aplica in practica sunt de vina. Si atunci de ce mai faceti referire la Constituia Romaniei, daca tot nu ati citit-o ? Sa fie oare gindul pasibil de a fi sanctionat atita timp cit faptele si consecintele produse de ele sunt deasupra legii ?

dan toader
2003-07-28 14:15:36

?

1. ce referire la constitutie?

2. nu preiau afirmatii despre ci ale lui vadim.

3. eu nu am incalcat niciodata legea. nici macar nu am fost suspectat vreodata. cu atat mai putin cercetat penal.

4. am dreptul sa ma exprim liber chiar si in romania. acest lucru nu ar mai fi posibil dupa venirea lui vadim la putere. stiti si dumneavoastra acest lucru.

ShoedTomCat
2003-07-28 17:17:01

Re: Crocodilul si pasarea... "iu-iu". Miza politica a reutilizarii trecutului....

La 2003-07-28 06:49:59, adaniel a scris:

> am tot respectul si intelegerea pentru cei care au suferit ei personal
> sau membri ai familiior lor in urma holocaustului.
> 
> sint de acord ca trebuiesc despagubiti pentru pierderile materiale
> suferite, chiar daca momentul economic nu este favorabil Romaniei.
> 
> ...dar am o intrebare:
> 
> CITE GENERATII TREBUIE SA-SI TOARNE CENUSA IN CAP PENTRU PACATELE
> STRAMOSILOR?
> 
> eu unul in anii razboiului nu apaream nici in proiect, parintii mei
> se jucau in tarina iar bunicii erau niste tarani amariti care abia
> isi duceau zilele cu citeva hectare de pamint si o casa de copii...
> si ca ei erau milioane de alti romani care nu au avut nici o treaba
> cu evreii - poate doar cu cei care le videau chibrite, gaz, sare si
> stamba - si habar nu aveau ce este un cuib legionar.
> 
> si atunci, reped intrebarea, cit timp trebuie sa ne mai punem cenusa
> in cap? adevarat, parintii maninca agurida si copiilor li se
> strepezesc dintii, dar pentru cit timp?
> 
> fiindca trebuie sa spun: nu ma simt vinovat in nici un fel pentru
> crimele comise de niste besmetici, chiar daca acestia au facut parte
> din neamul romanesc! vina nu poate fi colectiva! si sa nu uitam ca
> besmeticii aceia nu s-au sfiit sa ucida si pe romaniii care li se
> opuneau.
> 
> si ce ne facem cu politicienii de trei parale (de toare culorile si
> nuantele) si analistii politici de doi lei kilu' care care
> manipuleaza subiectul pentru a lovi in adversarul politic fara a tine
> seama ca de fapt lovesc atit in cetateanul de rind cit si in
> imaginea tarii?
> 
> pe ziaristi ii inteleg, oarecum: trebuie sa-si vinda foaia....
> 
> 
Mi se pare foarte decent, cu bun simt, ceea ce ai scris. E adevarat, vina nu poate fi colectiva. Dar cariera ta, nivelul tau de trai este determinat in mare parte de atitudinea atit a posibililor investori straini cit si a "porumgheilor" care ies din gura politicienilor postdecembristi. Intre cele doua aspecte e o stransa corelare, caci declaratiile politicienilor dau sau taie curajul investorilor. Puterea "suge" din ceea ce a luat prin aranjamente in culise, adica din produsul tarii intregi realizat in decursul anilor (intreprinderi, terenuri, hoteluri, etc), la care omul de rind nu are acces ca propietar, ci doar ca lucrator cu un salariu mic, de $150-200 pe luna.
Singura sansa pentru omul de rind de a avea un venit mai bun sint investitiile straine, companiile straine. Ce conteaza ca niste companii straine ar avea lanturi intregi de intreprinderi, sau hoteluri, sau magazine? Tot acolo raman, in tara, ca acele "fonduri fixe" n-au cum sa
fie ridicate cu helicopterul si duse in Germania, America, Pago-Pago sau oriunde aiurea ! Acest lucru ar stabiliza si personalul; deci, romanii nu ar mai sta la coada la ambasadele straine din Bucuresti pt ca sa plece din tara si sa lucreze in alta parte. Si stii care e pericolul? Este ca cei mai buni, mai harnici...nu se mai intorc ! Nu e vorba numai de "brain drain" ci si de "hardworking people drain", caci TOTI cei harnici sint folositori, indiferent ca sint informaticieni sau simplii carausi, bucatari, masinisti, etc. Dar..."noi nu ne vindem tara". Asta insufla politicienii poporului si asta vrea poporul, care se imbata cu patriotism ieftin dar se satura ...cu coacaze (vorba unui "tractorist"). Exact ca pasarea aia (i-am zis "iu-iu" pt ca nu-mi mai aduc aminte cum ii spune), care sta pe capul crocodilului si-i curata dintii cind deshide ala gura. Afurisit crocodil, n-o haleste, caci cine i-ar mai face treaba murdara, ci tine gura deschisa ca la dentist, pana cind e curatat complet. Nici pasaroiul nu pleaca, ca e greu sa-si caute hrana in jungla, ba o mai vede f'un erete si poate da coltzu' rapid. Alta pasare nu vine-n gura crocodilului cu intentii de ajutorare, ca e terminata printr-o simpla miscare de falci (si ce falci !!). Si uite-asa,
din simbioza crocodil-iuiu, iese un ...d-ala cu mac, iar pasarea continua sa pape resturi pentru ca n-are curaj sa faca si altceva si-apoi... "nu-si vinde crocodilul". Rilu-Rilu...crocodilu' !

ShoedTomCat
2003-07-28 17:25:34

Re: pt Canadianu' - "Cine ne sunt detractorii" de Valerian Stan

La 2003-07-28 01:22:40, Canadianu' a scris:

> Solicitam parerea d-lui Dan Pavel lin legatura cu articolul urmator
> publicat in ziarul "Pagini romanesti" ce apare in Canada:
> 
> 
> de Valerian Stan
> 
> Mai ales dupa alegerile din 2000, am fost solicitat în mai multe
> rânduri si în modul cel mai insistent sa "intru
> în politica". În alta politica, desigur, decât
> cea pe care o face PDSR si Opozitia sa de opereta. În urma cu
> aproape un an, o cunoscuta publicatie a exilului românesc,
> Lumea libera de la New York, a facut un pas mai mult, anuntand ca
> "suntem gata sa dam semnalul unei posibile campanii pentru
> sustinerea candidaturii lui Valerian Stan la Presedintie, în
> 2004". Pentru ca ideea fusese facuta publica, a trebuit sa
> raspund, de asemenea public, în cadrul unui dialog cu editorul
> publicatiei. În esenta, am spus ca, dupa parerea mea, marea
> problema a politicii românesti nu este sa gasesti o persoana
> cât mai potrivita pentru prima demnitate în stat, ci sa
> construiesti o forta politica credibila, care sa obtina în
> Parlament (si la guvernare) o pozitie suficient de solida pentru a
> putea sa schimbe cât mai mult din starea de lucruri actuala.
> 
> Întâmplator sau nu, dupa momentul despre care vorbesc,
> împotriva mea au fost declansate doua atacuri de o duritate
> maxima. A facut-o mai întâi fostul presedinte
> Constantinescu, în volumul sau de memorii. Acuzatiile sale -
> vizând activitatea mea în cadrul Aliantei Civice si ca
> sef al Departamentului de Control al Guvernului Ciorbea - au fost
> reluate recent - la indigo si deloc întâmplator - de Dan
> Pavel, în volumul "docu-ment" despre istoria
> Conventiei Democrate (lansarea volumului a fost organizata de editura
> si, straniu, dar nu e nici asta o întâmplare, de Fundatia
> liberala Horia Rusu).
> 
> Pentru ca am considerat ca acuzatiile care mi s-au adus sunt niste
> calomnii pure, i-am actionat pe cei doi în Justitie - pe
> Constantinescu, în urma cu câteva luni, iar pe Dan Pavel,
> acum doua zile (absolut toate ziarele au refuzat sa scrie macar si
> numai doua rânduri despre explicatiile pe care le-am dat la
> calomniile lui Dan Pavel). Pâna când Justitia va face
> dreptate - si eu cred în lucrul acesta - mi se pare ca merita
> sa ne întrebam cine sunt cei care scriu istoria noastra foarte
> recenta, si mai ales daca chiar sunt ei cronicarii cei mai autentici
> si mai legitimi ai acestor ani.
> 
> Despre Emil Constantinescu stim, desigur, mai multe; dar parca si
> insuficient ca sa ne putem explica foarte bine destule din actiunile
> si deciziile sale ca om politic si ca sef al statului. Timpul va
> lamuri însa, sper, tot ce ne este neclar astazi.
> 
> Despre Dan Pavel stim aproape un singur lucru, anume ca este un foarte
> prolific analist politic - declarat anticomunist si fan al valorilor
> democratiei occidentale. Ce nu se stie însa aproape deloc este
> ca el a fost, multi ani la rând, în presa comunista, un
> propagandist extrem de zelos al ideologiei comuniste si a lui
> Ceausescu. Cu nici o luna înainte de caderea lui Ceausescu, el
> a fost "responsabil de numar" al uneia dintre editiile cele
> mai abjecte tiparite în presa propagandei comuniste (editia din
> 29 noiembrie 1989 a Vietii studentesti, dedicata realegerii lui
> Ceausescu la Congresul XIV al PCR). În chiar zilele din
> decembrie 1989, în care Timisoara (inclusiv tinerii si
> studentii ei) fusese Inabusita în sânge de regimul
> criminal al lui Ceausescu, în Viata studenteasca se putea citi,
> pe mai multe pagini - în 20 decembrie 1989, atentie! - despre
> "minunatele conditii de munca si viata oferite de partidul si
> statul nostru pentru ca tânara generatie sa se poata manifesta
> plenar în realiza-rea maretelor obiec-tive stabilite de
> Comitetul Politic Executiv al CC al PCR" (este vorba chiar de
> forul în care, la cererea lui Ceausescu, se deci-sese
> reprimarea miscarilor populare). Dan Pavel a fost aproape permanent
> semnatarul paginii de Ideologie politica a Vietii studentesti,
> otravind ani la rând constiintele mai multor generatii de
> studenti. El a fost si un portavoce al natio-nalismului comunist
> ceausist. Un exemplu este implicarea sa în campania
> antimaghiara începuta de Ceausescu în vara lui 1987.
> Textele lui Dan Pavel, agitând pericolul "teoriilor cu
> caracter revansard", cum le-a numit, sunt un apogeu al
> nationalismului comunist si o instigare fatisa la sovinism si ura
> interetnica. Pentru ca astazi Dan Pavel sa treaca drept campion al
> "multicultu-ralismului" si "bunei convietuiri
> interetnice" (el este directorul biroului de la Bucuresti al
> prestigioasei organizatii americane Project on Ethnic Relations -
> PER).
> 
> Dan Pavel este de multi ani salariatul, foarte bine platit, al
> "grupului de presa" apartinând unuia dintre cei mai
> bogati "oameni de afaceri" (liberal), ale carui companii,
> însa, sunt de departe cel mai mare datornic la bugetul public -
> în jur de 400 de milioane de dolari (amintesc, salariul mediu
> pe economie este de circa 100 de dolari pe luna).
> 
> Faptul ca oameni cu trecutul lui Dan Pavel detin pozitii importante
> în universitatile publice este, în opinia mea,
> susceptibil sa faca deservicii serioase formarii tinerilor, mai ales
> a viitorilor oameni politici. Dan Pavel este profesor la Facultatea
> de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti; un alt exemplu, Vasile
> Secares, despre care presa scrie de mai multi ani ca a fost ofiter de
> Securitate, este rectorul Scolii Nationale de Stiinte Politice si
> Administrative - SNSPA (de mai mult timp am semnalari credibile ca
> unii profesori din cele doua institutii minimalizeaza în mod
> programatic rolul nefast al fostei Securitati si racoleaza studenti
> pentru SRI).
> 
> 
>Exact ! pai asta e "crocodilul" de care spuneam mai sus ! Dar lumea-l intretine, lumea-l voteaza ! Crocodilul haleste toate ratzele, gastele si bunatatile, iar poporul (pardon, pasarea iu-iu) ii curatza gura ca sa poata halii inainte ! Asta-i simbioza, asa se complac ei !
> 
> 

dan toader
2003-07-28 17:36:39

domnule vasilescu, zi ce e cu referirea la constitutie

La 2003-07-28 13:11:57, Valentin Vasilescu a scris:

>Si atunci de ce mai faceti referire la Constituia
> Romaniei, daca tot nu ati citit-o ? Sa fie oare gindul pasibil de a
> fi sanctionat atita timp cit faptele si consecintele produse de ele
> sunt deasupra legii ?


intrebare: de unde pana unde referire la constitutie? sau e doar o aluzie grosolana?

precizare:

pana una alta eu nu am nici un motiv sa ma tem de nici o lege. ba mai mult, am luat o singura amenda in viata mea. si asta pentru ca imi ramasese biletul in compostor. acuma te rog eu sa imi explici ce e cu "sanctionarea". daca sunteti de buna credinta va cereti scuze si eu trec peste fara nici o umbra de suparare. daca nu imi dati o explicatie o consider ca o jignire gratuita. ceva ce nu are legatura cu nimic decat cu a arunca ceva "controversat" asupra mea. sunt un simplu cetatean roman fara nici o functie publica sau politica. nu mi se pare normala atitudinea dumneavoastra fata de mine cu atat mai mult cu cat eu sunt un simplu cititor al acestui ziar iar dumneavoastra membru al parlamentului romaniei.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fiul premierului Libanului, nas la nunta Oanei Niculescu Mizil (71 afisari)
 Ioana DINULESCU (44 afisari)
 Notari cercetati penal (27 afisari)
 Crinu Olteanu si Marcelica Tudoriu, la lotul de box (26 afisari)
 Noi aventuri in seria "Cubix" (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00669 sec.