Ziua Logo
  Nr. 4534 de joi, 14 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
ISU de rasu-plansu
-- Opt ofiteri ISU Constanta au fost arestati preventiv pentru falsificarea unui examen de admitere
Munca angajatilor Inspectoratului Constanta a fost murdarita de coruptie
Procurorii din cadrul DNA - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari efectueaza cercetari penale fata de mai multi ofiteri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta, pentru falsificarea examenului de admitere din 2007. Prejudiciul total estimat depaseste 1.000.000 lei, suma cu care au fost avantajati material candidatii declarati admisi in urma falsificarii lucrarilor de examen.
Printre cei arestati sunt colonelul Niculae Andrei Gabriel si maiorul Alexandrescu Gabriel, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de fals intelectual si uz de fals, infractiuni in legatura directa cu infractiunile de coruptie, in forma continuata; abuz in serviciu contra intereselor persoanelor daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata; asociere pentru savarsirea de infractiuni, infractiune in legatura directa cu infractiunile de coruptie; complicitate la infractiunile de fals intelectual si uz de fals, infractiuni in legatura directa cu infractiunile de coruptie, ambele in forma continuata. Urmeaza locotenentul Bugnar Adrian Mihai, capitanul Bugnar Marius Sorin, maiorul Datcu Costel, capitanul Niculae Florin, locotenent-colonelul Cretu Sorin-Marius si maior Deolea Liviu. In sarcina lor s-au retinut infractiunile de fals intelectual si uz de fals, infractiuni in legatura directa cu infractiunile de coruptie, in forma continuata; abuz in serviciu contra intereselor persoanelor daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, infractiune in legatura directa cu infractiunile de coruptie, in forma continuata; asociere pentru savarsirea de infractiuni.
60 de posturi aranjate
Procurorii DNA arata ca, in 15-16 august 2007, cu ocazia desfasurarii probei scrise la concursul pentru incadrarea posturilor de subofiteri, la specialitatea "servanti - conducatori auto", cei opt inculpati, membri ai comisiei de examinare, au incalcat metodologia de desfasurare a examenului in scopul fraudarii rezultatelor concursului organizat la ISU "Dobrogea", judetul Constanta. Concret, a rezultat ca inculpatii, in calitate de ofiteri corectori au falsificat foi de concurs pentru un numar de 67 de candidati, dintre care 60 au obtinut nota maxima sau nota foarte mare la proba scrisa, fiind in final declarati admisi la examen. La acelasi examen, Niculae Andrei Gabriel si Alexandrescu Gabriel au falsificat si doua procese-verbale de predare-primire a mapei cu lucrarile de concurs.
Un numar de 27 de candidati care, desi au obtinut peste media 7, au fost declarati respinsi, deoarece locurile acestora au fost ocupate de candidatii ale caror foi de concurs au fost falsificate, s-au constituit parti civile in procesul penal, solicitand contravaloarea veniturilor salariale pe care le-ar fi incasat in perioada in care urmau sa fie incadrati ca subofiteri la I.S.U. "Dobrogea".
Prejudiciul total estimat depaseste 1.000.000 de lei, suma cu care au fost avantajati material candidatii declarati admisi in urma falsificarii lucrarilor de examen, arata anchetatorii. Totodata, in aceasta cauza, la instrumentarea careia au participat si ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie, se fac acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Purtatorul de cuvant al ISU Dogrobea, Paula Anghel, a anuntat, ieri, ca ofiterii au fost suspendati din functie, conform Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
Robert MIRCEA 
 Afisari: 571  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Captura de 209 kilograme de cocaina la Arad    
  Afacerea Mall Obor    1 comentariu
  Scandal la ANI pe averea ministrilor    
  Politia, colectia primavara-vara    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Razmerita in Armata (7003 afisari)
 Razboi Maia-Caramitru (2087 afisari)
 Manastirea Sfintilor Inchisorilor (1896 afisari)
 Meditatiile sapa in buzunarele parintilor (1732 afisari)
 Abureala (1546 afisari)
 Cei mai frumosi sani din lume! (FOTO) (3790 afisari)
 Asa arata Mariah Carey fara machiaj! (FOTO) (2259 afisari)
 Blonda de 19 ani, partenera de distractie pentru Radu Mazare (FOTO) (2220 afisari)
 Pedofil batut mar de doua fetite de 13 ani, pentru ca a incercat sa le violeze (1835 afisari)
 Ministrul Muncii propune ca 11 instituții să nu intre in Legea unică de salarizare, Boc se opune (1779 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01909 sec.