Ziua Logo
  Nr. 4419 de vineri, 19 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Si-au dat foc la valiza
-- Becali a fost trimis in judecata in dosarul "Valiza" impreuna cu Teia Sponte si Victor Piturca * In plasa DNA se afla si presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu
Alaturi de Becali, au mai fost trimisi in judecata Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca, Radu Gheorghe Marino si Raul Volcinschi. Becali este acuzat de infractiunile de dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Selectionerul Piturca este acuzat de favorizarea infractorului.
Vicepresedintele CA al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mita. Alina Ciul, unul dintre avocatii lui Becali, este acuzata de favorizarea infractorului si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Lui Radu Marino, procurorii anticoruptie ii imputa fals in inscrisuri sub semnatura privata, el fiind acuzat si de favorizarea infractorului. Tot pentru favorizarea infractorului va fi judecat si Raul Volcinschi.
Conform rechizitoriului, "pe 11 mai 2006, inculpatul Becali George, in calitate de finantator si actionar al Steaua Bucuresti S.A., a promis fiecarui jucator de fotbal al clubului Gloria 1922 Bistrita sume de bani cuprinse intre 5000 - 10.000 euro, pentru ca acestia sa isi indeplineasca atributiile de serviciu prevazute in contractele de munca, constand in apararea corecta a sanselor de joc si obtinerea unui rezultat favorabil, in meciul cu echipa Rapid Bucuresti, programat pentru 12 mai 2006, in cadrul etapei a 27-a din Campionatului National de Fotbal - Divizia A.
Intr-o actiune separata, in perioada 4-7 mai 2008, inculpatul Becali a oferit suma de 1.700.000 euro jucatorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a a Campio�natului National de Fotbal - Liga I, pentru ca acestia sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu prevazute in contractele de joc, constand in apararea corecta a sanselor de joc, pentru obtinerea unei victorii in meciul cu echipa CFR 1907 Cluj, din 7 mai 2008. Becali Gheorghe a fost sprijinit de Sponte Teia, vicepresedintele CA Steaua Bucuresti care, in perioada 6-7 mai 2008, s-a deplasat in Cluj avand asupra sa suma de 1.700.000 euro, reprezentand obiectul ofertei financiare pentru jucatorii Universitatii Cluj. Sponte garanta, in numele lui Becali, existenta banilor si posibila remitere a acestora in functie de rezultatul meciului dintre Universitatea Cluj si CFR 1907 Cluj. Pentru a fi exonerat de o posibila raspundere penala sau disciplinara, Becali a initiat si a participat nemijlocit la intocmirea, pe 19 mai 2008, a doua antecontracte de vanzare-cumparare cu mentiuni nereale sub aspectul datei, continutului si vointei reale a partilor". Prin ordonanta, a fost confiscata suma de 1.700.000 euro apartinand lui Becali. Selectionerul Piturca a declarat ca "nu-l mira" decizia DNA, spunand ca "avea semnale in acest sens" dar ca nu a primit nicio hartie oficiala. Gigi Becali nu a putut fi contactat.
"Este un dosar politic"
Si presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost trimis in judecata, ieri, de DNA pentru pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata. Potrivit rechizitoriului, in perioada mai-iulie 2008, Nicusor Constantinescu, in calitate de sef al CJ Constanta si ordonator principal de credite, "nu si-a indeplinit indatoririle si insarcinarile in exercitiul functiei, cu stiinta, in mod deliberat si cu rea-credinta, prin refuzul constant de a executa obligatiile de plata ce rezultau din Memorandumul de finantare nerambursabila, semnat de Guvernul Romaniei si Comisia Europeana, in cadrul proiectului "Reabilitarea retelei de canalizare si a facilitatilor de epurare a apelor uzate in Constanta" si prin Contractul de executie a lucrarilor referitoare la investitia "Conducte de descarcare in mare pentru Statiile de epurare Constanta Nord si Eforie Sud". Consiliul Judetean Constanta, in calitate de beneficiar, era obligat sa cofinanteze in proportie de 21 la suta investitia.
Ca urmare a neplatii lucrarilor efectuate de constructorul angajat in realizarea investitiei, acestea au fost suspendate. Constructorul a cerut penalitati si alte cheltuieli generate de intarzieri, valoarea totala a acestora fiind de 1.006.658,97 euro si reprezentand prejudiciu in dauna Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) Constanta. RAJA Cons�tanta s-a constituit parte civila. Dosarul a fost trimis la Judecatoria Constanta. Constan�tinescu a declarat ca este "un dosar politic" si ca nu i-a fost luata nicio�data o declaratie. El a mai fost implicat in diverse scandaluri, inclusiv cand a fost gasit dormind in jeep-ul sau, parcat in intersectie. Atunci s-a spus ca el a adormit in masina, fiind beat.
Marian GHITEANU 
 Afisari: 333  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  I-au pus cruce lui Tariceanu    1 comentariu
  Morar ramane la DNA    1 comentariu
  Complicele lui Passaris adus in Bucuresti    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Scantei in PDL (4101 afisari)
 Ceausescu si-a sfidat sfarsitul (3939 afisari)
 Afacerea Stanisoara (3418 afisari)
 Portocala rosie (2764 afisari)
 Stefan Andrei: "Daca ramanea in tara, erau mai putine victime" (2542 afisari)
 Securitatea, catre Nicolae Ceausescu: La Malta se va stabili "un nou echilibru pe continentul european" (4350 afisari)
 Roberta Anastase, de la candidatura la Miss Univers, la cea de presedinte al Camerei Deputatilor (VIDEO) (3416 afisari)
 Tineri EMO se automutileaza si posteaza pozele pe Internet (IMAGINI SOCANTE) (3144 afisari)
 Ca la nebuni: Ascultati imnul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chisinau (Audio) (2591 afisari)
 In urma dezvaluirilor din presa, postul History nu mai difuzeaza documentarul cu Decebal si Burebista (2269 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01053 sec.