Ziua Logo
  Nr. 4047 de sambata, 29 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Delta, in coada de peste
-- Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a solicitat institutelor de cercetare din Tulcea si Galati efectuarea unor studii in vederea evaluarii necesitatii sistarii pescuitului comercial in Delta Dunarii, informeaza Mediafax.
"Am cerut o analiza astfel incat sa putem vedea daca interzicem sau nu pescuitul comercial in Delta. Doar pe baza acestor fundamentari se va lua decizia finala", a declarat, la Tulcea, secretarul de stat in MMDD, Lucia Varga, prezenta la conferinta ocazionata de incheierea celei de-a II-a editii a Expeditiei Internationale a Dunarii "Joint Danube Survey", organizata de Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea. Oficialul guvernamental a adaugat ca decizia va avea in vedere in mod prioritar atat protejarea resursei piscicole, cat si sprijinirea populatiei din zona prin acordarea unor compensatii financiare. "Trebuie sa fim siguri ca si peste 10 ani sau 100 de ani populatia din Delta va putea pescui, astfel incat locuitorii comunelor izolate sa fie cei care se bucura de aceasta resursa. Nu vom lua o decizie care sa afecteze populatia fara a ne gandi la niste compensatii", a precizat secretarul de stat.
Cea de-a doua editie a expeditiei internationale "Joint Danube Survey-2" (JDS-2) s-a incheiat cu succes, este concluzia organizatorilor evenimentului, Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), care au marcat incheierea celor sase saptamani de cercetari privind calitatea apei Dunarii, efectuate de specialisti cu experienta recunoscuta la nivel international. "Pe langa analizele chimice ale probelor de apa prelevate si in prima editie a expeditiei, anul acesta, pentru prima data, s-au prelevat si probe biologice care ne vor oferi informatii privind biodiversitatea fluviului Dunarea si in ce masura aceasta este afectata", a precizat Lucia Varga. (L.M.)
 Afisari: 280  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Contopist, bratara de aur    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Animalul politic Traian Basescu a mirosit pericolul (4607 afisari)
 Isteric show (3672 afisari)
 Faptele penale ale "eliberatorilor" sovietici (3221 afisari)
 Bucurestiul Zarazei (2795 afisari)
 Comitetul Democratic Evreiesc - o facatura comunista (2438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01023 sec.