Ziua Logo
  Nr. 4011 de sambata, 18 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Bursa de turism litoral - 2008
Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) va organiza, in perioada 16 - 18 septembrie, in Mangalia, Bursa de Turism in vederea incheierii de contracte intre prestatorii de servicii turistice de pe litoral, pentru sezonul estival 2008. Contractele care se vor incheia la acest eveniment vor asigura o utilizare mai buna a capacitatilor de cazare din zona, participantii vizand depasirea numarului de un milion de turisti, precizeaza FPTR (in anul 1975, an de varf in turismul romanesc, s-au inregistrat pe litoral 1,1 milioane turisti din care 600.000 straini). Potrivit organizatorilor, in sezonul estival 2008 nu va exista o crestere nominala a tarifelor la cazare, fiind posibile unele ajustari ca urmare a unor situatii particulare ce ar putea sa apara. "FPTR, impreuna cu agentii economici interesati vor promova si in acest an programele sociale destinate in special persoanelor cu venituri reduse", mai arata organizatia. Preturile si tarifele pentru alte servicii turistice in afara celor de cazare la care se aplica cota standard a TVA vor cunoaste cresteri impuse de inflatie, de circa 2-5%. La manifestare, este asteptata participarea a circa 200 de agenti economici, dintre care circa 50 cu standuri proprii.
(Corina SCARLAT)
Radacini FEST
In aceste zile se desfasoara cel mai recent dintre proiectele Fundatiei Reporter, Radacini FEST - Sapanta 2007, festival de spiritualitate traditionala, eveniment care are loc sub egida UNESCO, in judetul Maramures, in perioada 17-19 august. Prima editie a festivalului Radacini FEST - este dedicata revigorarii traditiilor si climatului cultural regional, ca resursa a dezvoltarii economice si sociale pentru cresterea increderii comunitare. In cadrul festivalului sunt spectacole-concurs de muzica religioasa, spectacole-concurs de muzica populara veche si sunt prezentate elemente de civilizatie traditionala (concurs de vechi costume populare, parada' a costumelor din "Lada de zestre", concursuri de mancaruri traditionale, targ de mesteri populari, expozitii individuale ale unor artisti populari). La festival participa 19 formatii corale si interpreti, cu peste patru sute de persoane, iar juriul este compus din artisti interpreti cunoscuti, muzeologi, inalte fete bisericesti si jurnalisti. Gala laureatilor se va desfasura maine intre orele 20.00-22.00. Intre partenerii media se numara, TVR International, TVR Cultural, TV Romania de Maine, Televiziunea AXA, (care transmite si in Ucraina si in Ungaria). Cotidianul ZIUA este singurul partener media din presa scrisa. (Corina SCARLAT)
File din istorie
Editura N'ERGO a lansat, recent, primul volum al lucrarii "File din istoria energeticii romanesti", lucrare realizata la initiativa lui Nicolae Coroiu si sustinuta de Corneliu Stan, director general al companiei Electrica. "Istoria energiei electrice romanesti aniverseaza 125 de ani de existenta si are, spre mandria noastra, inceputuri comune cu cea a celor mai dezvoltate state din lume. (...) La evenimentele prezentate in mod cronologic in acesta lucrare, am anexat o descriere a etapelor de dezvoltare ale Sistemului Energetic National, pentru ca cititorul, mai ales cel din afara tarii, sa inteleaga mai bine imprejurarile si conditiile in care s-a dezvoltat energetica in Romania", a spus Corneliu Stan. (G.M.)
 Afisari: 143  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Bacu' restantierilor    
  Itsybitsyclete pentru o viata sanatoasa    
  Romanii nu se impaca cu tiganii    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Arhiva comica a Securitatii (11618 afisari)
 Nicolas Sarkozy de Nagy-Bocsa, Presedintele Frantei (4609 afisari)
 S-a inventat masina de spalat rufe fara detergent (2771 afisari)
 Tariceanu trei (2548 afisari)
 Terorismul global sau globalizarea terorismului (2276 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00957 sec.