Ziua Logo
  Nr. 3999 de sambata, 4 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Belgradul isi impune conditiile pentru Kosovo
-- Serbia intentioneaza sa propuna negocieri directe privind statutul provinciei Kosovo, a relatat vineri presa de la Belgrad, transmite Mediafax.
Ziarele Blic si Vecernje Novosti sustin ca Belgradul prefera negocierile directe mai degraba decat discutiile prin intermediari. Potrivit surselor citate, Guvernul sarb va propune negocieri pe termen nelimitat si va recunoaste doar deciziile luate in cadrul Consiliului de Securitate ONU. Potrivit Blic, Serbia va insista ca planul proindependent al lui Martti Ahtisaari sa fie exclus din noua etapa de negocieri. "Serbia doreste negocieri reale pentru a afla care este compromisul acceptat de etnicii albanezi privind statutul Kosovo", confirma cotidianul Vecerenje Novosti.
Ministrul sarb pentru Kosovo si Metohija, Slobodan Samardzic (foto), a declarat joi ca Guvernul din care face parte a aprobat un proiect de reguli pentru negocierile asupra viitorului statut al provinciei ce vor fi trimise Grupului de Contact pentru Kosovo, informeaza Rompres. Ministrul a precizat ca trebuie definita clar durata, subiectul si formatul negocierilor cu Grupul de Contact din care fac parte SUA, Rusia, Franta, Marea Britanie, Germania si Italia. El a mai adaugat ca partea sarba este multumita de pregatirile pentru discutii, din moment ce planul Ahtisaari (care prevedea o independenta supravegheata a Kosovo), nu mai este mentionat ca punct de plecare al negocierilor. Grupul de Contact urmeaza sa inceapa in curand discutii cu Belgradul si Pristina pentru definirea unui nou statut al provinciei, a carei populatie, formata in cea mai mare parte din etnici albanezi, doreste independenta fata de Serbia. "Exista inca o serie de detalii care trebuie clarificate inainte de a ne implica intr-un proces atat de delicat si complex si de a incepe discutiile", a declarat ministrul sarb pentru provincia Kosovo, Slobodan Samardzici. "Totul depinde de claritatea regulilor si de capacitatea noastra de a ajunge la un compromis", a spus el. "Din aceste motive, Guvernul a adoptat o propunere referitoare la reguli, pe care a transmis-o ambasadelor statelor membre ale Grupului de Contact", a adaugat el. (G.D.)
 Afisari: 655  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Pai sigur ca si le pune   de MardukTiamat
Serbia are tot dreptul si obligatia de a se opune .   de Aladin
Sa speram ca si le va impune   de Gigi Duru
nem tudom romeneste   de ZVrk
A r h i v a
  Gazprom pedepseste Belarus    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Moartea sub ancheta (7931 afisari)
 Culisele secrete ale revolutiilor din 1989 (4300 afisari)
 Intalnire secreta Kissinger-Putin la Novo-Ogariovo (2894 afisari)
 Iluzoria autocefalie (2564 afisari)
 De ce basarabenii au dreptul la cetatenia romana (2457 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00837 sec.