Ziua Logo
  Nr. 4722 de miercuri, 30 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Educatie
Boc a scos doctoratele la vedere
Universitatile nu vor mai putea scoate pe banda rulanta profesori universitari si doctori, intrucat conferirea acestor titluri va trebui facuta de acum incolo fara perdea. Mai precis, Ordinul ministrului Educatiei nr. 6172/2009 instituie "transparenta decizionala referitoare la acordarea titlurilor stiintifice si didactice".
Documentul (vezi facsimil) a fost emis de Emil Boc la data de 17 decembrie a.c., cand inca era ministru interimar al Educatiei. Potrivit ordinului, institutiile de invatamant superior trebuie sa afiseze, pe site-urile proprii, urmatoarele informatii: a) toate datele publice privitoare la desfasurarea concursului de ocupare a postului - respectiv calendarul, comisia, rezultatul decis de aceasta, validarea in consiliul profesoral si in senatul universitatii a acestui rezultat; b) toate datele publice privitoare la desfasurarea sustinerii si validarii tezei de doctorat - rezumatul tezei, data sustinerii, comisia, rezultatul decis de aceasta, validarea in universitate a acestui rezultat - precum si acele date considerate ca relevante privind activitatea doctorandului; c) anexele la Ordinele Ministrului Educatiei privitoare la acorda�rea/neacordarea titlurilor stiintifice de doctor si a titlurilor didactice, comunicate institutiilor de invatamant superior implicate.
De asemenea, Ministerul Educatiei va afisa pe site-ul propriu criteriile specifice si bazele de date internationale reprezentative pentru fiecare domeniu specific, validate in plenul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si aprobate prin ordin al ministrului. Acestea vor constitui baza de evaluare atat pentru comisiile de specialitate, cat si pentru cele de contestatii.
Criteriile si bazele de date in�ternationale vor fi stabilite de Comisiile de specialitate ale CNATDCU "In baza criteriilor generale stabilite prin OM nr. 5098/2005 de aprobare a sistemului de evaluare privind conferirea titlului de profesor universitar, cu modificarile si completarile ulterioare, si OM nr. 5099/2005 de aprobare a sistemului de eva�luare privind conferirea titlului de conferentiar universitar, cu modificarile si completarile ulterioare". (M.S.)
 Afisari: 577  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cacealmaua restructurarii din Educatie    9 comentarii
  Sute de evaluatori ai revistelor    
  Banii publici tocati in secret    
 Top afisari / comentarii 
 Ordin de lupta: Impuscati-va intre voi! (4686 afisari)
 Preda, armurierul de la Ciorogarla (1697 afisari)
 "Teroristul" din pom (1581 afisari)
 Europa 2010. Batalia pentru resurse (1535 afisari)
 Executie in China (1333 afisari)
 Un membru al echipei Carcotasilor, in coma din cauza gripei porcine  (3325 afisari)
 Tot personalul bugetar va fi reincadrat de la 1 ianuarie 2010 (2588 afisari)
 Doi banditi iranieni, eliberati din spanzuratoare de catre multimea furioasa, chiar in timpul executiei (VIDEO INTERZIS MINORILOR) (2533 afisari)
 Rusia vrea sa atace un asteroid care ameninta Pamantul (2508 afisari)
 Foto-soc: Cum va arata Madonna la 60 de ani (FOTO) (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00822 sec.