Ziua Logo
  Nr. 4718 de marti, 22 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Traditii
Colindati cu copiii!
Foto: Agerpres
Colindele au cam disparut la oras, lumea a pierdut obiceiul. Parintii nu le dau voie copiilor sa iasa, de frica delicventei, iar copilasii care mai ies se impiedica de portari, interfon sau de oameni calici care nu le deschid usa. Mergeti cu copiii, macar la rude si prieteni. Invatati-i colinde pe copii. Sunt acum si pe internet. Multi canta anapoda, indiferent de zi, "Domn, Domn, sa-naltam", care e mai degraba de la grupul Song decat de la dacii liberi. In ajun de Craciun pleaca la colindat copii sub 10 ani, cu "Mos Ajun". Ei primesc mere, nuci, covrigi, mai putin bani. De Craciun se merge cu "Steaua", un colind crestin ce aminteste de cei trei magi de la Rasarit care au venit cu daruri de Nasterea Mantuitorului. Confectionati o stea din carton. Lipiti pe ea o iconita. Merge si un beculet cu baterie.
In noaptea de Anul Nou se merge cu "Plugusorul". Textul colindului din manualele scolare e acceptabil. Faceti rost de clopotei. Biciul se poate impleti din fuior de canepa folosit de instalatori. Daca aveti bani cumparati masti din piele de oaie de la magazine de cadouri. Asa se colinda prin Bucovina. Buhaiul se poate confectiona dintr-un bidon gol de masline la care atasati fire din coada calului, daca aveti de unde.
Cumparati sorcove pentru copii. Petrecaretii mahmuri, bine-dispusi, vor fi darnici cu cei care ii sorcovesc in prima zi a noului an. Fiti fericiti de Craciun, nu lasati obiceiurile noastre sa moara!
A r h i v a
  Taiatul porcului la bloc    4 comentarii
  Carnatii: floare la ureche    
  Desert obligatoriu    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Republica lui Traian Basescu (3860 afisari)
 Basescu s-a intors cu pofta de schimbare (2870 afisari)
 Procurorii militari, salvatorii criminalilor din decembrie (2547 afisari)
 Alba-neagra cu F-16 second-hand (1726 afisari)
 Cu Baconschi inainte (1144 afisari)
 Mircea Badea, gol și cu pene in Piața Victoriei: Boc, trezește-te! Să faci o autostradă și mai mare (VIDEO) (8563 afisari)
 L'Express: Revolutia romana, o lovitura de stat data de armata (2860 afisari)
 Catherine Zeta-Jones, aproape goala pe Broadway (2687 afisari)
 Hrebenciuc catre Baconschi: Ce a vrut Papa Ioan Paul al II-lea sa spuna prin ''Romania este Gradina Maicii Domnului''? (2601 afisari)
 A murit handbalista Victorita Dumitrescu (2073 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00890 sec.