Ziua Logo
  Nr. 4695 de vineri, 20 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Cati isi ascunde veniturile
-- In declaratia sa de avere depusa la final de mandat, Ecaterina Andronescu a "omis" sa-si treaca veniturile obtinute in acest an, si le-a trecut doar pe cele din 2008.
Spre deosebire de Ion Bazac, colegul sau din PSD care a detinut functia de ministru al Sanatatii in Guvernul Boc, Andronescu s-a ferit sa scrie negru pe alb cati bani a castigat in cele 9 luni cat a fost ministru al Educatiei. La fel au procedat si alti ministri pesedisti demisionari la 1 octombrie. I-a "demascat" Bazac, singurul care si-a completat declaratia de avere incluzand si indemnizatia de ministru: 68.787 lei. Ion Bazac a fost, de fapt, si cel mai operativ dintre toti fostii ministri, declaratia fiind datata 2 octombrie a.c. Ceilalti au lungit-o pana la mijlocul lui octombrie.
Pentru anul fiscal 2008, in declaratia depusa la data de 15.06.2009, Ecaterina Andronescu figureaza cu un apartament de 140 mp cumparat in 2006, un autoturism Opel achizitionat in 2002, doua conturi deschise la BCR si CEC de 324.000, respectiv 10.000 de lei, la care se adauga cei 105.840 euro obtinuti de sotul sau prin vanzarea catre George Becali, in 2007, a actiunilor pe care le detinea la ARCOM.
In ultimul an, Andronescu a cumulat venituri de circa doua miliarde de lei vechi din indemnizatiile de deputat si de ministru, plus salariul de profesor universitar.
Potrivit declaratiei sale de avere, 184.934 lei sunt venituri numai din leafa de deputat. Sotul a castigat, in ultimul an, 28.800 de lei, din salariul de inginer la ARCOM Bucuresti. Precizam ca rostul principal al declaratiilor de avere este acela de a oferi publicului un instrument prin care sa poata observa evolutia averii demnitarilor si functionarilor publici si sa poata sa se asigure intr-o anumita masura ca cei pe care cetateanul ii plateste din banii sai nu se folosesc de pozitiile oficiale pe care le au pentru a se imbogati necuvenit. Or, Ecaterina Andronescu a avut privilegiul de a fi si profesor universitar - de unde constatam ca a obtinut cele mai mari venituri -, si deputat, de unde a mai incasat o leafa, plus pe aceea de ministru al Educatiei. Daca punem la socoteala vizitele aproape zilnice in teritoriu, unde a participat activ la Campania electorala pentru europar�lamentare, in calitate de ministru, constatam ca avem de-a face cu un supraom, capabil de multe, dar mai ales de ubicuitate.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
"... constatam ca avem de-a face cu un supraom ..."   de Liviu2002j
A r h i v a
  Generalul Aberatie era sa-l omoare pe seful Armatei    3 comentarii
  Fara pedeapsa cu moartea    1 comentariu
  Ion Radoi a trecut de la greva la chef cu huiduieli    3 comentarii
  Ecaterina Andronescu, mama rectorilor de lux    3 comentarii
  Argumentele juridice ale incompatibilitatii    
  UE in cautarea unui presedinte    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Gallup da verdictul: Basescu si Antonescu in turul doi (5881 afisari)
 Generalul Aberatie era sa-l omoare pe seful Armatei (4408 afisari)
 Rusia nu face cadouri. Noi da, fara numar! (2716 afisari)
 Misterul pietrelor calatoare din Valea Mortii (2259 afisari)
 Viata de rabin: bani, sex si droguri (1514 afisari)
 Sex oral in lift! (ATENTIE, IMAGINI INTERZISE MINORILOR!) (6955 afisari)
 O profesoara de muzica organiza partide de sex in grup cu elevii (4181 afisari)
 Crin Antonescu se retrage! (3902 afisari)
 Geoana vrea cu PNL, Antonescu il sustine pe Johannis si Basescu - un om onest din PDL (3537 afisari)
 Monica Columbeanu, banuita ca ar fi facut sex pentru a castiga un concurs de miss la Bacau (3170 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00760 sec.