Ziua Logo
  Nr. 4636 de joi, 10 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Renegatul Mutu
-- Juventus, Livorno si Moggi nu vor sa se implice in cazul "Briliantului"
Interviul din presa italiana al lui Giovanni Becali, in care acesta a declarat ca Adrian Mutu trebuie sa plateasca lui Chelsea doar banii incasati de la gruparea londoneza, iar restul datoriei de pana la 17,18 milioane de euro trebuie platit de Juventus, Livorno si Alessandro Moggi, a starnit reactii dure ale celor incriminati.
Directorul sportiv al lui Juventus, Alessio Secco, a declarat ca gruparea torineza nu este parte in litigiu, desi l-a adus gratis pe fotbalist si l-a vandut la Fiorentina pentru opt milioane de euro. "Aceasta problema il priveste doar pe jucator, nu si societatea noastra", a declarat Secco. Aldo Spinelli, presedintele lui Livorno, a declarat: "Mutu a fost jucatorul lui Livorno doar pentru o jumatate de ora! Nu vad de ce ar trebui sa platim!". Cel mai dur a fost insa Alessandro Moggi, care i-a intors acuzele lui Becali. "Acest domn vrea sa-si faca reclama, in loc sa se gandeasca la problema amenzii! Cand m-am intalnit cu Mutu, era un om singur, care nu-l mai avea pe Becali ca impresar, iar motivele rupturii dintre ei le tin pentru mine. Am incercat sa readuc la fotbal si la viata un om care a trecut printr-o perioada groaznica a existentei sale. I-am gasit lui Mutu doua echipe: Milan si Juventus. Milan i-a oferit doi ani de contract, iar Juventus a plusat cu cinci ani si un salariu de doua milioane de euro pe an. Becali ma acuza ca n-am luat un act de la Chelsea, prin care englezii sa renunte la pretentii? Pai, Chelsea era atunci in razboi cu Mutu si a refuzat sa-si dea acordul pentru transferul la Juventus, aprobat pana la urma de FIFA. Cat priveste despagubirea catre Chelsea, asta este o problema legala si juridica. Livorno si Juventus nu au de ce sa fie implicate, au luat un jucator liber. Iar eu n-am facut altceva decat sa-l ajut pe Mutu", a spus Moggi.
Torino, via Livorno
In ianuarie 2005, dupa ce a fost concediat de Chelsea, Mutu a renuntat la firma fratilor Becali si a semnat cu Alessandro Moggi, fiul fostului director general de la Juventus, Luciano Moggi. Mutu a ajuns la Juventus dupa ce a fost legitimat initial de Livorno, deoarece torinezii nu puteau transfera un extracomunitar (Romania nu era in UE in 2005) decat daca acesta venea tot de la o echipa din Serie A.
Marius GHERGHE - marius.gherghe@ziua.ro 
A r h i v a
  Condescu reclama la TAS    
  Lobont e pronto    
  Steaua i-a ofertat pe Roman si Sburlea    
  Badoi la Craiova    
  Tineret, mandria tarii    
  Clasament grupa 1    
 Top afisari / comentarii 
 Revolutionarii Securitatii (2994 afisari)
 Cazurile a opt securisti cu certificate de luptatori pentru "libertate" (2543 afisari)
 Teoria evolutionista a fost rasturnata (2402 afisari)
 Basescu: Aia s-au impuscat singuri? (2056 afisari)
 Prima racheta romaneasca spre Luna (1311 afisari)
 Semn divin sau fenomen rar al naturii? Imagini incredibile la crucea de pe Caraiman (VIDEO) (4851 afisari)
 O sotie de fotbalist a fost concediata din cauza marimii sanilor (VIDEO) (3171 afisari)
 Iata reclama cu Pamela Anderson, interzisa pe aeroporturile americane! (VIDEO) (2607 afisari)
 Pana si o leoaica fioroasa poate fi cucerita de privirea blanda a unui copil! (FOTO) (2555 afisari)
 Un nou virus bantuie Romania. Hepatita E, adusa tocmai din Asia! (2330 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.