Ziua Logo
  Nr. 4630 de joi, 3 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Hrebenciuc: Coalitia nu se rupe
-- In plin taraboi pesedisto-pedelist, negociatorul social-democratilor sustine ca destramarea Guvernului reprezinta o varianta nerealista
"Trebuie sa ii dam afara de la guvernare pe cei de la PSD", rasuna tot mai insistent vocile la PDL, in timp ce in Kiseleff baronii cer si ei ruperea legaturilor cu pedelistii. Dupa intalnirea de ieri de la Palatul Victoria dintre Mircea Geoana si Emil Boc, negociatorul Viorel Hrebenciuc ne-a declarat ca nu exista "nicio sansa pentru ruperea Coalitiei". O decizie privind guvernarea va fi luata astazi de catre pesedisti in cadrul Comitetului Executiv, convocat in judetul Arges la Calinesti. Liberalii au intrat in joc si au anuntat ca au fost ademeniti cu intrarea la putere de catre PDL, dar ca refuza categoric propunerea din cauza lui Traian Basescu.
Strategii PSD i-au recomandat lui Geoana sa se manifeste ca un factor de stabilitate si sa nu dea impresia ca doreste ruperea Coalitiei. "Daca vor sa faca miscari radicale si bruste sa le faca cei de la PDL si sa isi asume responsabilitatea pentru ele. Daca vom provoca noi ruptura, va dauna candidaturii lui Mircea Geoana si partidului", au stabilit consilierii liderului social-democrat. Ieri, seful pesedistilor a avut misiunea de a o apara pe Ecaterina Andronescu in fata premierului Emil Boc. El a pledat pentru necesitatea dezbaterii in Parlament a Codului Educatiei sau asumarea raspunderii in varianta propusa de ministrul Invatamantului. Surse pesediste ne-au declarat ca Mircea Geoana i-a spus premierului ca nu poate santaja PSD si ca daca va actiona in forta va declansa o criza politica pentru care va fi raspunzator. Liderul pesedistilor i-a reamintit lui Emil Boc ca nu poate revoca, conform Protocolului Coalitiei, un ministru social-democrat fara acceptul PSD. In continuare, pesedistul i-a spus primului-ministru ca nu trebuie sa actioneze conform ordinelor primite de la Cotroceni. "Sunt convins ca intentia primului-ministru nu este de a escalada situatia politica actuala catre o ruptura a Coalitiei si o cadere a Guvernului", a declarat Mircea Geoana la finele intalnirii de la Palatul Victoria. Pesedistii raman divizati intre cei care doresc ramanerea la guvernare - ministrii Dan Nica, Constantin Nita, Ilie Sarbu, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu, si cei care vor ruperea Coalitiei - Ion Iliescu, Adrian Nastase, Radu Mazare. "Basescu este lasat in brate de sistem si se afunda, dar nu va sta cu mainile in san", a fost mesajul liderul PSD catre militantii partidului, conform unei inregistrari dintr-o sedinta desfasurata recent. Inregistrarea a fost difuzata ieri pe internet pe site-ul www.ne-cenzurat.ro
PDL vrea guvern monocolor
Premierul Emil Boc i-a transmis lui Geoana ca s-a saturat de atitudinea social-democratilor care tergiverseaza proiectele Guvernului. El este presat de greii partidului Sorin Frunzaverde, Ioan Oltean, Liviu Negoita si Vasile Blaga sa rupa pisica si sa-i dea afara din Palatul Victoria pe cei de la PSD. Surse din PDL, citate de NewsIn, au avansat deja varianta formarii unui Cabinet Boc II monocolor . "Este posibil sa avem un nou Guvern chiar la sfarsitul saptamanii, depinde de ce vor face in continuare si pesedistii", au spus sursele citate. Anturajul pedelistilor a lansat, ieri, si o alta ipoteza ce are in vedere posibila remaniere in aceste zile a pesedistului Dan Nica. O alta varianta luata in calcul de pedelisti o constituie formarea unui Executiv al tehnocratilor, sustinut in Parlament de UDMR si PNL. Aceasta varianta pare tot mai posibila avand in vedere si declaratia facuta, ieri, de deputatul pedelist Mircea Toader, care se plangea ca odata cu reluarea lucrarilor Camerei Deputatilor nu mai exista nicio coalitie la nivel parlamentar.
PNL face pe mironosita
Liderul liberal Crin Antonescu a sunat adunarea ieri dimineata, incercand sa afle de la colegii deputati si senatori daca acestia si-ar dori sa mearga alaturi de pedelisti intr-o posibila varianta de Guvern, in cazul in care s-ar adeveri iesirea pesedistilor din Coalitie. Conform unor surse liberale, lucrurile se precipita si in PNL avand in vedere ca unor parlamentari li s-au facut deja propuneri din partea emisarilor lui Emil Boc si chiar a presedintelui Traian Basescu. Antonescu a declarat ca in Biroul Politic Central "s-a reiterat hotararea ca PNL sa nu participe la guvernare si sa nu sustina nici un guvern - cel existent sau altul al acelorasi forte politice - pana la alegerile prezidentiale".
Cristian ANDREI - cristian.andrei@ziua.ro , Cornelia POPESCU - cornelia.popescu@ziua.ro 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
scapati de sobolan   de iordan
Nu-i nevoie sa se rupa coalitia. Este suficienta schimbarea lui Boc si a guvernului.   de Socrate
Hrebe...meseriasul!!!   de Nichita Valentin
ba se rupe   de starchiojd
Hrebenciuc trage de timp ?   de sorge
A r h i v a
  Coldea - generalul copil al Imparatului Traian    19 comentarii
  Vladimir Voronin demisioneaza    4 comentarii
  Scenarii pentru puterea de la Chisinau    3 comentarii
  Romanii vor trai decent in anul 2050    5 comentarii
  Duduia Elena pe limba ei piere    12 comentarii
  Audieri in rafala    
  Cine a furat armele de la Ciorogarla?    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Coldea - generalul copil al Imparatului Traian (4813 afisari)
 Misterioasa explozie din pustiul Israelului (2882 afisari)
 Duduia Elena pe limba ei piere (2746 afisari)
 Derapaj sau disolutie? (2256 afisari)
 Scenarii pentru puterea de la Chisinau (1581 afisari)
 Turistii din Barcelona fac sex in plina strada, cu prostituate locale (FOTO) (4404 afisari)
 Claudiu Saftoiu: E posibil ca Udrea sa fi fost plantata langa Traian Basescu de forte oculte si presedintele sa nu mai aiba control asupra ei (3034 afisari)
 Gaddafi vrea sa desfiinteze Elvetia  (2586 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu anunta noi dezvaluiri: Traian Basescu, implicat direct intr-un act de coruptie ce afecteaza siguranta nationala (2420 afisari)
 Politista la o maternitate, dama de companie dupa program (FOTO/ VIDEO) (2140 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01135 sec.